Váš pes a svadba. Čo s ním?

Profilova fotka
Ahojte. Dufam, ze mi niekto poradi. Mame psika, 8 mesacneho Rodezkeho Ridgebacka a nejako si neviem predstavit ako ho zaradim do nasho svadobneho dna. Je to velke plemeno a prave statocne bojuje s pubertou 8-) Nezvykne byt dlho doma sam a vsetci ludia, na ktorych je zvyknuty budu s nami na oslave. Psi hotel sa mi nepozdava, je to ako uschovna batoziny. :-| Takze vase skusenosti a napady sem :-) Vdaka.
Odpovedať
1
2
15
..hmm, neviem, co by si chcela pocut, chces ho mat zrejme zo sebou, pokial Ti to v zariadeni, kde budes dovolia, mat ho niekde okolo budovy trebars priviazaneho s miskou...kde sem-tam za nim niekto zajde...len by nesmel byt privelmi hlucny. Dohodni sa trebars s nejakou kamoskou, aby prisla pocas dna par krat ku Vam a vyvencila ho a skontrolovala, ci je OK. Mozes jej pocas dna brnknut ako sa ma, aby si bola kludnejsia. Do 28. jula mas cas, aby si ho tiez navykla postupne na byt sam, vzdy chvilu a predlzovat to a potom ho pochvalit. Alebo nechat cakat niekde pred obchodom na voditku, ak pojde s Vami...vela moznosti vsak nemas. Neboj, on to zvladne.
Odpovedať
Profilova fotka
my psa nemáme, ale rodiče s bráchou mazílka-člověka-kříženýho ridgebecka s boxerem a rozhodli jsme se, že nejlepší řešení bude vzít ho všude s sebou a jde to všude naštěstí, pes nebude smutný, nikdo nebude muset odbíhat-odjíždět a bude vše v poho, v restauraci bude mít i svůj pelíšek s miskou a pak papáníčko :-)pokud to tak jde, tak je to nejlepší...
Odpovedať
Profilova fotka
So salou problem nebudeme mat. My totiz organizujeme party v sukromnych klubovych priestoroch a tam s nami chodieva. Skor ma trapi, ze je neposedny a rychlo sa zacne nudit. A co je horsie, je na mna strasne naviazany. (dostal uz aj indianske meno: Robin- moj tien) Neviem si predstavit, ze on bude niedke lezat na jednom mieste, zatial co ja budem pobehovat okolo a tak. S vycvikom sme zatial az tak nepokrocili. 8-) Ale snazime sa a trenujeme, mame este 3 mesiace do svadby. Vdaka za rady. Daisyd: Pred obchodom caka bez problemov, skor ide o dlhsi cas. S tou kamaratkou by to bolo super, ale nepoznam tu moc ludi a vobec nie niekoho, komu by som zverila mojho psa. Tereza: a nebude sa vas psik pliest ludom popod nohy?
Odpovedať
Profilova fotka
My pejska mame, a bohuzel(ale asi spis bohudik) je to pubertacaka, ktera z te puberty snad v zivote nevyleze, je to kratkosrsty foxterier, coz je plemeno samo o sobe divoke, vesele, strelene.Nevydrzi chvili v klidu, porad nekde lita, lozi, skace a hlavne, nechce byt sama, hned breci :-N Prvnich 15 minut na kamere pred nasim domem, kdyz jsme se pomalu chystali na radnici, je slyset jen jeji rev, jako bychom ji sekali hlavu, packy, ocas, vse :-D A protoze je to divocacka, neprichazelo v uvahu, mit ji na svatbe.Pri svatebnim obede, by poskakala vsechny hosty a zrala by jim z talire :-D Tak jsem prave poprosila sousedku a ta za ni kazdou hodinu, cely den chodila a povidala si s ni :-D Byly i na prochazce, vypravely si o tom, jak mi to asi slusi, jaky byl asi obrad, daly si spolecne obed, svacu a pak i veceri.Pry si ohromne rozumely a staly se z nich nejvetsi kamaradky :-D A nase Sisinka byla prvni gratulantka, ktera nemela moznost byt semnou, ale 1. mi poprala :-D Asi 20 min jsme se muchlovaly, kdyz jsem v noci dorazila domu, poplakaly jsme si stestim a pak jsme si spolu prohlizely fotky. :-D
Odpovedať
kuk sem http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... tu sa to uz preberalo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
vdaka emjee. som tu tem nejako nenasla. aj ked som skusala vo vyhladavani zadavat vsemozne slova tykajuce sa psa a svadby.
Odpovedať
Profilova fotka
oprava: temu
Odpovedať
Profilova fotka
My necháme naši psí holčičku doma. Je zvyklá být doma sama, když jsme v práci. Znám spoustu lidí z různých chovatelských stanic a o pejsky se zajímám a pokud vím, tak pro každého psa je nepříjemnější - nevybočit ze zaběhnutého režimu. Stokrát méně mu bude například vadit, že čeká na vás doma než když ho vezmete do mumraje lidí, kde nebude vědět co se děje, bude zmatený, roztržitý a bude dělat vylomeniny. Vy budete nervózní a budete ho okřikovat. Takže není vůbec sobecké pejska ze svatebního veselí vynechat - dokonce je to to nejlepší, co pro něj můžete udělat. I když až budete odjíždět, on to nebude chápat, ale Vaše svatební hostina pro něj žádným úžasným zážitkem nebude, tomu věřte.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiez mame dvoch psikov a musim to vyriesit tak,ze si ich na tu dobu vezme kamoska z cvicaku,lebo do hotela ich dat nechcem-nemala som s tym dobru skusenost a ten den tam nejako preziju.Labradorka je zvyknuta,pozna tu kocku z cvicaku a koker je este napoly stena,takze sa riadi podla toho ako sa sprava labradorka,takze myslim,ze to bude ok.Tiez by som ale psov nezverila hocikomu do ruk.Do hotela,kde je svadba by som ich tiez nebrala,myslim,ze to prostredie by ich len zbytocne stresovaloa nechcela by som,aby tam zo stresu narobili nejaku skodu a ak by nemohli ist ku kamoske,tak by som asi poprosila susedu,aby v pravidelnych intervaloch za nimi chodila do bytu,aj ked si neviem predstavit,ako by sa chovali po tolkych hodinach samoty.Osem hodin vydrzia,ale viac,neviem,labradorka by bola v pohode,ale koker nie.
Odpovedať
Ahoj, ja si neviem predstavit ze by som mojho milacika nechala doma samu cely den. A hlavne v den ked chcem mat vsetkych svojich blizkych pri sebe. Ja niako dufam ze to zvladne aj ona aj my, ona je celkom dobra aj ked s nou tiez dost slaha puberta.
Odpovedať
Nas havinko pride zo Slovenska s mojimi rodicmi za nami. Je to clen rodiny a neviem si predstavit, ze by tu nebol. V CH maju psikovia pristup takmer do vsetkych restauracii, obchodov, v kostole nebol ziaden problem, ani v hoteli, kde bude svadba.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte. Vdaka, ze ste sa prispeli svojimi napadmi a skusenostami. :-) Vlastne sme sa rozhodli tak, ze bude stale s nami. Moja mamka na neho troska dohliadne a ked uz to bude na neho moc, odvezieme ho domov. ;-) Princesse: aj my zijeme vo Svajciarsku. Nas havko chodi s nami takmer vsade (teda urcite vsade tam, kam moze). Skor mam obavy, ci tu celu zdlhavu proceduru (obrad + party) zvladne v pohode. Aj ked je to dobry, mily a pokojny pes, neviem, co mu v tej jeho pubetrou otrisanej hlavke napadne :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ahojky, tak my pejska sami osobe nemame, ....ale na svatbe budeme mit dva ..ale jsou to vcelku mala plemena, takze nam to ani neprislo divny, ze by s nama nesli. ;-) ...takze od obradu po hostinu a zaverecny rautik s nama bude jeden maltezacek a jeden westik. :-)
Odpovedať
lucianna81, ak vsade chodi s vami a je na ludi a ruch zvyknuty, pocas celeho dna maraton, podla mna bude unaveny, zalahne a bude spat. vyhrad mu miesto, kde bude mat pokoj, svoju deku, vodu s miskou. dobre by bolo, keby ho niekto mohol pred obradom a oslavou poriadne vyvencit, najlepsie niekde vybehat, aby nevladal. aj ked, taki mladosi si pol hodinku pospia a blaznia dalej, co?
Odpovedať
Profilova fotka
Caraida: ten nas je ako Duracelko :-D Po dobrej hodine v lese pride domov a s vyplazenym jazykom na mna pozera v style: nebolo to zle a co budeme robit teraz?! :-D Ja len dufam, ze za tie 3 mesiace, co nam este zostavaju do svadby sa mi podari dostat jeho pubertu pod kontrolu. Je to sranda, ked pes stoji 2 kroky od teba, zavolas pod sem a on pozera celkom inym smerom a tvari sa ze ta vobec nepocul. 8-) Aj ked teda usiska ma riadne. ;-)
Odpovedať
poslala som ti IP.
Odpovedať
princesse : v kostole ??
Odpovedať
zuzulik, my nie sme v CH, len v D, ale napr. v susednom meste sa konaju kazdu stvrtu nedelu omse a mozu aj domaci milacikovia. maju velky uspech.
Odpovedať
a co je to za kostol?ja viem totiz,ze do kostola,chramu zviera vstupit nesmie inak by ho (teda ten kostol) ;-) museli opat vysvatit...
Odpovedať
si predstav, ze katolicky :-D tu na zapade su akosik liberalnejsi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
inak k tomu kostolu: som tu zazila aj omsu pre zvierata. Bolo to sice na luke pri kostole, lebo vitane boli aj velke zvieratka. A bolo ich tam neurekom od maciek, psov az po somarika a dokonca aj kravicku. Neviem sice, ako je to s tym znesvätenim kostola zvieratom, ale pride mi to ako blud. Ved zvieratka su jednoduche a ciste duse. Nie ako ludia (zakerni, nenavistni, klamari atd.)
Odpovedať
podla mna je to nedostoje, hanebne a hlupe ...az primitivne... ja osobne by som nikdy svojho psika nevzala do kostola/chramu, mam ho velmi rada,je to clen rodiny ale do kostola nepatri!
Odpovedať
zuzulik s tim zakazem vstupu zvirete do kostela to v zadnem pripade neplati absolutne a to ohledne vysveceni proboha uz vubec ne - evidentne zalezi na jednotlivych cirkevnich spolecenstvich a farnostech
Odpovedať
zuzulik, ako myslis, kazdy mame svoj nazor. ja si pana farara za to vazim, pretoze to bol jeho podnet pomahat utulkom AJ pre zvierata. poznam postoj katolickej cirkvi na sk ku zvieratam, ale uprimne povedane, sympatizujem s pokrokovym myslenim a drzim im palce! nejde o to zobrat, nezobrat svojho psa, ide o to, ze ludia su ochotni pomahat a potom nielen zvieratam, ale aj ludom v nudzi... ale vysvetluj si to ako chces, no netreba byt uzkoprsy.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne si myslim, ze kostol je taka ista budova ako aj ostatne. A tiez, ze Boh sa zdrziava vsade, nie len tam, kde maju zlatu strechu. A ze rozpravat s nim a modlit sa mozes kdekolvek. Nepotrebujem k tomu farara a kostol. Skor sa citim blizsie k Bohu v prirode. Ale to je moj osobny nazor. Ako dieta som chodievala pravidelne do kostola. Raz som cakala na starku pred kostolom a najhorlivejsie krestanky a hlavne spevacky a modlicky statocne ohovarali ludi vychadzajucich po omsi z kostola. Taku spolocnost ja nemusim a ani moj pes. ;-)
Odpovedať
Zuzulik, ty mozes robit ako uznas za vhodné ]-( ..Je smutné, ze si takto uzavreta :-( . Nas havino je s nami uz 12 rokov, berieme ho ako clena rodiny. Nas sobasiaci farar nam navrhol sam, zobrat ho s nami do kostola. Je to pes poriadne vychovany, nespini, nesteka po cudzich a ako som uz pisala vyssie, neviem si predstavit, zeby tu nebol s nami..
Odpovedať
My máme Stafordshirezského bullteriéra, a budeme ho brát určitě sebou, je to přece skoro člen rodiny ne?? :-D
Odpovedať
Jasne, taky berem psa sebou, maminky z toho sice silej, protoze nas pejsek je petatricetikilova pubertacka, ale prece u toho musi taky byt :-N
Odpovedať
Profilova fotka
My máme padesátikilovou "bestii" a ani ve snu mě nenapadlo, že bych jí nevzala s sebou (ono to ani v našem případě jinak nejde). Kdybych jí nechala někde zavřenou, určitě bych se tím trápila víc než nehodami, které může vytvořit při hostině. Je to sice ještě pořád takové pubertální trdlo (i když je jí už 8 leta, asi z toho nikdy nevyroste), ale je přítulná, hravá a poslušná, tak snad nikomu vadit nebude. A pokud bude, tak to je problém toho dotičného. :-)
Odpovedať
My máme jezevčí slečnu a na svatbu ji vezmeme s sebou,budou tam všichni známí,neměli bychom ji kam dát a jestli bude krásně (doufám že bude),tak může po obědě pobíhat po louce,máme oslavu v lesní lovecké chatě.Navíc je zvyklá všude být s námi.Dostane bílou mašli a bude :-D
Odpovedať
1
2
15
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?