Problém s predmanželskou náukou kvôli práci. Čo s tým?

Ahojte nevestičky, neviem ako vy ale ja a môj snúbenec máme problém absolvovať predmanželskú náuku a to z dôvodu ,že on pracuje na opačných smenách ako ja a nevie sa uvoľniť s práce a náš pán farár nám nevie vyhovieť na inom čas.termíne, a nás deň D sa blíži a bez toho sa nevieme zosobášiť, čo s tým ???
Odpovedať
Profilova fotka
zobrať si dovolenku :-)
Odpovedať
@mariankake fúúúha, tak to bude asi dosť problém, keď kňaz nie je ústretový :-( ale naozaj to riešte čím skôr!
Odpovedať
Profilova fotka
a nemohli by ste po dohode s vasim knazom absolvovat nauku v inej farnosti?
Odpovedať
@alyssa646 to je tiež riešenie.. náš pán farár nám povedal, aby sme si náuky absolvovali v meste kde bývame, hoci mesto, kde bude sobáš je vzdialené len cca 10km.. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
toto bude asi problem aj u nas, lebo my zijeme v BA, ale svadba a obrad bude v okrese TO,odkial pochadzam,v piatok idem na faru,tak drte palce , aby som sa s p.fararom dohodla. Marianka, myslim, ze ti iba zostava ukecat p. farara na nejakych individualnych stretnutiach,nejake 2,aj ked na dlhsi cas, to mam v plane aj ja, uvidim, ako pochodim... drzim ti palce....
Odpovedať
Profilova fotka
@mariankake ako vidím mate tolerantného pána farára...nech mu dá pan boh večnu blaženosť :-x :-x ...3 dni dovolenky = 3 absolvované nauky....nevidím iné východisko...najskôr sa musíte skonsolidovať vy dvaja a to tak, že si najdete rovnaký termín, potom by som to riešila náukou u tolerantnejšieho pána farara...tá nemusí byť v rovnakej farnosti ako je obrad.
Odpovedať
@mariankake keby ze si z BA tak sa tam robia vikendove nauky....teda skus pastoracne centra ak mate nieco pobliz.
Odpovedať
agelica ďakujem, najhoršie je že máme dovolenku ale bezohľadnosť zo strany farára je neskutočná, idem zajtra na inú faru absolvovať predmanželskú náuku tak uvidím či bude ochotný sa s nami dohodnúť aj na inom termíne....uvidíme...
Odpovedať
Profilova fotka
@mariankake: takyto problem mali aj znami min.rok. Sli proste niekam inam, kde bolo viac ochoty, tu si fakt clovek nevyberie. Lebo knazov toto berie ako pracu a nie ako poslanie, takze sa podla toho aj spravaju, je to smutne. Tak nech vsetko dopadne k tvojej spokojnosti.
Odpovedať
ahojte. Nauka sa da asbolvovat aj pocas vikendoveho stretnutia snubencov...robia to v UPC čkach alebo vo Svite...dostanete certifikat a ten plati na celom Slovensku.
Odpovedať
my sme boli teraz cez vikend v UPC a bolo tu SUPER, skus sa spytat u svojho knaza ci to akceptuje a je to :)
Odpovedať
@mariankake ahoj aj my sme mali prvu nauku pocas vikendu, cez tyzden nam to nevychadza a pan farar je ustretovy a dalsiu nauku si tiez naplanujeme na vikend :-) len to zacni riesit cim skor, pretoze pocas velkej noci co je o mesiac urcite nebude mat nato cas. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?