Svadba - ako začať, čo prvé rezervovať?

Dievcata poradite mi s cim treba zacat? Co je potrebne skor si zarezervovat, miesto na hostinu, kapelu, kameremana, fotografa...? Ozaj neviem kde zacat, vdaka :)
Odpovedať
@ivka304 ahoj.. tak vlastne si si odpovedala sama :-) plus k tomu dodám termín v kostole/na matrike, ak je to v nejakom väčšom meste..
Odpovedať
@simcab Rok predtym staci vsetko si zarezervovat, alebo je to skoro?
Odpovedať
@ivka304 sálu, fotografa, kameramana určite rok dopredu.. niektorí sú objednaní aj viac ako rok.. čiže to kľudne vybav s väčším predstihom.
Odpovedať
@simcab dakujem za radu :)
Odpovedať
@ivka304 ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som začala asi takto - rozhodla by som sa kde chcem mať svadbu a keď budem mať miesto, tak by to pokračovalo 12 mes. do svadby - rezervácia miestnosti - kameraman - DJ, živá hudba - fotograf - kostol, matrika ( môže sa stať, že pán farár povie že skoro ale niekedy má kostol pr. sv. príjmania, birmovky, púte taj je dobré vedieť ako sa treba zariadiť) - cukrárku na torty, koláče (mňa dokonca na budúci rok už aj odmietli niektoré, že už majú robotu) - ubytovanie pre hostí ak treba 8 mes. do svadby - svadobné a popolnočné šaty, oblek - vybrať si kyticu a odložiť foto pre kvetinárku - oznámenia - vybrať si výzdobu (farbu, kvety, autá, pierka) - popozerať sa po obrúčkach 6 mes. do svadby - zajednať všetky veci čo si si povyberala oznámenia, menovky, menu lístky, výzdobu, obrúčky atď. (vždy je lepšie to mať skôr doma ako potom stresovať) 3 mes. do svadby - ísť na skúšku šiat dokončiť posledné úpravy - zajednať si kaderníčku a vizážistku - objednať krabice na výslužky - rozdať sv. oznámenia - ísť do miesta kde sa koná hostina a dohodnúť sa na priebehu svadby, vybrať si menu atď. 1 mes. pred svadbou dopraj si odpočinok a staraj sa o seba, nestresuj sa a teš sa z maličkostí a hlavne nech tvoj miláčik vie, že je to o Vás dvoch a nie o prípravách :-) určite som na pár vecí zabudla ale na to postupne prídeš aj sama a hlavne podľa svojich predstáv... daj nám ešte o sebe vedieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@miska1022 jooj tak to je krasny zoznam ... ale pre niekoho kto nieje taky narocny na konkretne veci uplne staci zacat 3 mesiace pred svadbou... ... a zacala by som urcite salou...
Odpovedať
Profilova fotka
:-D ja tri mesiace by som to pri práci určite nestihla a hlavne v krátkom čase pod tlakom sa zvyknem vyhádzať :-| . Je pravda že sa to dá naplánovať aj za kratší čas ja som tiež chcela začať pol roka pred svadbou ale keď som sa dozvedela ako to v našom meste chodí tak mám isté veci zajednané už teraz a môžem povedať že sála na náš termín obsadená, cukrárka ma odmietla, kameraman už len po známosti. Ak chceš mať svadbu podľa svojich predstáv a mať tam ľudí kt. chceš ja si myslím že 3 mes. je málo. To ja už budem len oddychovať a tešiť sa zo skúšania účesov, líčenia, šperkov atď.
Odpovedať
Profilova fotka
@miska1022 no tak moze sa niekde stat... ale tak kameraman sa da zohnat aj z vecsej dialky v pohode... ja by som sa potom trochu bala toho syndromu ze to co sa mi paci teraz sa mi uz o pol roka nebude :D.... aj ked uznavam ze mi sme so salou mali toalne stastie.. lebo vsetky terminy tam kde sme chceli uz boli pomali do konca septembra obsadene a nas bol nahodne este volny...
Odpovedať
Profilova fotka
wau no tam tomu sa naozaj hovorí šťastie
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka304 my mame svadbu o 9 mesiacov a teraz sme zajednali: salu, hudbu, foto a este vyberame video. kedze bude svadba v dedine, tak kostol ma este cas par mesiacov, ale zatial toto, co uz mame, staci. a teraz, ked som citala predchadzajuce prispevky, zvazujem, ze idem pozriet nejaku cukrarku. ostatne ma potom cas ;-)
Odpovedať
my sme zacali so salou a potom postupne vsetko dalsie... starejsi, make up artist, hudba, fotograf... saty nechavam az tak 2 mesiace pred svadbou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Tak mi sme dnes stihli zajednat aj salu aj kostolik :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No žienky, tak my sme nejako pozadu. Svadba je 16.6. a máme zarezervovanú len sálu, fotografa a kuchára. Mali by sme si švihnúť, hm? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
kamera alebo hudba u mna.... ;-) d
Odpovedať
my sme zajednavali najskor miesto na hostinu v termine ktory sme si urcili , potom kostol, fotograf, kameraman, DJ ...
Odpovedať
Profilova fotka
@ivka304 ja by som poradila začať so sálou. To býva najväčší problem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?