Na akých veciach budete šetriť na svadbe?

Profilova fotka
Ahojte, pri akých veciach ste si povedali, že ich na svadbe mať nebudete alebo v čom nebudete preháňať? ;-)
Odpovedať
nebudem mat kameramana...video budem mat len take obycajne co natoci niekto z rodiny...a setrila som v pocte hosti..:D
Odpovedať
Profilova fotka
aj mna bude kamerovat bratranec ;-) a čo svadobné pierka, obrucky, svadobna kytica...?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne si myslím, že na obrúčkach by sa šetriť nemalo, to budeme nosiť celý život :) :) tie ostatne veci sa môžu nejako okresať v pohode :)
Odpovedať
@majka440 pri mnohých :-D Nejde vôbec o to, aby som na svadbe šetrila, lebo to nemám v úmysle, ale skôr o to, že za niektoré veci, ktoré mi prídu absolútne zbytočné a nezmyselné by som nedala ani cent. A to ani v prípade, že by som nevedela, čo od dobroty s peniazmi. Tu je môj zoznam zbytočností- výzdoba auta, kytice a darčeky pre rodičov, podbradníky, podvazok, pierka pre hostí, zvlášť kupované poháre pre novomanželov, navyše koláče na výslužky a ešte starejší, toho by som nechcela ani zadarmo :-D Ale tak každá máme iné priority :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nesetrili sme na nicom, mali sme vsetko presne tak ako sme chceli ;-) a to co sme nechceli, sme nemali ako napr. kameraman, starejsi, podbradniky,svad. limuzinu, darceky pre hosti, pohare pre mladomanzelov, specialne SPZ, .....
Odpovedať
Profilova fotka
@majka440 ziadny kameraman, nechty si budem upravovat sama, ziadne svadobne pohare (zoberiem tie co mam doma a obmotam im stopky), svadobne auto budeme mat to, ktore nas vozi kazdodenne a nebude specialne vyzdobene, nebudem mat ziadny podvazok, ani tie podbradniky, kostol nebude takisto specialne zdobeny... a ked ma este nieco napadne, napisem :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ja nieze by som ny tom setrila ale pokladam to za zybtocne a nebudem mat podbradniky,podvazok,odcepcovaci subor, starejsieho, limuzinu, zdobene auto, pierka, pohare svadobne mam za5e. hihi a rozmyslam aj na sv.oznameniach ze obycajne ...aj tak ich kazdy odlozi len do krabice...ale naopak na obruckach, satach zenichovi a kytici setrit nebudem.)vyzdobu saly mame v cene najmu.:)akurat si davam este obalit stolicky:)
Odpovedať
@majka440 svadobne pierka budu mat len svedkovia...obrucky...na nich som setrit nesla ale ti poviem ze som sa pokusala nevybrat si tie najdrahsie.:D..a kytica..na tej setrit nebudem ale chvala bohu moja predstava je celkom jednoducha takze nejaka hrozna suma mi nanu nevyjde.:)
Odpovedať
@majka440 ja nebudem mat kameramana (len fotografa), nebudeme davat kazdemu darceky, nebudem si najimat firmu na vyzdobu, pocet hosti sme sa snazili zbytocne neprehanat, nebudeme mat svadobne auto, lebo ho enpotrebujeme...a nebudeme mat svadobne pohare s nasimi menami :)
Odpovedať
Peniažky ušetríme hlavne na tom, čo je podľa nás zbytočné - kameraman, starejší, súbor na čepčenie, svadobné poháre, podbradníky, darčeky pre hostí a špeciálne darčeky pre rodičov (známe tiež ako lapače prachu ;-) ) a podobne.
Odpovedať
darceky pre hosti nebudu, starejsieho nemame, lebo nie je zvykom ho mat na vychode. podbradniky podla mna nie su az take zbytocne, ale to kvoli tomu, ze ako sa poznam, tak by som sa zakyckala hned polievkou :-D ale zase dat 20 € sa mi nechce, takze asi mi ich usije teta a ja si ich vysijem, obrucky mame wolframove, saty mam nadherne za skvelu cenu, oblek tiez nie je brutalne drahy, pierka budu z buxuxu (kruspan, buzban, myrta - neviem ako to volate). kameramana mame s fotografom v 1, lebo jeden z kamaratov nas bude tiez fotit, svadobne auto je nase, ktore bolo kupovane s cielom byt neskor svadobnym autom :-) nad poharmi este rozmylam, lebo mne sa to paci (ale nie za 80€) a este chcem minimalnu vyzdobu. cepcit ma bude draheho teta, ktora kedysi mala subor... rozhodne sa ale nechystam setrit na hudbe x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@janka870 suhlasim s tymi svadobnymi poharmi:) ako je to pekne,ale naco vyhadzovat napr.30 eur,ked sa daju kupit aj v ikey za 3 a potom sa pekne ozdobia:)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
My sme nesetrili na ničom, mali sme vsetko ako sme chceli, od výzdoby, po hudbu, kameramana,fotografa darceky pre hostí - pre rodicov pre detí, pierka, este , krabice na vysluzky s nalepkami. mali sme presnu takú svadbu aku sme chceli. - NADHERNU HLAVNE PRE NAS DVOCH:)
Odpovedať
ahoj ja mam sice uz po svadbe ale niekore veci nie su az tak dolezite a dalo by sa na nich uštrit 1.náramok pre družičky, 2.darčeky pre hosti, 3.gratulačna schranka, 4.kniha hosti, 5.limuzina atd. radčej min peniaze na vyzdobu fotografa a kamerama :)
Odpovedať
Síce už máme po svadbe, napr. mala som predbežné sumi ktorých som sa chcela držať, nemala som prehnané nároky ako je limuzína, sused má škodovku 1000 a poprosila som ho či by nám ju nepožičala a požičal. Dala som mu za ňu výslužku, lebo viac nechcel a ani na benzín. Tím autom som bola veľmi rada. Mala som aj poháre, ale nechcela nič drahé kupovala som ich cez internet a vyšli ma 10 e a boli úplne nové, chcela som mať aj podbradníky tiež ma vyšli 12e , stačí len hladať. Výzdobu som si robila sama a vyšla mňa dosť draho,ked som si to potom spočítala. Obrúčky nás vyšli 365 e zo sľavou, oblek stál 120 e s 30% zľavou, moje šaty, popolnočne a všetky veci na mňa (spodné prádlo, bižutéria, korunka, závoj.....) do 500 e. Nemala som nič prehnané, mala som tam všetko čo som chcela. Mala som aj fotgrafa aj kameramana, gratulačnú schránku, knihu hostí .....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj :) myslím, že my najviac ušetríme na fotografovi a kameramanovi..fotit nas bude jedna kamaratka a jeden kamarat, ktory sa ucia fotit, maju to ako konicek a robia pekne fotky :) urcite ich nejako odmenime, ale rozhodne to nebude vyse 500 eur, ako si niektori pytaju :) a kameraman bude tiez dalsi kamarat, ktory studuje kameru a strih na VSMU a robi videa presne take ake by sme chceli :) a peniaze tiez velmi nechce, ale ked uz sme na tom trvali, tak povedal, ze max. 200e :) A tiez nebudeme mat neviem ake auto neskutocne, pohare tiez stacia tak do 20e :) vyzdobu som si zaplatila, lebo mame taku komunisticku naladu v sale kde budeme mat hostinu :D a tiez nechcem podväzok, silno uvazujem aj nad suborom na cepcenie..uvidime kolko nas to napokon bude stat..ale celkova horna hranica (moja) je 3000eur (uz aj so satami a topankami - proste uz vsetko dokopy) :)
Odpovedať
Profilova fotka
Fuuu, ale toho je, dakujem baby, ja som tiez rozmyslala, ze svadobne pierka nebudu, pohare takisto nebudem mat, obrucky si dame urobit zo striebra, vyzdobu na auto vyriesim len nejakymi stuhami. Auto budeme mat svoje, veterana, vysluzky pre hosti asi tiez, je to taky zvyk :-) ale darceky pre hosti nie, ani svadobna kniha. Akkurat este rozmyslam nad svadobnou kyticou, pripada mi to prehnane dat za nu nejakych 80 eur, tak neviem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@majka440 toľko chcú od niekoho za obyčajnú kyticu???? :D
Odpovedať
poháre, podbradníky, limuzína, výzdoba na auto, obrúčky (chceme ocelové), starejší, zrejme aj oznámenia (äzbytočný luxus, stačia obyčajné, i tak to každý založí do nejakej škatule), darčeky pre hostí (veď dostanú výslužky), kytice pre družičky, fotograf a kameraman (len na veľmi malú časť dňa), a rôzne serepetičky ako napr. nejaké divotvorné rekvizity na fotenie, čokoládová fontána, ... Ale na porovnanie, rozhodne nebudem šetriť na dobrom jedle a kvalitných hudobníkoch. Zábava a jedlo sú u mňa najdôležitejšie, nakoľko si myslím, že hostia si zapamätajú najmä to, či sa dobre na našej svadbe najedli a či sa zabávali.
Odpovedať
My šetríme na aute a jeho výzdobe a starejšom - to vôbec nebudeme mať, nakoľko obrad, hostina i žúr sú na jednom mieste, kde ešte aj prespíme a vrátime sa domov až na druhý deň a nakoľko mám veľmi schopnú svedkyňu :-D. taktiež asi ušetríme čo-to na kvetinovej výzdobe, keďže ju chcem trošku skromnejšiu. nemáme podbradníky, ani špeciálne poháre a podobné rekvizity, darčeky pre hostí (máme výslužky), nemám družičky, tak ani kytice pre ne... oznamká sme si navrhli sami, takže si ich dáme len vytlačiť, ale ostatné tlačoviny predsa len robí profi firma. nejaké ďalšie služby riešime po kamarátskej linke, hlavne preto, že tým ľuďom veríme. tortu, koláče a slané pečivo sme si nakoniec objednali mimo BA za oveľa lepšie ceny, ale máme šťastie, že nám to má odtiaľ kto priniesť :-). Na obrúčkach som šetriť nechcela, súhlasím s tým, že sú na celý život, ale vďaka skvelému pánovi Machovčákovi aj tie budú za prijateľnú cenu :-). Topánky som chcela drahšie, napokon som vysnívané našla za absolútne skvelú cenu, takže super prekvapko. Rovnako drahého motýlik, ak ten, čo som dnes objednala sadne, bude to asi najlepší deal našej svadby :-D. Nešetrili sme na mieste konania, a tým pádom ani na jedle a alkohole, lebo všetko je od nich. Nešetrili sme na zábave - teda na DJovi a budeme mať aj harfistku. Oblek a pánske topánky vyberieme podľa toho, čo drahému sadne, ak bude dobrý za nižšiu cenu, berieme ten, ak bude treba priplatiť, zrejme priplatíme. Moje šaty sa budú šiť, pretože som v našich požičovniach nič nenašla, takže konečnú sumu len odhadujem. Uvidíme, ako nás vyjde výzdoba, ale som na 90 percent rozhodnutá riešiť to cez profesionálov, aby som sa ešte v deň svadby takouto vecou nestresovala. A vedia, čo robia, majú to v oku :-) Za čo sa podľa mňa oplatí zaplatiť je miesto, jedlo, alkohol (nech ľudia nemajú bolehlav), decentná výzdoba, šaty, hudba, obrúčky, fotograf a kamera. Pretože prvá časť tohto zoznamu vytvára dojem a spomienky, druhá im dáva reálnu podobu. Ostatné veci sú podľa mňa podružné a rýchlo sa na ne zabudne.
Odpovedať
My takisto nebudeme mať žiadne poháre, podbradníky, darčeky, extra výzdoby, balóniky a pod. Na výzdobu chcem využiť poháre z kompótov ako svietniky, plechovky, kúpiť margerétky a nasadiť ich do plechoviek, už zbieram látky (staré košele a pod) vo farbách našej svadby a niečo z toho povystrihujem, pošijem, takisto zbieram gombíky na pierka, oznamká samozrejme vlastnoručne, myslím, že dôležité je čo je tam napísané, nie v čom to je napísané. Dj nie, urobíme play list a pustíme si to sami. však je to všetko rodina tak sa nemusíme tváriť, že všetko musí byť tip top a sekundu a milimeter presné. Ide nám o to vidieť všetkých pokope (lebo skoro každý si robí teraz len malé svadby). Keďže všetci budú mať ubytovanie na dve noci, a to máme okolo 90 hostí, tak neplánujem ani výslužky, nakúpim krabice a ak niečo zostane, tak to rozdelíme. Takisto máme všetko na jednom mieste - ubytovanie, oslavu, obrad, takže žiadne auto, cestovanie. Šaty si chcem dať ušiť, make up a vlasy jednoduché, tak dúfam, že to nebude stáť veľa, príp. mi pomôžu sestri, sesternice. Obrúčky, budú najdrahšie ( ak nerátam ubytko, stravu a nápoje), ale oplatí sa, samozrejme - neplánujem sa vydávať ešte raz. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hello_kitty87 @majka440 zbytocne nezbytocne !! my sme sice svadbu uz mali ale musim uzna ze @hello_kitty87 ma v urcitych veciach pravdu ... starejsieho, podbradniky, darckey pre rodicov a pohare sme nemali. co sme mali ... bolo ze mi kamosky na moje prekvapko urobili peknu nenarocnu vyzdobu na auto ( som ani nechcela ze ku kostolu a spat - hostinu sme mali v hostinci hned pod kostolom ) a kytycie (kedze z obydvoch stran su len maminky ) musim povedat ze to ani necakali ... a svokrusa ma stale odlozenu ;-) pohare??? no tie obycajne nam vobec obsluha zabudla priniest na pripytok, kedze nasi hostia uz boli dnu a my sme boli fotit, a co sme este nemali je kameraman ... taky mali zostrih nam urobil kamos a ten staci ... ( sme ho pozerali az skoro rok po svadbe 8-) ) . no a fotograf tiez nebol to prevzal priatel od segry a ja som foto upravovla v pograme pravda je po com moje srdce tuzi je est raz urobit par pekynch foto na Slovensku na mojej rodnej milovanej Orave
Odpovedať
mne z pohľadu hosťa na svadbách absolútne nechýbali pierka, oznamká som vždy len pozrela a niekam zastrčila, ak našla po rokoch, tak vyhodila. Vždy som ale brala do úvahy výzdobu, lebo to bol prvý dojem z hostiny a urobilo to na mňa niečo také, že čo asi môžem ďalej očakávať. Potom to bolo jedlo, kde mi ten nový trend nedať predjedlo nesedí, lebo človek vyhladne kým príde z obradu, gratulácii, príp. rodinného fotenia a pod. a potom to vyzerá smiešne, keď zo stola zmizne razom všetko slané lebo ľudia sú hladný. A druhá vec na svadbe čo vždy pokazilo atmosféru a zábavu bol zlý výber hudby. Proste, keď DJ alebo kapela viac pili a jedli než robili hudbu, alebo keď to niekto púšťal len z playlistu z PC. To bol hotový des a spomienky na takéto svadby síce zostali najdlhšie ale v hroznom svetle.
Odpovedať
Profilova fotka
súhlasím s @maruska24 . Na svadbe je dôležitý dojem zo sály, dobré jedlo a skvelá hudba a potom ešte dobrý fotograf, lebo nie je nič horšie ako keď z najkrajšieho dňa zostanú len nevydarené fotky :-/ všetko ostatné sú len nepodstatné hoci pekné drobnosti.
Odpovedať
Profilova fotka
v prvom rade sme usetrili na tom najhlavnejsej a najvacsej financnej polozke... zredukovali sme pocet ludi... budu tam iba naozaj ludia, ktori tam byt maju... bude nas ledva 40, jednoducho nepozyvame ludi, ktori by sa mali pozyvat,a ludi, ktori o nas cely rok ani nezakopnu... dalsia vec na ktorej sme usetrili su obrucky, lebo z praktickych dovodov sme volili striebro...nebudu podbradniky, darceky pre hosti, pohare, troje topanky na prezutie, ziadne pierka, holuby, balony stastia, tanierik na prstienky a podobne blbosti pre mna.... nebude ani kvetinova vyzdoba, velka prehnane draha kytica... nebudu gelove nechty, umele vlasy, ani 3D mihalnice.. davame si vsak zalezat na foto, sale, vyzdobe elegantnej, mercedes z roku 1956, svadobnej torte, skvelom menu, a domacich zakuskoch na profesionalnej urovni :) speci bude aj podvazok a opasok pre svedka a pre mna :)
Odpovedať
ja setrim nakupovanim z Bazaru; napriklad pierka alebo vyzdoba auta.
Odpovedať
Profilova fotka
@barumienka Veru je drahsia len preto, ze je to svadobna kytica ...
Odpovedať
ja nebudem mat popolnocne saty. ani tie podbradniky starejsieho a cepcenie a ani kameramana. to nie ale z dovodu ze by som setrila ale ze to pre nasu svadbu povazujem za zbytocne.
Odpovedať
my budeme úplne na všetkom setrit... dnes ma zrovna napadlo, ze spraviť len obrad a najbližších len pozvať k nam domov na zákusky, kávu, možno nejaký ten prípitok... jedine, čo je pre mňa dôležité, aby sme si povedali áno, nech sú s nami najbližší a nech máme pár pekných fotiek, tak bude aj fotograf...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?