Pierka pre svadobných hostí. Ako ich vyrobíte?

Profilova fotka
Ahojte buduce nevesticky, z coho budete robit pierka pre svadobnych hosti? Budete ich davat robit v kvetinarstve (to moze byt financne narocne) alebo same vyrabat so zivych kvetov alebo umele? Dakujem za tipy! Pa-pa
Odpovedať
ahoj ali, my si budeme robiť sami. je to jednoduché a aj budú jednoduché. Trocha myrty a biela stužka, to sa oviaže nitkou a dá sa tam špendlík, to je všetko. :-)
Odpovedať
ahojte, klasicky sa vzdy na svadbach daval rozmarin, nie? Skusim tiez vymysliet nieco orifinalnejsieho, ale ziadn umelina tam okrem stuzky uricte nebude
Odpovedať
prvosienka, super. ja by som rada ale aj nejaky drobny kvietok len sa bojim ze zivy to dlho nevydrzi...
Odpovedať
helen pocula som o triku s lakom na vlasy... treba to vyskusat. S cim by podla teba bolo zaujimave skombinovat ten rozmarin??
Odpovedať
Profilova fotka
mám jeden trik na to, aby živý kvietok vydržal, ale chce to trochu času. Rozpusti so vosk z bielej sviečky, ale len rozpusti a do toho to nanmáčaj, zaves, nechaj zaschnúť. Na jeden kvietok počítaj 1-2 minúty. Dostane to zaujímavý vzhľad a vydrží 2 týždne. Budeš si ich môsť urobiť dopradu. ;-)
Odpovedať
no ja mam doma lak na kvety, ten by mohol tiez pomoct. :-) ale aj tak neviem odhadnut ako dlho to vydrzi a ako dlho to treba pred svadbou urobit, preto by som asi potrebovala radu, ktory kvet je taky odolnejsi. Chcela by som nejaky naozaj maly drobny kvietok k tomu aby to vyzeralo zivsie... michala, to mam cely kvet ponorit do vosku? bojim sa ze nejaky jemny kvietok by to mohlo znicit, ci nie?
Odpovedať
Profilova fotka
neboj, normálne to ponor, kvet to nezničí, pokiaľ vosk nie je žeravý, iba teplý. Ak dáš roztopiť bile sviečku, vosk má správnu teplotu vtdy, keĎ je z neho priesvitná tekutina a ešte sa z neho nedymí.To poznáš neomylne. Ku kvitkom - najodolnejšiu sú ruže - tie zakrstlé, ale v podstate to znesú všetky. Najhoršie sú tie, čo sa im hovorí jiřiny, tie sú v lupeňoch veľmi slabé.
Odpovedať
no pave, michala, ja ruze urcite mat nebudem. ale dakujem velmi pekne za radu urcite to vyskusam aspon s nejakymi inymi kvetmi. len este musim prist na to s akymi. najradsej by som nejaku drobnu odrodu gerbier... este raz vdaka!
Odpovedať
Profilova fotka
teraz ma napadlo, celkom dobre by tam vyzerali drobné chryzantémy. Alebo čo tak nevestin závoj????????? :-|
Odpovedať
chryzantemy by boli fajn.
Odpovedať
Profilova fotka
babulky... mne bude robit pierka kvetinarka... bude to nieco zelene a papierova ruzicka... vyzera to krasnulinko. najblizsi chlapi budu mat zive kvetkosky ... ostatny tie pierka. tak mi tak... inak urobi mi ich zadara...
Odpovedať
helen, no určite tam bude aj ten kvietok , vidíš, na ten som akosi zabudla, ale myslím, že bude umelý. Ja si to spravím tak, že to bude vyzerať pekne. To som si istá. U nás sa nedáva rozmarín, ale myrta. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
...my asi budeme pierka robit doma (teta uz rok pestuje na okne rozmarin na nase pierka, to jej nemozme urobit, ze by sme to nevyuzili :-) ) V kvetinarstve budu robene len pierka pre zenicha, rodicov a surodencov. Tie, co budeme robit doma pre dalsich hosti, budu tiez s nejakym kvietkom - asi tiez umelym - dnes sa uz daju aj umele kvietky najst take, ze to vyzera pekne a ked sa tam da nejaka maslicka, bude to OK. Narobime si pierka vopred a nebudem sa bat, ze sa tomu nieco stane (aj ked ten napad s voskom moze fungovat skvele)
Odpovedať
Profilova fotka
baby a videla som v galanterke sruzky s maslickou uz presne pripravene na pierka ... nemusite sa s tym trapit
Odpovedať
mirka dakujem, tiez sa skusim potrapit. nebudem davat rozmarin, ale nieco "zelensie", myrtu alebo kruspan. lusa, prosim ta, v ktorej galanterke si take stuzky videla?
Odpovedať
aj ja si spomínam, že aj v Rbk som videla v galanterke také stužky. Helen neboj,keď ich majú u nás tak v Blave budú musieť byť v každej :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Kde sa daju kupit rozne umele kvietky?Ale take aby vyzerali, ze su zive nie take tie cele biele umele.:-) Inak dakujem Vam vsetkym za skvele tipy!!! ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
helen v ruzinove v OD buducnost... neviem ci ti to nieco hovori. ale myslim ze to maju hocikde... skus sa spytat
Odpovedať
asi hlupa otazka, ale pierka date setkym svadobcanom? videla som uz ze sa davali len zenichovi a svadobnemu otcovi...?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja asi dam len muzom. Zeny to aj tak nechcu pripinat na svoje krasne jemne satky :-D (sama seba si pamatam, ze som nechcela :-D)
Odpovedať
Profilova fotka
tak ja to este nemam prediskutovane, ale myslim ze jedno take naj zenichovi... potom svadob otcom o trosku menej a bratom z oboch stran tiez taketrosku krajsie ... ale neciem ci ma niekto pochopil :-D
Odpovedať
standardne sa vraj dava iba chlapom. vsetkym chlapom-svadobcanom.
Odpovedať
jasne ze som nemyslela ze zenam :) tak teda skusime neco vymysiet, mozno aj neco ine ako klasicke pierka, pre kazdeho ju ta svadba da ale zabrat :-D
Odpovedať
Tak u nás je to takto. Pierka dostanú všetci chlapi. Slobodní dostávajú pierka ozdobené kvietkom (nejaká malá ružičkaa a rozmarín previazaný mašličkou) a ženatý len rozmarín alebo myrtu s mašličkou... Len ženích má väčší kvet a teda pierko z kvetov - kvetu, akú má kyticu nevesta...
Odpovedať
gaja, to je celkom mily napad, vdaka! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
no my to mame komplikovane... lebo u nas sa dava pierko lem muzom... vsetkym a u snubenca aj zenam... tak kedze svadba ma byt tam z kadial je nevesta a ja som nevesta :-) , tak to bude po nasom. takze vsetci muzi dostanu pierka... inak aj mne sa paci ten napad ,ze zenaty dostanu bez kvietku... ved svoju kvetinu maju pri sebe... ale hovorim... musim to este kozňzultovat s mojou mamineckou :o)))
Odpovedať
Profilova fotka
Vie niekto o tych umelych kvietkoch? D. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja tiez viem o tom, ze zavisi od kraja, kde sa aky zvyk dodrziava - niekde sa dava naozaj len chlapom. Ani som sa nad tym vlastne nezamyslala, ci by sa u nas malo alebo nemalo davat vsetkym - a ani neviem, ktory kraj mam vlastne "brat" akoze "u nas", kedze ja som vyrastala v NR, uz sa viac-menej ratam za bratislavcanku (som tu uz skoro 15 rokov), drahy je z BA a tu bude aj svadba... ako je to teda v BA? teraz vazne neviem, som domotana (kocky, ktore ste z BA, ako to je to "tu" vlastne zvykom? :-( ) Ale urcite bude mat zenich to NAJ aby ladilo s mojou kyticou, trosku menej vyzdobene od kvetinarky pre surodencov a rodicov a pre ostatnych urobime pierka doma... len teraz musim vyzistit, ci ich teda robiť aj pre zeny alebo nie... ;-) Ali, rozne umele kvietky mavaju vselikde - od Baumaxu cez textilne galanterie az po obchody so svieckami ;-)
Odpovedať
Ja nebudem robit, ani mat, ziadne pierka. Ako host by som bola prva, kto by uvazoval nad tym, ci si zapichnem nieco take do drahej a mozno svetlej latky, ci mi to nepusti aj hrdzu..... :-(
Odpovedať
zebricka, treba tenucke kvalitne spendliky. :-) a u panov sa pierka supnu na fazonku.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?