Svadobné rady a varovania ku každej téme

Hľadala som na internete akékoľvek svadobné rady, ale vždy ma ujo google odkázal na "všeobecné" rady, ktoré sú každej neveste jasné. Ako napríklad: sálu, fotografa, DJ, cukrárku, kameramana, že treba objednávať aj rok v pol vopred, aby bola istota, že na Váš dátum budú volný. Ale čo s drobnými radami, ktoré v deň svadby môžu byť zrazu veľkým problémom, pretože ste o "tom" nevedeli, ani na um vám to neprišlo? Cieľom tejto témy je vyzbierať a zhromaždiť z každej témy drobné rady alebo varovania pre budúce nevesty. Nevesty, ktoré už majú skúsenosti s niečim čo by mohlo pomôcť tým ďalším, alebo ste boli na svadbe kde ste si všimli, že niečo bolo zle a myslíte si že to mohlo byť aj lepšie či inak. Každá ktorá sem prispeje musí brať na vedomie, že často krát ide o vlastný názor-skúsenosť , takže ho netreba hneď podkopávať, urážať, vysmievať sa a podobné negatívne príspevky. Koľko ľudí toľko názorov ;) Nezahlcujte prosím túto tému vzájomnými diskusiami, na to slúžia súkromné správy ;) Kvôli lepšej priehľadnosti pri čítaní. Pre lepšiu orientáciu-napíšte DANÚ KATEGÓRIU z mojasvadba.sk, velkým písmom a za tým text. napríklad: KAMERAMAN- (TEXT) FOTOGRAF- (TEXT) SVADOBNÉ MENU - (text) Začnem prvá s pozbieranými radami z rôznych podtém, ktoré som si spísala do môjho zápisníčka ( zdrap papiera) :D Teším sa na vaše rady :)
Odpovedať
Takže začnem prvá kedže tu aj tak ešte nikto nie je :D KAMERAMAN, DJ, FOTOGRAF, MIESTO SVADBY, ZÁKUSKY,...- od každého si pýtajte zmluvu, kvôli bezpečnosti a aj istote. Ak napríklad cukrárka vám neodovzdá zákusky či tortu, dostanete niečo iné ako ste chceli, máte aspoň zmluvu v ruke s čím viete ďalej riešiť prípadné problémy. Pretože inak by to bolo slovo proti slovu.
Odpovedať
DJ- prejdite si s ním cely program, hlavne druh a štýl hudby, aby vám o polnoci nehral Rytmusa zlatokopky, ako sa stalo jednej tu na MS. Keď budete mať prevažne staršiu generáciu pre nich to nebude práve najpočúvatelnejšie :) áno svadba je len a len vaša, ale netreba byť hneď egoista, keď tam už prišli kvôli vám, nemusia trpieť :) Tak isto sa s ním dohodnite čo sa týka pitia alkoholu, lebo neraz sa stalo (ako som tu čítala) že sa DJ tak opil, že nebol schopný hrať, robiť program a svadba skončila skôr než poriadne začala. Osobne by som ho asi prizabila! :-x
Odpovedať
SVADOBNÁ HOSTINA- čo som si všimla v dikusiach bolo, že nevesta so ženíchom sa veľmi málo venovali hosťom. Poviem to možno sprosto, ale budú tam predsa kvôli vám, bude tam vaša rodina, blízky a priatelia a vy s nimi ledva slovo prehovoríte? Blbosť že? Noc je dlhá, času je dosť,vezmite babku či krstnu tancovať, odfotte sa s bláznivými okuliarmi a vyplazeným jazykom so strýkom, aj on bude rad a ešte vám ostane aj vtipná spomienka. Nedovoľte, aby sa ľudia ktorý prišli kvôli vám nudili. Často krát sa stáva že novomanželia zmiznú preč na dlhú dobu / okrem fotenia/ . No čo je to za svadbu kde je sála plná hostí a ich nikde? Osobne ako hosť by som asi išla preč tiež.
Odpovedať
Profilova fotka
@kicilanka toto ma dobre pobavilo :-D to zmizli naplnat manzelsku povinnost a hostia pri tom asistovat nemusia :-p
Odpovedať
SVADOBNÉ MENU- zistite si kto z pozvaných hostí je alergik na nejaký druh suroviny, kto je celiatik, vegetarián, a podobne. Nechcete predsa, aby potom hladoval, alebo mu bolo zle. Normálne vytočte ich číslo, a slušne sa spýtajte, že či mu bude vyhovovať vaše vybrané dané menu / ktoré mu oznámite že plánujete mať/ či by si želal niečo iné. Samozrejme to nie je myslené tak, že si každý nadiktuje toto hento tamto úplne na míle vzdialené vašej predstave. Ale možno niekto kto neje vôbec vyprážane jedlá, lebo je mu z nich ťažko, tak si dá radšej niečo iné z ponukaneho jedla. Nechcete predsa mu vnucovať niečo čo mu nebude robiť dobre a ešte bude musieť odísť z hostiny kvôli nevoľnosti. Taktiež sa spýtajte na porcie pre detičky, nie každé dieťa zje dospelácku porciu. Nebojte sa, nikto to nebude brať tak že chcete ušetriť, práve naopak, budú len radi, že ste sa spýtali. čo sa týka toho aké menu zvoliť- je to 50-50. Niektorí hostia radi privítajú zmenu, niečo netradičné, extravagantné a budú to ešte rok chváliť. Niekto je rád za klasiku. V tomto žiaľ nevyhoviete každému. Ale zlatá stredná cesta je najlepšia voľba.
Odpovedať
@petersdottir ja nepisem o manzelskych povinnostiach ale o tom, že sa casto krat stava ze sa nevenuju hostom
Odpovedať
@kicilanka no, ja s tebou suhlasim vo vsetkom, svadbu mam sice o necele dva mesiace, ale sledovala som priebehy tych predtym, zistovala som od kamosky, ktora mala minuly rok svadobne turne (vyse 10 svadieb)...zo vsetkeho mi vyplynulo, ze to je cele o kazdom inom, len nie o neveste a zenichovi, ale povedzme si uprimne, ked si ludia pozvu 80 osob, tak by to mali co najlepsie prisposobit im, pretoze - moj nazor - jedine, co ich bude zaujimat, je kvalita jedla, hudby a alkoholu...ludia sa medzi sebou poznaju a chcu sa bavit. Samozrejme, vidim to tak, ze nevesta a zenich a budu venovat kazdemu inemu, len nie sebe. Ale o tom to je a darmo hocikto krici, ze je to nas den, ako ano, ale v tomto zmysle by to bolo vtedy, keby sme isli na dva tyzdne na Santorini a zobrali sa osamote tam. Podla mna je sebecke riesit celu svadbu len podla svojich predstav, to by sme v nasom pripade mali rockovu kapelu a neriesili zvysok. Je mi jasne, ze sa vzdy najde niekto, kto nieco ofrfle, ale kazdemu vyhoviet nemozeme...ak sa mi tam o 3 rano budu ludia stale bavit, spievat, tancovat, tak budem spokojna, ze to dopadlo dobre. Ak si s muzom ukradneme 5 minut pre seba, budeme stastni, ak nie, vynahradime si to. Zatial moj dojem je taky, ze ak by to malo byt len o nas dvoch, tak by to bolo bez asistencie hocikoho niekde na ostrove pri mori. Moc som ti nepomohla :-D
Odpovedať
Ja som na túto tému napísala 2 články. Ak niečo chýba, rada doplním. Tu sú linky: http://www.mojasvadba.sk/blog/malaopi... a http://www.mojasvadba.sk/blog/malaopi...
Odpovedať
@malaopicka Dakujem opička :) nie každý vie o tých článkoch a vačšina žien smeruje hneď do fóra kde sa snaží dopátrať k danej veci o čo sa zaujíma, určite si to prečítam a nie len ja :) No pridávať sem môžu napriek tomu veď budeš mať z čoho čerpať :)
Odpovedať
Profilova fotka
Pozvanky a menovky: Ak ste creativne duse kludne si ich urobte doma. Zaberie to nejaky cas no budete na vysledok hrda. Torta: Nedajte si od nikoho prilis radit, ak viete co chcete trvajte si na tom, ja mam skusenost, ze sa ma jedna cukrarka snazila presvedcit aku mam mat tortu. Ze ma byt vacsia, zdobenejsia a podobne kraviny. A pristup celkovo??? No nic moc... Zakusky: Vyberte 3-4ks na osobu do saly. 20ks do vysluzky. Nieco pred kostol,prace. Nezaoberajte sa prilisnym rozdavanim zakuskov, budete mat aj tak dost starosti a vydavkov. Prvy tanec: Snazte sa ho niecim obzvlastnit. Nekoliste sa len zo strany na stranu. Ludia vas aj tak sledovat nebudu a po pravde je to nudne. Po druhe to bude dobre vyzerat aj na videu. Starostlivost o hosti: Je to vas den a vy si ho mate uzit!!! Netrhajte sa kvoli hostom... Nikdy vsetkym aj tak nevyhoviete!!!
Odpovedať
@kicilanka jasnačka, ja len keby to chcel niekto zhrnuté, pripadne budem dopĺňať, keď sa tu objaví niečo zaujímavé :)
Odpovedať
Zábava musí byť, ale s aktivitami to netreba preháňať. Bola som na svadbe, kde mal program v réžii Pán premotivovaný svedok. Mal pripravených toľko aktivít, že to už po tretej všetkých prestalo baviť, pretože hostia už chceli ísť tancovať a ten čas sa tým len naťahoval. O tom, že niektoré aktivity boli vzhľadom na prítomnosť detí nevhodné ani netreba hovoriť. Určite si myslím, že v týchto veciach treba nájsť akýsi zlatý stred, aby hostia neboli len usedení a unudení za stolom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
možno irelevantné, ale my sme boli na jednej svadbe a stalo sa, že nemal kto povedať prípitok / príhovor...nakoniec hovoril len ženích, vyšlo to fajn, ale chvíľu bolo trápne ticho...
Odpovedať
@malaopicka samozrejme ak tu budu baby prispievat ty vies z toho cerpat a zhrut to do celeho clanku :) tymova spolupraca. Len ako hovorim nie kazdy siaha po clankoch ale napise do googlu svadobne rady a inspiracie a nenajde mu nic z mojasvadba. Takto sa lahsie dopracuju aj k tvojim clankom :) btw uz som si ich vytlacila, prestudovala, vyfarbila dolezite a idem si zapisovat do svadobneho debilnicka :)
Odpovedať
@kicilanka veľa šťastia! :)
Odpovedať
Profilova fotka
Super téma, aspon niečo viem čoho sa vyvarovať :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@julinka_martinko tak to máš pravdu :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?