Veľká verzus malá svadba

Ahojte! S priateľom by sme chceli malú svadbičku. Len tak že obrad po ňom obed s rodičmi a kľudné posedenie. Keď som prišla s mojim návrhom k rodičom veľmi sa hnevali. U nás je zvykom robiť veľké svadby. To by znamenalo, že z mojej strany by to bolo asi 80 ľudí ale priateľ ma malú rodinu... cca 10 ľudí. Čo myslíte. Mám pristúpiť na veľkú svadbu a nerozhádať si rodinu?
Odpovedať
@majsterka uprimne ja nechapem tymto diskusiam ze nerozhadat rodinu, rodicia to chcu inac a podobne. sak vydavam sa ja tak to bude ako si ja predstavujem a nie moji rodicia, ti uz svadbu mali a ked sa niekomu nepaci nech nepride alebo nech sa kludne vydava znova a spravi si aku chce. ja mam tu prvu moznost z tych co si pisala a u nas s tym nikto nemal problem.
Odpovedať
@majsterka ja Ti rozumiem. zavisi aj od toho kto bude financovat svadbu a nakolko su ochotni rodicia alebo Ty pristupit na kompromis, ci su otvoreni diskusii. ano, je to Vasa svadba a Vas den, ale rodina by mala byt neoddelitenou sucastou... my sme mali malu svadbu o cca 20 ludoch a o tyzden sa zisla sirsia rodina na pohosteni v restauracii. hlavne preto lebo som sa vydavala 250 km od domova a vacsina rodiny to mala blizsie do mojho rodiska, kde bolo pohostenie. vsetci boli spokojni.
Odpovedať
@majsterka ahoj, mali sme podobny problem. ale nedali sme sa :) nakoniec sme sa rozhodli, ze ziadna svadba nebude, iba obrad v kostole a kazdy bol ...spokojni... a teraz s odstupom casu uz v tom vsetci vidia len vyhody :)
Odpovedať
@majsterka ahoj .. mala som tiež taký problém.. nakoniec budeme mať malú svadbu.. a to : prípravy , fotenie do obeda, obrad a svadobna večera s rodičmi bude nác cca 10 - spolu s nami.. ked ti financuju rodičia svadbu, tak im povedz že nech ti radšej zaplatia svadobnu cestu možno nejaku luxusnejšiu.. ak chcete, alebo do bytu.. ja som za malú ;-)
Odpovedať
ahoj, pri rozhodovani by si si mala zodpovedat niekolko otazok; - kto bude velku svadbu platit? - ste ty a tvoj partner extroverti, ktori sa radi zabavaju, alebo introverti, ktori nemaju radi velku spolocnost? - ako sa bude citit partnerova rodina, ked bude na velkej svadbe vo vyraznej mensine? - ako organizacne zladit velku svadbu? je vacsina hosti z okolia alebo vydavky porastu s pripadnym zaistenim ubytovania? - je nejaka moznost, ze v buducnosti budes lutovat, ze si si svadbu poriadne neuzila s celou velkou rodinou? momentalne ma nic ine nenapada, ale teba snad ano :-) A co sa tyka rodiny - pre rodicov to je zrejme sok a trochu sklamanie, ale pokial su aspon trochu normalni, urcite vase rozhodnutie robit malu svadbu prijmu. Nenechaj sa vydierat recami typu "ak nebude velka svadba, ani tam nepojdem" ....teraz je bezne robit male svadby, sirisia rodina to podla mna pochopi... Vela stastia v rozhodovani, musite sa rozhodnut sami dvaja, my to tu nevyriesime :-)
Odpovedať
@majsterka a čo snubenec? nebolo by mu to blbe, že väčšina hosti by bola tvoja rodina? kto by to platil?
Odpovedať
Pre nas je dolezite mat na svadbe predovsetkym ludi, kotrych mame radi nasich kamaratov tam bude pomaly viac ako podaktorych prislusnikov rodiny no a co. Ja nebudem pozyvat sesternicu z 10 kolena ktory som videla naposledy este v minulom storoci. Je dolezite urobit si to tak ako chcete vy a nie ako chcu rodicia... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Pre nas obidvoch to je druha svadba a obaja sa smejeme,ze na prvych svadbach sme mali ludi,kt.sme tam museli mat a teraz tam budu tí,kt.tam chceme mat.Rodina-vratane nas 8-bude 25ľudi a kamaratov,kolegov bude 29.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?