Aky kameraman:?

baby ..... mam tak strasne vela cenovych ponuk .... na kameramanov ale ja sa neviem rozhodut .. podla coho ste sa vy rozhodovali ? .... ktory je ten spravny ?
Odpovedať
Profilova fotka
Jáj moja , tu asi veľa odpovedí od neviest nedostaneš , pretože väčšina neviest vyberá kameramana podľa ceny , alebo ho vôbec nerieši , pretože ho nemá :-D . Česť výnimkam ! Ak už máte kopec cenových ponúk , tak zrejme aj viete čo v cene je a čo sa dopláca . To je dosť dôležité . Platíte si predovšetkým svadobný film , tak si vypýtajte od každého ukážku , najlepšie komplet dvd , no postačí aj link . Aj keď je to LEN svadba , môže to byť hotové umelecké dielo , alebo len niečo nezáživné , čo vás nútí neustále preskakovať úseky - kapitoly na dvd . Video vás musí svojím spôsobom dostať , aby ste si povedali aj WAW , tak to bolo dobré . Isto ste vo svojom živote videli filmy z ktorích ste mali dobrý pocit a po rokoch ste sa znova pozreli , aj keď ste vedeli , ako to skončí . To isté by malo platiť aj pri svadobnom filme . Mnoho neviest má nepochopiteľný názor , že aj tak si to pozrie len raz v živote a nakoniec to zapadne prachom . Prečo ? Pretože si zle vybrali . :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@soro88 Ahoj rozhodni sa podla toho ako sa ti páči konečný výsledok. Nie každému sa páčia rovnaké veci a môžeš mať vynikajúceho kameramana a pritom ti štýlovo nesadne. Pozri si ich videá, tie ktoré sa ti páčia postúpia do ďalšieho kola. To ako sa ti páči video je najdôležitejšie. Potom si pozri aj to koľko ktorý kameraman koľko stojí (čo si budeme klamať rozpočet je rozpočet). Ak napríklad nejaké video vyčnieva nad ostatnými a kameraman je o niečo drahší (ale zmestí sa do rozpočtu) oplatí sa doňho investovať, veď svadbu ma človek tak max 3 krát v živote :D
Odpovedať
Profilova fotka
@soro88 my sme si kameramana vybrali na základe referencií, ich práce (pozreli sme si najskôr krátke ukážky a potom u vybraných aj celú svadbu) a potom ceny, ktorú sme boli ochotní zaplatiť. Ak už máš cenové ponuky, vytrieď si tých, ktorí spĺňajú váš finančný limit, ktorý ste ochotní zaplatiť, pozrite si ich prácu a po niektorom ti srdce zapiští viac ako po ostatných - tak toho si vyberte. ;-)
Odpovedať
no len mne je malo kukat na internete len tie kratke ukazyyk ..tie su vsetky super ..ale ako sa potom dostanem k celej svadbe?@gabrielaslivkova
Odpovedať
Profilova fotka
@soro88 ak máš cenové ponuky, tak komunikuješ s niekým - my sme si vypýtali, že sa rozhodneme až, keď uvidíme celú svadbu... ak je kameraman férový, nemal by mať problém vám niečo poskytnúť.
Odpovedať
Profilova fotka
@soro88 veď napíš mail kameramanovi že si žiadaš vidieť aj komplet svadobné videá a ak sa neskrýva za tie krátke klipy čo majú na webkách tak Ti pošle linky na celé DVDčka a keď budeš mať na to čas tak si to na nete pozrieš. Seriózni kameramani s tým nemajú problém. Sama som si to dala poposielať a niektoré tie celé videá boli fakt super a niektoré blee. Pritom klipy boli porovnateľné. Takže pozor na to ;-) Nebude so mnou každý súhlasiť ale fakt čo som videla tak za vyššiu cenu sú tie videá o hodne lepšie a dá sa to pozerať bez pretáčania.
Odpovedať
@gabrielaslivkova@manka555 baby myslite zeby mi to poslali aj do svajciarksa?
Odpovedať
@manka555
Odpovedať
Profilova fotka
Milá budúca nevestička skúste dať mená tu na fórum a nevesty ktoré mali dotyčných kameramanov sa určite ozvú to bude asi najlepšie no a potom podľa recenzie neviest z úžite kruh aspoň na dvoch z ktorými si môžete dohodnúť stretnutie pre ukážku ich tvorby. Prečo ? Žiadny profesionálny kameraman by nemal len tak posielať súkromné DVD zo svadby neznámym ľudom aj preto že DVD si môže vyžiadať konkurencia pod nejakým emailom ako nevesta a kopírovať štýl kameramana. Toto profesionáli nerobia :-) Dúfam že som aspoň trochu pomohol želám všetko dobré a dúfam že si nájdete to pravé pekný večer.
Odpovedať
Profilova fotka
@soro88 oni to majú na nete pošlú Ti len linky na video @ jarosimcek máme právo vidieť za čo si platíme sú to naše peniaze. Je super že netreba chodiť po Slovensku za kameramanmi ale videá sa dajú pozrieť aj doma cez PC ;-) Videá mi poslali aj najväčší profíci takže si myslím že je to už štandard.
Odpovedať
Amater sa vybera podla svojej nizkej ceny, profik sa prezentuje svojou pracou a vyberu si ho ludia co im na vysledku naozaj zalezi, maju pravo vidiet komplet dielo za ktore platia, presne ako u fotografov ktori pridavaju fotky na web, fb, sem, vytvaraju si blogy a tiez sa jedna o sukromnu udalost. A ci to niekto okopiruje? Co uz, to ze niekto vidi ako je to video spracovane este neznamena, ze ho dokaze takisto vytvorit, toto plati aj u fotografov. Profik by mal mat sposob prezentovania svojej prace uvedeny v zmluve ak s tym manzelia suhlasia tak je to v poriadku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosimcek Bol by som rád , keby všetci kameramani - záznamári na slovensku okopírovali môj štýl , nabrali si tisíce éčiek na úver , aby nakúpili drahú techniku a začali tvoriť svadobné filmy , nie obyčajné záznamy . To by bolo super , keby každy záznamár točil aspoň na 3 kamery , používal statívy , koľajníčky , steadycam , žeriav , letecké zábery , kravatové a rúčkové mikrofóny , audiorekordér , celé video by záber po zábere koloroval . Verte , že to nieje možné . Väčšinou prvá otázka nevesty v telefonáte znie : Koľko beriete za svadbu ? Vôbec nejde o termín , či je zajednaný , ako točíte , koľko máte techniky , ale cena . Ktorý kameraman uspeje ? Ten , čo povie príďte , rád vám ukážem svoju prácu , alebo ten ktorý povie rád vám zašlem komplet dvd ? Vás si nechá ako zálohu naposledy :-) Vždy prezentujem len jedno dvd so súhlasom mladomanželov , ktorí nemajú problém s tým , že ho budú vidieť cudzí ľudia . Vždy je lepšie , aby nevesta videla komplet s obalom , potlačmi , čo dostane v balíku . Aby nakoniec po odovzdaní nebola zbytočne prekvapkaná :-D :-D :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@manka555 to je v poriadku ak tam súhlas je :-) ja som reagoval na tému a chcel som len poradiť nie každý kameraman ten súhlas má tak som odporučil výber podľa recenzii neviest. Áno platíte to tak máte právo prečo nie ak to kameraman poskytne. Ale ako sa potom riešia napr. Catering služby tiež za to platíte pošlú vám vzorku jedla či sa držať odporúčania ? ( na toto nereagujte nieje to podpichovanie len príklad neberte to v zlom :-) )Prajem každej budúcej neveste aby našla to pravé a je už na nich akým spôsobom to urobia pekný deň :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Mne osobne je jedno ako si to zariadia ja chcem vidieť čo za svoje peniaze dostanem a či sa mi celé video bude páčiť. Keby mi nešlo o kvalitu tak si vyberiem podľa ceny lebo to tak býva, kto vie že to pozerať nebude objedná si to len pre rodičov a podľa najnižšej ceny ;-) Podľa recenzií by som vyberala len orientačne lebo sme tu nenáročné aj náročné nevesty a každá si chváli svoje, každej sa páči to ich ale inej neveste ktorá videla nejaké top svadobné video sa to už páčiť vôbec nemusí lebo chce úplne iný štýl.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?