Svadobné prípravy. Čo by ste z vlastnej skúsenosti spravili inak ?

Profilova fotka
Caute baby, mne ostavaju este 4 mesiace do svadby, uz niekolko mesiacov sa pasujem s nelutostnym a chamtivym svetom svadobnych sluzieb a urcite viem, ze teraz, o nieco mudrejsia by som vela veci zariadila inak, vedela by som lepsie na co sa zamerat aby som sa zbytocne nenervovala . Asi vsetky na zaciatku hladame pekne, utulne miestecko na svadbu, fajn fotografa, dobre jedlo, vyzdobu, vznasame sa v oblakoch a chceme vydavky drzat na uzde. Ja som na tom bola podobne, ale zistujem, ze nakoniec nas to vyjde ovela viac nez som planovala, lebo na SR, kym nevycalujes ozaj velke sumy, tak mnoho veci a sluzieb dostanes len pod uroven, takze nakoniec v snahe vylepsit co sa da, vykasles sa na povodny rozpocet a s dalsimi korunkami zachranujes mensie a vacsie detaily. Problem je v tom, ze vacsina z nas sme debutantky ohladne svadobnych priprav, co mnoho ludi zo sveta sluzieb zneuziva a este nejaky cas aj bude zneuzivat. :-( Kazdpodane, dufam, ze som nakoniec nasla tych spravnych dodavatelov a hadam moja svadba bude taka aku som si ju predstavovala.
Odpovedať
asi tak polovicu veci by som si inak zariadila :-N
Odpovedať
ja by som si nechala saty a kyticu. ;-) ...a vsetko ostatne by bolo uplne ine..... ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Zmenila by som uces a fotografa, inak som bola so svadbou spokojna. Najradsej by som si ju zopakovala s drahym uplne podla nasich predstav - len vo dvojici, jednoduche saty, romanticka vecera... x-) Nastastie sme nemali ziadny problem s dodavatelmi alebo s restikou a kameraman bol tiez uzasny.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som zmenila tiez nejake detaily...ako DJ, mozno uces... :-N Ale to je tak, clovek vidi detaily ktore by zmenil az nejaky cas "po" :-S ked to vsetko zhodnoti... Ale inak som stastna, ze bola svadba taka aka bola :-D :-)
Odpovedať
guiri, detaily, ktore ti pripadaju byt teraz take dolezite - par tyzdnov po svadbe na ne zabudnes a budes si pamatat iba to podstatne (a krasne)... :-N :-D ja si teraz uz pomaly nepamatam dobru polovicu svadobneho dna :-p a to som sa vydavala pred nejakymi 7 mesiacmi ;-) ale ked nad tym tuhsie porozmyslam, tak by som si dala viac zalezat na vybere torty, objednala viac zakuskov, nezabudla doma stolu k satom a veci na prezlecenie a viac pacifikovala rodicov aby nestresovali :-D :-) a netrapila sa vymyslanim svadobnych hier, lebo sme aj tak nic nestihli 8-)
Odpovedať
ja by som nezmenila nic :-)
Odpovedať
Vykaslala by som sa na vsetkych, ci sa bavia, nebavia, kde su, co robia...a uzivala by som si to. Kazdopadne, co lutujem najviac, isla by som sa fotit jednoznacne PRED obradom a zmenila by som fotografa. Kaslala by som aj na vyzdobu, prikladala som jej az prilisny doraz, ked sa na to spatne pozriem a objednala by som nam dvom apartman, kde by sme ostali este celu nedelu a kaslali na vsetko.
Odpovedať
Ja by som chcela mat spätne viac casu na nasich slovenskych hosti. Zurovat s kamaratmi, napchavat sa zmrzlinou, popijat vinko vecer na terase a prekecat celu noc. Na svadobnu cestu sme odleteli hned v nedelu rano, mali sme len malicko casu rozlucit sa s pozvanymi, to ma dost mrzi :-| . Urcite by sa nasli detaily na zmenu, ale v globale to bol velmi prijemny den plny smiechu a pohody.
Odpovedať
Profilova fotka
ja by som zmenila ten stres co bol, len aby vsetko bolo oki ;-) skor by som si to vsetko uzivala a hned po svadbe vypadla na daku dovolenku, mozno by som zmenila uces a viac si to uzila :-D
Odpovedať
Profilova fotka
nebola by som natolko hystericka... sprostosti ako pohariky, servietocky, svietnicecky, typ osvetlenia a hrubka podrazky na topanka by ma uz absolutne nezaujimali... ale... verim, ze uz nebude musiet nad tymito vecami dumat... Svadba ma byt krasny zazitok a nevesta spokojna, rozziarena a stastna... a nie vystresovana a hladat vsade, kde co chcela inak alebo nestihla... nikto okrem nej to totiz nevidi, vidi len, ze nieco nie je v poriadku a citi to... :-) A kedze som dostala zapal priedusiek par dni pred svadbou, vsetko mi bolo zrazu ukradnute.. a prezila som bez specialnych servietok, poharov a inych sprostosti... a svadba bola aj napriek tomu skvela.. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
No tak to som sa trocha ukludnila. Ked ono je to stresujuce, lebo vlastne vsetko mi vybavuje mamina, ja jej len zo zahranicia davam pokyny a minule sa skoro rozplakala do telefonu, lebo za mna vybrala vyzdobu do zelenkava a potom ze nevie ci dobre urobila, ci sa mi to bude pacit. Aby potom nebolo zle. Navyse musime niekde zohnat pribory, lebo restauracia nema ziadne slavnostne, z coho je zase cely prec moj mily, lebo tu v Barcleone na svadbach maju ( za velke prachy) vsetko tip top, no a uz mi to zacina liezt trocha na nervy. Kazdeho z dodavatelov zacinam uz dopredu upodozrievat ze to odflakne, no a doma uz radej milemu nic uz nehovorim, navyse on niektore nase "slovenske zvyky a slovensku naturu" nechape. Priklad: Restauracia nam ponukla domace sudove vino rozlievane v casiach, na co on vyskocil, ze v ziadnom pripade, ze to je pod uroven, ze aj ked to zaplatime, na stoly to nedame. Kedze budeme mat aj prasiatko, mne sa to nezda az taky zly napad, niekedy v noci, ku grilovanym maskrtam. Taktiez som chcela sama vymysliet menu karty, zhotovit ich, lebo som taka kreativna dusa. Lenze to by bolo zas trapne, nejake polepene karticky, takze teraz aby som hladala v Blave nejaku schopnu tlaciaren. Ale , nebudem sa tu rozpisovat. Kazdy sme jednoducho zvyknuty na ine zvyky a mravy. Nakoniec, aj tak je dolezite, ze sa mame radi a budeme mat milovanych ludi okolo seba. Len tieto blbosti a detaily mi to vsetko nejak ztrpcuju.
Odpovedať
guiri nedajte sa znechutit takymito malickostami, aj tak si nakoniec povies, ze to bolo zbytocne...tiez som mala pred svadbou take "starosti"a boli aj mensie vymeny nazorov, vsetci boli z toho nervozni - hlavne ku koncu, no nakoniec som sa na to cele doslova vykaslala a povedala si ze si to budem uzivat...samozrejme naslo sa par malickosti, ktore nevysli ale ak mam pravdu povedat uz ani neviem co to bolo, prosto si to nepametam...ostali len krasne spomienky a zazitky...a hlavne vo svadobny den som nesondovala ze co vyslo a co nie, co malo byt tak alebo inak....bolo ako bolo a my sme boli spokojni a vdacni vsetkym!!!predovsetkym je to o ludoch a nie o vyzdobe a pod...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
zmenila by som uplne vsetko okrem manzela :))) a okrem dj - ten bol super zabava na jednotku, oni zachranili celu svadbu ze som sa konecne na hostine uvolnila a zacala si vychutnavat Nas den, dovtedy to bol len stres, chaos a bolo mi smutno ze vsetko sa kazilo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?