Predmanželská zmluva. Podpisuje niekto?

Robim maly prieskum, kto podpisal alebo sa chysta podpisat predmanzelsku zmluvu ako my:) Najde sa tu taka zienka?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
elvira, ked si zadas do vyhladavaca vyraz predmanzelska zmluva, tak ti to vyhodi minimalne tri linky. tato tema sa tu uz viac krat rozoberala. :-) http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Profilova fotka
na Slovensku to nie je možné, takže tu asi ťažko nájdeš veľa ohlasov, v zahraničí to možné je, ale neviem, čo v prípade Slovák a cudznec, ale na Slovensku by si sa práv z nej domáhať nemohla
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... Dalsi link na tuto temu, tak to skus prelistovat.
Odpovedať
janka, dakujem. pavianca, som v USA. Iba som sa chcela spytat, ci to tiez niekto robi, alebo sme jedini:)
Odpovedať
Profilova fotka
elvi, ja som na teba nechcela vrhnut, dufam, ze to tak neberies. :-. Ja som ti len nadhodila linky, kde to uz baby rozoberali. Teda neviem, ci sa tam rozoberali konkretne skusenosti s predmanzelskou zmluvou.
Odpovedať
Profilova fotka
a ako ste sa dohodli? Ja som vždy bola proti, aké je to strašné, ale dnes si myslím, že by som také niečo chcela..... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
preco si zmenila nazor pavianca? :-)
Odpovedať
jani, jasne, chapem, nenahnevala som sa ani na teba urazene neganim:) pavianca, hovorili sme o tom uz davnejsie, moj partner je u nas ta chytra hlavicka (ja som ta pekna :))) co s tym prisla. Uplne v prvy moment som mala, samozrejme, zmiesane pocity, ze on uz na take veci mysli...Ale on povedal, ze ked sa dvaja lubia, lahsie sa dohodnu ako v pripade, zeby sa nieco stalo. Pozna ma dobre, vie, ze mi moze verit, ale chce ochranit nas oboch. Este sme o tom detailnejsie nedebatovali, ale cakam, ze s tym vytasi:)
Odpovedať
Profilova fotka
elvira a chcete ostat zit v USA?
Odpovedať
P.S. janka, mas krasne svadobne fotky a vydavala si sa v den mojich narodenin:)
Odpovedať
janka, partner tu zije 14 rokov (koncom maja dostane obcianstvo) a ja 4, tak sme tu doma.
Odpovedať
Profilova fotka
to janka: lebo vo svojom okolí vidím prípady, keď ona skončila na ulici po rozvode, človek sa potom zamyslí.... :-o to elvira: tak ti len môžem poradiť - dohodni si také podmienky, aby ho prípadný rozvod veľmi bolel :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
pavianca, vtipalku, to bolo dobre :-D Uz mas vybrane saty? V tvojom pripravnom albume sa zdas byt nerozhodna, ja viem, ony su vsetky velmi pekne, tazko vyberat.
Odpovedať
Profilova fotka
rezervované mám už od januára, ale nerozhodná som to je pravda. Alebo ani nie? :-D
Odpovedať
Mame podobny vkus, ani ja nechcem sirociznu suknu (ball gown).
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D :-D
Odpovedať
Ak sú obaja štátneho občianstva slovenského a žijúci na Slovensku, tak predmanželská zmluva je bezpredmetná vec, takže moje tvoje na Slovensku nie je :-D ak sa rozvedieme všetko ide na poly :-D teraz mi to pripomenulo ten film Chobotnice ze 4 poschodi kde hrala Žaneta Fuchsova, ako sa ich rodičia šli rozvádzať a tie chobotničky z plastelíny počuli všetko zlatko pojde na poly :-D a oni začali píliť gauč a lampu :-D Ak žijete vonku a máte už aj ich občianstvo, tak to ide,ale tiež to nie je vo všetkých štátoch, v USA je to normálna vec :-) A čo sa týka toho či by som podpísala, tak nie nepodpísala ;-) Neviem prečo, ale nemám v tom taký pokoj a vo veciach v ktorých som si neni istá, tak ich nerobím, radšej :-N
Odpovedať
zaeloth, ja obcianstvo nemam, rok po sobasi sa dava zelena karta. Tu je mnoho dobrych veci a vsetko sa da pekne osetrit, len si clovek musi dobre pozistovat okolo toho.
Odpovedať
Profilova fotka
elvirai, dakujem. x-) Inak ja som narodena 27.9. a manzel 20.9. Preto sme svadbu mali dali kdesi v strede. :-D A svadbu budete mat tu? Nepodpisovali by ste predmanzelsku zmluvu v USA? Normalne v tom mam zmatok, ako to vlastne je. pavianca, to mas pravdu. Niektore pripady su fakt odstrasujuce. Ale na SVK maju obaja narok na polovicu. Ci nie?
Odpovedať
Nie, svadba bude tu (haha, akoze tu, v USA). Ja som posledna z dcer, nasi maju najstarsiu vnucku 21 rocnu, ja som vychodniarka, on zo zapadu SR, naco si robit problemy a fotky mat budeme...Budeme mat sobas s jednym svedkom (aspon mozem viac minut na odev a vizaz nevesty:) a nasim zavolame, ze to uz mame za sebou. Kamaratka sa vydava teraz v lete, nemaju penazi nazvys, musi ich to stat priserne vela (pritom maju vysoku hypo na byt), ziju v BA, ale svadba bude na vychode...
Odpovedať
Profilova fotka
áno, ale len z majetku nadobudnutého počas manželstva :-)
Odpovedať
Profilova fotka
pavianca, tak nejako som si to aj predstavovala. :-) No kedze sme toho vela pred svadbou nemali, tak to nebude problem. :-D :-S
Odpovedať
Profilova fotka
elvira, vy ste obaja zo Slovenska? :-) Aha. A co robite v USA?
Odpovedať
jani, hej, hej, cistokrvni Slovaci, som na to fakt pysna, nechcela by som byt Americanka, ozaj nie. Priatel sem dosiel hned, ked spromoval a robi tu projektoveho inziniera a ja este studujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Parada. A kde v USA ste? Je pravda, ze americania maju naozaj zvlastne povahy. :-|
Odpovedať
Illinois, nedaleko Chicaga. Bola si tu niekedy? To ano,maju pomerne maly rozhlad a rozmyslaju uplne inak.
Odpovedať
Profilova fotka
Bola som v Ohio, nedaleko Clevelandu. No ta stredna a nizsia vrstva sa nechava unasat davom. Ti vzdelanejsi su o niecom inom. Prave vcera som manzelovi hovorila, ze by som sa strasne rada vratila este raz do USA. Napriek tomu, ze niektore veci tam na mna posobili frustrujuco, nieco ma stale taha spat. x-) A co studujes? Mojim snom (uz nenaplnitelnym) je studovat na Columbijskej univerzie v NYC. Strasne sa mi tam pacilo. x-)
Odpovedať
Chapem ta, ked som prvykrat videla NYC povedala som, ze kto to nevidel, nevie, o com je zivot:)) A to si stale myslim, ze Londyn je uzasny, samozrejme:) Take si nehovor, ze nanaplnitelnym. Vsetko sa da, ked za tym tvrdo ides. Akurat minuly tyzden som mala skusky, moj odbor je management. To je taky odbor, ze sa clovek uplatni v podstate v kazdej firme, povodne som chcela studovat zurnalistiku. Inak, ako sa citis ako novomanzelka? Zmeni sa nieco? Ja si myslim, ze to musi byt super pocit, taky pocit istoty.
Odpovedať
Babulky, nie ste trochu mimo témy? Môj manžel je Francúz a tu patrí predmanželská zmluva k bežnej praxy, skôr na nás kukali čudesne, keď sme hovorili, že manželskú zmluvu (ako sa to tu volá), nechceme. Ja s tým problém nemám, manžel sa priznal, že nad tým absolútne neuvažoval, až kým sa nás na to na matrike 10 dní pred sobášom neopýtali. Tu sa môžem manželská zmluva uzatvoriť resp. zmeniť kedykoľvek počas manželstva (najskôr dva roky po svadbe).
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam tiez zahranicneho priatela - Belgicana a ja som tiez na neho pozerala, ked vytiahol tu temu. Uzatvorili sme to asi tak, ze ani jeden z nas nemam pred svadbou ziaden majetok a pocas manzelstva, co sa nadobudne sa bude delit cca na polovicu, vsak zijeme spolu, ja "opustam" vsetko a stahujem sa za nim, myslim, ze je to fer.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?