Musí mať každý hosť na svadbe partnera?

uz doslova za par dni mame svadbu a riesime taky problem. ja aj moj nastavajuci pozyvame kazdy asi 5-6 kamaratov, vacsina z nich uz je zadanych, ci uz su to manzelia alebo maju aspon vazne vztahy. ja mam vsak tri kamaratky a drahy ma jedneho kamarata, ktori su single. nechodia s nikym, ani len kratucko. ked sme im davali pozvanky ( vsetkym naraz) tak ti kamarati, ktori maju vazne vztahy mali samozrejme na obalke aj meno partnera, tito single tam mali len svoje meno. my sme to tak brali, ze pridu sami, ved tam bude cela nasa uzsia partia, tak sa maju s kym zabavat. nejak som ale dnes na stretnuti pochopila, ze nikto z tej single stvorice sa nechysta prist sam. jedna kamaratka chce prist s nejakym chlapom s ktorym sa zoznamila cez vikend, nevie dokonca ani len jeho meno! dalsia single kamaratka chce doniest jedneho svojho kamarata, inak cloveka, ktory mne absolutne nereze a priam mi tam bude vadit. draheho single kamarat sa nam medzi recou pochvalil ze robi nieco ako konkurz na partnerku na nasu svadbu, ze ktora sa bude najviac snazit tak ta pojde. tak neviem, musi prist kazdy host s partnerom? nam to proste vadi nasim kamaratom dotovat nejake ich rande, vadi mi to ze budeme mat na svadbe ludi ktorych vobec nepozname a oni nepoznaju najst. sakra, mne uz to pride ako keby kazdy len niekoho zhanal aby sa prisiel zadarmo najest a opit. samozrejme, keby ktorykolvek z tychto nasich kamaratov mal nejaky vztah, hoci len v zaciatkoch, tak nepoviem ani slovo. ale je normalne ze chcu na nasu svadbu tahat svoje jednorazove znamosti? pripadne kamaratov?a je to samozrejme aj otazka penazi, kedze to vsetko platime my, ved 4 cudzi ludia navyse je 5000 korun vyhodenych do vzduchu. mozno som len nejaka nervna uz, ale vadi mi to. rozmyslam ako tym kamaratom taktne naznacit, aby prisli sami.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, nechápem tvoje kamarády proč si někoho zhanějí na svatbu. My jsme to měli tak když jsme zvali, že když jsme oba dva znali druhou polovičku tak jsme řekli že zveme i ju. Ale když byl někdo sám tak ho ani nás nenapadlo mu někoho hledat do páru. Ani já když jsem byla na svatbě mích kámošek, které můj manžel nezná a oni neznají jeho tak jsem přišla taky sama. Myslím si ,že na svatbu nemusí jít vždy dva lidi jako pár. ŘEšila bych to v té situaci kdyby ten dotyčný byl jedinej sing a nikoho tam neznal ;-) Klidně řekni tvím kamaradům, že si nikoho hledat nemusí, že počitáte jen snimi ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
..presne ,suhlasim..ja som bola tiez na par svadbach singl..poznali sme sa ako partia a niekto cudzi by tam nesadol.. ;-) .urcite by som im naznacila,ake su moje predstavy..
Odpovedať
Řekněte jim to taktně, že je zvete singl. Však budou čtyři tak se mohou bavit spolu. Je to přece vaše svatba a vaše výdaje za oslavu tak máte právo stanovit jasná pravidla. Nenech si tím znepříjemnit svůj velký den ;-)
Odpovedať
mammba, nie nemusi mat kazdy, ja som tiez na svadbe bola sama, ked som s nikym nechodila, pridelili mi druzbu a bolo :-D moj byvaly bol na svadbe svojej sesternice tiez bezo mna, su 3 bratia, keby kazdy siel s frajerkou, tak by sa asi ani do saly nepomestili. nasi su uz vsetci zadani, takze idu s partnermi az na moju naj kamosku, ktora ide s mojim bratom, lebo ten je tiez single...ja som im sice povedala, ze pozvanka je pre dve osoby, ale nikoho si nezohnali tak an seba troska zostali :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Já jsem měla na svatbě 8 kamarádů a kámošek - všem jsem normálně řekla, že jejich partnery neznám a nechápu proč bych se s nima měla seznámit na moji svatbě :-) Nikomu to nevadilo, nikdo si nestěžoval a ani se nikdo nenudil. Můj "tehdy ještě" snoubenec pozval dva svoje kamarády a ti si svoje partnerky vzali, protože můj muž se cítil blbě, nechtěl jim říct, že je zve single. Byla jsem nazlobená, ale aspoň jsem s těma holkama poznala a teď to jsou i moje kamarádky :-) Takže záleží na tom jak to cítíš. ale je pravda, že kdyby to tak udělal každý tak by to se svatebním rozpočtem zamávalo.
Odpovedať
Ja riesim tiez trochu podobny problem-mam dvoch bratrancov, ktori maju sice priatelky, ale tie som videla 2-krat na 50-kach ich rodicov, pricom ta jedna bola v pohode, ale ta druha sa ani len nepredstavila! Dalsi fakt je, ze teta vedela, ze mam uz dlhodobo vazny vztah s priatelom (este nevedeli, ze snubencom - to som im povedala az na tej prvej 50-ke) a mojho priatela na 50-ku nezavolali. Ale pritom tam zavolali priatelku toho jedneho bratranca, co som nakoniec zistila, ze su spolu 3 mesiace, ako dost ma to zaskocilo. A terat nasi riesia traumu, ci pozvat aj priatelky tych bratrancov alebo nie..No ale ja kategoricky nesuhlasim! Este tu jednu by som tam prezila, ale tu druhu hviezdu, ktora nebola ani len schopna ma pozdravit a povedat ahoj ja som ta a ta, no tak tu na svadbe urcite nechcem! Je sice pravda, ze to platia nasi rodicia tu svadbu, ale preco by sme mali sponzorovat kazdu priatelku niekoho, kto tam ide, ktora sa nevie ani chovat..Zase nemozeme zavolat len tu jednu a druhu nie..Ja by som nezavolala ziadnu, ked som ja na oslave mohla byt sama, tak preco by si oni nutne museli na moju svadbu priviezt nejake baby? Ja viem, ze svadba je este daleko a to mozu mat este 5 inych dovtedy, ale proste ma to rozculuje.
Odpovedať
ciusinka - myslim, ze spatne se zachoval nekdo z vasi rodiny (nejvic ten bratranec - jeji pritel), ze vam tu jeho pritelkyni nepredstavil - proc by se mela predstavovat sama? my jsme teda pozvali i pritelkyne od bratrancu/sestrenic, prestoze jsem nektere v zivote nevidela a neznala ani cele jmeno :-D aspon se seznamite, treba te prekvapi, ze je v pohode... treba je sama ona na rozpacich proc ji nikdo nepredstavil - aspon me by to teda bylo neprijemne...
Odpovedať
No ona sa vobec netvarila tak, ze by ju to trapilo, chodila okolo nas a usmievala sa a to je vsetko..Ja neviem, ale proste mi to pripada tak, ze preco riesit to, aby tam kazdy niekoho mal, ved to nie je diskoteka, ale hlavne rodinna zalezitost a mala by tam byt rodina a nie nejaka baba ktoru nahodou mozno stretol mesiac predtym a privedie si ju tam, len aby sa nepovedalo a aby sa nahodou nenudil. Nepoviem, keby boli manzelia, tak je jasne, ze manzelku pozveme, ale priatelku ja nevidim dovod a uz vobec nie v takejto situacii. Ale tak aj tak si nasi urobia po svojom, bohuzial.
Odpovedať
Já když jsem byla před lety kamarádce na svatbě tak jsem se v tu dobu rozváděla, šla bych i s dcerou sama ale kamarádka pozvala i mého bratra tak mi dělal doprovod on. Ale pokud by se neznali tak bych v pohodě šla sama, než to lámat přes koleno a mermomocí někoho shánět.
Odpovedať
ciusinka, ak tí tvoji bratranci su deti oslavencov, tak je uplne pochopitelné, ze tam pozvali aj ich frajerky - aj ked sú spolu len 3 mesiace.... :-)
Odpovedať
Jasminet no dobre, ale to aj tak nic nemeni na tom, ze mojho priatela nepozvali aj ked vedeli, ze sme spolu dlho, tak preco by sme my mali pozyvat ich priatelky. No mne je to proste proti srsti, ale rodicia aj tak urobia, co oni povazuju za vhodne, aj ked sa to mne nebude pacit.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked sme mali svadbu my tak tiez prisli aj priatelky bratrancov ktore som nikdy nevidela ale mne to bolo uplne ale uplne jedno. Podla mna je lepsie ked ma kazdy partnera na svadbe, aspon kazdy tancuje a zabava sa. Vsimla som si ze ked je na svadbach niekto sam netancuje tolko len sedi za stolom. A ciusinka to ze nepozvali tvojho priatela si mala riesit s tou tetou. Aspon u nas ked sa pozyva na oslavi je tolko taktu ze sa kazdy pozyva aj s priatelmi hlavne ked je predstaveny rodine. Trosku mi to pripada ze kocka ti nieje sympaticka a uz je jedno co teraz spravi uz mas na nu nazor a je to.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahoj myslim, že misicka to napsala správně a velmi výstižně. Já taky byla sama na svatbě kolegyně z práce, kterou můj přítel nezná, ona pozvala lidi z práce, né partnery a manžely a všichni to respektovali, včetně oněch partnerů. Spíš naopak, být na místě tvých bratranců a shánět si někoho, koho neznáš, když si ho nepozvala, jen abych nešla sama by mi přišlo velmi trapné vůči Tobě. Něco jiného je, když jsme byli ted´na svatbě přítelovo kolegyně, ona taky pozvala lidi z práce, ale i mne jako přítelovo družku, protože se také známe a znám i jejího ted´už manžela. Kdybych jí neznala, tak tam nejdu, jelikož by mi to přišlo trapné a nevim, co bych tam jako dělala. Promin, ale takhle to opravdu vypadá, jako by se Ti dotyční tam přišli zadarmo pobavit a najíst. Něco jiného je pokud dotyční mají s těmi lidmi vztah, s tím, že třeba tuto příležitost využijí jako představení dotyčného rodině. (to ale není pokud někoho znám 2 dny nebo dělám konkurs, kdo se bude líp snažit :-))
Odpovedať
Profilova fotka
mambba: ja s tebou naprosto souhlasim,... lidi, co maji druhou polovicku, tak jste pozvali i s drahou polovickou a lidi co nejsou samin jste pozvali samotne,... my jsme na svatbu samotne hosty zvali s tim, ze pokud mate polovicku a my o ni nevime, tak ji klidne vezmete,.... ale vsichni co byli sami, tak prisli sami ... schaneni polovicky jen na svatbu, tak to drsne,.. taky to ve me budi dojem, ze si dotycny udela skvele rande za cizi penize :-p
Odpovedať
lienkadomaca No ono je to u nas tak, ze vztahy s tou tetou a celkovo s bratrancami nie su velmi blizke, vidime sa tak mozno 2-razy do roka, bratrancov som videla na tych 50.kach asi tak cca. po 5 rokoch. Ten jeden bratranec uplna pohoda aj jeho priatelka a ten druhy, tak to nie ze nepredstavil priatelku, ten ma ani len nepozdravil a tvaril sa, ze tam nie som a keby len mna, ale ani moju mamu! A tomu uz hovorim drzost a uprimne povedane, keby neprisiel na svadbu, ani mi to nevadi, pozyvam ho len zo slusnosti a preto vobec nie som nadsena myslienkou, ze by som mala pozvat na svoju svadbu jeho priatelku, ktora nebola schopna ani pozdravit (ok, chapem, ze ju mal predstavit on, ale keby mna moj priatel zabudol predstavit, tak sa proste predstavim sama, ale ona nic). Je pravda, ze teraz uz mam na nu svoj nazor a ono je tam viacero okolnosti, ktore tomu este pridavaju, ide o celkovy vztah medzi nasimi rodinami a podobne a ja neviem, ale mam pocit, ze kedysi sa to tak neprezivalo s tym, ze kazdy musel mat partnera, proste to bola hlavne rodinna zalezitost, ale teraz mam pocit, ze uz kazdy tam nutne musi mat niekoho, koho pozna mozno tyzden, ale uz z principu, ze niekoho ma, tak nutne musi byt pozvany na svadbu aj ten partner, no s tym ja proste nesuhlasim. Aby tam prisiel niekto, kto je mi uplne cudzi a len sa najedol a napil, tak to mi pripada trochu trapne. A ked nebola schopna sa na tych dvoch oslavach ani pozdravit, tak uz to vidim, ako tam so mnou urcite konverzuje na mojej svadbe.
Odpovedať
uplne chapem tvoje rozhorcenie, ani ja to nechapem. U nas v rodine to tak vobec nefunguje, ked neaky bratranec nemal parnera jednoducho isiel sam. Ale je to asi neaky dedinsky zvyk alebo co, lebo ked som sa prestahovala a bola na par svadbach tak vzdy to chodilo tak neako ako ty hovoris. Ze kamarat co nemal priatelku si zavolal sesternicu ktoru ani nikto nepoznal.
Odpovedať
Tak to je velmi nepříjemná situace. Už rozmýšlím, jak to budeme řešit, kdyby někdo z nezadaných kamarádů přišel se stejným "nápadem" :-( Určitě jim to zkuste nějak rozumně vysvětlit.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak na naší svatbě bylo několik lidí single, protože stálého partnera nemají.Single byl i bratr manžela se kterým se týden před svatbou rozešla slečna.Manželova teta byla také single, protože je single celý život a to je jí 45.Tak ta jediná "si myslela"aby tam jako nebyla sama, tak že by si vzala sebou kamarádku!!!!!!!!Byla z toho úplně histerická, že se tam s ní nebude nikdo bavit a nebude mít s kym tančit.A to se naše rodiny velice dobře znají několik let, takže v tom problém neni.Je to asi tou její sobeckou povahou...a nic jí neni dobrý. A nakonec pro ni několikrát přišli chlapy tancovat, i naši kamarádi a ona šla pouze na jeden tanec s mým manželem..... Je to vaše svatba, takže všichni musí respektovat vaše rozhodnutí...... :-)
Odpovedať
Nedokazu si byt v roli te, ktera ma jit na svatbu s nejakym klukem, ktereho pozvala jeho kamaradka a ja se mam "co nejvice snazit" abych tam mohla! Bych nikdy nikam nesla...A asi i po tydenni znamosi nebo tak... :-p
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, mne zas príde prirodzené, že keď pozvem niekoho single, tak si dovedie aj partnera, ktorého nepoznám, mne by to napríklad nevadilo. ciusinka, ja na tvojom mieste by som tetu a bratrancov nepozývala, keď máte také chladné vzťahy.
Odpovedať
Ja si zase myslim, ze pokud nejde jen jeden clovek single, ale vice, znaji se ti lidi z party atd, tak proc by ne...A vzhledem k tomu, ze se zrejme kazdy snazi usetrit, kde se da, tak mi prijde dalsich 5 lidi za vyhozeni penez, stejne jako psala autorka diskuze... Ale samozrejme, kdyz je nekomu jedno, ze da vice penez, tak proti gustu ;-)
Odpovedať
Ahoj holky, tak my budem mít na svatbě jak páry, tak i "nepáry". v párech tam budou kamarádi, který už jako páry známe a vídáme se s nima třeba ve 4 nebo tak. Ale třeba kamarádi od přítele z práce (což jsou i moji kamarádi), ti přijdou sami. Jednak partnery nemají - ale i kdyby měli, zvali bysme je samotný, protože se s nima známe jakou s partou kluků, tak proč zvát k nim čtyřem další čtyři cizí lidi, který vbec neznáme. No a pak tam budu mít já ještě dvě kamarádky, který maj dlouhodobý přítele, ale přijdou bez nich - my ty kluky pořádně neznáme, navíc ten jeden by stejně nešel a v tom případě by tam jedna z těch kamarádek byla "sama". Takhle jsme jim to vysvětlili a vzali to v pohodě. Ono je lepší si to vyjasnit už v momentě, kdy se těm lidem dává oznámení, pak se tomuhle předejde..
Odpovedať
kocky dik za nazory,len aby som dovysvetlila, mne by nevadilo keby si priviedli partnera ktoreho nepoznam, keby s niekym v poslednej dobe zacali chodit a prisli by na svadbu s nim. mne vadi to ze oni chcu priniest aj pre nich samych cudzieho cloveka. ako som uz pisala, kamaratka(zijuca trochu promiskuitne, ale nie o tom chcem pisat) teraz v sobotu niekoho spoznala a ani len nevie jeho meno. to predsa nie je jej partner, to je nahodna jednorazovka. ta dalsia kamaratka- cerstvo rozvedena, chce prist s jednym svojim kamaratom, ja ale toho cloveka doslova neznasam, hrozny ulisny typek.inak tej kamaratke ked som bola pred rokmi na svadbe, tak som bola single a ako single som aj bola pozvana. dalsi kamarat, zije na dedine, robi medzi miestnymi dievcinami doslova konkurz, ze ktora chce ist na svadbu do mesta, tak nech sa snazi. ved toto nie su partneri tych kamaratov.mna proste stve ten system, ked mi niekto oznami, ze nemam este tlacit menovky, lebo ze az v piatok pred svadbou budu naisto vediet s kym pridu.
Odpovedať
Ciusinka - nechcem byt neprijemna, ale sama sebe odporujes. Na jednej strane si urazena, ze tvojho priatela nepozvali na oslavu narodenin tvojej tety, ktoru vidis 1 za rok (a rovnako casto asi aj tvoj priatel - ak vobec), a z rovnakého dovodu tam nechas bratancov a ich frajerky a na druhej strane pises - citujem: uz kazdy tam nutne musi mat niekoho, koho pozna mozno tyzden, ale uz z principu, ze niekoho ma, tak nutne musi byt pozvany na svadbu aj ten partner, no s tym ja proste nesuhlasim. Aby tam prisiel niekto, kto je mi uplne cudzi a len sa najedol a napil, tak to mi pripada trochu trapne. Pre nich bol pravdepodobne tvoj priatel cudzi clovek, hoc si s nim dlho. Ak na svadbe nechces frajerky bratrancov, dohodni sa s rodicmi, ze rodinu pozvete, ale frajerky nie...aj my sme to tak urobili a nikto sa neurazal. ak ak niekto ano, je to jeho problem....
Odpovedať
Profilova fotka
Já jsem pozvala jen tu danou osobu (bez partnera) a ani mě nenapadlo, že by si s sebou někoho vzala... navíc někoho, koho neznám... Bylo tam nezadaných víc a ničemu a nikomu to nevadilo.
Odpovedať
mna keby niekto pozval na svadbu a povedal mi "ale bez manzela, lebo nie je moj znamy", tak nikam nejdem :-D Ale samzrejme je rozdiel mat manzela a priatela a je to na kazdeho vkuse ako sa k tomu postavi :-)
Odpovedať
jasminet Viem, ze to mohlo zniet tak, ze si odporujem, ale ide o to, ze mojho priatela nikto nepozval a isla som sama a ich frajerky som videla 2-krat a hned to ma znamenat, ze ich mam pozvat? Nepoviem, keby sme sa na tych oslavach nejako spoznali, aspon trochu porozpravali - ok. Ale tak to bolo len s jednou a od tej druhej absolutna ignoracia. A zase pozvat len jednu nemozeme a tu druhu tam proste nechcem preto, ako sa zachovali aj s bratrancom. Ok, moj priatel bol tete cudzi, nepozvala ho na oslavu, mne su cudzie tie ich frajerky a tak ich tam tiez nechcem, teda hlavne tu jednu.
Odpovedať
ciusinka: ved ty to mas jasne vyriesene, tak aku radu vlastne chces? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mammba, veď povedz svojim priateľom, že pozývaš len ich, aby si nikoho nezháňali.
Odpovedať
u mna to fungovalo tak, ze ked som nikoho nemala a boli sme pozvani na svadbu, opytala som sa, ci maju niekoho pre mna a ak nie, ci by bol problem niekoho si zobrat. Vzdy islo o jedneho kamosa (rodinneho) a keby mi niekto co i len vahavo povedal ze no dobre, tak by som pochopila a urcite ho nebrala... a samozrejme by som sa neurazila. (To sa mi vsak nestalo :-D ) No a na nasej svadbe bolo dost single chalanov z manzelovej strany a dost single bab z mojej strany. Nikto neriesil, ci viac volnych bab al. chalanov, ale oni sa tak akosi dali dohromady vsetci pekne a dost dobre sa bavili. Parti bola zvacsena aj o tych, co boli uz zadani (zenati, al. "len" priatelia), takze z toho bola pekna hromádka mladých a kto chcel sa bavil, kto nie, bohuzial, len sedel.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?