Svadba o dvoch svedkoch

Mate/mali ste niekto? Preco je to kazdemu divne? Ako to vzala rodina?
Odpovedať
1
2
Nikto?
Odpovedať
Chceli sme, nemali sme, ale nemali sme sa nechat prehovorit
Odpovedať
pokiaľ sa beriete na úrade je to podľa mňa v pohode, ale v kostole ak chcete omšu, alebo aj obrad.. tam je rozdiel 15 min., tak nemá kto spievať a je hrobové ticho, tak sme sa rozhodli, že nebude o 2 svedkoch ale že do kostola pekne pozveme rodinu a kamarátov, ak chcú že budeme radi ak prídu. :)
Odpovedať
g_ame, preco ste sa nemali nechat prehovorit? A kto vas prehovoril a ako? terinka, my nie sme veriaci, takze na urade
Odpovedať
tak potom to je úplne poho, buď im to ani nepoviete, ak chcete mať ozaj len svedkov, alebo im to poviete a prídu sa kuk :) ja som vždy chcela rovno po sobáši odletieť niekam na dovolenku, ale to nevychádza,. :) tak Vám nič v ceste nestojí mať len o 2 svedkoch, rodina buď nepochopí, alebo to zoberie vpohode, podľa množstva ľudí okolo mňa, je svadba finančne náročná a veľa mladých ľudí to chce tak ako píšeš... len 4 a oddávajúci.
Odpovedať
Terinka, nepridu sa pozriet, lebo zijeme daleko. Skor ci neskor im to povieme samozrejme. :-)
Odpovedať
aj my rozmyslame o svadbe o dvoch svedkoch a ty @terinka2013 ludi pozves len do kostola? Nerobis teda ziadnu hostinu? Inac ten napad sa mi celkom pozdava. Teda z financneho hladiska urcite.
Odpovedať
Cmukix, neviem si dost dobre predstavit, ze ti pridu ludia do kostola a potom sa len tak vsetci rozidete kazdy svojim smerom. Mozno je to ok, ved vzdy cast odide. Len neviem, rodicia budu asi ukecavat.
Odpovedať
@cmukix áno do kostola sme pozvali, vedia to už všetci čo majú vedieť, už mali v rodine 3 veľké svadby a posledná im nedopadla dobre, takže sú radi, že nebudú starosti, až na priateľovu švagrinú, lebo tá sa na to tešila odjakživa, ale ešte jeden brat je na rade tak môže usporiadať tancovačku on. Priateľ ani za nič nechce žiadne scény, ledva som ho na fotenie nahovorila. A každého pripravil na to už veľmi dávno, takže im to nepríde divné a zrejme sú radi, že sme to neutajili celkovo... a mojej rodine je to jedno. Starká príde, aj tak by na hostine sedela a šla o 20 spať, a súrodenci by sa len opili.. takže sa netrápime, tak sa rozídeme preč, po spoločnom fotení a niekedy vymyslíme pri krste nášho dieťatka hádam nejaké rodinné posedenie. ( aj keď neviem ako sa celá rodina zmestí do 1izbáku.) PS: každý robí inak svadbu, dnes je to podľa mňa normálne, je 21.storočie a už mi nepríde divné, že sa zvyky celkom nedodržiavajú.
Odpovedať
@anglicanka1981 ja som si to tiez nevedela predstavit, ale ako som citala prispevok od @terinka2013 stale viac a viac sa s tou myslienkou stotoznujem. Hlavne si neviem predstavit obrad v kostole pri 2 svedkoch-podla mna strasna nuda. Ked tam pride nejaka rodina, tak to bude trosku veselsie. Mozno to je trosku divne, ze po kostole sa vsetci rozidu, ale na druhej strane, ked robis velku svadbu, tak vela ludi ta pride pozriet len do kostola(nie su pozvani na hostinu) a po obrade idu domov. Rodicia urcite nebudu prehovarat, lebo mi neplanuju svadbu financovat.A tiez rozmyslam nad nejakym dobrym fotografom, aby bola nejaka spomienka,
Odpovedať
ja si myslím,že je to dobrý napad,je to na vas ako vstupite do manželstva,nezaleží kolko ludí,niektorí maju velku svadbu,stála kopec peňazí a nakoniec to neskôr skončilo rozvodom.Ja tiež budem mať svadbu a bude to len o svedkoch a rodičoch a druhým nemusím nič dokazovať,budu to proste len vedieť..........
Odpovedať
Cmuxik, tak ja tam nejdem pre zabavu, ale ziskanie sobasneho listu. Ale ak to pochopia rodicia, tak fajn. Ostatni ti nie su taki doleziti. Gabca, ale my bez rodicov a tomu sa kazdy divi.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cmukix vidíš, bolieť to nebude, len si isto dopredu zajednaj fotografa, pretože ja teraz neviem kde idem niekoho super zháňať...a nie za cenu cez 500ečok... termín svadby sme nevedeli takmer do teraz, nie je ničím podmienený, ale prekladať ho nechceme kôli nedostupným fotografom kôli ich vyťaženosti.. tak uvidíme, ale isto si niekoho dopredu vyhladni, škoda je nemať krásne spomienky v podobe kvalitných a nápaditých fotografii
Odpovedať
úplne sa stotožňujem s vašimi názormi....ja tiež plánujem mať svadbu pri dvoch svedkoch, aj toho fotografa by som chcela a na druhý deň len niekde odletieť na dovolenku. 8-)
Odpovedať
@anglicanka1981 je to na každom ako sa rozhodne a s toho si nič nerob,že sa niektorí divia,ludia su rôzni a niektore veci nevedia pochopiť,my tiež sa berieme kvôli tomu,že už dlho sme spolu a už som si povedala,že dam to aj na papier,ale tak isto mam mienku ako ty,nerobiť okolo toho nejake caviky-stačí povedať si svoje áno jeden druhemu a svoju lasku mate spečatenu sami pre seba. :-)
Odpovedať
@anglicanka1981 inac ja sa tomu nedivim, ze to chces bez rodicov. Proste chcete sa vziat a hotovo a este k tomu ked byvate daleko od rodiny, tak sa mi to nezda divne, ze chcete svadbu len o dvoch svedkoch.
Odpovedať
Dakujem baby, na inych forach ma zvozili pomaly, ze si rodicov nevazim. :-) Blizkym ludom to nemozem povedat, aby ma neukecavali. Vedia o tom len svedkyne. Oznamime tak tesne pred a mozno tesne po posleme MMS a zavolame.
Odpovedať
A este neviem, co si obliect. Chceme urcite rifle. Ale neviem, ci nejaky slavnostny top alebo nieco netradicne alebo nieco vtipne?
Odpovedať
Profilova fotka
pripajam sa k tejto teme a tiez k nazoru-svadba o dvoch svedkoch,pretoze ja by som ju mala tiez do leta absolvovat...teda,pokial si to drahy somnou nerozmysli :-D Svadbu typu honosna velka typicka svadba mam zasebou a vzisiel z toho akurat rozvod.Tym nechcem povedat ze klasicka velka svadba musi viest k rozvodu,to vobec,absolvovala som par takychto velkych svadieb,o ktorych moze povedat ze su vydarene a dovolim si tvrdit ze tie dotycne pary vydrzia spolu do smrti....V mojom pripade to bola doslova a do pismena skoda penazi,kedze po dvoch rokoch vsetko skoncilo,aj ked spomienky nam ostali a bolo to pekne,musim priznat.V mojom pripade druha megasvadba nehrozi hlavne koli financiam,teda aspon zatial,preto volime tuto cestu len o dvoch svedkoch a ten kto nieco taketo odsudzuje alebo ma voci tomuto nejake namietky,asi nepochopil ze laska sa neda vyjadrit v honosnosti,pocte hosti a pod....pokial sa dvaja miluju a chcu byt manzelia da sa to uplne intimne a jednoducho....jasne,aj ja by som raz este chcela zazit velku svatbu aj s kostolom,s detickami a potom spolocna svadobna cesta vo stvorici....mozno raz ked na to budu zbytocne peniaze...ale teraz urcite nie..nie je to pre mna vobec priorita.Anglicanka smelo do toho,ja ti moc drzim palce!A hlavne pocuvaj svoje srdce a nie ludi naokolo ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, akurát dnes sme sa s priateľom (s druhom) zasnúbili a svadbu by sme chceli mať do mesiaca. Na úrade, len 2 svedkovia. Najlepšie by to bolo, ak by sme tam mohli prísť v rifliach a keby sme ani svedkov nemuseli mať. Chceme tam len prísť, bez hudby, bez básničiek, vypočujeme si v skrátenej verzii primátora, povieme áno, vymeníme prstene a ideme domov. Potom to povieme rodine a kamarátom, buď osobne alebo telefonicky.
Odpovedať
Profilova fotka
Jaaaj, ešte ma napadlo, že možno tam bude aj naša dcéra ;-) Ale nikto viac, ani fotograf...
Odpovedať
@emanka my sme taku svadbu mali. Bolo super. Svedkovia museli byt. Ale aspon nas pofotili a sli sme potom spolu to troska zapit. A boli sme v rifliach. To urcite mozte. Len teda svedkovia su nutnost. Cely nas obrad trval hadam 10 minut? Len sme zopakovali sluby, vymenilli obrucky a bolo. :-)
Odpovedať
@anglicanka1981 tak to ste mali super,taku rychlu svadbu...kedysi davnejsie som bola presvedcena,ze sa vydavat nechcem,ale ked som stretla mojho nastavajuceho,tak som nazor zmenila...vzdy som chcela iba taku malu svadbu,iba rodicia a surodenci. len moj drahy si to nejako nevie predstavit. nakoniec som sa nechala presvedcit,aby sme urobili klasicku svadbu. piznavam,ze uz by som to chcela mat za sebou. neviem si predstavit tolko ludi po kope na jednom mieste. dufam len,ze to dopadne vsetko dobre.
Odpovedať
Lucia, moj drahy nie je zastancom svadieb, ale nevedel si predstavit ako to oznami pribuznym. Ale postupne som mu to roky tolko omielala, az si na tu myslienku zvykol. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@anglicanka1981 Ahoj.Prave zistujem nieco o malych svadbach pri dvoch svedkoch,tiez taku planujeme.Presiel uz nejaky cas od tej vasej, ale chcem sa spytat co ste mali oblecene,ci aj kyticu a aj nejake prifi fotky ste si dali robit? Nebolo by divne keby som si volala dospelu dceru ako svedka?Dakujem za vzacne rady :-)
Odpovedať
@bberika Ahoj :) Aj my budeme mať takú mini svadbu na úrade, iba dvaja svedkovia (keby nemuseli, tak ani ich by sme nemali :-D ). Vy ste už mali svadbu alebo kedy máte? Už si to vymyslela so šatami, kyticou atď? My sme ešte len vo fáze vymýšľania, ale asi to bude teraz v lete a budem mať nejaké biele letné slušnejšie šaty. A kyticu asi nie, neviem čo by som s ňou potom robila. Vysušené kvety nemám rada, tak mi je to asi zbytočné. A vy poviete vašim rodinám, kolegom, známym dopredu alebo až keď bude "po udalosti"?
Odpovedať
Profilova fotka
@anglicanka1981 Ja si myslim, ze kazdy nech si robi, ako sa mu paci a ako sa citi dobre. Ja som vzdy chcela velku svadbu a aj ju budem mat (i ked ma pekne sralo, ze sa snazili vsetci okolo toho mudrovat). Ale chapem uplne, ked niekto chce len sam o dvoch svedkoch a nemyslim si, ze musi niekomu nieco vysvetlovat. Ale dobra vyhovorka su vzdy peniaze, povedat, ze setrime na dom, ak mate dom,tak na renovaciu alebo na deti :-D Tak sa brali minuly rok nasi znami. Len 10 ludi mali a povedali, ze setria na byvanie, nech sa nehnevame a nehnevali sme sa. Sice ja by som sa nikdy nehnevala, ani by mi to nebolo treba vysvetlovat, lebo kazdeho je to vec. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@bberika Tiez budeme mat taku. Saty mam normalne svadobne, kytica latkova... Bude to v kostole a po obrade chceme p. farara a svedkov zavolat na veceru, resp. neskorsi obed. bberika vobec nie je divne ak si zavolas dceru za svedka, to je uplne v pohode, ja si volam neterku, drahy kamarata. Fotit sa planujeme trosku pri obrade-to by mohol prist synovec, ak sa mu nebude dat, tak poprosime svedkov, nejako sa uz pofotime. A potom planujeme este nejake fotky z nasho oblubeneho miesta, takeho stareho kastiela, to bude fotit urcite synovec. Svadbu mame netradicne v pondelok, lebo sa nam pacil datum, fotit sa pojdeme potom cez vikend. A vsetkym okolo dame vediet, ked bude po vsetkom, kto sa chce urazat, nech sa uraza
Odpovedať
Ahojte, tak my s priateľom sa berieme už tento piatok 27meho. Tiež sme to zbúchali tak narýchlo, tlačia nás isté okolnosti. Pri tom sme aj v zahraničí, a to si len odskočíme na Slovensko zobrať sa. Berieme sa na úrade pri dvoch svedkoch a potom máme také menšie posedenie v reštaurácii len s rodinou na dve-tri hodinky, na druhý deň cestujeme späť... Ale o pár rokov, keď bude na to viac času a peňazí, chceme veľkú svadbu zo všetkým spraviť, hádam sa podarí ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja pripspejem svojim nazorom. Ja nikoho neodsudzujem a tiez si myslim, ze kazdy nech si robi ako chce. Ale ja by som taku svadbu nechcela. Ja som tiez ako mikema vzdy chcela velku svadbu s rodinou a priatelmi a taku sme aj mali. Ale ak by mi to financie nedovolovali alebo ak by som chcela malicku svadbu, tak urcite by som nevolila len s dvoma svedkami. Chapem este tych, ktori maju nejake zle vztahy s rodicmi, ale ak nie, tak ja si neviem predstavit, ze by som z tejto vyznamnej udalosti vynechala rodicov alebo surodencov. Ja by som zvolila obrad so svedkami, ale pozvala by som aj rodicov a surodencov s ich rodinkou, ak uz maju. A po obrade by sme sli na nejaky spolocny obed. To su pre mna aj s manzelom najdolezitejsi ludia v zivote a takto ich vynechat, to by som si ja osobne nikdy neodpustila a ani si to neviem predstavit. ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?