Chcem darovať svadobnú kyticu mame - čo otcovi?

ahojte, uvažujem nad tým, že namiesto hádzania kytice by som ju rada darovala z vďačnosti mojej maminke, ak ste to tak niekto mali - čo ocinovi? vymysleli ste niečo špeciálne alebo ste kyticu jednoducho darovali obom rodičom? lebo nič pre ocina mi nenapadá, tak či náhodou nemáte niekto niečo, alebo že teda obom kyticu (aj keď tá sa mi skôr hodí k žene, preto tá dilema) 😊 budem vďačná za každý nápad
Odpovedať
,,ďakovná" kytica sa dáva obom matkám-teda vlastnej a svokre za výchovu...pred tým než ideš do kostola....( a rozhodne to nie je svadobná :D ) ;-) / tú na polovicu asi ťažko predelíš...
Odpovedať
ani mne sa tá svadobná nepozdáva, určite kytičky mamám, a svadobnú ako tradične dať - hodiť slobodným žiankam. A otcom sa dajú tiež urobiť darčeky - alebo obom rodičom, buď perníčky zdobené s ďakovaním, alebo nejakú drobnosť. Ale svadobnú kyticu mame isto nie.
Odpovedať
Profilova fotka
nesúhlasim s kočkami ;-) je len a len na tebe či ju hodíš družičkam, alebo podaruješ mamke. Je to tvoj deň, tvoj výber. Hlavne si ju nenechávaj vraj to prináša do manželstva smolu ...ale ktovie. Urob tak ako to cítiš sama ;-)
Odpovedať
@mey8 @bibkamaku ja som ale nemala na mysli ďakovnú kyticu pre naše maminy, ale tú svadobnú.... nechcem ju hádzať v sále, že ktorá chytí, do roka sa vydá, to mi príde ako trápny americký zvyk, chcela som ju namiesto toho dať mamine, len neviem že čo s ocinom :)
Odpovedať
@zuzi89 Matkám je lepšie namiesto svadobnej kytice podarovať kytice ďakovné, otcov netreba nejako špeciálne riešiť, chlapi si na také veci príliš nepotrpia. ;-) Svadobnú kyticu môžeš zhádzať, alebo podarovať, niektorej z družičiek, prípadne podľa dnes už trochu zabudnutej tradície, odniesť ju na cintorín.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzi89 Dobrý deň, je len a len na Vás komu svadobnú kyticu darujete. Môžete ju podarovať mame a niektorej zo slobodných žien po odčepčení symbolicky darovať závoj, čo má ten istý význam ako hádzanie kytice. Ak chcete darovať niečo aj otcovi, takéto darčeky sa väčšinou dávajú ešte pred sobášom, pri odobierke kde sa ďakuje rodičom za výchovu. Môže to byť napr. drevené srdce s ďakovným textom, svadobným mamám náušnice, otcom manžetové gombíky....je to na vašej kreativite a najmä vy viete najlepšie čo by ich mohlo potešiť :-) Myslím si že stačí maličkosť ako symbol, že si ich vážite a ďakujete im za všetko.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzi89 tak tak ako ti pisu. Svadobnu kyticu urcite nie rodicom, im pekne zarezervuj dakovne kytice. A svadobnu ked nechces hadzat tak ju daruj druzicke. Ja som napriklad darovala moju kyticu mojej najlepsej kamaratke :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzi89 napadaju mi nejake hodinky, mozno s vygravirovanym niecim, pripadne manzetove gombicky.. To mi pride vcelku fajn, ale skus vychadzat z ocinovych zalub urcite by sa dalo vymysliet este nieco vhodne a mile :) A zeny, ona ma jasno v tom, ze tu kyticku chce darovat, nemusite odpovedat na otazku, ktoru vam nik nepolozil. Viem, ze to nemyslite zle, ze chcete objasnit, ako sa to zvykne robit... Ale ako citam, tak to vie, no chce to po svojom :) a to je uplne v poriadku :) :) Zuzi ked to tak chces a vnimas, dat kyticku mamine, tak to sprav a kasli na navody, co sa ako ma a nema... Tvoj den, tvoja kytica, tvoja mamina :) okeej, niekedy je fajn si neist tvrdohlavo svoje a mozno aj trochu ustupit tradiciam, ale v tejto veci by som si tym hlavu nelamala.. :) :) Btw. ja planujem kyticu hodit, ale len pre tu srandu, potom si ju vezmem naspat... Pre niekoho mozno faux pas, ale vidim, ze v mojom okoli sa to robi bezne, ze kytica ostane neveste a nikto s tym nema problem :) a mam uz aj plan co s nou po svadbe :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?