Program celého svadobného dňa - čo má ísť kedy?

Ahojte. Viete mi prosím poradiť ako a čo má ísť na svadbe za sebou? Alebo kedy a ako sa čo robí? Chcela by som tam mať čepčenie, rozbíjanie taniera, vypúšťanie holubov, redový tanec , sťahovanie podväzku, hádzanie kytice, krájanie torty, prípitok, prenášanie cez prah. Už som s toho jeleň :/ .. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tak prakticky je to jedno ako si to dáte ale také základné veci, no vypúšťanie holubov by som dala hneď po obrade vonku, tanier budete rozbíjať keď prídete na miesto hostiny pred tým ako vstúpite dnu, potom ťa drahý prenesie cez prah, prípitok by som dala pred večerou, potom neskôr by som krájala tortu, sťahovala podväzok, hádazala kyticu a nakoniec čepčenie a redový :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako si to vymyslíte, tak budete mať :) Ale v magazíne máme článok na túto tému a v ňom je taký vzorový harmonogram, ktorý by ti pri plánovaní programu mohol pomôcť: http://www.mojasvadba.sk/priebeh-svad... :)
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo tu je ešte jeden príklad harmonogramu svadobného dňa: http://www.mojasvadba.sk/harmonogram-... :)
Odpovedať
Profilova fotka
no také základné veci ako prenášanie cez prah a podobne to snáď vieš, že to má byť pred čepčením a krájaním torty a podobne už potom ako si vo vy poprehadzujete to bude na vás :-)
Odpovedať
Holuby by som vypúšťala po obrade, rozbíjanie taniera býva pri príchode do sály ešte vonku, potom ťa prenesie cez prah(alebo až k svadobnému stolu), keď sa všetci usadia, začne sa s prípitkom a potom večera. Po večeri 1. spoločný tanec a tanec s rodičmi, krájanie torty by som odporúčala keď sa začne nosiť káva, teda približne po 1. tanečnom kole. Sťahovanie podväzku a hádzanie kytice sú súčasťou začepčovania, ktoré býva po polnoci.
Odpovedať
Ďakujem pekne za rady. A pri čepčení si musím zohnať veniec na hlavu a priatelovi klobúk.tak to býva nie? Nič viac k tomu také netreba.
Odpovedať
@simona__s este valaska by mala byt ale vacsinou mavaju sekerku alebo uz aj noz som videla :)
Odpovedať
Profilova fotka
@simona__s pri cepceni, pokial na to nemas profesionalov, potrebujes vencek, cepiec (pre nevestu), klobuk, prip. aj krojovu koselu (pre zenicha), sviecky (pre damy ktore cepcia nevestu), valasku pre starejsieho/prveho druzbu. Toto je zaklad. Pokial by sme isli na vyssi level, tak by k tomu este par veci (aj ludi) pribudlo... Mimochodom hned po prvom stretnuti so starejsim by si mala vo vsetkom jasno, no zrejme to chcete risknut bez neho. Drzim palce.
Odpovedať
@simona__s no ten veniec sa v podstate dá nazradiť závojom( ten ti budú dávať dolu z hlavy), podstatný je skôr čepiec( od toho sa to volá začepčenie)
Odpovedať
Profilova fotka
@simona__s Ak nemate starejsieho co by vam to viedol a zabezpecil taketo veci tak potom este tie spominane sviecky, co teda asi budu mat druzicky ak nebudete mat subor a potom valasku este :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?