Kto platí ubytovanie vzdialených svadobných hostí?

Kto platí ubytovanie svadobných hostí v prípade, že svadba sa koná v bydlisku nevesty a celá ženíchova rodina musí cestovať veľkú diaľku?
Odpovedať
Profilova fotka
@surrender mali sme presne tento istý prípad :-D a väčšine sme platili my, respektíve rodine sme platili my a kamaráti, ktorí prišli si platili sami :-)
Odpovedať
@surrender my sme to mali podobnu situaciu a platili sme im to my.
Odpovedať
@maria117 @9majusska Ďakujem za odpovede! Čiže zo strany nevesty by sa malo platiť ubytovanie pre hostí zo ženíchovej strany, ktorí pricestujú do rodiska nevesty, však?
Odpovedať
Profilova fotka
@surrender nie nie tak som to nemyslela, v tomto prípade by to mal platiť ženích ;-) pretože je to ubytovanie jeho hostí :-) pod my som myslela že my s manželom spolu, pretože väčšinu zo svadby sme si platili sami ;-)
Odpovedať
@9majusska Aha, tak! A nie je to nespravodlivé pre ženíchovu rodinu, že jeho rodičia musia platiť svojej rodine ubytovanie a každý jeden si ešte musí platiť aj benzín, aby sa cez pol Slovenska dostavil na svadbu k neveste? A pritom nevestina rodina nemá žiadne takéto výdavky, keďže sú domáci? Mne to pripadá také sebecké.
Odpovedať
Profilova fotka
@surrender tak dakedy to bolo tak, že rodina, ktorá bola z ďaleka sa ubytovala po rodine ako sa dalo a takýto problém nenastal :-D tak potom keď sa ti to zdá nespravodlivé, tak si to rozdeľte na polovicu ;-) a bude to spravodlivé, pretože keby tvoja strana zaplatí celé ubytovanie bolo by to spravodlivé? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ale napríklad, keď si tak vezmeš tak tvoja strana má oveľa väčšie starosti ako všetko zabezpečiť, keďže ženíchova rodina je ďaleko a veľmi sa nezapája do vybavovačiek, či nie? :-)
Odpovedať
@9majusska Našťastie sa nejedná o moju svadbu :-), ale týka sa nás. Chcela som vedieť, ako sa takéto prípady riešia finančne, pretože ja tiež tak viem, že všetky náklady, čo sa týka cesty a ubytovania, by nemala znášať len rodina ženícha, čo žije ďaleko. Oni všetci predsa za to nemôžu, že nevesta nepripustila možnosť svadby mimo svojho bydliska.
Odpovedať
Profilova fotka
@surrender tak v podstate musí sa dohodnúť nevesta so ženíchom, kto to zaplatí, ale rodina určite nie ;-)
Odpovedať
@9majusska V tomto prípade sa čaká, že to zaplatia ženíchovi rodičia (teda moji budúci svokrovci - ženích je bratom môjho nastávajúceho, teda môj švagor). Rodina mojej nastávajúcej švagrinej si totižto vymyslela veľkú svadbu, na ktorej bude väčšinou jej rodina, všetko organizujú iba podľa svojich predstáv a mne to pripadá absolútne nespravodlivé takéto delenie nákladov.
Odpovedať
Profilova fotka
@surrender tak určité veci delia na polovicu, podľa počtu hostí, tak sme to mali aj my......ale všetko sa musí dopredu dohodnúť, aby potom nikto nebol prekvapený :-) Na našej svadbe bola tiež väčšinou moja rodina, keďže ju mám oveľa väčšiu ako môj manžel a bola v mesto môjho rodného mesta na západe, manžel je Košičan :-) ale keďže sme už spolu bývali pred svadbou v Košiciach väčšinu zo svadby sme si platili sami a sami sme sa dohodli na všetkom a bolo pre nás jednoduchšie platiť ubytovanie pre 12 ľudí ako pre mojich 50 ľudí :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ja budem mat tiez zopar "cezpolnych" svadobcanov... A ubytovanie im platim ja, neplatia si to sami a neplati to ani zenichova strana... Ale vsetko je o vzajomnej dohode.. :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ak su z jedneho miesta, viac sa mozno finance oplati zabezpecit odvoz (autobus) nech hotel, aj tak sa to riesi. A platit by t mala asi zenichova strana podla mna, ale jasne ze je to hlavne o dohode
Odpovedať
ja si myslim, ze mladi by nemali tahat prachy z rodicov:)a pekne platiti sami...a no problem:)my co sme inak boli neplatil nik, platila to nevesta a zenich spolu
Odpovedať
Ja si pozývam hostí z Čiech a Chorvátska a budem im platiť ja...
Odpovedať
@amouramour Mne sa napr. veľmi nepáči, keď niektorí organizujú veľkú svadbu kvôli "zárobku"!!! Výdavky nechajú poplatiť rodičov a finančné dary zhrabnú oni a ešte sa vopred vytešujú, ako budú rátať peniaze po svadbe...
Odpovedať
ja som nasim povedala koho chcem mat. kedze chcu dalsich x hosti, tak nech im zaplatia vsetky vydavky (ubytko, menu...). inac ubytovanie pre hosti zvykne zaobstarat a zaplatit nevesta/zenich/rodicia, ale nie samotni hostia.
Odpovedať
@akitas aj podla mna by to nemali platit hostia, co ja som bola na par svadbach nikdy som za ubytko neplatila a ani nasi hostia si nebudu platit sami.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?