Kameraman na svadbe - za a proti

Zdravím, máme dilemu, či si máme zaobstarať kameramana, alebo sa na to vykašleme..S priateľom by sme radšej nechceli, lebo aj tak si to DVD pozrieme len raz a hodíme do skrine... Chcela by som vedieť nejaké pre a proti... ďakujem :)))
Odpovedať
1
2
pro - nebudeš pak litovat, že nemáš záznam ze svatby, že si nepamatuješ, co vám vlastně oddávající říkal, že nemáš co pouštět dětem .., proti - musíš ho zaplatit :-D
Odpovedať
Ahoj. Já mám podobný názor....taky jsme přemýšleli jestli kamaramana ano, či ne....nakonec jsme se rozhodli, že ne. Asi tak: své promoce jsem viděla 1x, taneční 2x. Rozhodli jsme se, že raději vyberem kvalitnějšího fotografa.
Odpovedať
Profilova fotka
ani mi jsme kameramana neměli, fotky nám stačí :-)
Odpovedať
@vcielka114 ja som proti, my sme sa takisto s partnerom zhodli, že investujeme radšej do profesionálnej fotografky. Veď koľkokrát by sme to DVD pozerali? Podľa mňa max. 2 krát... A navyše by som sa necítila dobre, keby sa mi tam motal...nevedela by som sa uvoľniť a prirodzene chovať... Takže toľko môj názor :-)
Odpovedať
ahoj, ja práve riešim rovnakú otázku :) my dvaja tam moc kameru nechceme, pretože si myslím, že by ma to dosť obmedzovalo a vyrušovalo..Ja sa hanbím a kamera mi vyslovene vadí. Rada tancujem, ale viem, že pri kamere by som len premyšlala, ako vyzerám a tak... A ďalšia vec, že aj zo stužkovej som videla video len raz, aj to nie celé. Ale aj mne niekedy napadne, že čo ak by sme to raz chceli videť, alebo deti... tak tiež premýšlame
Odpovedať
Profilova fotka
my sme boli dlho proti. Presne z tých dôvodov, ktoré píšu ostatné baby. Že si to pozrieme raz a potom na to bude padať prach. Nakoniec sme kameramana mali, ale iba takého známeho... čo má slušnejšiu kameru a je to jeho koníček, nie zamestanie. Nestálo nás to prakticky nič (iba, čo sme mu zaplatili hostinu a dáme mu nejakú pozornosť, ked nám dá DVD) a budeme mať vizuálnu pamiatku na obrad, na to kto nám gratuloval, aké bolo odčepčenie a tak. Z vlastnej skúsenosti ti poviem, že polku dňa si nebudeš pamätať, tak aspoň sa ti to takto pripomenie :)
Odpovedať
Profilova fotka
video určitě ano, když ne profesionální, tak ať vám to aspoň natočí strejda a máš památku...víš jak se te´d jako malá holka těším na to, až video dostaneme? Na proslov táty, který si vklidu prohlédnu, na všechno, u čeho jsem nemohla být a nemohla to postřehnout (třeba reakce svatebčanů během obřadu)....
Odpovedať
Profilova fotka
@vcielka114 je tu uz zopar podobnych diskusii..cize len skopirujem to, co som pisala v minulosti: Moji rodicia mali svadbu pred 30 rokmi, kedy boli kamery skor rarita, no mali to stastie, ze v rodine sa jedna nachadzala...sice vtedy sa tocilo rucne, cele sa to navijalo na kotuce...a po vyse dvadsiatich rokoch sa to podarilo prekopirovat na obycajnu videokazetu, cele je to bez zvuku, ciernobiele, kvalita skoro az mizerna, trosku triaslo obrazom, ale ma to neuveritelnu hodnotu pre celu rodinu, pretoze su na nej ludia, ktori uz davno, davno nie su medzi nami, pradedkovia, prababky, o ktorych mame mozno jednu, dve fotky. Je pravda, ze teraz sa foti ovela viac ako inokedy - ale priznajme si - kolko fotite svojich rodicov, starych rodicov (budu na dvoch, trocjh fotkach???), tety, ujov? Na ich natacanie na ani pytat nebudem. Momentalne mozno pre mnohe z Vas to vyznam nema, ale az raz nasi najblizsi nebudu medzi nami, a ta chvila pride, zial, skor ci neskor, potom bude mat video nevycislitelnu hodnotu - teda aspon pre mna.
Odpovedať
No to máš pravdu, takéto videá majú hodnotu :) ale ja by som sa naozaj dobre necítila. Určite tam bude aspon jeden bratranec s kamerou, čo nám to najhlavnejšie natočí bez toho, aby sme vobec o tom vedeli :) možnože toto je celkom dobré riešenie
Odpovedať
Profilova fotka
@hello_kitty87 a fotograf sa ti tam motať nebude??? Pozrite si videá nie od amatérov ale od profíkov a možno zmeníte názor dnes sa to už nerobí tak ako pred 20 rokmi. Žitňanský, R65, Artvideo, Primetimevideo, Pandorasbox aj ďalší sú úplne iná trieda!
Odpovedať
Profilova fotka
@petoalenka Pri dobrom kameramanovi neexistuje, aby si ho evidovala, on ta nesmie vyrusovat - to bolo volakedy, ked stal pred tebou a skoro ti liezol do ksichtu a ty si nevedela, co mas robit a kam sa mas pozerat. My sme si kameramanov cely cas ani neuvedomovali, chodili okolo nas ako tiene :-) potvrdili to aj svadobcania (niektori sa stazovali, ze kde su, ze si ich ani nevsimli a ci uz odisli he he) Cize zalezi na vybere. Ale moje slova ti urcite potvrdi viac nevesticiek.
Odpovedať
Profilova fotka
@petoalenka ak tam máte takéhoto rodinného príslušníka, tak to podľa mňa stačí. Ak ho poprosíte, tak si možno dá viac pozor na pijatiku a na to, aby zachytil toho naozaj čo najviac a bude :) Ten náš známy mal malú kameru + nejaký statív k nej a bol neviditeľný! :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Přidám svoji zkušenost. Chtěli jsme taky nějakou korunu ušetřit a říkali jsme si, že fotky stačí. Měla jsem úplně stejný názor- na video se koukat nebudu. Nakonec manžel sehnal na poslední chvíli kameramana, který vypadal schopný a nebyl až tak moc drahý. Musím říct, že práci odvedl skvělou a zas tak drahé to nebylo. A jak to je s naším "filmem"? Celé video (sestřih) sem viděla asi desetkrát a klip ani nevím.. Je to úžasně sestříhané, zachycuje to atmosféru..Kdykoli si můžeme přehrát řeč oddávajícího a hlavně je to první video, na kterém se sama sobě líbím a dívám se na něj ráda, takže já radím nešetřit. Zpětně nelituju, že jsme kameramana zaplatili, spíš jsem ráda, že manžel nakonec rozhodl a kameru zařídil. Video natočené příbuznými stojí za prd- chce to odborně natočit a sestříhat.
Odpovedať
Profilova fotka
@kessa presne tak amatérčina stojí za prd. Video zo stužkovej a tanečnej som ani ja celé nevidela ale je to presne preto že pri týchto akciách sa vyberá vždy najlacnejšia ponuka a aj 1000 korún zavážilo ak bol drahší. Video potom aj tak vyzerá a nikto to nepozerá. Jedine profíka čo sa tomu rozumie a potom to video je nádhera.Stačí si popozerať videá od tých čo som písala. Fotky sú fajn ale to je mŕtve neživé statické a pre mňa jedine umelecké fotenie. Celú svadbu určite od odborníka na video.
Odpovedať
@karin7777 fotografka mi nevadí, pri kamere sa neviem uvoľniť, ako som už uviedla hore v príspevku. Veď ja nikomu neberiem aby mal kameramana, videla som všelijaké krásne videá zo svadby, ale jednoducho je to jedna z vecí, ktorú si neželá ani môj partner a ktorú rada oželiem na našej svadbe :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Video určitě ano :-)
Odpovedať
ja osobne si neviem predstavit svadbu bez kamery... dvdcka kukam rada a aj xkrat po sebe... sesterkine video zo svadby uz poznam naspamat ako ktore pesnicky idu. tiez sa priklanam k tomu nazoru, ze su tam ludia, ktori tu raz nebudu a takto si ich budeme moct pozriet a zaspominat a na druhej strane pekne vidno ako rastieme a menime sa... a dalej este je to pekne aj z toho dovodu, ze raz si to budu chciet pozriet aj deti uvidia tam nielen ludi ale aj zvyky... ak je dobra zabava, tak si uvolnena a bavis sa a kameraman ta absolutne netrapi, lebo on ma byt neviditelny (a dobry kameraman aj naozaj neviditelnym je). ale je to len na vas dvoch, vy sa musite rozhodnut... najde sa tu x ludi, ktori budu tvrdit, ze nie nikdy a taky isty x pocet ludi, ktori budu za kameru :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Já se pro kameramana rozhodla a už teď se nemůžu dočkat ;-) Přece jen svatba je něco úúplně jinýho než promoce nebo maturiťák, na to se nedivím, že se každej podívá jednou a stačí to ;-) Svatba má úplně jinou atmosféru a tu jen foťák zachytit nemůže, ať je fotograf sebelepší. Navíc i když si teď myslíš, že se na to dívat nebudeš, za pár let si třeba ráda zavzpomínáš, paměť chátrá, ale video ti zážitky krásně připomene. Nemluvě o tom, že děti se jednou určitě rádi podívají, jak se jejich rodiče brali :-) Jdi do toho, chce to hledat, ale dá se najít i levný kameraman, který dělá skvělá videa.
Odpovedať
ja som tiez za video na svadbe :-) presne kvoli tomu co je uz hore napisane - na pamiatku, na vlastny sobas a spomienku na blizkych ludi po rokoch. ja by som volila video aspon na samotny sobas ak uz nechces na hostinu. a ak si nemozes dovolit profi video, aspon nech to natoci nejaky kamarat ci niekto ochotny z rodiny - ja viem ze to je rozdiel ale ver mi ze budes rada po rokoch za akukolvek pamiatku :-) kamoska nechcela pred 3 rokmi video, ze naco a teraz to lutuje..
Odpovedať
Profilova fotka
no, ja som bola na tom nerozhodne. Asi rok pred svadbou, som kamoske oznamila, ze video mat nebudeme, ze nam stacia pekne fotky, a ona mi povedala, ze sice mam pravdu, ale ona ked pozerala svoje video, plakala aj pri nom a ze je to uplne ine, ako ked sa pozeras na forky, to akoby si to cele prezivala odznova, ked sa pozeras na to DVD. Tak sme sa rozhodli s manzelom, ze si predsa len niekoho zajedname. Zacinali sme na cene 1000€, potom 600€, a nakoniec sme skoncili nieco cez 300. Na nijakej extremnej kvalite som netrvala a za tu cenu som to ani neocakavala, a kedze si to clovek pozrie asi 5 x za zivot ( niektore nevesty parkrat viac ) nam to uplne stacilo. Nakoniec, bol vysledok nad nase ocakavania, kvalita skvela, kameraman tiez. Najlepsie na tom bolo, ze sme ho pocas svadby vobec nevnimali, jednoducho sa pohyboval niekde, ani neviem kde, ale nie v nasom zornom uhle :) A predsa mame zachytene na DVD vsetko dolezite. Niektore nevesty sa napr. stazuju, ze vela veci, napr. z programu nema na videu. My mame vsetko. Kazdu jednu hru, co sme mali, z hokeja nam spravil zostrih na pesnicku "Nech Boze da", vsetky dolezite momenty z kostola, hostiny, proste to, co ma svadobne video obsahovat. A presne ako pisu niektore baby, pocas videa som mala pocit, ze to cele zazivam znova a ten uzasny den sa mi opat vratil :)
Odpovedať
Profilova fotka
urob kompromis ako ja, kameru sme mali len na obrade..a bolo to super, všetci chválili že absolútne stačí.. Ako tie 3 hodinové videá zo svadby neznášam a tie zábery :-D :-D :-D tam napchavajúca sa teta tortou, ktoej vidno až do hrdla dobre že nie, tam poskakuje opitý ujo, všetko hlučné, každý rozpráva, prekrikuje sa, hudba.. :-D :-D :-D ..a ludia sa chovajú neprirodzene ked vedia že ich sníma kamera..podľa mňa.. Ja som maximálne spokojná..na obrade nás snímali 3 kamery, sú tam zábery aj z príprav pred..klip je fantazia niečo, umelecké profesionálne a super cena, doporučujem!!! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A presne ked som ho videla prvý krát, uplne som sa cítila ako keby som tam znovu stála a veruže mi aj slzy tiekli..velice silné emocie.. A to mi ani nejak nezáležalo či kamera bude albo nie, teraz som veľmi rada že ten záznam mám a je na najvrchnejšej poličke, aby sa mu ani vlások na hlave neskrivil :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
já jsem rozhodně pro! Jestli tě baví koukat na ruzné svatební klipy a záznamy třeba na youtube, pak na to svoje budes koukat milionkrát..jako já, těším se na ně! Sice promoci vidělas 1x ale svatba je svatba!!!
Odpovedať
Ja som jednoznacne za. Svoju stuzkovu som videla uz 1000000000x a vzdy sa na nu rada pozriem. Su momenty ktore ani naj fotograf nezachyti. A okrem ineho, mat 2 ludi s inym pohladom na vec vidim ako velke pozitivum. Moja teta na svadbe nemala ani foto ani video, vraj naco a teraz pri teme svadba sa vzdy doreve, ze nema ziadnu pamiatku. Ja som tiez z tych nervoznejsich, nie som fotogenicka a kamera je pre mna amen-tma, no svadbu si planujem uzit s rodinou a nie s kameramanom, ci fotografom. Ak je to profik, zavadzat nebude. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@vcielka114 ahoj, ani my sme kameramana nemali, sestra robila sv. omsu, ale ani to sme doteraz nedostali :D no a co robil znami tak to strihol na tak cca 1hod. aj s rozluckou atd no a ako sama pises .... mi sme si to pozreli az cca 2-3- dni pred nasim vyrocim... zalozili hotovo :D ja by som radsej nevahala na nejakym dobrym fotografom(toho sme zial nemali - iba sestrin priatel, foto uz mame :P ) ale kameraman su podla mna vyhodene peniaze
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tie zato!!! ako hovoria baby nemusis vyhadzovat 500e za kameramana.. da sa aj niekto znami rodina co ma lepsiu kameru.. a bude to pre teba nic zato nedas a fakt niektore momenty mozno si ich budete chciet opakovane pozriet a budete sa potom na tom riadne bavit :)))
Odpovedať
ja si rikala to stejne co ty ... spousta penez, pak to zalozim do skrine.... ted toho lituju a hodne, pozpatku bych ty penize obetovala a mela vzpominku - vubec si nedokazu vybavit jaka nam hrala hudba v kostele, co nam rikali, jak jsem byla nervozni... chystat svatbu jeste jednou, tak kameramana zaplatim
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne som najprv tiez bola proti kameramanovi...pred sestrinou svadbou minuly mesiac sme ale vytiahli zo skrine kazetu zo svadby na ktorej sme boli ked som mala tri roky (23 rokov dozadu UFFF :-S )...je zostrihana, asi 20 minut, len useky kde sme s rodicmi a babkou a dedkom, a veru aj slzicka vysla...babka s dedkom uz nie su medzi nami, a tam este sa zabavali a tancovali redovy s nevestou...niektore okamihy fotky nahradit nedokazu...aj sestra nakoniec mala kameramana, a mozem vam povedat ze ked som ho mozno 2x zaregistrovala na parkete tak je to az vela...fakt bol nenapadny a vobec nikto s nim nemal problem...ja som urcite za, minimalne aspon par neprofesionalnych zaberov lebo o 20 rokov si radi zaspominate...hoci dovtedy bude dvd stat v skrini...
Odpovedať
Profilova fotka
ja som radsej priplatila kameramana aby som si mohla pozriet video a zasmiat sa spominat a ukazat kamaratom detom neskor a pozret si o par rokov . A ked este viem ze na tom spracuje aj inak ako maju ostatny napr. srandovne formalky . a fotografa sme dbali len na profeosionalne fotenie .
Odpovedať
Já jsem určitě pro kameramana, my ho neměli a budu do smrti litovat. Nemusel by být ani profi, stačily by amatérské záběry od kamarádů na památku. Nejde o to, že bych na to nekoukala každý den, ale jak by přibývaly roky, tím by to stoupalo na ceně :-) Malý příklad: Naši mají ze svojí svatby krátký záznam, trvá to jen pár minut, je to bez zvuku a kámoš, co ho napadlo na poslední chvíli něco natočit, nebyl zrovna nejstřízlivější ;-) Ale všichni jsme za to strašně rádi, je to něco uplně jiného, než fotky. Vidět všechny ty lidi "zamlada a naživo", dědečky, které jsem už nepoznala...Tohle si člověk uvědomí až po letech. Já bych do toho určitě šla :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?