Kameraman na dlhé svadobné video

Ahojte nevestičky, od začiatku sme mali predstavu, ako si po svadbe budeme pozerať naše video a vraciať sa spomienkami k tomuto dňu spolu s našimi rodinami, na moje nemilé prekvapenie som dnes zistila, že v cene 500 € obdržím iba pár minutový zostrih a nič viac. Chápem že je to "moderné" ale výpovedná hodnota je pre mňa nulová, kedže sa to v tom videu zbehne všetko tak rýchlo plus hraje v ňom hudba a teda nepočuť hlasy. Budete to mať všetky takto ? Oplatí sa mi vôbec hľadať kameramana ktorý by vyhovel našim požiadavkam a teda k tomu krátkemu zostrihu pridal aj video trvajúce aspoň 45 minút ? Ten pôvodný nás odmietol, že takéto nerobí. Hádam nechcem nemožné..
Odpovedať
@gretqa Ahoj, ano su aj kameramani, ktori ponukaju len kratke video - zostrih z celého dna. V cca takej cenovej relacii ako mas ty. Nie je to o moc lacnejsie ako napr dvojhodinovy zaznam, lebo musia aj tak spravit zaznam z celého dna aby zostrihali klip. Ja mam napríklad kameramana, ktory nam robi cca hodinu a pol az 2 hodinovy zostrih + klip na jednu piesen. To tvoje video je na kolko minut? jedna piesen alebo ma viac, napr. 10 minut? lebo aj take som uz videla a niekomu staci prave taketo video. No kazdopadne, vacsina podla mojich info ponuka klasiku, ktoru budem mat aj ja, teda aj dlhe aj kratke video, takze ak ti to nevyhovuje, tak urcite zmen, mas kopec moznosti a cena nebude o moc vyssia :)
Odpovedať
@marka_to Ďakujem za info :-) Toto bol prvý kameraman ktorého sme oslovili, sranda že prave on take nerobi ako chceme, v tej cene je len zostrih na dve pesničky cca 7 minut a mne by to teda nesatčilo vôbec. Už som sa zľakla že tie klasické svadobné "filmy" nerobí nikto, takých 60 minut by bolo pre nás ideálne + ten krátky klip. Dostala som už pár ponúk dokonca aj lacnejších ale zas na úkor kvality :-/ budem hľadať ďalej..
Odpovedať
@gretqa my sme platili podobne a máme v cene aj krátky klip (čo je fajn na ukázanie vzdialenejším ľuďom - nie každému by sa chcelo pozerať hodinové video) a k tomu cca hodinové video, kde už niektoré dôležitejšie časti budú celé aj so zvukom... čo sa týka kvality, tak super (ja som kládla dôraz na fotky, takže lepšieho fotografa a na kameramana som až také nároky nemala, ale aj tak to podľa mňa vypálilo perfektne, nevyzerá to ako spred 10 rokov, ale ani prehnane umelo)... takže treba len hľadať ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gretqa nuž doba je síce moderná, ale stále sa nájdu "klasici". My napríklad robíme klasické video na cca 2 hodiny a k tomu 3-4 minútový zostrih a je to v jednej cene. Pošli mi prosím do správy bližšie info o svadbe a niečo vymyslíme :)
Odpovedať
Profilova fotka
Budeme radi ak nazriete aj na naše portfolio ... Pekný den
Odpovedať
Profilova fotka
Zaslali sme Vám ponuku do IP
Odpovedať
@gretqa my mame tiez skoro za podobnu cenu kratky klip okolo 5 min plus 1hod video a dovolim si tvrdit ze nas kameraman je jednym z tych kvalitnych, takze urcite taki este su co to robia a nie je to zastarale....tak som to aj chcela, klip by mi urcite nestacil..videla som vsak aj nieco medzi okolo 15 min kde bolo vsetko az po redovy ale mne sa to osobne nepaci :) radsej obidve :) pozeram ze si z KE, ak mas svadbu iny den ako ja :-D viem ti odporucit nasho v sprave ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Pekna tema. ... Zjavne niektori kameramani podlahli zdevalvovanej mode ... a zas - urobit kratky klip je urcite jednoduchsie ako dlhe, ale zaroven pozeratelne video, takze sa im necudujem. Velmi ochotne sa tymto trendom prisposobuju. Ak su este k tomu dvaja a rozlozia 4-5 kamier, tak uz len co-to natocia, ak nie su uplni babraci alebo nepostracaju karty. Potom sa s tym 2 mesiace trapia v strizni a su radi, ze sa im podari vyprodukovat z toho svojho chaosu aspon ako tak pozeratelnu pol hodinu. Ale k veci :) buduci rok mam este dost volnych terminov a v 4K kvalite vam urobim klasicke dlhe, ale pritom pozeratelne nadcasove video. A klip a doprava je v cene. Na RED kameru za 650 EUR :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň, my robíme všetko preto, aby boli mladomanželia spokojní skúste nám napísať určite sa dohodneme :-)
Odpovedať
Kameramani sa len prispôsobujú tomu čo sú Slováci ochotní za video zaplatiť. Ľudia už nechcú nudné poloamatérske videá, chcú moderné svadobné video čo si však vyžaduje omnoho viac práce kameramana a aj financií na nákup techniky s ktorou je možné takéto video vytvoriť. No a keďže sú Slováci ochotní za svadobné video dať 500€ tak za tých 500€ môžu v dnešnej dobe dostať len pekný klip. Je to jednoduché. Kto chce niečo viac /a kvalitne/ musí si za to priplatiť. Alebo si rezervovať tradičného video-záznamára od ktorého dostanú aj dlhý nudný videozáznam aj nudný klip. Alebo si nevesty video neobjednajú vôbec čo ale väčšina po svadbe prirodzene ľutuje ;-) Ponuka sa proste len prispôsobuje dopytu, je to prirodzené.
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s tým, že robiť dlhšie video je naozaj pracné a náročné. No rozhodne nesúhlasím s tým, že výsledok musí byť nudný. Nudný je možno pre človeka, ktorý je nezainteresovaný a nemá v obľube pozeranie svadieb. No pre tých, ktorí sa svadby zúčastnia je každý zachytený moment zaujímavý, pretože na svadbe všetko nepostrehnú, prípadne sa nedostanú dnu (napríklad na odobierku), no hlavne môžu sa vidieť. A ľudia si dávajú robiť video (či už svadobné alebo inú rodinnú udalosť) práve kvôli tomu. Dlhšie video jednoducho patrí k svadbe. Tiež súhlasím s tým, že je možno jednoduchšie urobiť klip a preto niektorí kolegovia tlačia na to, že robia iba klipy. No ja napríklad pri strihu klipu vyberám najzaujímavejšie momenty, na ktorých sú práve mladomanželia. A tým pádom sa môže stať, že sa v klipe neobjaví každý z rodiny (hlavne pri väčšej svadbe). Preto je dobré mať aj dlhšie video, kde si nájdete každého, kto sa zúčastnil svadby.
Odpovedať
@gomez222 samozrejme že dlhšie video je pamiatka. Ale budeš to robiť zadarmo? Venuješ neveste týždeň svojho života za PC a finančné investície vrátane úrokov z úverov zadarmo? Pretože zaplatené dostaneš iba za klip :) ak sa bavíme o cene 500€ a aj to je cena najlacnejšia v celej Európe vrátane postkomunistických štátov. Nonsens.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@realista Ty si evidentne profi kameraman a obhajuješ si svoje ceny. Súhlasím s Tebou, že je to drina, no svojho času som v jednom svojom blogu písal, že nepoznám svadobného kameraman, ktorý by na tom zbohatol- väčšina to robí, lebo ich to baví. A prečo úvery? Ja na to idem pomaly- postupne si šetrím a dokupujem. A taktiež predsa nemôže nevesta čakať, že za 500€ príde kameraman s 3 kamerami za 10 000€, svetlom a dronom. Jednoducho príde malý čarodejník, ktorý urobí to najlepšie z toho, čo sa na svadbe natočí :)
Odpovedať
@gomez222 máte ešte volne na 29.9.2018?
Odpovedať
@gomez222 ja žiadne ceny neobhajujem taká je proste realita. Ak sa stále bavíme o kvalite. Ja viem že za 500€ sa nájde dosť kameramanov ktorí ako píšeš nie sú profíci ale malí kúzelníci čo v preklade chápem ako študenta alebo zamestnanca privyrábajúceho si v sobotu na svadbách so zrkadlovkou ktorý natočí klip a z toho čo by profík nekompromisne vystrihol ako nepoužiteľný materiál tento kúzelník vyrobí akýsi "film" :) Veď hlavne cena tak čo :) Ale potom sa nebavme o kvalite ale len o cene. Nemyslím že celodenná práca kameramana a niekoľko dní tvrdej práce za PC spolu s technickým vybavením v tisíckach EUR je hodná toľko isto čo práca svadobného DJ ktorý po dohraní a zaplatení môže na svadbu okamžite zabudnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@realista Nuž neviem v akej realite žiješ Ty, ale mám mnoho kolegov, ktorý majú kamery za 3500€ a robia svadby za 400€. Síce je to stará klasika na jednu kameru, ale roboty majú dosť. Nedá sa na Slovensku baviť o kvalite, ak sa Ťa niekto ako prvé pýta na cenu. To znamená, že ten dotyčný si musí byť vedomí toho, že kvalita bude podriadená cene. Osobne si myslím, že na Slovensku sú dve základné skupiny svadobčanov- tí, ktorí si zaplatia kameru a foto za 2000€ (tých je ale menej) a potom tí, ktorí si urobia kalkuláciu na svadbu a zistia, že im ostalo na kameru a foto 700€ (ak vôbec). A to je realita dneška. Neodsudzujem nikoho, každý si zaplatí to, na čo má, no nemôžeš predsa chcieť za 1500€ nové auto, ak môžeš dostať len 20 ročnú jazdenku :) Tým chce povedať, že nie každý chce svadobný veľkofilm. No nechcem, aby si si myslel, že obhajujem ceny vo výške nákladov. Pôvodne totiž bola táto diskusia o dlhom svadobnom videu :D No tu je môj blog, kde som písal o tom, prečo stojí svadobný kameraman alebo fotograf toľko, koľko stojí https://www.jancorba.com/kolko-kamera...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?