Tlmočník na svadbu z Nitry a okolia. Máte kontakt?

Ahojte baby :D nas svadobny termin sa pomalicky blizi jupiiii ....moj snubenec je anglican a na matrike nam povedali ze je povinne mat uradneho tlmocnika na svadobnom obrade, vedel by mi niekto poradit zopar mien z oblasti Nitra? Dakujem :)
Odpovedať
nikto sa nenasiel, kto by mi vedel poradit ?????? :-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
stopo... nechcem ta sklamat,ale ak chcu a vyzaduju uradneho, tak to musi byt tlmocnik so skuskou s tlmocnictva a na to je zakon... mne sa ale nezda , ze to treba,... videla som tal -slov. svadbu vo Frantiskanskom kostole v BA, kde knaz vedel po Tal a robil omsu hned dvojjazycnu.. pochybujem, ze treba uradneho...ale to bol kostol, neviem, ako matriky - teda MSU... ak uradny, tak to je s peciatkov a to nie je hocikto....ale skus sa opytat v jazykovkach, ta ti poradia, alebo v akademii vzedlavania..tam aj prekladaju dokumenty... akurat odpovedat musi tusim po slovensky ten anglican - ano..
Odpovedať
Pokial som ja dobre imfromovana, nemusi to byt tlmocnik, mal by to byt niekto kto ovlada anglicky jazyk aby tvoj snubenec rozumel otazku tykajucu sa obradu.. cize beries si z vlastnej vole.....
Odpovedať
dakujem :-) a skusim sa popytat v jazykovkach ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
jarka97 - ja som si tiez brala anglicana...neviem ci budes mat svadbu na urade alebo v kostole...ale podmienky su asi taketo: ak budes mat na urade, tak potrebujes tlmocnika co ma na to papier, cize najlepsie ak by si mala sudneho tlmocnika, ktory Vam bude napriklad prekladat snubencove papiere do slovenciny. Ak obrad budes mat v kostole,co bol moj pripad, tak ja som na stastie mala farara, co ovladal anglicky, takze obrad spravil v slovencine, a co uz boli sluby a manzelska prisaha to spravil dvojjazycne. Taktiez ked sa prosilo tak to tiez spravil dvojjazycne. Ak by nahodou farar nevedel anglicky, tak ak je farar normalny tak sa s nim dohodnite, ze ci by to niekto mohol citat, co vie anglicky. Tlmocnici si pytaju nehorazne peniaze za to, ja ked som sa najprv informovala tak pytali okolo 10 tisic za pol hodinu ]-( asi ked mozu tak chcu zarobit. Co som mala potom ale sudnu prekladatelku ohladom papierov, tak ta bola super. Potom mi aj sobasny list prelozila do anglictiny a dala som si ito na SR apostilovat aby som si mohla vybavit banku a podobne veci tu v UK. Ak by si mala este nejake otazky tak ma kontaktuj na uk2000@azet.sk rada poradim :-)
Odpovedať
ja budem mat tiez obrad v kostole..a farar povdal, ze staci aby to len niekto z mojich znamych prelozil..a tiez nebudeme prekladat cely obrad...len to najhlavnejsie....:-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jarka97 Ahoj Jarka, aj ja planujem svadbu s anglicanom ale berieme sa v kostole a farara tiez budeme mat dvojjazycneho, takze aspon s obradom problem mat nebudeme. Moja kamaratka si pred 1.5 rokom brala anglicana na matrike a prekladala jej obrad len kamaratka. Vobec nemuseli mat uradneho tlmocnika. Neviem, ci sa to odvtedy zmenilo alebo ma kazda matrika 'svoje vlastne zakony'....??? V kazdom pripade vela stastia. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Jarka, ja som to akurat teraz obehavala a urcite musis mat sudneho tlmocnika, je to hlavne pre tvoju ochranu, urcite to nemoze byt "iba" tlmocnik. Takze sup a vygooglit! Good luck!
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja som zazila obrad na matrike, kde zenich vobec nerozumel, nemal tlmocnika, len vedel kedy ma povedat "ano" :-D tusim ale ze dopredu musel nejak vyhlasit ze rozumie do coho ide...
Odpovedať
Sudny tlmocnikov je na Slovensku 5 a pol. Preto na obrade sudny tlmocnik byt nemusi, staci, ze je to tlmocnik, ktory zlozil pred obradom prisahu. Pricom pod tlmocnikom sa rozumie, ze to nie je clovek, ktory robil pol roka vykladaca v supermarkete v Anglicku a teraz sa tvari ze vie jazyk lebo "bol vonku". Treba sa pytat, ci ten clovek ma diplom z tlmocenia (napriklad z FiF UK). A nemylte si tlmocnika s prekladatelom. Su to dve pribuzne ale odlisne povolania. Viem, o com hovorim, mam to vystudovane. Keby ste mali otazky, tak sa kludne pytajte.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte dievcata! Dakujem vsetkym za uzitocne info, ale ja mam teraz este vacsiu dilemu z mojej situacie, ktore je takato: Ja som sa dala na zidovsku vieru kvoli mojmu snubencovi. Svadbu budeme mat v Nitre, ale nas rabin nas pride zosobasit. Teda ja budem rozumiet aj Matthew bude rozumiet, len moji rodicia a stari rodicia v podstate nebudu rozumiet.... Viete ako sa musi riesit takato situacia na Slovensku? :-| Dakujem. Renata x
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Ahojte nevesticky, Mate niekto skusenost s dobrou anglicky hovoriacou moderatorkou/tlmocnickou na svadbu- predovsetkym hostinu? Niekoho kto perfektne rozumie, rozprava, dynamicky reaguje na akekolvek relevantne poznamky ci v anglictine al. slovencine? Chystam slovensko-anglicku svadbu a mojou prioritou cislo 1 je aby sa nikto necitil vynechany a aby vsetci rozumeli vsetkemu co sa deje (hlavne nasim slovenskym tradiciam a zvykom) a aby sa aj zahranicni hostia nevahali zapojit do cohokolvek. Dakujem velmi moc za rady, skusenosti a kontakty!
Odpovedať
Nikto ziadne skusenosti alebo tipy? Pripadne DJ ktory je plynuly v anglictine? Dakujem za akykolvek typ.
Odpovedať
Ved sa ma kludne spytaj rovno.
Odpovedať
Ahoj danaxi, a ty mas skusenost alebo sama svadby moderujes?
Odpovedať
Mam skusenost, my sme mali tlmocenu svadbu. A vrelo odporucam kazdemu mat odtlmocene vsetko, lebo potom by polovica hosti z celej svadby moc toho nemala. A inac, svadbu som tlmocila raz.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 10 mesiacoch
Ahojte, Viete niekto o anglicky hovoriacom knazovi v Nitre? Dakujem.
Odpovedať
Prosim o pomoc, viete niekto o anglicky hovoriacom knazovi v Nitre alebo okoli? Dakujem.
Odpovedať
skus kontaktovat knazov na Kalvarii, tam je ich viac co hovoria po Anglicky, ale chodia na misije ti co vedia takze podla toho kedy mas svadbu. Ja mam v Septembri 2012 tak pre mna je este skoro lebo nevedeli mi povedat, ktori knaz bude k dispozicii. daj mi vediet ako si pochodila.
Odpovedať
Vie niekto dobreho DJ ktori vie aj ako tak nieco po anglicky?svadba bude v Nitre. Alebo aj nejaku dobru skupinu?kto je naj fotograf v okoli Nitry?prosim o rady. naj cas si vsetko zajednat. dakujem Vam. Mam zabavit 80 Irov a 20 Slovakov takze mam co robit. poradte mi nech je o zabavu postarane. Potrebujem naj DJ alebo zivu hudbu a dobreho fotografa.dik
Odpovedať
Profilova fotka
uradny tlmocnik nie je povinny...boli mi tak povedane aj v kostole aj na matrike...takze tlmocnika si mozes zohnat hociakeho.... ;-)
Odpovedať
@stanis33b dakujem Ti velmi pekne, urcite sa tam budem informovat. Ja tiez budem zabavat asi 80 Irov, 30 Slovakov a 20 hosti inych narodnosti takze to bude zaujimave :). Ja budem mat starejsieho a DJa v jednom pana Raceka a pocula som o nom len dobre veci. Viem ze ma este volny termin 29 Septembra ak by si chcela. Tiez hladam zivu hudbu a fotografa, na Slovensku je s tym problem lebo ti co su fakt dobri su uz rok dopredu vychytani. No hadam sa nam postasti :)
Odpovedať
velmi pekne dakujem, tak vela stastia, mame obe co robit a hlavne to ze je to vlastne vsetko na nas, takze 'no pressure'. s tou zivou hudbou je to fakt take riskantne lebo zas tam nechcem take typicke ludovky aby sa tam vsetci neponudili k .....asi bude lepsi ten DJ iba. a saty mas odkial?lebo ja este len vsetko teraz zhanam tak dufam ze sa mi to podari, ale v UK maju len kremove saty a mne sa pacia iba biele takze hladam dalej
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@danaxi Ahoj, a ty takéto tlmočenia nerobíš? Kedže to máš vyštudované.
Odpovedať
@katja323 NIe, ja uz nie, lebo na Slovensku uz nezijem.
Odpovedať
Profilova fotka
@danaxi škoda. :( dakujem, že si mi dala vedieť. A nevieš o niekom, kto to robí?
Odpovedať
@katja323 Poslem ti kontakt do ip.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@danaxi toto je veľmi starý príspevok a neviem ci sú nevesty ešte aktívne, ale mam podobnú situáciu kde potrebujem bud starejsieho s angličtinou lebo tlmočníka na hostinu. Vedeli by ste mi napísať nejaký kontakt kto by to robil a za koľko? Ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?