Dresscode pre hostí

Ahojte kočky! Uvádzali ste na pozvánku dresscode? Ak áno, aký? Ja by som ho aj rada uviedla, ale existuje asi 100 rôznych výrazov a netuším ktorá "stupnica" je teda tá oficiálna. Nejaké rady?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
povedala by som Black tie, to je taky formalny dress code
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq my sme nedávali žiaden, pretože sme predpokladali, že každý vie, ako sa hodí/nehodí obliecť na svadbu a že biele šaty sa nehodia. no a každý to samozrejme pochopil a všetci boli oblečení maximálne vhodne :-) neviem, pokiaľ nepožadujete vyslovene niečo špeciálne, aby mali-nemali oblečené, tak by som to vôbec nedávala, veď nie sú malé deti a vedia,ako sa obliecť, nie? ak máš zopár takých, ktorí sú schopní urobiť nejaké faux paus, tak im to povedz priamo ty, alebo niekto z rodiny :-)
Odpovedať
@katikaq hlavne nech sa tam nejaka kočka nedotrepe v slavnostnych bielych satach po zem, lebo to ked vidim, tak mi je do placu :-D inak, preco chces uvadzat dresscode, obavas sa, ze by niekto prisiel nevhodne obleceny?
Odpovedať
Ak chceš dať dress code, tak určite žiaden "black tie", to sa používa na event od 18 hodiny, čo svadba určite nie je. Normálne daj "formal dres", tam si ženy možu obliecť kostým, koktailky alebo jednoduché dlhé šaty a muži oblek a kravatu. Je to podobné ako pri black tie, ale nie tak honosné, keďže svadba zvykne začínať v popoludných hodinách. Ja súhlasím s tým, že to napíš, lebo niektoré dámy hranice vkusu, čo sa týka svadby, ešte nenašli.
Odpovedať
@malaopicka no naša hostina začína o 18:00 :-) ale skôr som premýšľala nad coctail attire lebo drahý bude mať smoking druzicky dlhé jednoduché šaty ergo pre hostí by koktailové šaty a oblek boli ok. Len s tými chlapmi neviem aby neprišli business casual potom. Alebo pripadne creative Black tie @yohanka lebo poznám tu dilemu že čo budú mat ostatní a plus mame to na ranči aj ked pod strechou róby sa tam nehodia.
Odpovedať
@katikaq ale celkovo obrad začína pred 18, nie? Tak to sa asi nebudú prezliekať :) v prípade ranča kľudne môže byť cocktail attire
Odpovedať
povedala by som, že je úplne zbytočné. pretože ked sa niekto nevie obliecť na svadbu, tak sotva bude vedieť čo je dress code
Odpovedať
Profilova fotka
neviem ale mne to príde prehnané písať ešte aj na pozvánky v čom majú ľudia prísť oblečený, to je na nich čo uvážia za vhodné a čo už nie
Odpovedať
Podľa mňa black tie je na svadbu na ranči dosť mimo- veď to je dress code na ples v opere. Na svadbu stačí kľudne "coctail dress" alebo "formal dress" prípadne "lounge suit", keďže je to na ranči.
Odpovedať
@vvladkaa ples v opere je white tie :)
Odpovedať
@malaopicka ďakujem :-) Coctail Attire tam teda nechám a hotovo. Prehnane ani zbytočne mi to nepríde veď každý nech si spraví podľa svojho nie? ;-)
Odpovedať
@malaopicka white tie, resp. black tie - aspoň tento rok to tak bolo formulované :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vvladkaa áno, to je možné, tento rok to nesledujem, ale ples v opere je jediný white tie event u nás, aj keď veľa párov vidím skôr v "black tie" :) @katikaq podľa mňa je to v pohode uviesť dress code, veď nechceš od nich zlatom vyšívané šaty :) aspoň budú vedieť, čo cca by mali zvoliť, keďže aj svadba bude tak trochu netradičná :)
Odpovedať
@malaopicka myslím, že každý rok je tam uvedený aj black tie, lebo iba zopár mužov tam nosí frak, všetci ostatní smoking, prípadne čierny oblek, ktorý sa tvári ako smoking.
Odpovedať
@vvladkaa oficiálne to má byť white tie, ale veď to poznáme a vždy je to také uvoľnenejšie :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq my sme nemali v pozvankach napisane nic. Myslim, ze normalny clovek sa vie oblict primerane na svadbu a rataj s tym, ze urcite par pride takych, co sa blbo oblecu. Bez ohladu na to, ci tam napises, Dress Code alebo nie. Nam prisla jedna v oranzovych plazovych satach, jedna v takych cudnych bielo-kremovych, co vyzralo ako keby mala vrece na sebe a jeden prisiel v kratkych gatach a v bielej koseli...............takze toto by som moc neriesila.................aj tak ten Dress Code vela ludi nepochopi...........bohuzial
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq alebo tam napis, ako pisala tu jedna kocka: Cocktail attire len sa obavam, ze to nepochopia vsetci........ :-(
Odpovedať
Profilova fotka
už vidím, jak naše 92 letá babča luští, co že je to vlastně ten dress code......:-D :-D :-D My jsme měli pouze jednu podmínku, aby se všichni chlapi sladili a vzali si bílé košile...:-) a vypadalo to myslím moc dobře....:-)
Odpovedať
@janajag môj starý otec Googli viac ako ja tam žiaden problem nevidím :-) A všeobecne neviem ako inde ale u nás je zvykom že keď niekto nevie opýta sa. Nebojím sa že by niekto prišiel v rifliach ale skôr som chcela môjmu okoliu naznačiť že nemusí riešiť plesové róby že stačia koktejlky dlhé krátke ako je komu pohodlne.
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq tak drzim palce, aby vsetci pozvani hostia vedeli, co je ten dress code, ktory tam napises (podla mna polovica ludi si ani neprecita celu pozvanku............), alebo sa spytali alebo si to vygooglili. A verim, ze cele tvoje okolie vie, ake su spravne spolocenske maniere a su na tolko vzdelani, aby vyhoveli tvojim predstavam. Prajem ti najkrajsiu svadbu...........a vsetko dobre :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq a je problem napisat dlhe-kratke koktejlky a chlapi bez saka? po slovensky?alebo lezerna elegancia?
Odpovedať
Profilova fotka
@nefertiti toto je spravna rec
Odpovedať
Velmi pekne dakujem za všetky rady/nápady. Myslím že Coctail Attire ako aj @malaopicka povedala bude ok. A nechcem to prekladať lebo ležérna elegancia je podľa mna oveľa menej presný pojem. @janajag ďakujem ;-) @nefertiti Ja som tu nechcela rozpútať žiadnu názorovú vojnu len sa inšpirovať, poradiť. Takze fakt v dobrom všetko dobré aj Vám ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq ja len hovorim ze slovencina by bola fajn, pokial si ta ovsem neberie britsky princ...
Odpovedať
Profilova fotka
@katikaq coctial attire si bude googlit viac ludi ako lezernu eleganciu
Odpovedať
@nefertiti a ja si len myslim, ze ked nevesta zadava temu vo fore, privita odpoved na danu otazku a absolurne ju nezaujima poucovanie o tom, v akom jazyku by to podla teba malo byt. Ked nemas odpovedat k veci tak si radsej zahryzni do klavesnice :-P
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka ved napisala k veci...tiez nechapem preco na pozvanke/oznameni v slovenskom jazyku maju byt take vyrazy...ja by som absolutne nevedela co to je a urcite ani nehladala...myslim ze kazdy sa vie obliect normalne a urcite vedia kde bude hostina tak sa prisposobia a kto chce byt za debila tak aj kebyze je to tam neviem ako pisane tak nepochopi ale tito anglo vyrazy...brrr...tiez to nemam rada
Odpovedať
Profilova fotka
@petulda333 tiez som toho nazoru, ze tieto anglicke vyrazy su nevhodne na pozvanku a skor patria do vyssej spolocnosti........
Odpovedať
Profilova fotka
uz som videla svedbu kde vela zien prislo vratane skvedkyne, svokry a polovice zien v bielom.... :) fakt radost.... takze mozno by som to tam uviedla ak viem ze polka rodiny su sedlaci... ma napadlo ze tam skus zakomponovat mozno niecos farbymi stylu "prosim o dodrzanie farebnej lezernej elegancie" aby pochopili ze to ma byt farebne... vela stastia :)
Odpovedať
Profilova fotka
@yohanka ja som jej odpovedala.........ak si si nevsimla, tak si radsej zahryzni do okuliarov....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?