Čo je skutočne potrebné na svadbe?

Ahojte. Blúdim kade-tade a snažím sa dopátrať čo je skutočne potrebné na svadbe. Viem, že každá je individuálna, ale potrebovala by som info aspoň o nejakých základoch, na čo nesmiem zabudnúť. Veľmi by som uvítala, ak by ste ma usmernili, popísali, čo určite chýbať nesmie, aby som sa mala od čoho odraziť. Ďakujem za každú radu :)
Odpovedať
@zyra ahoj :-) asi toto, bez toho to nepôjde... vy dvaja, svedkovia, žiadosť na úrad - kostol, obrúčky. Mám taký pociť, že to jediné je ozaj potrebné, bez toho to nepôjde. Ostatné veci sú už na vás dvoch, čo chcete/nechcete mať, čo si môžete/nemôžete dovoliť..
Odpovedať
Profilova fotka
je tazko radit, ked nevieme aku mas predstavu o svadbe. Zalezi ci chcete velku, malu, iba ako posedenie (obed, resp. vecera) alebo tancovacka. Musis to blizsie specifikovat. ;-)
Odpovedať
no skutočne potrebný je ženích, prstene, 2 svedkovia a oddávajúci :-) ale vážne, potrebuješ nejaké miesto, kde bude stolovanie (nemusí byť aj na tancovanie, všetko je na vás, čo chcete..), hosťom potrebuješ dať najesť, napiť (alko, nealko), nejaký odvoz pre nich (príp. ubytovanie), koláčiky a niečo slané (príp. ovocie)...nejaká hudba (DJ, kapela, alebo len nejaká repro sústava), oblečenie a obutie pre nevestu a ženícha....úplný základ....ostatné je už podľa vašej náročnosti (výzdoba, detaily, zvyky, starejší, súbor na čepčenie a pod.)...dúfam, že som poradila :-)
Odpovedať
Aj podľa mňa ty, ženích, prstene, oddávajúci a miesto sobáša. Zvyšok je už navyše - či pozveš rodinu a potrebuješ pre nich priestor, kde budete večerať, nejaké koláče, pitie, možno hudba, či chcete fotky a video, nejaké družičky, výzdobu do kostola alebo do sály, lampióny, ohňostroj, čokofontánu, Candy bar, tvoje šaty a šaty na prezlečenie...je toho veľa, čo si môžete vybrať a vsetko závisí na rozpočte, ktorý máte a koľko ľudí si prajete mať :)
Odpovedať
Podľa mňa treba nevestu, ženícha, 2 svedkov, žiadosť na matrike a oddávajúceho :)
Odpovedať
suhlasim uz s vymenovanym OZAJ POTREBNE, dvaja co sa chcu zosobasit, 2svedkovia, ziadost na matrike mozno obrucky (menje potrebne) ostatok uz nie je sobasi ale o "divadle" a tuzbbach
Odpovedať
Jéj baby, ja som ani nečakala, že budete tak rýchlo reagovať. Každej veľmi pekne ĎAKUJEM a pomohli ste lebo zatiaľ som teda videla len fotky a videá z celkom prečačkaných svadieb a neviem čo všetko z toho tam je "zvykom dané" a čo je už fantázia nevesty a ženícha. Nechcem nič obrovské, ale taktiež nechcem nič "na hanbu". Ľudí budeme mať do 50 a to už tam mám započítanú aj rezervu :) Chcem hlavne, aby sa tam ľudia cítili dobre, nepotrebujem sa chváliť ani to preháňať. Naozaj vám všetkým Ďakujem :)
Odpovedať
@zyra tak v tom prípade stav na uvoľnený štýl :-) Hlavne dobré jedlo, pitie a hudba.. Nezaťažuj sa komplikovanou výzdobou, knihami hostí, darčekami pre nich... zvoľ jednoduchšie šaty, pohodlný účes a topánky. Tak isto aj ženích :-) Ak vám to financie dovolia, zvoľte pekné príjemné miesto a catering. Netlačte v ničom na pílu, lebo nič sa nemusí :-) Robte tak, aby čo najviac ľudí bolo spokojných, ale hlavne vy dvaja.. Veľa šťastia prajem ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zyra ked som zacala chodit na tuto stranku, tak som len otvarala oci, ze co vsetko "ma" byt na svadbe, ale po par navstevach mi doslo, ze prevazna vacsina tych veci je bud prebrata z americkych filmov alebo si to vysnivala len ta konkretna nevesta so zenichom. aj ked sa musim priznat, ze najprv mi to nejako zatemnilo zdravy rozum a usudok a zrazu som sa nasla, ako vymyslam darceky pre hosti, rozmyslam nad vankusikom na obrucky, podvazkom a knihou hosti (nic proti tomu, komu sa to paci, nech to ma), ale potom som to vsetko nejako stravila a vratila som sa k svojmu povodnemu snu- mat v podstate jednoduchu svadbu, kde budeme to najdolezitejsie my dvaja :) bude nas max 46 ludi na hostine a zatial sme sa s priatelom zhodli na tom, ze budeme potrebovat toto: oznamenia, menovky na stoly a pripadne aj menu (chcem robit sama) kostol saty/oblek (a vsetko okolo toho) popolnocky kadernicka+vizazistka+manikerka fotograf (profesionalny len na portrety a na obrad, hostinu bude fotit niekto z hosti, pretoze mame par ludi, ktori maju dobre fotaky a fotia radi) DJ sala (vyzdobu neriesim, bude len uplny zaklad, stoly na stoloch a navleky a masle na stolickach, co zabezpecia oni, pripadne mooozno este kupim nejake svietniky, ale bojim sa, aby toho na stoloch nebolo vela) + jedlo (u nas pripitok, predjedlo, hlavne jedlo a potom studene a teple bufety) torta + kolace (aj na vysluzky) ovocie (budeme sa brat koncom juna, tak sme ratali na osobu menej zakuskov a doplnime to ovocim) alko + nealko, pripadne nejake slane pochutiny svadobne auto (dufam, ze poziciame od niekoho z rodiny :D) + nejaka ozdobka nanho ubytko pre cezpolnych hosti snad som na nic dolezite nezabudla :D mozno nakupim aj par prkotiniek, co sa mi budu pacit, ked to rozpocet dovoli, ale ked su tu niekedy debaty o tom, kolko ludia zaplatili za svadby, az mi nejdu do hlavy niektore sumy, ja mam zatial len taku hrubu predstavu, ze kolko co priblizne stoji, ale chceme sa zmestit do 3000eur. dufam, ze som pomohla a prajem krasne planovanie, este krajsiu svadbu (hlavne, aby sa VAM vsetko pacilo) a uplne najkrajsie manzelstvo ;)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
presne tak ako vravi prva babenka a hlavne vy dvaja a nie aby vam do toho niekto kecal len to nie preboha
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?