Čo všetko obsahuje finálne dvd?

Profilova fotka
Ahojte, toto je mozno skor otazka na profesionalov, pripadne byvale nevesty, co uz maju DVD doma... Ked pozeram nejake ukazky, co maju rozni kameramani na strankach, tak je vsade max 5-7 minutovy klip - zostrih roznych casti dna. Predpokladam a dufam, ze to nie je finalny vysledok celodenneho natacania, preto by som chcela vediet, ze co vlastne na takom DVD je. Teda co ma zaujima najviac - ja by som chcela mat obrad natoceny cely aj so sv.omsou a to bez toho, aby tam bol nejaky hudobny podmas, ale aby bolo pekne pocut kazde slovo, kazdu piesen, citania atd . Vie ta kamera zaznamenat aj zvuk bez nejakych sustani...? Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Rád vysvetlím a poradím. Ján Ašverus.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň. Pozrite si a vypočujte si: http://youtu.be/fi5KgbdDvVA a http://youtu.be/KUZboEP1Piw . Oba videozáznamy som robil v kostoloch so zlými akustickými vlastnosťami. Zvuk v týchto kostoloch je na pokraji zrozumiteľnosti. Ján Ašverus.
Odpovedať
Profilova fotka
:-) Dobrý deň. Máte trocha času ? všetko Vám vysvetlím po telefóne, alebo e-mailom. Táto téma je na dlhší rozhovor. Všetko záleží na použití techniky kameramana a zvukára, kvalitná postprodukcia v štúdiu a mnoho ďalších okolností to všetko zvládne len profesionál ktorý danej oblasti rozumie a pôsobí v nej už dlhší čas t: 0905257035 e-mail:videofamily@videofamily.sk
Odpovedať
Profilova fotka
@martinka811 jasne že na DVD máš viac nielen to krátke video.Záleží aký balík si objednáš či chceš dlhšie video alebo kratšie,či chceš profi alebo chceš cenu. Ak ti záleží aj na zvuku asi by som sa obracala radšej na vyššiu triedu kameramanov čo majú aj lepšie vybavenie a prax.
Odpovedať
Ahoj preto sa robí také zrýchlené video, lebo nie každý mám trpezlivosť pozerať celé DVD. Moje obsahovala spoločné fotky pred svadbou aj detstvo, obiekanie, upútavka (klip z fotenia), odobierka, odchod na sobáš,sobáš, gratulácie, odchod so sobáša, dôležité veci na hostine (rozbíjanie taniera,zametanie, prípitok, spoločné jedenie polievky, krájanie torty....) Dúfam, že som ti pomohla aspoň trošku.
Odpovedať
Profilova fotka
DVD by v prvom rade Vás novomanzelov a malo by tiez obsahovat vsetko co sa dialo vo svadobny den. My robime komplet videofilmy do max. 90 minut. Otazka je co by nemalo obsahovat. Hlavne nie tie lacne a gycove animacie, ktore ma kazdy. Mozno sa to niekomu paci, ale mozem povedat, ze je to totalny nevkus. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martinka811 tvoj termin sice uz nemam volny, ale aj tak odpoviem. ak robim reportaz komplet svadobneho dna (balik full), tak video zacina prestrihanou pripravou nevesty (zvonenie budika, kadernicka, vizazistka, saty) a zenicha, dalej odobierka, kostol a hostina tak do cca.02:00. tento "film" ma tak cca. 2:20. uplne extra su: klip z fotenia, svadobny klip a pripadne komentare hosti (dostanes sa k nim cez menu). na kostol sa vzdy pytam, ako chcu natocit. ak celu omsu, tak maju celu omsu. zvuk do jedneho kanalu si vzdy beriem priamo z mixu zo sakristia. takze to co ide do reprakov, ide aj do kamery. druhy kanal ide z ruchoveho mikrofonu na kamere. potom v strizni sa to mixuje. tak asi tak...:)
Odpovedať
Profilova fotka
Pri takejto specifikacii svadobneho videa je podstatne aby to bolo tocene najmenej na dve kamery, najlepsie 3 a dvaja kameramani (prekazat urcite nebudu). Taktiez netreba zabudnut na zvuk, zaznamenat zvuk treba na klopove mikrofony (nevesta, zenich, farar) a zvuk z kostola treba zaznamenat nielen na ruchovy mikrofon ale nahrat aj linkovy vystup pokial je mozne sa k nemu dostat. Urcite sa najde profesional, ktory to spravi sam a povie, ze sa to da spravit aj na jednu kameru a zvuky nahra na ruchovy mikrofon :) Staci si pozriet svatu omsu v TV a uvidite, ze pokial chcete mat nieco pekne, tak je tam viac kamier, viac kameramanov a zvuk sa urcite nezaznamenava ma ruchove mikrofony na kamere. Keby sme robili vasu svadbu my, tak to urcite poriesime, tak ako som to napisal.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme chceli mať celé DVD do hodiny a nechcela som tam mať v žiadnom prípade celý obrad. Kameraman spravil tak ako sme si objednali, dodal nám DVD z celej svadby zostrihané na 90 minút ( mohlo byť aj kratšie :-) ), tanečnú zábavu sme si objednali s dynamickým zostrihom, dodal nám aj krátky videoklip, ktorý si moja mamina púšťa aj niekoľkokráť za deň( kameraman nám tam dal krásnu pesničku). na svadbe sme mali profíka a myslím si že jemu nerobí problém žiadne prianie nevesty. Ak chces kontakt na kameramana tak rada pošlem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?