Krátka svadba

Profilova fotka
Ahojte kočky, s priateľom stále rozmýšľame, ako by naša svadba mala vyzerať. Klasickú svadbu až do rána veľmi nechceme, nie sme typy, ktoré by tancovali, tak nám napadlo, že by sme to celé skrátili. Bolo by blbé začať obradom napr. o jednej a skončiť do polnoci? Jednoducho všetko poposúvať a skrátiť. Hostia by o tom samozrejme dopredu vedeli.Čo si o tom myslíte?
Odpovedať
@janulka2604 taka som rada ze som nie jedina! ja si lamem hlavu podobnym. sobas je o stvrtej, takze hostina zacne ca. o siestej. Ale - nie su nam blizke ani rozne ludove zvyky, ani tanec a podobne. Na svadbe chceme mat rodinu a par blizkych ludi, ca. 30 hosti tipujem dokopy (uvidime). Je velmi blbe urobit to tak, ze to bude iba hostina a potom kratsi program, kde sa im predstavime a budu mat moznost sa trosku spoznat, a potom tak volnejsie? Chcem dat do pozvanky formulaciu, ze "skromna svadobna hostina" aby necakali velke zabavy. Aj priestory som vyberala tak, ze to nie je ziadna svadobna sala, ale v podstate normalna restika ci kaviaren. A tiez - pocitam ze to bude trvat max. do polnoci. Najviac ma trapi, ci nebude chybat ten tanec... Ty chces nieco ako klasicky priebeh svadby, len kratsi?
Odpovedať
Profilova fotka
No v podstate áno, ale so zvykmi to nepreháňať. Veď ich vlastne ani nepoznám, obaja sme z mesta. Chcela by som niečo, ako píšeš. Práve kvôli tomu nemáme ešte nič vybraté ani zarezervované. Nepoznám nikoho, kto by svadbu takto robil, tak stále váham.
Odpovedať
Ten podnik co som si vybrala ja, svadby robieva, tipujem, ze taketo jednoduchsie, na velke tam podla mna nie su priestory. nepytala som sa blizsie, iba nam povedali nech prideme ca. mesiac pred svadbou definitivne dohodnut co a ako. Ja som si ho vybrala preto, ze ho poznam - vlastnia ho kamaratkini rodicia. Zvyky presne - nie je mi blizky folklor, tak ho ani nechcem. Okrem hadzania kyticou. Chcem vymysliet nieco alternativne, cielom je, aby sa jednotlivi hostia trochu spoznali navzajom a oslavili sme vsetci spolocne nasu svabu... aby sme sa vsetci spolu citili dobre a nikto tam nebol osamely, co mne sa na svadbach stavalo, ked som skoro nikoho nepoznala.
Odpovedať
ahojte baby, zijem v Cesku a tento scenar svadby, ktory ste popisali, je tu uuuplne normalny ;-) sobase zacinaju dopoludnia, potom sa kona obed, vecer party a do polnoci je koniec. ak si predstavujete svoju svadbu takto, nevidim dovod, preco si svoj sen nesplnit :-) aspon si ju hostia zapamataju ako inu, vynimocnu ;-)
Odpovedať
@marpe a byvaju aj svadby bez tanca? Ja som v CR bola na jednej, ktora mala vlastne dve casti (ak neratam obrad) - obed v uzkom kruhu a nasledne zabava vecer. ta bola celkom neformalna, napriklad, boli iba svedske stoly a kazdy sa rozpraval s kym chcel, zatancoval si s kym chcel, manzelia mali prvy tanec, bol aj unos nevesty... A ziadne velke divadla inak. Aj preto chcem nieco take jednoduchsie, lebo sa mi to pacilo.
Odpovedať
Kamoska takto mala a co viem, bolo to v pohode. Ak nemate hosti vyslovene rozbijacske typy, tak to urcite kazdy pochopi. Osobne by som to tiez najradsej rozpustila o druhej, nikdy som nevladala a ani nemala potrebu zurovat do rana, ale viacerym kamoskam a kamosom to vadilo, ked som to naznacila. Drahemu to bolo jedno, tak som si povedala, ze ak budem unavena, kaslem na vsetkych a idem do postele, oni nech sa tam teda stinaju do rana... trosku ma to stve, ale toto je jeden z mala ustupkov, co urobime. Uvidime, mozno to raz v zivote vydrzim do toho rana :-)))
Odpovedať
Profilova fotka
Baby, to ste ma potešili. Priateľ, ako ho poznám, by to mal najradšej do desiatej za sebou :-) Ale to pochybujem :-) A na svadbách, kde som bola, som sa po pár hodinách cítila presne, ako píšete aj keď sa tancovalo.
Odpovedať
@hallie Tak ja tiez nie som typ na ponocovanie :D No... v rodine mam len z jednej strany takych tradicnejsich ktori maju klasicke dedinske svadby (zato tych je dost vela, uvidime, kolki pridu), ostatni hostia budu myslim taki neformalnejsi (aj ked neviem, z priatelovej strany ci niekto necaka klasicke zabavy). Tak hadam to ta jedna cast prezije :-) Nemusim to predsa kvoli nim robit tak, ako su oni zvyknuti. Ja som vlastne napriklad nemala ani promocnu oslavu a podobne, skratka nemam take veci vo zvyku.
Odpovedať
@janulka2604 ja by som tiez tak do desiatej, ale myslim, ze ked uz sa zacne oslavovat, tak cas ubieha rychlo a ked sa ludia dobre citia tak si ani nevsimnu a je polnoc. Takze pocitam ze to bude trvat dlhsie :) Este neviem presne co mi povedia v tom podniku, ale na to su urcite zvyknuti, kedze robia stretavky a svadby bezne.
Odpovedať
@kazunomiya No, tak to sme rovnake :-) naposledy som oslavovala osemnastku. Potom uz nic, ani minulorocnu tridsiatku :-) A nechcem rozlucku so slobodou, co moje kamosky nevedia pochopit :-))) Povedala som, ze si mozeme dat pyzamovu patty u nas doma. Ale toto uz beriem tam, ze ked sa chcu vsetci nasi blizki zabavit,tak dobre :-)
Odpovedať
@hallie zabavit ano, ale kto povedal, ze to musi vyzerat ako tradicna svadobna zabava? ;) Ja dufam, ze sa nam podari hosti zabavit aj bez nej. Aj ked niektori ludia nam tiez povedali, ze bez ludoviek, hudby, tancovacky a neviem coho, to bude suche a o nicom. Ja dufam, ze sa nam to podari tak urobit, aby nebolo. Bola som aj na klasickej svadbe, kde som sa vobec nebavila. Lebo ked tam v podstate nikoho nepoznas a mas pocit ze sa s tebou bavia a tancuju len zo zdvorilosti.. to je dost nanic.
Odpovedať
Profilova fotka
A my mame v plane len obrad a obed v restauracii, bez tanca. V stredu! :) Nieco pojeme, popijeme, pokecame a ide sa domov :) a v sobotu sa stretneme s kamosmi v bare a tam sa zabavime, neformalne :) Nemusi to byt silou mocou klasika :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@kazunomiya no, to je nešťastné, že u nás je stále predstava super svadby so všetkými zvykmi, šniclom alebo kuracím na prírodno s broskyňou a plátkom roztečeného syra, ľudovkami, harmonikou, starejším ako veľkým zabávačom á la ander z košíc a tvrdým chľastom.
Odpovedať
@hallie nieeeee... nocna mora... to by som neprezila - najhorsi z toho je ten tvdy chlast, to nam je obom odporne. Z klasiky chce priatel len sunkovu rolku lebo ho ocarila minule na sesternicinej svadbe. Esteze nam nikto nic vyslovene nevnucuje. Ale nam par ludi povedalo, ze budeme lutovat, ze sme nemali to ci ono. Ale kdeze, odkial to oni mozu vediet?
Odpovedať
@kazunomiya asi vás tak "dobre" poznajú :-D no, my sme dnes definitívne škrtli práve tvrdý alkohol, riešili sme to strašne dlho, ale po porade s rodinou a kamošmi sme si povedali, že bude víno a pivo. Kto bude chcieť tvrdé, možnosť bude, ale na vlastný účet. No a z klasiky my zase budeme mať klasické poctivé zákusky a slepačiu polievku :-)
Odpovedať
@kazunomiya no tak to si bola na beznej ceskej svadbe, oni to maju takto rozdelene (samozrejme nie vsetci), ten obed sa berie ako oficialna cast a party potom je uz menej oficialna, je na nej trebars i viac ludi, ako na tom obede. a s tym tancovanim, uvidis ako sa to vyvrbi ;-) ja som bola napr. na ceskej svadbe byvaleho sestry a keby sme tam neboli my Slovaci, tak by sa ani netancovalo :-D
Odpovedať
@marpe Hej, to bola tiez cesko-slovenska svadba :) ale tancovalo by sa asi aj tak, nevestina sestra tancovala profesionalne, aj nevestin svedok rad tancoval a to boli obaja Cesi :D :D
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte :) my to budeme mat podobne, mame zajednany sobas o 14tej, bez omse + krst, cize o 15tej skoncime, gratulacie, cesta do restiky, usadenie, zacneme o 16tej a predpokladany koniec svadby bude o 24.00, s tym ze posuvame redovy uz mozno na 20:30. Svadbu mame v septembri :) My sme chceli este skor skoncit, ale buduca svokra by to asi neprezila, tak to potiahneme do pol noci maximalne, kedze nase babo bude mat asi nieco okolo mesiaca aj nieco.. U nas je teraz diskusia ci staci jedno hlavne jedlo a svedske stoly do tej pol noci, alebo treba dve hlavne jedla.. :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Naša "svadba" by mala byť ešte kratšia. O 16.00 sobáš s omšou, predpokladaný príchod do reštaurácie cca 17.30 - 45, večera + posedenie nejaké 3-4 hod.
Odpovedať
nevidim v tom ziaden problem, my sme mali obrad o 15tej, predtym ziadne odpytavacky nic vobec, stretli sme sa az v kostole. z hostiny sme my ako mladomanzelia odisli uz pred 11tou a vsetko bolo vypratane a definitivne skoncene do 1 rana ;) kazdy dopredu vedel, ze to nebude klasicka svadba a ze bude trvat kratsie, napriek tomu podla ohlasov myslim, ze sa to cele vydarilo.
Odpovedať
Profilova fotka
@janulka2604 no my sme to mali napodobne .... ono je to tu v Bavorsku zvykom ze svadby su do 24:00 a my sme to aj dodrzali. ludia zvyknu chodit na party k mlademu paru na privat , ale u nas to neriasili. sa nejak zle dohodli a vsetci podchadzli domov. no ale poviem ti ze cely den dal zabrat.... kadernik, obliect .... obrad sme mali s omsou o 11. a skoncili sme o cca 12:30 potom sme sa isli z drahym fotit cca 20 min aj s cestou tam i spat (v zahradke) a potom bol obed cca 13:15 .... no a bavali sem sa presne do24:00 to potom do slova a do pismena vyhodia manzelsky par :-D a jedna znama oni mali dokocna obrad - z omsou v nedelu a potom nedelny obed a okolo 18:00 isli domov , mladi pan nechcel tancovat ;-) ... ty poviem 100 ludi 100 chuti ale hlavne ze oslavite vas den s ludmi ktorych mate radi, akokolvek a ako dlho len chceste :-)
Odpovedať
Profilova fotka
my to mame tak ze obrad niekedy poobede a potom slavnostny obed v trvani 3-4 hodky a sups domov :) a vedia o tom hostia ze sa bude iba papat a oslavovat a netancovat :)
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz podla mna je to na kazdom ako si zreziruje svadbu. Moj brat ked sa zenil, tiez mal peknu a svojsku svadbu a nie do rana. Svadba skoncila o 23.00 hod. A to mal svadbu na dedine!!!! kde sa take jednoducho nevyda...OK, uznavam, ze potom ho este asi cca 5 rokov v zuboch roznasali ludia co sa nevedeli s tym zmierit. Ale prepanaja - oni sa tak rozhodli a akceptovali sme. Nasa maminka bola po operacii z nemocnice pustena, tak jasnacka ze nebude do rana! Svadba bola v roku 1992, takze ziadne novodobe americke maniere...proste oni to tak chceli a tak sa spravilo. A aj lepsie. O hosti ktory docestovali bolo postarane s ubytovanim v peknom rodinnom penzione.
Odpovedať
Profilova fotka
my tiež budeme mať krátku svadbu...lebo by sa moji rodiačia zožrali :-N ..takže o 11stej obrad v kostole, potom šup na dve -tri hodinky do reštiky. Tam nech sa rodinka napapá, dá si tortičku, vyplače a potľapká po pleci ako to dobre zvládli a medzitým nás už všetci kamoši budú čakať na chate, kde bude všetko zabezpečené a tam to oslávime....a druhá stránka..namiesto 6 000 utratíme 2500 a za ,,zvyšok,, ideme cestovať :-) radšej si peniaze miniem na nás, ako kukať sa na vzdialenú a znudenú rodinu...
Odpovedať
My sme taktiež mali krátku svadbu. V piatok obrad a posedenie s rodičmi a súrodencami v reštike, a na druhý deň garden -party s kamarátmi...super grilovačka. Nemenila by som, bolo super a všetci sa super cítili. A taktiež náklady boli skoro o polovicu nižšie. Bola to úžasná, jednoduchá a nezabudnuteľná svadba :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som tiež chcela mať jednoduchú a krátku svadbu. Hlavne kôli mojej rodine...nie sme práve na zvyky a dosť veľa ľudí sa k sebe u nás nemá. A tak sme si povedali, že ak svadbu tak takto : vezmeme sa v niektorý deň (ešte nevieme) to bude obrad, my dvaja , dvaja svedkovia a fotograf... a potom sa rozpošlú pozvánky na slvnostný obed alebo večeru... ktorá sa ukončí podľa potreby (keď by začali vyvádzať) keď niečo neznášam, tak je to preháňanie s alkoholom :-| a myslím, že mi byde jedno kto si čo pomyslí, alebo nepomyslí :-D robíme si svadbu lebo my chceme a beriem to ako veľmi intímnu vec,nechcem aby mi tam nabehli ma očumovať tie staré babky pletkarky a kadečo iné čo ku veľkým svadbám "patrí" ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež chceme vymyslieť niečo kratšie a je super čítať vaše varianty, človek sa inšpiruje. My plánujeme klasicky poobede omšu, potom oficiálnu večeru s rodinou, troška tancovačku a potom grilovačku :-). Sami sme zvedaví, ako to nakoniec vydá..
Odpovedať
Profilova fotka
Rozhodne to ulahci rozpocet. Chapem ze svadba je velka udalost v zivote, ale kto ma mensi rozpocet, tak aj takto sa to da poriesit. Ja som svadbu nakoniec zrusila..teda tu moju...cele sa to zacalo zvrtavat do niecoho co som nechcela. Najprv mala potom to uz bolo vyse 200 ludi...z mojej strany 10 a s expriatelovej zvysok. A to len preto lebo sa "musi" pozvat. No figu borovu sa musi!!!!!! Ja zalubena som suhlasila, ale ked som prepocitalavala co to bude stat, nuz hned som vytriezvela. Nemienim sa zadlzit, ani rodicov ani rodinu po uveroch splasit. NIE. Tak to cele skoncilo, aj ked objavili sa aj ine problemy, co som rada, lebo po roku by sme sa aj tak rozviedli...a takto, mozem zacat odznova a tak ako to uz budem ja chciet. Ak sa budem niekedy vyavat rozhodne mala: rodicia, surodenci, a svedkovia. max do 20 ludi a to je vsetko... PS: moj expriatel sa ozenil, mal velku svadbu a minuly tyzden podavali navrh na rozvod... 8-(
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?