Svadobné poháre z ktorých sa nesmie piť?

Ahojte, kupili sme svadobne pohare, vysoké, asi pozlatene (taky ten pruh okolo navrchu a aj na spodu) + obrazok obruciek a nejake tie ozdobyk, 1ks za 600,- Sk. No a doma na to pozeram a odspodu nalepeny listocek, ze NESMIE PRIST DO STYKU S POTRAVINAMI A USTAMI. To co ma byt, akoze si s tym nemozeme pripit? Ved na to som to chcela, logicky, ci nie? Predavacka nic nepovedala :( Co myslite, mozem to pouzit na svadobny pripitok?
Odpovedať
Myslím si, že to môžeš reklamovať a dôvod: neslúži to na svoj účel. Teda pohár, z ktorého sa nedá piť. Inak je to dobrá nehoráznosť... ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj.Tak toto je fakt kuriozna situacia.Na tvojom mieste bi som zasla co najskor do toho obchodu a nechala bi som si to vysvetlit,najlepsie v pripade neuznanej reklamacie i pisomnou formou ohladom nezavadnosti produktu.
Odpovedať
No to je teda desný, utíkej rychle do obchodu a reklamuj to! Prece nebudes mít svatební poháry jen na vystavení do vytrýny - i kdyz na to jsou tyhle zrejme myslené ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Presne moj nazor,ale v predajni bi som si na doticnej osobe asi zgustla
Odpovedať
Ahoj Daisy, v prvom rade by som išla do obchodu...ale NEDAJ SI ICH - pošli ich Patrikovi Hermanovi do Lampárne a určite vyhráš tých pár koruniek ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, tiez by som asi neriskovala v svadobny den z nich pit... Utekaj do obchodu, nech ti daju len pekne korunky naspat... To co ma znamenat? To ako mozu nieco take predavat? Co su z cukru??? :-.
Odpovedať
Profilova fotka
Ale netreba zabúdať na to, že: "na Slovensku je to tak" ]-( :-o
Odpovedať
daisyd jednoznacne vratit, resp. najprv odfotit a fotku poslat do lamparne :-D
Odpovedať
Profilova fotka
daisyd, obavam sa, ze reklamovat to nepojde. oni budu urcite argumentovat tym, ze je tvoja chyba, ze si si nevsimla ten listocek, kde je napisane, ze sa z nich neda pit. uvidis. ale aj tak drzim palce ;-)
Odpovedať
ak ti neuznajú reklamaáciu...ak sa nepoužili...neviem ako :-) :-) :-) :-D tak nejak do 1 mesiaca by sa mali dať vrátiť....niečo také sa mi marí...over to ;-) a ak nie...pekne im pohroz nejakou tou kontrolou,zlou reklamou.... ]-( jednmoducho sa nedaj a až to nepojde po dobrotky, tak drzo ]-( ]-( ]-( poprípade zavolaj na tú organizáciu, čo má na starosti ochranu spotrebiteľa a informuj sa tam....určite ti poradia a nestrápniš sa....budeš vedieť čo si možeš dovoliť 8-) ;-)
Odpovedať
azalka, ked si vyberam pohar, tak si ho vyberam z nejakej vytriny, kde je vystaveny a nie v nejakom kartonovom obale v ktorom je zabaleny. Pohar sluzi na pitie. Ak je iba dekoracny, povazujem za povinnost predavajuceho, aby na to upozornil. Rovnako ako ti musia povedat v obchode, ze ked si kupujes topanky s kozenou podrazkou, tak s nimi nemas behat po morkom. Myslim ze je to plne reklamovatelne. Len treba mat odvahu a vydrz. Je otazka ci 1200 Sk stoji za kopec natahovaciek s tym, najma ked je clevek znechuteny z celej situacie. Urcite ma daisyd blocek, treba to ist vratit. Nemoze to byt problem, ved je to aj tan "nepouzite" ;-) Ustupok by bol, v tom obchode kupit nieco ine v danej hodnote. Aj ked si myslim, ze ma plne pravo na na vratenie penazi. Ja by som pristupila na toto riesenie. Preco ma pravo to vratit? lebo kupovala pohar na pitie, z ktoreho sa neda pit. Pri pohari sa predpoklada ze sa z neho da pit, ak sa neda, musia na to upozornit pri kupe priamo. Nie len nejakym listockom s pismom velkosti 5 nalepenym na obale.
Odpovedať
Profilova fotka
prvosienka, s tym nakupovanim z vitriny... asi ako kde. niekde si ten pohar mozes normalne "potazkat" a vtedy by fakt mohli povedat, ze si to mala vsimnut. a na tie topanky ta tiez upozornuje len nejaky papierik v krabici, pripadne visacka, nie samotna predavacka. ajana, s tym vratenim je to tiez rozne. niekde ked to vratis do 2 tyzdnov, tak ti aj peniaze vratia, niekde zas staci dojst do mesiaca a tovar ti vymenia... urcite cim skor, tym lepsie :-) kazdopadne by som tam zasla a skusila nieco vydiskutovat. a hlavne milo a s kludom, lebo ked tam clovek dojde rozculeny, tak mu just nevyhoveju.
Odpovedať
Článok sa načítava...
mas znameho pravnika? zober ho zo sebou pomaha to? my co sme nevybavili reklamaciu s mamou prisiel tam otec ako pravnik a bolo vybavene ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
kokso, to je sila! To som naozaj este nepocula! Dobra haluza! Ako baby povedali - posli do lamparne, dostanes tusim 1000 SK, doplatis si 200 a budes mat na nove a stare si odloz ako vtip....
Odpovedať
ahojte, dakujem za guraz :-) kupovali sme to vcera, je to novoborske biele sklo so zlatym, v tvare lievikov na vysokej stopke, no a ten malinky listocek s upozornenim je odspodu pohara nalepeny. My sme si ich v obchode pozerali, nevsimli sme si to, no a rozpravala som sa s predavackou, ze s tym zlatym sa nam to hodi, lebo aj svadobne stoly budeme mat ladene do zlta a tak, proste bolo jasne, ze to chceme na pripitok, neupozornila nas. Toto sklo dovaza jedna firma zo Ziliny, su to aj rozne misky, dzbanky atd. Tie misky napr. su zdobene aj zvnutra, mozno ten listocek lepia automaticky vsade, ale z poharov sa mozno da pit, ved zistime....vyrabaju sa v Cechach. Podobny styl su tie darcekove k okruhlym narodeninam s cislami a pod. so zlatym pasikom hore (tot ze vraj 14karat). Mozno niekto take ma a vie, ci sa z toho dalo pit, ci nie. Kazdopadne snubenec dnes do toho obchodu ide na vyzvedy, tak Vam napisem, co z toho vyliezlo :-)
Odpovedať
moj brat mal tiez taketo nejake s tym zlatym a pili z toho.
Odpovedať
Ahojte, ahoj samera, tiez som si myslela, ze sa z toho aj tak pit normalne da, je to pravda, boli sme v tom obchode a povedali, ze slovenske nariadenia su, ze tu musia vsade lepit, lebo podla nasich pravidiel by ten zlaty pasik mal byt az 2cm pod okrajom, aby to asi bolo zdravotne nezavadne, ci co. Ja neviem, zlaty pasik byva na hocijakych poharikoch i tanieroch, nic mi z toho nikdy nebolo. A olizovat ozdoby zvonky pohara neplanujem :-D Takze v pohode, z nasich peknych poharikov budeme pripijat! Dufam, ze na zdravie a stastie az naveky :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?