Vrátenie financií rodičom

je podla vas v poriadku, ked peniaze od hosti sa maju vracat rodicom? lebo my tiez prispievame nemaluciastku na svadbu par stovak eur, ale jedna rodina da viac ako druha, co znamena, ze taku sumu alebo podobnu chcu naspat. mne so snubencom ostane toho najmenej. nejde mi o peniaze, ale o spravodlivost! ja si myslim, ze kese je ista forma svadobneho daru od pribuznych. ale kedze nas bude stat na osobu hostina cca 22€, ako ich poznam daju viac, co zhrabnu rodicia. svokra mi tvrdi, ze hostina je vzdy stratova, ja si to nemyslim. ona chce najviac investuje a chce zarobit. mam odkazat hostom, ale davali na poly peniaze po dve obalky? ved to je sialene. hadala som sa so svokrou, zatial nemam rozumne riesenie. poradte mi prosim baby, akot to riesit. dakujem velmi pekne :-) ;-)
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@leknazv nehnevaj sa ale to som este nepocula aby sa peniaze (co su dary pre mladomanzelov) davali rodicom...Ved to su dary pre Vas...Nam rodicia platili hostinu hostinu napolovice..my sme si platili fotografa,saty, oblek, obrucky,kvety a z toho co sme dostali od hosti na svadbe sme si zaplatili svadobnu cestu... Ak Vam rodicia nechceli dat na svadbu tam Vam mali povedat ze Vam nedaju a nie ze Vam zoberu svadobne dary...
Odpovedať
ono to je tak, my sme mali napocitany isty pocet hosti na nase peniaze!!! ale jedna rodina si zmyslela, ked pozvat, tak svetkych a na tych ludi sme nemali kese. tak sa prihlasili jedni rodicia, ze oni to zaplatia, chcu, teda, musia tam byt, lebo je to ich rodina a preto chcu naspat eura. :-| . lebo jeden pribuzny zas tvdri, ze nikdy neplatia mladomanzelia svadbu. ale doba sa zmenila. ja nechapem svokru, ako moze mat take zmyslanie, ako ju to mohlo napadnut, vratit spat €. neviem, co ju k tomu viedlo. vobec nechapem. vysvtelila mi to logicky: " ked ja platim tiez, chcem € naspat". lebo ona nevidi dovod svadby...
Odpovedať
@leknazv to je divne, tak ked vam nechcu dat, nech nedavaju....nam by svokra najradsej financovala celu hostinu ale to my nechceme, slusne sme sa dohodli, ze ked nam chcu dat peniazky, nech nam nic neplatia, ale nech nam ich daju do obalky ako svadobny dar (nechcem aby jej spoluucast na financovani viedla k tomu, ze sa budu moji rodicia citit povinni rovnakou sumou prispiet, kedze viem, ze na to proste nemaju) ;-) ale o tom, ze by sa peniaze vyzberane na svadbe mali vracat rodicom som teda este nepocula, ved su to dary pre Vas ;-)
Odpovedať
podľa mňa radšej hosťom ani nehovorte, že peniaze idete dať rodičom. lebo napr. moju babku by v takom prípade šľak trafil. vážne. inak sa to ozaj nerobí, ale tak závisí od rodiny a od toho, čo je vám blízke. ja som v tomto konzervatívna a ako svadobný dar by som od priateľov nechcela peniaze, ale moja kamarátka si ich vypýtala a nebolo jej to blbé. takže asi ako každému je vlastné. hlavne sa o tom čím skôr rozprávajte úplne otvorene a povedz svoj názor, lebo inak bude napätie. a to neni dobre.
Odpovedať
viem, ze su dary pre nas, hneva ma to. lebo ja poznam svokru a je to schopna urobit. vela hadok robi v rodine, ale niekedy je dobra. neviem, ako to mame zabezbecit, aby sa to nestalo. dohodnut sa s nou neda za par dni, my sme daleko od nej. a ona chce zbierat obalky. asi zavolam kazdemu hostovi, aby vedel, kam kese pojdu. mozno si rozmysli, ci pride na hostinu. :-p
Odpovedať
Profilova fotka
@leknazv no ale ako moze od Vas pytat vase svadobne dary ? Preboha ved to sa nehanbi? Tak by som si pozvala hosti ktorych chcem ja a hotovo...a co tvoj priatel? Nic na to nepovedal?
Odpovedať
@raverka aj moju babku by porazilo, keby zistila, ze peniazky, co urcote setri hodne dlho ani nevyuzijeme a dame ich rodicom ;-) a my si tiez budeme pytat peniazky a nie je nam to blbe, vzhladim na to, ze mame uz par rokov plne fukncnu domacnost, tak sa takto aspon vyhneme darom, ktore nevyuzijeme ;-)
Odpovedať
ak mam byt uprimna, my vecne veci nepotrebujeme, vsetko mame zariadenie a nic nam nechyba. ale mame uver a radi by sme cast splatili, aspon malicku. ja nepytam povinne dary od hosti, ale ked daju, aby vedeli co a komu to asi pojde! svokra ked pocula, kam planujeme dat cast €, zhrozila sa a zle to pochopila, ja neviem. su to len plany, ktore sa mozu zmenit, co so zvyskom penazi, mozu nas ja zachranit. asi tolko zatial.
Odpovedať
@petronellynka moj partner ma pred svojou mamou respekt, ale je smutny z toho..
Odpovedať
vsetko co dostanete je vase, vecne dary, peniaze, kvety, flase alkoholu atd. alebo povedzte hostom, ze chcete vecne dary, povedzte im co presne chcete a svokra uz nebude mat zaujem o taniere apod. alebo im povedzte, ze dary sa budu predavat az na hostine priamo vam, novy zvyk / tradicia. Svokru asi nepresvedcis, tak ju obid a hotovo :-)
Odpovedať
ved to ako ju obist, lebo ona je oblubena vo svojej rodine. ale cely problem je i v tom, ze ked povieme hostom, ako si predstavujeme odovzdavanie darov, oni hned zavolu jej-svokre...katastrofa, oni medzi sebou dobre komunikuju, nie so mnou! a ved ked chce mat spat peniaze zo svojej rodiny, nech ma, ja urcite sa jej otocim chrbtom.
Odpovedať
Profilova fotka
@leknazv fakt sa nehnevaj ale ked sa jej nepostavite teraz tak sa vam bude starat do zivota stale. Svadba je vasa...ja by som jeje povedala ze mam v plane pozvat si tolko ludi kolko mam rozpocet a ak chce ludi viac tak ti jej teda urobis po voli ale bude Vam musiet prispiet nakolko tolko penazi nemate...ale nech sa nehneva tak nie je normalne aby si rodicia delili svadobne dary...nakolko sa to vola svadobny dar tak je to urcene tym co sa beru co ona asi nie je ze? Este by som jej asi povedala ze je bezne ze rodiacia platia svadbu ale neviem o tom zeby nieco pytali od mladomzelov..tak bud zaplatim a som ticho alebo ked mi je luto penazi tak neplatim...hotovo
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
my sme si vsetko financovali sami, hostia nam dali obalky fin.dary pre nas, tak nam to viac asi polovicu nakladov vratilo. Z peniazkov sme si zaplatili plastove okna a dvere na nas domcek co staviame. Co sa tyka nejakeho podielu nasich rodicov na pripravach tak nam dali popiect nejake kolace (viac ako polovicu sme si vsak dali upiect my - cukrarke vratane svad.torty) Moji rodicia nam dali slivovicu na hostinu, nejake kolače a dali nam dost velky fin.dar v obalke. Zenichova mamina pochadza zo skromnych pomerov - upiekla nam par kolacov bez fin.daru.
Odpovedať
@leknazv ak to spravne chapem, tak vam svokra financuje cast hostiny a na tych daroch chce, aby sa jej to vratilo?Tak jej jasne povedzete, ze od nej nic nechcete, ze si to zaplatite sami...s takymto pristupom by som od nej nechcela ani euro ;-)
Odpovedať
@yukiki dobre si pochopila, naklady tych ludi chce spat. povedali sme, ale ona velmi dobre co robi. asi to vyriesime tak, ze tych ludi, co chce ona pozvat, my nepozveme (lebo ja mam pozvanky :-D ) a uvidime ci pridu napreik tomu. ak ano, tak € nepojdu nam, ale jej.
Odpovedať
@leknazv suhlasim s petronellynkou. hned od zaciatku musis urcit hranicu, co si moze a nemoze dovolit, potom to uz bude problem. ked je na tom tak zle, ze nema peniaze a potrebuje od vas, tak nech nepozyva tolko hosti. Potom uz je iba lepsie povedat, ze ziadne dary nechcete, nech ich daju na charitu, nech svokru porazi
Odpovedať
Profilova fotka
@leknazv V podstate ich kludne mozes pozvat aj ty...sa svadobnych daroch sa ti to vrati...teda aspon my sme dostali dost..neviem ake dary si zvyknete davat v rodine...celkom ju z toho vynechaj
Odpovedať
Profilova fotka
ja nechapem cize oni vam pozicaju na svadbu peniaze aby ste mohli pozvat ludi ktorych ste povodne ani pozvat nechceli... to je cele nejake ujete... normalne si urob rozpocet pozvite tolko kolko mozete a svokre povedz nech si tie eura necha... a to co vyberies ti ostava... resp. nech aj rodicia prispeju na svadbu podla poctu hosti z ich strany ... a hotovo..
Odpovedať
@jozefina_82 pri tolkej komunikacii s nou, ma ani nenapadlo, ze asi nema kese, ked chce vratit. dobry nazor! lenze ona sa nechce zhodit pred rodinou, preto tolko ludi pozyva.
Odpovedať
Profilova fotka
@leknazv pripada mi to ako "pozicka". Ja som toto neriesila nastastie, my sme si vsetko zacvakali sami, aj sme si to sami organizovali. Vsetko od pozvanok, menu usadenie hosti siat, vyzdoby, ubytovania, dopravy, programu, vysluziek uplne vsetko. Ale ked sa ponukli ze chcu financovat tak urcite bez toho aby ste im nieco vracali, bud to robia nezistne ako rodicia pre svoje dieta, alebo nech neplatia nic a ked chcu mozu prispiet fin.darom do obalky ako vsetci.
Odpovedať
@maznacik007 rozpocet som mala davno spraveny, len ona mi ho narusila od zakladov, od novej restiky, aby sa zmestili ludia atd...asi sa k tomu rozpoctu vratim a aj k povodnej restike, a pozvanky na hostinu dostanu len ti, ktorych mi chceme.
Odpovedať
@leknazv tak jej povedz, ze vam nemusi davat taky velky dar, ze nech si kludne svojich hosti zaplati sama, alebo nech si kupi lacnejsie saty na svadbu :-)
Odpovedať
@cyntia30 vies, ona sa nam ponuklam ze chce dofinancovat svojich ludi. o pozicke ani rec nepadla. ale asi to tak vyzera, len tajila nam to.
Odpovedať
Profilova fotka
@leknazv no to je rozumny nazor... pekne sa vrat k povodnemu planu a hotovo.. a svokrusu predbehni co sa tyka pozyvania na svadbu... a tym co ich nebudete mat to jasne povedz ze ich pozyvas len na obrad... a so svokrou to neries... ak si nechas toto robit uz teraz pre svadbou tak potom po svadbe sa ti to vypomsti sto nasobne
Odpovedať
@jozefina_82 pre info, svokra bude mat drahsie saty ako ja, skoro raz tolko! neveim, ci ONa ide 2x vydavat :-) . ano chceme, jednala som s nou o drahsom dare, ale povedala:"dala som ti veci do domacnosti, to ti nestaci?" to staci, svadobne dary patria nam..
Odpovedať
@leknazv preco by vobec mala ona niekoho pozyvat?je to jej svadba???a ked uz chce, nech si za neho zaplati ale potom uz nema co pytat prachy naspat....by som sa na nu vykaslala a sla si po svojom povodnom plane a mohla by byt rada, ze bude ona pozvana ]-(
Odpovedať
@maznacik007 ako sa mi to pomsti?
Odpovedať
@leknazv dievca bran sa, lebo tvoja svokra nie je normalna. s nou budete mat problem vzdy, takze ked ju nastves teraz, tak sa nic nestane. tak tie jej saty by som chcela vidiet, ja nemam slov
Odpovedať
ci ja som na chybe?
Odpovedať
:-D
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?