Zoznam potrebných vecí na svadbu - mali ste niečo iné?

Ahojte :) chcela by som sa poradiť s tými, čo už majú svadbu za sebou alebo ju plánujú :) ja mám svadbu vo februári a chcem mať istotu, že som na nič nezabudla :) Chcem len upozorniť, že je to naozaj podrobný zoznam ale budem rada ak si ho prečítate a pomôžete doplniť :) Pred svadbou: 1. Matrika - vybaviť žiadosť o sobáš 2. Kostol - dohodnúť s farárom predsvadobné sedenia, spýtať sa na výzdobu kostola, organistu, spev 3. Tlačoviny - oznámenia, pozvánky 4. Výslužky - zákusky(krabice) + víno (fľaše+etikety) V deň svadby: 1. Oblečenie: nevesta - šaty (poprípade bolerko, kožúšok), topánky, silonky (podväzky), spodné prádlo, leukoplast na topánky :D, v prípade potreby topánky na prezutie (balerínky, tenisky), popolnočné šaty, bižútéria (náušnice, náramok, náhrdelník, čelenka, ozdoby do vlasov, závoj), kabelka ženích - oblek, košela (prípadne aj náhradná), kravata/motýlik, topánky 2. Vizáž: kozmetička, kaderníčka, nechty 3.Fotenie: miesto v prípade priaznivého/nepriaznivého počasia 4. Odvoz snúbencov - výzdoba auta, ŠPZ 5. Odvoz svadobčanov 6. Odobierka - kytica od ženícha neveste, pierko pre ženícha, srdiečko (darček) pre rodičov 7. Obrad - vankúšiky na obrúčky + drevenný krížik 8. Blahoželania po obrade - niekto vonku so zákuskami a pálenkou pred kostolom, svadobné pierka hosťom - košík na pierka 9. Reštaurácia- výzdoba, prípitok, 2 večere, kúpiť nealko a alkohol (etikety na fľaše) ak dovoľuje reštaurácia, zabezpečiť hudbu, kameru, zákusky, slané pagáče, svadobná torta, podľa chuti darčeky pre hostí, menovky, podbradníky, svadobné poháre chýba mi ešte niečo prosím?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som mala este nahradne sponky do vlasov, vreckovky na slzy, ponozky, puder, deodorant, zubna kefka, lak na vlasy, ruz, pre hosti som mala este tie kosiky prvej pomoci na wc...
Odpovedať
ten vankusik pod obrucky je povinny ? ako to je vlastne, lebo mne sa to nepaci :D
Odpovedať
Profilova fotka
@dendula93 ahoj, ja si myslím, že nie je, dáš to tam v krabičke od zlatníctva a to podľa mňa úplne stačí :-) Ja som mala taký tanierik a dali sme ho svedkovi aj s prsteňmi, ktoré boli v krabičke aby to odniesol ku farárovi a oni mi na ten tanierik vyložili obrúčky aj s tou penou (s tou výstelkou), čo je v krabičke :-D skoro som odpadla, keď som to videla :-D a čo sa toho týka, my sme mali povinný iba krížik :-)
Odpovedať
@zmmartina ty to mas ako super vsetko zhrnute. poziciam si to, kedze svadbu tiez planujeme a toto mi pomoze, lebo na niektore veci som uplne zabudla
Odpovedať
@zmmartina Ak budes mat este redovy tak nezabudni veci na to :) ako kapela, spevacky, na oblecenie kroj, cepiec, pancusky topanky, a samozrejme darceky co sa davaju po redovom, vacsinou pernicky. Plus treba zabezpecit misu (vacsinou na mieste zoberies z kuchyne) kam sa budu zbierat peniaze, a urcit kto ich bude zbierat. Tiez urcit kto nalieva poldeci a kto rozdava tie pernicky. Samozrejme ak redovy a ani nic podobne nemas, toto vynechavas :) pisem mozno aj pre ostatne nevesty.
Odpovedať
dakujem baby za komentare :) @simithia mali sme nedavno par svadieb v rodine,tak sme si to vsetko zrhnuli :D prajem vam pekny den a tym, co to este len caka, krasny velky den :)
Odpovedať
@zmmartina to sa mas, ja tak cakam kedy nas konecne niekto pozve na na svadbu :D
Odpovedať
@simithia, v našom okolí sa roztrhlo vrece, moja kamoška ide na 7 svadieb tento rok :D neboj, čoskoro to príde a užiješ si :)
Odpovedať
Treba určiť, kto bude čo robiť- napr.kto ponúka tvrdé a zákusky pred kostolom, kto bude dávať pierka... aby nebol chaos...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@zmmartina mali ste najprv svadobne fotenie portety a potom odobierku?to ako?ja ze potom az :-)
Odpovedať
Baby a taká otázka, kto mal Vaše osobné veci počas obradu..mobil, púder, rúž. atď?
Odpovedať
@romcadelka nič s toho nebudeš potrebovat neboj. ale inak mama mala taku kableku nabalenu a v nej bolo všetko :) ked sa bolo v kostole veci boli v aute a potom ked sme prisli na hostinu, kabelu mama dala do prenajatej miestnosti kde som už mala nachystane aj veci na prezlecenie :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Jasné že v kostole nie, ale potom na hostine to potrebovať budem :) tak ma len zaujímalo, kde to bude dovtedy...ďakujem :-)
Odpovedať
@romcadelka ver ze nebudes :D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?