Hand made vadobne pierka

baby robili ste niektora pierka doma?..potrebujem sa neco opytat
Odpovedať
Profilova fotka
Jama co konkretne? :-)
Odpovedať
ja si robím sama
Odpovedať
@neniinka @sweetie15 len ste ich spendlili alebo aj presivali alebbo nieco take?...lebo ked to napichnem len na spendlik tak sa to rozpadawa
Odpovedať
@mamba81818 ja každé jedno pierko čo robím zošívam dokopy.
Odpovedať
Trosku z ineho sudka. Tie pierka robite aj pre slobodne dievcata, resp. vsetkych svadobcanov, alebo len pre chlapov? Lebo som uz bola na svadbe, kde to vsetci mali pripnute, ale u nas (vychod) je zvyk, ze len chlapom sa pripinaju pierka na sako.
Odpovedať
@tifany85 My sme boli na svadbe v Seni pri Košiciach a všetci sme dostali.
Odpovedať
@slawka2208 dakujem skusim to tak :) @tifany85 u nas dostava kazdy :)
Odpovedať
Tak som si to trosku nastudovala. Dakujem kocky :) ripínanie svadobných pierok Pierka na svadbu vyrábané ručne Pierka je dôležité pripnúť ešte pred obradom, aby pripínanie nepôsobilo rušivo počas svadobných úkonov. Najlepšie na mieste, kde sa všetci svadobčania stretnú a odkiaľ sa spoločne presunú na obrad. Či už je to pred kostolom, úradom, doma.. Táto milá úloha pripínania pierok pripadá družičkám, na pierka väčšinou používajú malý košíček. Nevesta si svoje družičky zvyčajne ešte zvlášť označí. Zvyčajne kvetinovými náramkami pre družičky alebo malými kytičkami, ktoré ladia s nevestinou svadobnou kyticou. Budúcemu manželovi pripne pierko nevesta. Pierka sa dávajú všetkým dospelým ľuďom a tiež starším deťom. Niekde je zvyk nedávať pierka ženám, ale aj žienky chcú mať pamiatku na túto oslavu. Väčšie a zaujímavejšie pierka patria svedkom a svadobným rodičom. Najväčšie a najkrajšie je pierko pre ženícha a musí ladí s nevestinou kyticou. Pierka sa pripínajú na klopu saka, prípadne na bolerko u žien.
Odpovedať
@mamba81818 Ja ich aj prešívam 3 stehy stačia
Odpovedať
Profilova fotka
@mamba81818 ja som si tiez robila sama pierka, presila som ich tiez cca 3-4 krat a potom zo zadu som dala spendlik. A pierko dostal kazdy, od najmensieho po najstarsieho :-) som sa s nimi natrapila tak nech ma kazdy :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?