Mám "svoje dni" v deň svadby

prave som si vypocitala, ze "svoje dni" ma cakaju ako naschval, prave v den D a to dokonca poobede!!! no nie je to na porazenie? pocula som, ze citronova stava vraj oddaluje mesiaciky, co vy na to? niekedy vraj aj stres pomaha to alebo oddialit alebo urychlit, no ste tu niektora rovnako potrestana ako ja? :-( ja mavam straaasne bolesti az do odpadnutia, takze to bude uzas, milacik ma bude v kostole podopierat, a dufam, ze poviem svoje "Ano" skor, ako sa zveziem na zem :-S
Odpovedať
1
2
Mirka, ak nie si zásadne proti liekom a veľmi ti na tom záleží, daj si u gynekológa predpísať tabletky alebo injekcie na oddialenie MS...myslím, že nemá zmysel kaziť si ten nádherný deň s MS... ;-)
Odpovedať
Ahoj mirka. No to ti fakt nezavidim. S tym citronom som to tiez pocula, ale ze jest par dni predtym rano polku celeho citronu /teda okrem supy. Ale nemam odskusane osobne. Ja to riesim tiez antikoncepciou. Ak to vide na ten termin,zoberiem hned dalsie balenie a MS nedostanem,resp. az za dalsi mesiac.
Odpovedať
...ja by som sa na citrón, čerevené víno a podobné babské recepty veľmi nespoliehala...ak na tom veľmi záleží...pred svadbou sa s psychikou robí všeličo, hormóny len tak poletujú...a niečo takéto vôbec nemusí zabrať...
Odpovedať
Ziaden problem. Chod na gyndu a daj si predpisat lieky na oddialenie menstruacie a je to vyriesene. Ak beries antikoncepciu , urob tak ako Ti radi jahodka, ja to mam tiez vyskusane
Odpovedať
niekde sa tu o tom uz pisalo. ale... su nato tabletky. zozenies aj v lekarni. vola sa to norethisteron. berie sa tri dni pred zacatim kamosiek rano a vecer az kym nechces aby prisli. ja som to skusala niekolko krat. teda mozu sa uzivat raz rocne max. dva krat. ja si takto posuvam vzdy ked ideme na dovolenku a no problem. niektore baby vsak reaguju na tieto tabletky nie prilis dobre ale treba skusit. ucinok 100% nedostanes. ked vysadis za dva dni pridu. trosku sa ti moze narusit cyklus ale nie velmi. u mna bolesti potom ziadne. niertore baby pisali ze im bolo zle. ale preba skusit. raz to vydrzis ;-)
Odpovedať
skus temy.... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p... inak zacinam mat pocit, ze je to klasika "choroba neviest" :-D
Odpovedať
jasne, ja beriem antikoncepciu teraz treti den po 2-rocnej pauze, nasadila som to presne kvoli svadbe a svadobnej ceste, aby som to mala pod kontrolou, az bude po vsetkom, zasa to asi vysadim...alebo uvidim
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, co sa tyka tej antikoncepcie, tiez to mam vyskusane a 100-pro to funguje
Odpovedať
mirkawaw, vitaj v klube, ja tiez...ale rozhodne nechcem svoju periodu posuvat...predpokladam, ze mi to v moj svadobny den skonci...tak ako normalne kazdy mesiac..
Odpovedať
niekomu proste nic ine nezostava len posunut. keby som bola na ja vasom mieste tak by som to urcite riesila oddialenim. nechcela by som mat niekde cervene flaky. ]-( a je to myslim aj lepsie ako sa cely den kontrolovat ci je vsetko v poriadku. a druha vec je aj to ze byt ubolena v tak nadherny den. tak to nie. mirkawaw to urcite dako vyriesi a bude usmiata od ucha po ucho :-D
Odpovedať
Profilova fotka
mne to tiež vychádza len tak tak o chlp /mali by mi skončiť 1-2 dni pred svadbou :-| / ale tá psychika to vie dobre ešte zamiešať. Ja som raz brala hormonálne tabletky na oddialenie, ked sme šli cez leto na dovolenku, účinok bol 100% ale každá minca má dve strany vedlajší učinok som mala že veľmi - veľmi fakt hojne chutilo jesť !!! tak som ich po 4 dňoch radšej vysadila. Moja kamarátka zase od nich stále spala :-| - sú to všetko zvätša hormonálne prípravky a na každý organizmus inak zaberajú.S injekciou nemám žiadne skúsenosti.Takže ešte som neni scela rozhodnutá ako to vyriešim 8-) Inak mne citón zaberá, minulý rok ked sme šli s drahým na dovolenku som to 20 dní pred /istota je gulomet :-N / poistila riadnými dávkami citronoej šťavy a týždeň boi posunuté a tak isto som to spravila i rok predtým :-)
Odpovedať
Pozor na to aku antikoncepciu beriete. Ja beriem Logynon, u nas je to asi Triregol a v tomto pripade sa nesmie pokracovat hned dalsim balenim bez prestavky. Skusila som to a urobila som tym poriadny neporiadok v mojom cykluse. Radsej sa predtym poradit s lekarom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
jedine monofazova hak je na oddialenie (=vsetky tabletky rovnake); triregol je dvojfazova (=10 bielych a 11 zltych tabletiek, alebo opacne :-D kazda ma iny pomer hormonov)
Odpovedať
Profilova fotka
:-) mirkawaw :-) tak nie si sama, ja by som mala dostat tiez presne v den svadby...co je to najhorsie, obrovske zalavy horucavy, ze sa z minuty na minutu uplne spotim, bolest, ze by som z okna skocila :-D...a predstava starat sa o nieco take v svadobnych satach...ha ha ha...takze ja idem na tabletky,lekarka mi povedala, ze sa beru 6 dni pred a 100% funguju...duuuufam, o tyzden ma cakaju statnice a tieto stresy v mojom pripade hodne funguju,...takze mam trochu stres aby nesposobili, ze by som dostala skor a neviem,ci potom tabletky maju ucinok,ak je tam stanovena ta doba 6 dni pred...hm... Snad to nejak zvladneme :-) sme predsa v 21.storoci,nie? ;-)
Odpovedať
A ako je to s tabletkami Jeannine? Tiež mi to vychádza na dovolenku a nerada by som sa ukrátila o pekné chvíle. Chcem to skúsiť prvý raz - balenie za balením. Nemáte skúsenosť?
Odpovedať
laurika ak sa jedna o noretisteron tak v pribalovom letaku je pisane: K odsunutiu menstruacie sa podava 2x denne 1 tableta zacina sa najmenej 3 dni pred ocakavanym zaciatkom menzes a pokracuje sa s aplikaciou po celu dobu ziadaneho odsunutia.
Odpovedať
cize ak mas svadbu 10.juna a mas to dostat v ten den tak nasadis ten liek uz dajme tomu 6.juna. kazdy den zoberies rano vecer jednu tabletku a pokracujes napr. az do 12.jun co bude uz po svadbe a 14.juna ich mas :-D
Odpovedať
emjee, triregol je trojfazova ;-) inak, videla som v jednom dokumente, ze zena je vo svojom plodnom obdobi krajsia, ze ma krajsiu plet, sumernejsiu tvar, prsia, a pod, aby sa vraj zapacila chlapom a je to tak od prirody kvoli uspesnejsiemu mnozeniu ;-) Takze niekde v strede cyklu sa vydavate najkrajsie ;-)
Odpovedať
daisyd no dokonca :-) uz si to nepamatam, to bola prva, ktoru som brala, ale to uz je davno :-D
Odpovedať
Profilova fotka
skorpik :-) xixi, vdaka za podrobny navod, no zatial netusim, co mi to ta lekarka da...este som to nikdy nepotrebovala...je stastie, ked vzdy v lete priroda zariadi 3 mesiace bez problemov :-D...len svadba bohuzial nie je v lete ]-(
Odpovedať
Profilova fotka
Kocky nie ste v tom same, aj ja dostanem MS presne v moj svadobny den:-) beriem HAK a problem je, ze vzdy ked vyberiem poslednu tabletku v stredu, MS sa dostavi v sobotu vecer, takze predpokladam, ze by to malo byt v case najlepsej svadobnej zabavy ;-( tak skusim experimentovat a zacnem s dalsim balenim a pokusim sa to oddialit, ako radite. Este som to neskusala a mam o tom pochybnosti, lebo ked som v strese alebo cestujem, vzdy to dostavam o nieco skor. Okresm toho znama, ktora to vyskusala mala potom cyklus uplne rozhadzany a MS nedostala dalsie tri mesiace a musela chodit na injekcie. Vy nemate s tym negativne skusenosti?
Odpovedať
Ja som uz hore pisala ze ja som to raz vyskusala a bola to hroza. MS som mala rozhadzanu, niekedy kazde 2 tyzdne a dost dlho, potom zase nic. Trvalo to takto dost dlho, az som isla k lekarovi, ten ma poriadne zjazdil ze takto sa HAK brat nesmie (teda ta moja nie) a dal mi nejake tabletky na upravu cyklu a to zabralo. Takze ja som sa poucila.
Odpovedať
Profilova fotka
Tak to je to, co by som nerada. Na mojej HAK dokonca je presny navod, ako na to, ale aj tak mam z toho obavy a urcite sa o tom radsej porozpravam s lekarkou. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Kočky, chcem sa Vas opytat, ohladom toho oddialovania. Minule som tak debatila s kamoskou a priznala sa mi, ze ona ma menzes vlastne iba 4 krat za rok, lebo vzdy berie tri balenia HAK za sebou a potom si urobi pauzu. Zjazdila som ju za to ako malu, ci je normalna, no ona povedala, vraj jej lekar povedal, ze si takto moze oddialovat. Podla Vas je to normalne robit takto casto? Mate s tym skusenosti? =-) Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Bayka, stretla som v kostole v Sterling Heights tvojho manzela, ale nebola som si ista ci je to on tak som sa neozvala :-D :-D :-D . On by asi tiez nechapal odkial ho poznam (z fotiek z tejto stranky). No ale k teme, uzivanie samotnej HAK je kontroverzne, lebo zena neovuluje, preto sa doporucuje max. 5 rokov. To co robi tvoj kamaratka je absolutne nezdrave, moze sa to urobit vynimocne raz (ak menzes vyjde na svadobnu cestu :-D ), ale robit to neustale je skodlive na sliznicu maternice, ktora zotrva v predmenstruacnej faze 3 mesiace a zjednodusene povedane si neoddychne.
Odpovedať
Aj ja mám dostať presne v deň svadby... tak idem odniesť oznamko gynekologičke.... :-D
Odpovedať
Profilova fotka
noretisteron, tak to sú tie tabletky s ktorých som sa gulatila s rýchlosťou blesku :-) ale efekt požadovaný t.j. odialenie sa uskutočnilo x-)
Odpovedať
baykalac ja som sice hak brala len chvilu a raz som si ju oddialila......ale myslim si, ze co robi tvoja kamaratka nie je dobre, nie je to prirodzene......presne ajko pise "katka27"........ja by som sa to bala tak robit, lebo predsa, to musi byt pravidelne a ona si to tak nepravidelne robi, sice je to pohodlne, ale neviem, ja by som to neriskovala......v buducnosti sa jej to moze vypomstit....... tiez ma trapi to, co je v nazvu tejto temy.......tuto sobotu idem sesterke na svadbu a uz som mala davno dostat a stale nic, tak sa bojim......teraz by sa mi zisla ta hak, ale som rada, ze ju nemam......no co uz, musim dufat, ze to nevyjde akurat na to....... :-S
Odpovedať
Profilova fotka
tak aj mna to caka v tomto obdobi,zatial to vychadza ze dostanem tyzden pred svadbou a to by bolo super lebo akurat by sa skoncila ale ked budem z toho v strese ze kedy pride tak ma to neminie ale som s tym zmierena ale tiez mam strasne bolesti,ale spolieham sa na to ze fakt dostanem ten tyzden pred alebo aj skor a bude to v pohode... inac rozmyslala som aj nad Noretisteronom ale brala som ho vo februari pred rokom a to len par tabliet na oddialenie,sice fakt pomohol ale odvtedy sa mi cyklus neupravil a je dost nepravidelny takze z toho dovodu by som ani nevedela kedy mam zacat brat lebo odporuca sa priblizne tyzden pred ocakavanou MS ale ked nevies kedy mas presne dostat tak je to onicom a nemusi pomoct...preto po nom uz nesiahnem...
Odpovedať
samera, mozno z toho bude male baby :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?