Kameraman áno/nie

Profilova fotka
Ahojte dievčatá, mali ste na svadbe kameramana? Ja kameramana na svadbe chcem, ale priateľ nie. Vraj je zbytočné utrácať ďalšie peniaze. Ja by som veľmi chcela "živú" spomienku na našu svadbu, ale teraz neviem. Ak by som mu vyhovela, tak by som možno aj ľutovala, že nemáme takúto spomienku na svadbu, ale ak by som ho zajednala, tak by sa asi pekne naštval. :-( Preto by som sa vás chcela spýtať, či ste ho mali/nemali a či ste to ľutovali alebo vám to nakoniec prišlo zbytočné?
Odpovedať
za mna ... kasli na kameramana ;-) popros kamaratov, nech nahraju dolezite momenty (prisahu v kostole, uvodny tanec) popr. nejake momenty, "ked sa nieco deje", ked si nad tym potom sadnete, tak to nejako postrihate a mozte dat dokopy jedno neprofesionalne, no stale mile video, ... usetris peniaze = potesis nastavajuceho a ty budes mat stale "zivu" spomienku na svadbu ... podla mna (bez urazky kameramanov) v dnesnej dobe za peniaze, ktore za svoju pracu pytaju, zakaznik dostane velmi malo ... (v neposlednom rade, kameraman na svadbe podla mna vyslovene zavadzia a rusi, ale to je uz vec nazoru)
Odpovedať
Profilova fotka
Za mna urcite ano kameraman natoci aj to co si ty nevidela a budes si to moct stale pozret kedy chces a isto to bude lepsie ako fotky toto je naozaj taka "ziva"spomienka. Ja urcite kameramana budem mat. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mo_tylik :-D Dobre som sa zabavil , len tak ďalej :-D Teraz tú o troch prasiatkách poprosím :-) @renya3 Možno by ste ho presvečili s dobrým videom so super kvalitou , že si pozriete len tak a naberiete inšpiráciu . So zlým videom , so zlou kvalitou ho môžte len odradíť.
Odpovedať
Profilova fotka
ja som jednoznacne za, video som nechcela, nakoniec sme sa s drahym dohodli ze chceme aspon klip, kde je vsetko podstatne a nelutujeme. fotky su ine, video je ine, pre nas je to ziva spomienka, kolko je tam usmevov, vsetko tak, ako by som tam bola znova :) a s @mo_tylik vobec nesuhlasim s tym ze kameraman zavadzia. ja som o nasom ani nevedela, ze tam bol ;-)
Odpovedať
@videostudiojarka nuz od kameramana clovek inu reakciu ani necaka pri tejto otazke ;-) som rada, ze som vam sprijemnila den ... ale mozno s troskou pokory a proklientskym pristupom by ste bol menej na smiech aj vy @rmnka, ja mam zial len taketo skusenosti s kameramanmi ... na svadbach, kde som bola tomu tak vzdy bolo, prosto vzdy zavadzali ... na tej poslednej sa takmer zrazili s novomanzelmi pri novomanzelskom tanci, nebyt zenicha, ktory to vykryl ...
Odpovedať
Profilova fotka
@mo_tylik :-D To ma teší , som rád keď sa ľudia smejú a ešte viac keď je to zo mňa ;-) Vtedy nevesta kameru vôbec nevníma , to je základ bez toho to ide ťažko. Dokonca aj keď prídem na svadbu a nevesta sa nesmeje , tak kameru nevyťahujem :-) Mrzí ma že máte zlé skúsenosti s kameramanmi. Pekný deň aj vám prajem
Odpovedať
Urcite som za kameramana, ja sa priznam ze sme mali dvoch a ani som nevedela ze tam su. Este som sa pytala sesternic ci vobec nieco kamerovali a nahrali fakt ze vsetko. Ani moj manzel nie je velmi na videa ale suhlasil a nelutujem!
Odpovedať
Plus ak das kameru len tak niekomu v rodine, nikdy nevies ci nahra to co si chcela, ci sa nebude hambit strcit sa dopredu pred vas v kostole atd., na to su profesionali ale to je len moj nazor:)
Odpovedať
Profilova fotka
@mo_tylik kameraman, kt. ide k ludom tak blizko, aby im zavadzal, je urcite velky "profesional" :) ako hovorim, o nasom sme ani nevedeli. cely cas
Odpovedať
Profilova fotka
My sme sa rozhodli mať svadbu bez kameramana budeme mať fotografku našu známu, kt. robí krásne fotky. Ako sa poznáme video by sme si pozreli raz a skončilo by na poličke. takže áno pre nás by to boli vyhodené peniaze a keďže ich nemáme na zvyš šetríme aj takouto formou. Ak však niekto chce mať kameramana prečo nie. A to, že sú kvalitní a nekvalitní? A čo nie je? aj catering aj s fotograf aj kaderníčka môže byť na prd, a na svadbe ti zavadzať ale sú aj ľudia, kt. poskytujú perfektné služby preto si vždy treba pozrieť ich prácu popýtať sa na názory iných a pod. A že sú drahí? A čo nie je? Obyčajnú kyticu kúpite tak za cca 20-30€ a keď poviete, že chcete svadobnú už stojí min. 70€. Na Slovensku sú služby a práca s ľuďmi veľakrát nedocenené a takých ľudí považujeme za zdieračov. No nie vždy je to tak a pokiaľ je človek naozaj profesionál určite na svadbe nezavadzia
Odpovedať
@rmnka ludia, castokrat hlavne fotografi tu zvyknu profesionalitu hodnotit podla vypytanej financnej odmeny, ... a teda tento by to financnej stranke obstal ...ostatni neviem kolko stali, avsak maju za sebou min 15 rokov skusenosti (co niekedy neznamena nic) ... aby som to uzavrela, zakladatelka sa pytala na nazor, ten som povedala rovnako ako ostatni a je len na nej, co si z tohto vezme a ako sa rozhodne, ... my obe sme si svoju svadbu s tym co sme chceli aj nechceli, uz odtancovali :-)
Odpovedať
@mo_tylik a to vam vas dj nezahral vsetko z vasho playlistu :-p a vies preco? Lebo by vasim vyberom zabil atmosferu a ludia by sa nebavili, ale hned ho za to neodporucas. Spravil to len a len pre vasich hosti. Takych ako ty tu bolo, premudrele, ktore do vsetkeho vidia :-D no jedneho dna pride cas ked sa presunies na modrykonik a budes riesit uz konecne ine veci, vela stastia ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Každý vie či je pre neho video dôležité alebo nie. Komu je ľúto dať za video € nech si objedná len videoklip bude to lacnejšie. Vždy to bude kvalitnejšia spomienka ako videá pozbierané od hostí z mobilov. A čo tak zaplatiť si profíka kameramana a od hostí pozbierať fotky? A profi fotografa si zaplatiť len na portrétne fotenie a možno ešte sobáš? Aj to je riešenie. Tie názory že kameraman zavadzia a podobne tu vedú poväčšine fotografi skrytí za rôznymi účelovými nickmi aj s dievčenskou fotkou aby to vyzeralo ako reálny nick. Šikovní kameramani im berú zakázky lebo potom IM fotografom už nevesta nedá 1000€ za fotky keď si zaplatí aj kameramana. A čo taký lacný fotograf čo nemá ani skúsenosti ani výbavu? Ten nezavadzia keď musí byť stále nalepený na mladomanželoch lebo nemá potrebné objektívy aby mohol byť od nich ďalej? Je to o cene a hoci tu bude 1000 neviest písať že mali lacného a sú spokojné to aj tak na tej pravde nič nezmení. Lacný vie prečo je lacný a drahý vie prečo je drahý. A nevesta buď vidí alebo nevidí rozdiel.
Odpovedať
@mo_tylik Čo na tej svadbe lietali?
Odpovedať
Ja som za kameramana.Chcem si aj o 20rokov pozriet nasu svadbu a nie len s fotografií.Viem to aj podla mojich rodicov,vzdy si rada pozriem ich video.Ale ak tak skuste urobit kompromis s priatelom a aspon ten kratky videoklip si dajte urobit.
Odpovedať
ahoj riešime rovnaku dilemu. ja chcem, on nie. Myslim na to, ze kameraman zachyti dany moment danych ludi dane emocie a je to ine ako pozerat to len na statickych fotkach. Viem aj to, ze pravdepodobne to video po prezreti niekde zalozime, ale bude to krasna spomienka aj pre nase deti a aj spomienka na tych co uz nie su medzi nami ale na svadbe boli. Treba to vsak zvazit z financnej stranky. Momentalne nahanam kameramanov pytam cenove ponuky, a pozeram ich videa a musim povedat ze mnohi su naozaj sikovni a maju krasne zabery, ale mame urcity financny strop a vela z nich pyta 700 a viac co pre bezne rodiny a bezne platy je naozaj vela a mnoho mladych parov sa bud rozhodne zadlzit sa (co nie je dobry start pre novomanzelov) alebo hladat lacnejsiu menej '' kvalitnú '' alternatívu alebo ho uplne vynechaju. Treba zvazit preco kameramana ano a preco nie a kedtak zacat setrit. Ja uz som zacala :-)
Odpovedať
nevestičky - zo skúsenosti odporúčame kameramana mať na svadbe, pretože spomienky Vám ostanú vo forme videa :). Mali sme nevesty, ktoré sa na poslednú chvíľu rozhodli pre kameru a si pochvaľovali, že to bolo dobré rozhodnutie :). My sme kameramani, a tiež sme si zaplatili za foto a video,a dnes sa smejeme na pekných momentoch s našimi ďeťmi, ktoré sa udiali na našej svadbe. Nehovoriac o starích rodičoch, rodičoch, ktorí dnes už nie sú medzi nami. Je to iba môj pohľad, ale aj názory neviest, ktoré sa rozhodli v prospech videa. Svadbu máte väčšinou raz v živote :)
Odpovedať
Profilova fotka
Krásna spomienka stojí určite zato! Ak nie je dôležitá pre partnera, mohol by aspoň myslieť na blízkych a neskôr svoje deti :-) Ponúkam video a foto v jednom za naozaj dobrú cenu !!!
Odpovedať
@slavka121212 sa spamataj, vytahujes temu nasho dj na mieste, kde sa na neho nik nepytal ... navyse o tom nemas ani paru, preco mam na neho taky nazor ... koniec koncov svadba nie je party, na ktoru ludia pridu kvoli dj-ovi, ... svadba je nieco, kam pride dj, lebo mu za to niekto zaplati ...
Odpovedať
My sme mali fotografa aj kameramana a vôbec neľutujeme. Každé má svoje čaro (aj foto aj video), preto sme mali oboje a ani sme nevedeli, že sme tam niekoho mali. Ak sú to profesionáli, tak si myslím, že vedia urobiť pekné zábery aj bez toho, aby zavadzali. Tiež si ho nepozeráme každý deň, ale tešíme sa ako si ho pozrieme na výročie a pod.. A ako tu bolo spomenuté, kameraman natočí aj vtipné a dojemné okamihy, ktoré si ty počas svadby nevšimneš. Aj u nás si veľa ľudí niektoré časti svadby natáčalo ešte aj na mobily, ale doteraz som sa dostala asi tak k polovici záberov, takže takto by som to ja osobne neriešila, a to nehovorím o kvalite. A aj hostia sú radi, keď pár týždňov po svadbe uvidia video, hlavne teda deti, tie si u nás v rodine pozerajú to video stále. Cena je síce vyššia, ako pri všetkom "svadobnom", ale vyhodené peniaze to podľa mňa určite nie sú.
Odpovedať
@mo_tylik Ja sa mam spamatat? To ty tu vrtas do kazdej temy a riesit nezmyselne veci. Radis slecne aby poprosila kamaratov nech jej daco natocia. Napadlo ta vobec, ze by ich to mohlo obtazovat? A dj nie je jukebox, mala si si ten objednat, nahadzat playlist a bola by si stastna. A ukoncila si to zase peniazmi, ja, ja, ja, egoistka, musis byt nestastna v zivote ked si riesis svoje mindraky na fore ;-)
Odpovedať
ja by som len k tomu povedala ze skor bude clovek lutovat nieco co neurobil ako nieco co urobil.. :-)
Odpovedať
@slavka121212 takze takto, naposledy, ... ja som sa snazila zakladatelke tejto temy (ktora je mimochodom o kameramanovi, ak si si nestihla vsimnut) poradit, ako moze mat video a pritom nemusi platit za kameramana (kedze jej nastavajuci o to nejavi zaujem), ... prosim ta, nechaj rozhodnutie na nu a jej kamaratoch ... k zvysku nema zmysel sa vyjadrovat a nemam ani potrebu sa pred tebou obhajovat za nieco o com opat nic nevies ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ach jaj, večná téma dookola :-) a pritom je to tak jednoduché ...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme nemali a neľutujeme. Ľudia nám bez toho aby sme im niečo hovorili, ponatáčali rôzne časti svadby ako prvý tanec, čepčenie, a pod. :) Bola som na viacerých svadbách, kde nebol kameraman a ešte sa nikto nesťažoval. Ľudia sa viac bavia a my obaja nemáme proste kamery a videá radi. Navyše sme mali super fotografku, takže keby sa mám rozhodovať ešte raz či áno alebo nie, tak kameru netreba. :)
Odpovedať
Nemyslím si že kameraman si pýta viac len preto že je to svadba. Svadba je mimochodom najťažší foto video odbor. Na počet odpracovaných hodín to na svadbe vyjde najdrahšie lebo na svadbe má kameraman najviac práce (na svadbe a samozrejme ešte aj po svadbe za PC) a stresu. Svadba nie je stužková ktorá sa natáča len 7 hodín a všetko na 1 mieste. Kameraman si môže vypýtať aj menej, ale potom neočakávajte kvalitu kôli ktorej ste si ho objednali, odpracuje na tom menej hodín aj menej zo seba do toho dá, a je to sakra poznať. Ale ako som už písal, buď to nevesta vidí alebo to nevidí. Ak rozdiel nevidí ušetrí, lebo jej bude stačiť aj to lacné.
Odpovedať
ja si myslím, že diskusia je zbytočná, lebo čo sa jednému páči a chce mať, druhému sa zas nemusí a nechce mať.. otázka zadávateľky: Preto by som sa vás chcela spýtať, či ste ho mali/nemali a či ste to ľutovali alebo vám to nakoniec prišlo zbytočné? - tak tí, čo ho mali, boli predpokladám všetci radi, že ho mali.. a možno aj neboli, lebo zavadzal... tí čo ho nemali - to mohli buď ľutovať alebo aj nie... na túto otázku je kvantum odpovedí, podľa preferencií.. my sme kameramana nemali, ani som ho nechcela a video mi nechýba... iný pár ho zas nemal a chýba mu, niektorí ho mali a zavadzal, ďalší ho zas mali a sú radi - proste, toto je vec - rozhodni sa sama, či ho chceš, či nie, daj si všetky pre a proti (financie, čas, miesto svadby, počet hostí, veľkosť priestoru) - lebo toto podľa mňa nie je vec, kde nájdeš jednoznačne odpoveď áno maj kameru/nie nemaj :-) úplne individuálna záležitosť
Odpovedať
@renya3 tato tema tu bola uz milion krat :) Vsetko zalezi na tebe a tvojich prioritach. Treba si pozriet rozpocet a podla toho sa zariadit. Ak na to mate volne prostriedky a tebe na tom zalezi, tak si zajednajte kameramana, ak nie su prostiredky, vec je vyriesena. Vsetko je o prioritach, kazdemu zalezi na niecom inom. Ja som kameramana nemala, tocil nas DJ, ziadne profesionalne video to nie je a nie je ani v kvalite, ze by som ho niekoho ukazovala, ale problem s tym nemam, robil to zadarmo ako bonus.Okrem toho si nemyslim, ze by nejakemu hostovi vadilo, ze bude nevestu natacat, trebars aj fotakom, mna keby o to niekto poziadal, som rada, ze mozem spravit radost.
Odpovedať
Profilova fotka
@renya3 podla mna by si mala priatela presvedcit o tom aby ste mali kameramana. Je to fakt super mat aj takuto spomienku. Treba si uvedomit ze je to vec ktoru zazijete obidvaja len raz za zivot a vies ake to je super ked teraz hocikedy si spravime taky vecer ze si pustime nasu svadbu. Tie spomienky su TOP a este takto ked ich mas zdokumentovane
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez sme premyslali ci ano alebo nie, ale som rada ze sme sa rozhodli ze ano, a uz teraz sa tesim na nase svadobne video :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?