Rozvedení rodičia - pozvať otcovu stranu na svadbu?

Profilova fotka
S otcom som nikdy nemala žiadny vzťah, no jeho prítomnosť na mojej svadbe by bola samozrejmosťou, ale čo mám robiť teraz, keď sú "naši" rozvedení? S otcom nenadväzujem kontakt, nemám dôvod, (ani mi to nechýba), rovnako je to s jeho rodinou, nevyhľadávam ich, ani mi nejako extra nechýbajú, očierňujú moju mamku a dávajú jej všetko za vinu a to mi vadí aj hnevá ma to. Mala by som uvažovať nad ich pozvaním? Alebo aspoň nad zaslaním oznámenia? .... Neviem si predstaviť ako by som sa mala tváriť, resp. pretvarovať, keby tam boli a čo moja mamka? Ako by sa musela pretvarovať ona? Rada si "vypočujem" radu, typ alebo podobný osud. Vopred vďaka. S pozdravom Ľudka23 pa :)
Odpovedať
Profilova fotka
ludka23 je to tvoja svadba a tvoje rozhodnutie.ja by som poslala len oznamenie.to len moj nazor.krasnu svadbu vam prajem.
Odpovedať
ahoj ludka23.suhlasim s mirkou.a keby tam bol tak by si rozmyšlala len nad tym,tvoja mamka by tiež nebola vo svojej koži.radšej pozvi ludi na ktorych ti zaleži a ktorych maš rada ;-) papa
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj ludka23...pripajam sa ku kockam...posli len oznamenie,ved ked s nimi nemas nijaky vztah,nemali by ste sa o com ani rozpravat... :-| A nebudes sa predsa pretvarovat v ten krasny den... ;-) Drzim palce.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem, dakujem.... veľmi ste mi pomohli aj uľahčili rozhodovanie. Súhlasím s vašimi postrehmi, hlavne s tým, že mám pozvať len tých ľudí, na ktorých mi záleží.. Vďaka. Majte sa pekne..
Odpovedať
to som rada že už maš v tom jasno :-) uvidiš nebudeš lutovat a znervoznovat sa nad tym ;-) prajem krasne predsvadobne prípravy ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Ahojte žienky, rada by som nadviazala na túto tému, hľadala som na fóre, písalo sa tu už okolo tohto veľa, avšak každý prípad je špecifický, preto by som Vás požiadala o názor, radu.. Radi by sme sa budúci rok s priateľom vzali, avšak odjakživa ma trápi problém s mojimi rodičmi. Rozviedli sa pred 22 rokmi, vychovávala ma mama, otec sa moc nestaral, ozývať intenzívnejšie sa začal až po mojej 20-ke a odvtedy sme v kontakte (hlavne telefonicky) v podstate celkom pravidelne.. (počula som aj, že ma nevyhľadával práve kvôli problematickej povahe mojej mamy, no sudcu robiť medzi nimi neviem a nebudem). Mama ho nemôže vystáť a svoje krivdy a rany mu nikdy neodpustí.. Mňa vždy mučila otázka, čo si s nimi počnem keď sa budem vydávať.. :-S a teraz to tu máme.. Nikdy sa u nás o tom nahlas nehovorilo. Otec aj jeho rodina považujú asi za samozrejmosť, že na mojej svadbe budú.. to som pochopila z ich slov a vyzvedania typu „kedy Vám už pôjdeme na svadbu?“.. a ja by som veru rada aspoň raz za život mala celú svoju rodinu pokope.. Posledný víkend sme boli na svadbe mojej sesternice z otcovej strany. Všetci sa tam k nám správali úplne fantasticky, cítila som, že nás majú za svojich aj keď sa často nestretávame a že nás majú radi a tešia sa že sme prišli a že sme medzi nimi.. Kým som bola pred tou svadbou v kaderníctve, stihla moja mama zasypať môjho priateľa svojimi názormi na našu svadbu, o ktorej ešte v konkrétnostiach reč nebola, len vieme, že by sme ju už čoskoro chceli.. Vyjadrila sa v zmysle, že keď môj otec na tej našej svadbe bude, nebude tam ona.. a že hádam do toho má nárok hovoriť, ak to má platiť.. 8-( Pozn.: ani vo sne by ma nenapadlo nechať ju platiť náklady prítomnosti rodiny z otcovej strany.. hádam by aj druhá strana priložila ruku k dielu, sami bez pomoci rodičov si to totiž nemáme z čoho financovať.. Ja som z toho zúfalá, viem, že mama svoj názor nezmení a že ak by tam aj boli členovia rodiny zo strany otca, tak ten deň moja mama pretrpí.. Zavolať ich len na obrad sa mi veľmi nepozdáva, keďže by kvôli tomu museli všetci precestovať dákych 70 km a aby sa po obrade mali pobrať kade ľahšie mi nepríde voči nim moc pekné... Ja by som ich však na tej svadbe chcela mať.. myslíte si, že to je odo mňa sebecké? Ako by ste riešili takúto situáciu? Budem Vám vďačná za každý postreh, pripomienku..
Odpovedať
@neomea ahojky, momentalne riesime presne taky isty problem, lenze z partnerovej strany... Tiez ma "v zlom" rozvedených rodičov, takže svokra sa vyhráža, že pokiaľ tam bude ON, ona na svadbu nedojde :-| Viem, že to partnera trápi, hneď sa vytočí, keď to len slovkom spomeniem. Už sme boli aj v tom štádiu, že sa na veľkú svadbu vykašleme a zobereme sa len s dvoma svedkami, ale potom to zatrhol, lebo vie, že som vždy túžila po peknej svadbe x-) Partnerovho otca mám rada aj celú jeho rodinu, sem tam si sice aj on naňho ponadáva, že sa celý život o neho nestaral až posledné roky sa začal o neho zaujímať, ale radi k nim chodíme - bývajú od nás 350km. Keby bola moja svokra normálna, tak na jeden deň by sa mohla premôcť a prekusnuť to, veď syn sa jej žení len raz, ale zrejme ju to nezaujíma, že sa kvôli tomu trápi. Je to veru hrozná situácia....
Odpovedať
Profilova fotka
@ludka23 Za takýchto okolností by som otca nepozvala. Otec - neotec... to je jedno, ide hlavne o ten vzťah. Ja som ani len v päte nemala, že som svojmu biologickému otcovi čo i len oznámenie o svadbe zaslala... načo aj? Keby som ale mala s otcom dobrý vzťah, na svadbe by som ho chcela, veď by sa s mamou nemuseli na seba pozerať alebo rozprávať... to je medzi nimi, ale fakt je ten, že aj otec aj matka majú zas rovnaký vzťah k svojmu dieťaťu...
Odpovedať
@layla ďakujem za odpoveď.. je hrozné, že si tí rodičia neuvedomia, ako tým trápia svoje deti, sprostými vyhrážkami a v podstate vydieraním.. hra kto z koho.. verím, že ho to trápi :-S človek sa potom cíti ako medzi dvomi mlynskými kameňmi a nevie ako z toho von.. ja som tiež v prvej fáze bola za to, že keď tak, tak žiadna svadba nebude a môže sa každý hanbiť, kto si nedokáže zahryznúť do jazyka a nedopraje mi mať normálnu svadbu.. dobre som sa vyrevala :) a potom som si uvedomila, že keďže chcem svadbu, budem musieť dačo vymyslieť.. môjmu partnerovi je to jedno, aj keby sme tam boli len my dvaja a svedkovia, hlavne ho štve na celej veci to, ako ma trápia vlastní rodičia.. tak čakám, že sa stane nejaký zázrak :-D @li_la veru, mali by si hlavne uvedomiť, že sú to ich krivdy, ich minulosť a ich problémy a potomkovia za to nemôžu.. nemusia sa na seba celý čas ani len pozrieť.. len z rešpektu voči mladým by mali pekne držať hubu a krok ako sa hovorí.. :-)
Odpovedať
my mame trosku podobny problem. Priatel ma tiez rozvedenych rodicov. S jeho maminou sme stale, rozumieme si, aj za jeho otcom obcas chodime, ale hlavne kvoli tomu ze byva s priatelovou babkou. Priatel mal pri nom tazke detstvo a su s nim doteraz problemy, ale tak na svadbu ho volat urcite budeme. Lenze Svokra uz zije s inym muzom a ona pocita s tym, ze vedla nas na hostine bude sediet ona s terajsim priatelom a zasa priatelovi a mne by skor sedel vedla nas jeho otec. Predsa len je to jeho otec, a mamin priatel zatial pre nas nic neznamena. A pocitam ze jeho otec tiez predpoklada ze bude sediet pri nas . Neviem ako to mame vyriesit.
Odpovedať
a keby vedľa Vás sedeli všetci traja s jeho mamou v strede? :) ak sa ovšem znesú vedľa seba.. ja, ak sa mi podarí mať ich vôbec oboch v jednej miestnosti, budem ich musieť rozsadiť na dva konce sály, aby sa ani nevideli 8-)
Odpovedať
@neomea nad tym som aj ja rozmyslala, ale to by sa asi ona velmi zle citila, asi to necham na nich, nech si to vyriesia. No ty to mas teda urcite tazsie, musis najst salu s dvoma miestnostami :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?