Cena za 10-minútový videoklip zo svadby

Profilova fotka
Prosím vás aká je cca cena 10-15minútoveho svadobneho videoklipu. Obrad, prvý tanec, trochu zabavy by som tam chcela. Ďakujem za info.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@matulya od 200 do 2000. Ak je cena primarne kriterium rozhodovania, odporucam dat si dopyt aj s cenou a lokalitou, nech sa Vam ozvu ti, pre ktorych bude ta cena ok. Z nich si mozete potom vybrat, Dalsi mozny pristup je najprv si vybrat tych poskytovatelov videosluzieb, ktori su Vam stylom srdcu blizki, a napisat im svoju predstavu, respective moznosti. Drzim palce :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sonnenshein práveže neviem akú cenu si mám pod touto mojou požiadavkou predstaviť,preto sa pýtam. Jedna sa o stredne slovensko, žarnovica. Žiadne zvláštne požiadavky nemám..len njake krátke video na pamiatku.😁
Odpovedať
Profilova fotka
@matulya Preto pisem, ze od 200 do 2000 eur. To akoby si sa spytala, kolko stoji auto. Najdes za 200, ale aj 200tisic.
Odpovedať
@sonnenshein myslim si, ze tu najde aj pod 100€ sme predsta na trznici, kde sa riesi hlavne cena. @matulya urcite si stanov rozpocet a ten sem udaj, ozve sa ti len ten, kto tuto vacsinou najdolezitejsiu poziadavku splna. A lokalita svadby nema na cenu ziadny vplyv
Odpovedať
Ale dievčatá no tak :) @matulya cena bude asi taká ako za fotografa pretože chceš len obrázky (pohyblivé fotky), nechceš ucelené pasáže aj so zvukom čo sa robí väčšinou na viac kamier čo zas ale prináša viac práce na svadbe aj v strižni a investície do početnejšej techniky čo sa všetko prejaví na vyššej cene. Vidím to od 500 do 1000 na Slovensku, o zahraničných cenách sa nemá význam baviť tie sú úplne inde :) Vyššiu cenu majú zvyčajne profíci ktorí sa tejto profesii venujú na plný úväzok a vedia čo robia (a výsledok tomu aj zodpovedá) a nižšiu cenu majú príležitostní kameramani hobbisti čo si len privyrábajú popri inom zamestnaní. Vnímavé oko vidí rozdiel v kvalite a chce ju, nevnímavé oko vidí cenu o ktorú predovšetkým ide :) Je to na Tebe :)
Odpovedať
Profilova fotka
@realista ako na rovinu ti poviem že 500 € je pre mňa moc..stačí mi jedna kamera..úplne jednoduché..nechcem točiť svadbu od rana do rána,.príde na 4 hodiny, niečo natočí, jednoducho nastriha a vystarane. Dôležitejšie sú pre mňa fotografie, a to už mám zajednane.
Odpovedať
@matulya vidis to, mas to uz davno vyriesene, len si asi cakala ze za 200 to bude hollywood :-) Radsej oslov niekoho co ma dovolenkovu kamerku alebo fotacik niekto z okolia, z najblizsej dediny nech este ku tomu zbytocne cestovne neplatis. Ku kolacom a palenke mu este dakych 20-50€ daj do vrecka a to by mu malo bohate stacit, ved len na 4 hodiny pride, nieco natoci, jednoducho postriha a vystarane.
Odpovedať
Ja by som Ti odporučil popozerať si čo sa Ti páči a nielen tu, hlavne Google lebo tu už kvalitní ľudia nie sú a kontaktuj tých ktorých práca sa Ti páči. Normálne napíš že chceš 15min klip a vyber si čo Ti bude vyhovovať. Skrátka postupuj rovnako ako pri výbere fotografa. Počítaj s tým že cena bude na tej istej úrovni ako za fotografa, verím že nechceš amatérčinu ktorú si pozrieš len raz a naveky odložíš z dohľadu. Ak sú fotky prednejšie tak smola, nikto Ti už v dnešnej dobe video-sponzora robiť nebude. Skús sa dohodnúť s rodinou nech Ti niečo natočia a šikovný kamoš niečo z toho postrihá :)
Odpovedať
@matulya no na 4 hodiny nenájdeš nikoho lebo sa to nikomu neoplatí. Každý kameraman aj foto si rezervuje radšej celodenku :) Svadby sú totiž len od apríla-mája do septembra-októbra čiže len 6-7 mesiacov v roku čiže tých sobôt kedy sa dá pracovať nie je veľa. Fakt len kamoš alebo rodina. Stačí aj na mobil, lepšie ako nič.
Odpovedať
Profilova fotka
@realista ďakujem pekne👌👍
Odpovedať
@matulya nemáš za čo. Aj tak si myslím že to budeš ľutovať rovnako ako všetky čo si mysleli že fotky nahradia video. Nenahradia, mŕtve nehybné obrázky po čase nestačia nikomu :) Opozerá sa to a bude chýbať reálna pamiatka :(
Odpovedať
Profilova fotka
@matulya chapem, ze sa laikovi moze odborna praca javit ako jednoduche such sem such tam, ale vy aj mnohe dalsie si to predstavujete ako hurvinek valku. aby som to nesmeroval iba na vas, rovnako casto o mnohych inych profesiach uvazujem aj ja. ved, "co je na tom zlozite"....? - pride, natoci, jednoducho postriha a vybavene. takto to ale nefunguje, jedine pri janko hrasko videography, ktory ma vysledok na haku. jednoducho to postriha a tak to aj bude vyzerat. moja rada, ak chcete iba hocico, tak mate uplne jedno, koho si objednate a mozno budete mat video naozaj zaujimavejsie ak iba pozbierate videa z mobilov hosti. pokial je vasa predstava trochu narocnejsia, prvym krokom by mala byt zmena zjednoduseneho nazerania na profesiu kameramana. tak ci onak, 500 eur je uplne spodna hranica, na ktorej zacina pozeratelne video.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@matulya Uprimne povedane, ak na to mas rozpocet 200 eur, moje odporucenie je radsej si tych 200 eur usetri, ako ich naliat do niecoho ako toto https://www.youtube.com/watch?v=q9nvG...
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik @sonnenshein a čo sa tu do mňa navazate.. niesom kameraman, takže asi neviem čo ťa práca obnáša..len som chcela vedieť približne cenu..No ako vidím ani jeden z vas mi tu normálnu sumu nenapísal.. @photostancik od 500 je trochu široký pojem..nemyslíš..vyjatri sa konkrétne.. @sonnenshein ninkde som nenapísala že mám rozpočet 200..čítaj prosim ta @realista prosim ťa nepíš mi tu čo budem a nebudem ľutovať. Som sa rozhodla, tak to akceptuj. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@matulya Ani nahodou sa do Teba nenavazam. Ani jeden Ti tu normalnu cenu nemoze napisat, lebo nic take neexistuje. Napisala som Ti od 200 do 2 tisic v podmienkach Slovenska. Prosim, neber vsetko doslova, suma 200eur bola pouzita ako ta najnizsia suma, ktoru som uviedla v mojej odpovedi.
Odpovedať
@matulya zober si tak, napriek tomu ze chces "len obrad, prvy tanec, trocha zabavy", tak kameraman uz v ten den nemoze zobrat inu pracu, resp. inu svadbu kedze sa bude venovat cca pol dna vam, tym padom cena moze byt aj vyssia, resp. porovnatelna s cenami pre dlhsie videa...skus si teda pozriet videa kameramanov co sa ti ich praca paci a s nimi potom prejednat tvoje poziadavky a cenu :)
Odpovedať
Podla toho akeho kameramana si vyberies, tam sa ceny lisia rovnako ako pri klasickom videu ale necakaj, ze by to bolo lacnejsie alebo co. Oni s tym maju potom este viac roboty ako s klasickym videom. Musia natocit celu svadbu tak ci tak a potom to tak zostrihat do 10 minut aby to malo hlavu a patu
Odpovedať
Profilova fotka
Ako profesionál musím súhlasiť s názormi, ktoré tu boli vyslovené. 10 minút vo výsledku je tak či tak deň práce s nakrúcaním a týždeň práce so strihom. Pri svadobnom videu to totiž nefunguje tak, že čím kratšie, tým lacnejšie. V cene sa musia zohľadniť náklady za dopravu, techniku, prácu a čas. Nie len čas strávený samotnou prácou, ale aj čas venovaný zbieraniu skúseností. Preto by som možno pohľadal niekoho, kto robí aj klasické video (cca 2 hodiny) a aj krátky zostrih. A robí to v cenovej relácii, ktorá je Vám prijateľná. No ako tu zaznelo viac krát- ťažko je nájsť niekoho, kto urobí kvalitne 10 minútové video pod 450€.
Odpovedať
Profilova fotka
@matulya takto: rovnako rychlo, ako ste mi zacali tykat, to bleskovo ukoncite. to po prve. po druhe, nikto sa do vas nenavaza. vsetci sme napisali strucne informacie na temu, o ktorej nieco vieme osobe, ktora o teme nevie nic. tato osoba ma dve moznosti. bud pouzije inteligenciu a pokusi sa tieto informacie spracovat, pochopit a nasledne polozit doplnujuce otazky v snahe dozvediet sa konkretne informacie, ktore ju privedu k uspesnemu vysledku. alebo bude prskat ohen a siru.
Odpovedať
@matulya nebude to tiez lacne, kedze ten clovek tam aj tak bude musiet stravit hodiny aby natocil pekne zabery a aby ti mal z coho poskladat to kratke video.
Odpovedať
@photostancik na internetovych forach sa zvykne tykat, nemusi to byt hned myslene nezdvorilo...
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik hned v prvom maile pri registracii pise adminka, ze vsetci si tu tykame. nie je tam napisane, ze s profesionalmi si vykame :)
Odpovedať
Profilova fotka
@blabla22 ano, na konikovi mozno a na fejsbuku tiez. ale ja aj vsetci profesionali tu nevestam vykame a rovnako je to aj opacnym smerom. s nevestou si tykam najskor po podpise zmluvy. takze tak :)
Odpovedať
Profilova fotka
@sayre ano a vztahuje sa to na nevesty. s adminkami som si vzdy vykal a ani jednu stranu nenapadlo ist smerom tykania. tak ako aj v mnohych inych veciach, aj v tomto pripade nie je ucast profesionalov na diskusiach domyslena. nevesty nas mozu urazat a napadat a je to v poriadku. ak profesionali neveste napisu ako sa veci naozaj maju, tak je to pruser a vysoka urazka na cti nevesty. a tak dalej a tak dalej.... takze nie, nebude mi hocikto tykat, pretoze na to nie je dovod.
Odpovedať
Profilova fotka
@photostancik akože ja ťa urazam a napadam? Prosím ťa už sa nevyjadril v tejto diskusii. Keď si tak urazený. Ďakujem. Nechaj priestor inym
Odpovedať
Profilova fotka
* nevyjadruj
Odpovedať
Profilova fotka
@matulya ahoj :) klasika tieto navážačky. My chceme tiež len klip a nie taký, za ktorý sa treba hanbiť :D mám kočku z BA a cenník jej začína takto: klip 5-10 min - 300€ (z časti svad. dňa, cca 8 hod.); klip 10-15 minút - 350€ (obyčajne od fotenia až po vykrúcanku, cca 12 hod.). Ak chceš dám Ti kontakt a pošlem ukážky :)
Odpovedať
Profilova fotka
@matulya este raz a naposledy - netykajte mi. a naucte sa prosim citat s porozumenim. moj posledny prispevok nebol o vas.
Odpovedať
@photostancik no nielen na konikovi ale vo všeobecnosti, na internete existuje veľa fór na rôzne témy a obvykle sa automaticky tyká. (To s koníkom považujem za trochu útočný a znižujúci podtón..to sa mne nepáči viac ako tykanie napríklad..) Samozrejme, že ak mne niekto začne vykať, vykám takisto, ale tykanie považujem skôr za priateľské a nie urážlivé (na rozdiel od Vás) . Takéto vynucovanie si vykania je u mňa v rovnakej kategórii ako 'oslovujte ma s titulom' ..neviem , nie veľmi sympatický prístup
Odpovedať
Profilova fotka
@blabla22 ano mate pravdu s tou vseobecnostou. mylite sa v utocnom podtone. tiez sa mylite vo vynucovani si vykania - mozem vam uviest milion prikladov podobnych situacii, kedy je tykanie proste nevhodne. zdoraznujem, ze toto forum je majitelmi rozdelene na dve skupiny ludi - nevesty a uzivatelov kategorie PRO. inak povedane, je tu vytvoreny akysi vztah profesionalov a zakaznicok. a nepovazujem za vhodne, aby som ja ako profesional svojim potencialnym zakaznickam tykal, logicky by to teda nemalo byt ani opacnym smerom. samozrejme, mozeme polemizovat do rana, aky pohlad je spravny. rad by som ale temu tykania ukoncil a sustredme sa radsej na skutocne nevhodnu reakciu nevesty na dobre mienene rady profesionalov a neviest. som rad, ze dokazete komunikovat normalne hoci s mojim postojom nesuhlasite. dalsie riadky uz nie su bezprostrednou reakciou na vas, hoci si pomozem tym, co ste pisali: konstatujem, ze znovu sa prejavuje zaujimavy paradox tohto fora - nech sa ktokolvek snazi neveste vysvetlit problematiku podrobnejsie, vzdy on skonci ako ten, kto ma nevhodny a nesympaticky pristup. ale najezena srst nevesty je uplne normalna. uz sa na tom mozem iba zabavat, lebo je to na smiech. co keby raz niekto napisal neveste, ze moze byt rada, ze jej niekto chce poradit a ze jej pristup je nesympaticky? co keby aspon raz adminky zasiahli a upozornili nevestu, ze jej nikto nechce urobit nic zle ak jej vysvetluje, v com sa myli a ze jej bezprostredna reakcia je nevhodna???
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?