Kde sa upravuje priezvisko manželky?

baby neviet mi poradit ako je to s priezviskom ked nechcem na konci ová???nap:Manzel-Weisz a ja chcem tiez Weisz ako to je hm?????
Odpovedať
No podľa mňa si na matrike zapíšeš do papierov ako budúce priezvisko bez toho -ová iba to Weisz...poprípade sa opýtaj na matrike, tam Ti povedia presne :-)...ja som tiež zvažovala bez -ová, ale aj tak by ma všetci oslovovali s tým -ová, tak som to nakoniec nechala tak...držím prsty ;-)
Odpovedať
ahoj, neviem či je to naozaj tak ale podla mňa s tým nie je žiaden problém lebo keď sme si my vypĺňali papiere k sobášu tak tam bola kolónka aké chceme priezvisko a priezvisko našich spoločných detí a tuším nikto sa nás na to ani nepýtal, proste čo si tam napíšeš, to budeš mať ale môžem sa aj mýliť :-)
Odpovedať
na matrike sa ta opytaju... ja som bola teraz pred štyrmi dňami, chcela som bez -ová.. a zapisali mi bez -ová :)))
Odpovedať
Profilova fotka
karolanka, nie je to nic strasne, hlavne je dobre ist na matriku a spytat sa hned tam. U nas to bolo tak, ze som dlho rozmyslala, vyplnili sme papiere pred sobasom a napisala som tam s ova, potom som to chcela ist zmenit, ale uz sa nedalo, lebo papiere boli poslane na faru, tak som to urobila teraz skoro rok po svadbe. Isla som na matriku, napisala som ziadost, ze chcem zmenit priezvisko, musela som udat inu narodnost ako sk a bolo, schvalili mi to a uz mam aj vybavene doklady s novym priezviskom. Neviem ako to je ale pred svadbou, mozno presne tak ako vaneska napisala. Urcite by si mala zajst an matriku a informovat sa.
Odpovedať
Ahoj, ja som ten pripad bez -ova, su dve moznosti. bud si zmenis pri vyplnani papierov na matrike narodnost...napr europska a vtedy mozes rovno napisat priezvisko bez -ova....ak nechces menit narodnost tak na matrike musis vyplnit s -ova..aj deti (dievcatka) s tym ze hned si vyplnis ziadost na zmenu priezviska...cize svadobny list budes uz mat bez-ova..toto bol nas pripad...ale v kostole/urade musis dat vtedy -ova....aspon takto to bolo u nas.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som bez -ova od 2005 a v pohode mi to na matrike zapisali, nikto sa nad tym nepozastavoval ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ja som tiez na matrike rovno napisala ziadost ze sa chcem po svadbe volat bez -ova a nebol vobec problem ;-) nemusela som pisat ziadnu inu narodnost ani nic podobne. Na obrade som sa podpisala s ova ale doklady som mala bez ova..
Odpovedať
Profilova fotka
Poziadas o to na matrike. Ja som uviedla anglicku narodnost a bolo. Nie je v tom problem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Na matrike budes musiet vypisat extra papier o poziadanie vynimky, hned im povedz ze chce bez ova a oni by to mali dat ten papier vypisat. Ja som isla na matriku vo februari, hned vsetko nachystala, ten papier mozes podpisat az po sobasi, takze ho mali pri ziadost a povedali mi ze po sobasi ked si pridem po sobasny list ho podpisem a oni to dodatovne zmenia. Ked som po sobasi isla na matriku, isla som hned v pondelok rano, podpisala som to a uz mi vystavili sobany list bez ova a dostala som k tomu este jeden list potvrdzujuci ze meno je bez ova :) nerobia s tym ziadny problem, aspon u nas nerobili :) svadbu sme mali mesiac dozadu, takze to mam cerstve :)
Odpovedať
Profilova fotka
u mna to bolo presne tak ako píše zuziq, čiže požiadala som na matrike,že chcem bez ova, na obrade som podpisala ešte s ova, ale sobášny list mi dali hned po obrade bez ova... ;-) takže s tým nebude úúplne žiadny problem, len chod na matriku a požiadaj si o to x-) ..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?