HLADA SA KAMERAMAN na max.5minutove video zo svadby (Kosice, 8.9.2018)

Dobry den, zhanam cloveka - kameraman/fotograf, kt. by mi urobil video zostrih zo svadby. Nie vsak z fotiek. Kedze svadobneho fotografa uz mame, no zial on tuto sluzbnu neponuka. Kedze vsak nehladam niekoho kto mi natoci 10 hodin svadby, verim, ze aj cena bude rozumna. Dakujem :-)
Odpovedať
@dominika2602 neviem čo si predstavuješ pod 5 minútovým videom. Môj budúci manžel je svadobný kameraman, mala som tú možnosť ho vidieť niekoľkokrát pri strihaní svadobného videa. 4 minútový klip zo svadby spraví z videa, ktoré natáčal od rána do rána. Veď nie je snáď možné, aby kameraman prišiel, 5 minút náhodne natočil, zbalil kameru a následne ti odovzdal tých natočených 5 minút. Skús špecifikovať aký úsek svadbu chceš aby vám natočil, a nie že 5 minútové video. Veď z daného úseku svadby ti už každý kameraman dokáže spraviť akýkoľvek dlhý zostrih. A podľa času,ktorý na svadbe strávi si stanoví cenu. Nie podľa dĺžky zostrihu.
Odpovedať
@dominika2602 Ahoj ja som teraz zhanala nieco podobne,cena je od 400e :)
Odpovedať
@dominika2602 DJ hrá na svadbe približne od 16hod do 4 hod čo je 12 hodín v cenovom priemere 400€ (300-600€) Koľko by mal stáť kameraman na viac ako 12 hodín? Kameramanovi navyše svadba nekončí tým že sa s vami rozlúči ako DJ ale čaká ho ešte niekoľko dní strihania. Nie je to ako "strihanie" home videa veď práca profíkov ako home video ani nevyzerá /ak áno bol to zlý výber kameramana za lowcost cenu/. Kvalitný klip sa strihá aj 3 dni. Nejde len o "postrihanie" ale hlavne výber záberov, úpravy farieb, strih na hudbu, coloring. Je to plnohodnotná svadobná práca rovnako ako u fotografa, darmo že výsledkom je "len" klip. To je ešte náročnejšie ako dlhé niekoľkohodinové video. Preto požiadavka na tzv. rozumnú cenu nie je na mieste. Nájdeš aj lacno ale lacný bude aj výsledok. Čo sa týka klipov od fotografov musíš si uvedomiť že fotograf natáča zábery len vtedy keď nefotí čiže to najkrajšie a najdôležitejšie tam mať nebudeš lebo vtedy fotí. Taký klip je nanič. Nehovoriac o tom že fotograf nie je kameraman a ani zábery ani klip nebudú na úrovni kameramana. Darmo že má zrkadlovku s rozmazaným pozadím, to ti obsah nenahradí. Fotograf ani nepoužíva špeciálnu techniku ako kameramani, točia všetko z ruky, je to viac alebo menej roztrasené, no neviem.... Ja by som taký "klip" nechcel. To je ako keď kameraman bude na svadbe aj fotiť. Kvalita ani obsah nebude taký ako keď je na fotenie samostatný fotograf.
Odpovedať
@dominika2602 prosim ta kolko je podla teba ta rozumna cena?
Odpovedať
Profilova fotka
@dominika2602 chapem vase uvazovanie, avsak vychadza z mylnej predstavy, ktoru ma drviva vacsina neviest. takze nielen pre vas, ale aj pre vsetky ostatne nevesty: je jedno, ci dostanete kratky klip, film alebo trojhodinovy zaznam. kameraman aj tak pracuje cely den, menia sa iba pracovne postupy. takze dlzka objednaneho a odovzdaneho materialu nema u profesionala vplyv na cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
ja to este doplnim, aby nedoslo k nespravnej interpretacii. chcel som povedat tolko, ze ak nevesta chce kratky klip, tak nech necaka, ze to bude za "kratke" peniaze. skor naopak, kvalitny klip je drahsi ako dlhe video.
Odpovedať
Dakujem za vsetky prispevky a komentare. Samozrejme aj cenne rady. Pekny den vsetkym.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?