Kameraman Marian Botka - máte skúsenosti?

Ahojte ma niekto skusenosti s tymto kameramanom Marian Botka????Dostala som na neho tip len neviem aky je?
Odpovedať
Jeho prácu si môžte pozrieť na youtube napr. https://www.youtube.com/watch?v=1hU8u...
Odpovedať
Profilova fotka
@erika33334 Ja som si ho tiez rezervovala aj ked nemam ziadne referencie od neviest ak ho niektorá mala dúfam ze napíse.
Odpovedať
Profilova fotka
damy, vopred sa ospravedlnujem za svoju trufalost a zaroven odkazujem kolegovi marianovi, ze moje dalsie riadky nie su vobec nijako namierene proti jeho praci. taktiez teraz nemam na mysli konkretne vas, ktore ste sem prispeli svojim komentarom. oslovujem tymto vsetky buduce nevesty. musim ale uviest, ze presne takto zacinaju take vlakna ako naposledy k jednemu fotografovi, ktoreho tu kritizovala nevesta za nekvalitne fotky. iba malo z vas si da skutocnu namahu a poriadne si pozrie celu pracu fotografov a kameramanov. vacsine postacia ukazky najlepsich portretov a neverim, ze si naozaj prezriete cele zasielane linky na video prace. moj nazor je, ze mnohe z vas nemaju pravo sa po svadbe stazovat na kvalitu, pretoze ste sa pred svadbou zamerali iba na cenu a kvalita vas nezaujimala. nie je foto ako foto a nie je video ako video. ak si pozriete iba ukazky portretov a video iba preklikate, lebo mate malo casu na jeho dokladne pozretie, tak je velmi lahko mozne, ze po svadbe budete nestastne a budete si buchat hlavu, ze ste vyberu nevenovali vacsiu pozornost. bude vsak uz neskoro.... ak si objednavate fotografa na cely den, musite si pozriet komplet cele svadby, ktore nafotil na inych svadbach. ak si objednavate fotografa iba na portrety, musite si pozriet komplet portretovu pracu. ak si objednavate hodinove video, musite si pozriet celu hodinu nie iba preklikat minutove useky. ina cesta nie je, jedine nahodny vyber, ktory nemusi dopadnut dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik Zase raz máš pravdu :)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
Ten Marián Botka, musí byť, asi fakt profík ;-) No ja keď sa budem ešte raz ženiť, tak video mi bude určite robiť on !!! A ako fotografa si zavolám pána photostancik a to vážne milé nevesty, keď fotograf, ta jedine on, pozrite si jeho prácu, ja ako dlhoročný kameraman, sa od neho môžem učiť ! Má fakt dych zastavujúce foto práce !
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik ako stále dávam za pravdu :) P.S. katka2555 :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zolidiver @videostudiomavex pravdu mozno mam, ale zaroven je iste, ze nevesty aj nadalej budu vyberat dodavatelov podla ceny a kvalita bude az na druhom a tretom mieste :) a este istejsie je, ze po svadbe sa budu stazovat na nedostatocnu kvalitu a slabe sluzby.....
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik A ked sa nevesty budú stazovat aj na nie lacných fotografov/kameramanov tak potom kde bude chyba kedze v cene uz nie ?
Odpovedať
Profilova fotka
Chyby, ktoré nevesty robia pri výbere služieb sú stále rovnaké a tu teraz nejde o to , či je kameraman / fotograf / DJ atď... lacný či drahý. Nevenujú dostatočnú pozornosť pri výbere služby, nenavštívia službu pred výberom a spoliehajú sa len na nejaký tip , klip , pár fotiek atď. Práve nezáväzná návšteva môže neveste prezradiť danného kameramana , fotografa atď , až tam môže vidieť akú ma zmluvu , aký je ochotný, akú má celkovú prácu , až tam môžte vidieť čo dostanete za dannú službu a nielen tip , pár fotiek , alebo klip :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@fadama nemozeme to brat takto uplne doslovne. dobre vieme, ze nic nie je iba ciernobiele a skutocne nie je zarukou vysokej kvality vysoka cena. aj za nizku cenu mozete natrafit na cloveka, ktory odvedie dobru pracu. lenze je to jeden zo sto. kdezto pri vyssej cene sa skor stane jedenkrat zo sto, ze to nevyjde. ta vysoka cena ma mnoho dovodov, len bohuzial nevesty si vacsinou myslia, ze dovodom je iba nenazranost dodavatela. tymto svojim vypisovanim chcem povedat hlavne to, aby si nevesty dokladne pozreli tvorbu fotografa a kameramana. zo svadby je optimalne ocakavat cca 400-500 fotiek (ak sa foti cely den). nech fotografi robia a hovoria co chcu, vsetko nad tento pocet je s najvacsou pravdepodobnostou odpad. lenze nevesty su nadsene, ak im lacny dodavatel slubi 800-1000 foto. pozerat sa vsak bude dat mozno na 50 ks z tohto poctu, ostatne budu iba nespracovane cvaky. lebo za 200 eur sa s nimi ziadny fotograf babrat nebude. ak budu vobec dobre odfotene. ja odovzdavam priemerne od 300-600 foto a spracovavam kazdu jednu z nich osobitne. fotim vzdy bez blesku, co je velmi narocny sposob prace, ale fotky vyzeraju uplne inak a vysledok potom stoji za to. je to podobne, ako ked si porovnate seriovu vyrobu vo fabrike a rucnu pracu majstra remeselnika. stale mate ten isty druh tovaru, ale kvalita a spracovanie je diametralne odlisne. nevesty sa nechavaju zlakat gycovym pozlatkom v podobe nadhernych zamilovanych poz, pretoze takmer kazdy fotograf sa prezentuje iba tymto sposobom. s tymito fotkami su po svadbe spokojne, lenze to je iba 10% odovzdaneho suboru fotiek. a na tych zvysnych 90% sa tu casto stazuju, ze su nekvalitne, chybaju zabery a podobne. toto je prave ta cast fotiek, ktore verejne prezentuje iba malo fotografov a ktoru si ani vy neziadate vidiet, lebo si myslite, ze ak ma fotograf krasne portrety, budu krasne vsetky fotky. nedate si namahu pozriet pracu fotografa dokladne a objednavate impulzivne. vyziadate si od kameramana hodinove video, ale nepozriete si ho, iba preklikate a za 5 minut „presne viete“, aku ma pracu. mozno budete mat stastie a vsetko dopadne dobre, ale kupujete macku vo vreci a musite s tym ratat....
Odpovedať
Márny boj pretože na prvom mieste je cena. Na Slovensku sa foto-video kupuje na kilá ako zelenina, kúpim tam kde je lacnejšie :) Rozmýšľanie nad výsledkom príde až po svadbe. A kopec neviest je spokojných s hocičím a keď nevidia rozdiel ťažko si za viac € vyberú kvalitu ktorú nevidia :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@realista sranda ale je, ze kvety, vyzdobu, saty, jedlo skumaju tak dokladne ako na sudnoznaleckej pitve :D preco rovnako neskumaju aj to jedine, co im okrem manzela po svadbe ostane?
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik vobec neskúmam jedlo.kvety vyzdobu a podobne ( aspon ja nie). Co sa uz na tom dá skúmat ? Jedlo bude také aké máme radi kvety budú také ako mám rada tam nie je ocom.... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@fadama no veru cudovali by ste sa, aku pozornost tomu nevesty zvyknu venovat. riesi sa kazda nitka na satach, kazdy lupen, ktory bude v sale :)
Odpovedať
@photostancik Vas som si vsimla vo vela diskusiách a predpokladala som, ze budete velmi kvalitny fotograf (podla vasich nazorov), avsak ked som si na vas klikla, vidim, ze mate len jedno odporucanie. Cim je to? Ste tu kratko? Lebo vidim vas tu pomerne casto, ziadneho iného fotografa by som nevedela indetifikovat tak ako vas a zaroven mate len jedno odporucanie. A to mi spolu nejak nehra. Zaujimal by ma vas cennik, ak mozete poslite mi ho prosim do spravy
Odpovedať
Profilova fotka
@alzbetkovnik Ja som tiez pozerala a má tam dost referencií od neviest.... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alzbetkovnik je to jednoduche. po prve - ano, som tu iba od augusta. a po druhe - moje uvazovanie a sposob fotenia nekoresponduje s mainstreamom. nie som svadobny fotograf, ktory spracovava desiatky svadieb rocne ako manufaktura. som reportazny fotograf, ktory vie fotit svadby. nezaujima ma, ako sa svadba fotit ma alebo ake su trendy vo svadobnej fotografii. fotim iba tak, ako to citim. mam dokonca taky nazor, ze fotograf na svadbe nema plnit zelania nevesty. nevesta si ma objednava preto, lebo mi doveruje, ze viem, co robim a necha ma pracovat. a kazdej dokladne vysvetlim, ze je to mozne dosiahnut iba tak, ze ma necha pracovat mojim systemom. preto nedavam k dispozicii iba ukazky portretov, ale vidite celu svadbu. a mozete na viacerych vidiet, ze kazda nevesta dostane rovnaky styl a vysledok. myslim si, ze z celeho svadobneho dna sa neda urobit viac ako 200 fotiek, ktore budu mat nejaku vypovednu hodnotu a nebudu nudit aj samotnu nevestu. nevesta odo mna dostava dva adresare fotiek – celu svadbu, kde je cca 500 foto a potom vyber fotografa, ktory vidite aj v mojich linkoch. vyber fotografa neznamena, ze vyberam najlepsie fotky, naopak, vyberam iba fotky, ktore pasuju do jednoliateho celku, logicky a obsahovo na seba nadvazuju a nebudu nudit ani cloveka, ktory na svadbe nebol. zo svadby takto vytvaram prehladny film. som alergicky na neprirodzene vejuce svadobne zavoje a na svadobne rekvizity. ak nevesta odo mna chce fotky s umelohmotnymi okuliarmi a fuzikmi, tak ju odmietam. z tohto vsetkeho vyplyva, ze vacsinu neoslovim a taktiez som z tohto portalu fotil iba malo neviest. odporucania na mna si ale mozete pozriet v profile, kde su linky. a aj z vyssie spominanych dovodov, robim iba celodenne svadby bez balickov a mam iba jednu cenu, ktoru vam poslem. neplatite mi za pocet fotografii, ale za to, ze na vasej svadbe uvidim vsetko to, co nevidia a nevsimaju si ostatni.
Odpovedať
@fadama myslela som priamo tu na Mojasvadba. Tie dalsie referencie samozrejme vidim :) @photostancik Dakujem, pozriem si to
Odpovedať
Profilova fotka
@alzbetkovnik tie odpporúčania nie sú stále objektívne ;-) , nedajte sa zlákať na odporúčania, a všelijaké marketingové ťahy :).
Odpovedať
@erika33334 aj si dostala odpoved? tiez ma zaujimaju skusenosti s danym kameramanom. hoci sa tu vela pisalo o potrebe vybrat si kvalitu, z popisaneho si neviem usudit, ci ju ponuka aj kameraman. Alebo bola odpoved v odkaze? lebo to video uz nie je k dispozicii :( dakujem za blizsie info!
Odpovedať
Profilova fotka
@mi_dvaja A ty más spomínaného kameramana aj s hudbou co ponúka ?
Odpovedať
@fadama Ahoj Fadama, hladam kameramana a prislo ku mne odporucenie aj na p. Botku, preto ma zaujimali skusenosti s nim.
Odpovedať
Profilova fotka
@mi_dvaja No to neviem este mám ho zajednaného tak uvidim, kedy mas svadbu ? povedala by som ti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
My sme mali tohto pána na svadbe 😍 Bolo to to najlepšie rozhodnutie. Všetko spraví podľa Vašich predstáv..Je veľmi milý, ústretový, ochotný. Najprv sme nechceli kameramana, no teraz pri pozeraní videa, mám pocit, akoby to bolo dnes a je to spomienka na nezaplatenie! Takže neváhajte! Ja ho odporúčam každej z Vás!
Odpovedať
Profilova fotka
Súhlasím s @inare . Pán Botka je velmi ochotný, milý urobí video tak ako si ho predstavujete. A mozete sa na neho 100%-ne spolahnút. :-) A cena si myslím akurát k slovenským pomerom. :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?