Čepčenie súborom z Vajnor. Máte kontakt?

Profilova fotka
babule, poradte mi prosim vraj nejake tetusky robia cepcenie , mali by byt z Vajnor, ak mate poslite kontakt mate skusenosti s nimi? o kolkej byva cepcenie?
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
cepenie byva o polnoci, a nemusi to byt nikto specialny... ak mas dobru kamaratku, ktora ti nasadi cepiec, alebo mnohe nevesty maju peknu satku, tak je to ok... niektorym nevestam dava cepiec alebo satku babicka, krstna mama.. mne ho dala sestra s kamaratkou a moja mamina asistovala, aby to dobre upevnili... takze problem by si nemala mat..
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj mismaska! Aj mna cepcili kamaratky s maminou, lebo ja som to nechcela vo velkom. Ja som z Vajnor, tak to mnohym ludom bolo nepochopitelne, preco nechcem babky. Moj ocino nahodou tieto babky rozvaza po svadbach, byva to okolo polnoci. Ludia sa vacsinou dobre bavia, lebo babky su vtipne, je to cely ceremonial. Kontakt takto neviem, ale nie je problem ho zohnat. Susedka je jedna z tych, ktore cepcia. Je to len na tebe ci mas taketo tradicie rada. :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
kocky, neviete poradit niekoho na cepenie? vraj nejake babky z Vajnor to robia velmi dobre, zaspievaju a su vtipne.. pls poraddte..
Odpovedať
Profilova fotka
ja tancujem v súbore v BA, ak chcete čepčiť v BA a okolí :-) , nie je problém
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
a neviete nahodou kolko si pytaju za to, ze pridu robit to cepcenie? vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte, mohol by mi niekto poslat kontakt na Vajnorske babky :-) alebo na niekoho kto robi cepcenie? Dakujeeeem
Odpovedať
Ahojky. aj mne by sa celkom hodil kontakt na babky "zacepcovacky" ak ho niekto mate poslete mi prosim do IP? Diky moc :-D
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte, mohol by mi niekto poslat kontakt na vajnorske babky alebo nejaky subor co robi zacepcovanie?? moc dakujem x-)
Odpovedať
Profilova fotka
Aj ja by som poprosila kontakt na babky zacepcovacky.Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Pavianca, to cepcenie zvyknete robit aj s vencekovym tancom? Vsade je to inak. :-) Mozes nam priebeh viac upresnit?
Odpovedať
Článok sa načítava...
baby, aj ja si prosim info o babkach z Vajnor. budeme mat svadbu v Kamile a neviem ci to chcem. budeme mat `medzinarodnu` svadbu, mozno by to pre cezpolnych mohlo byt zaujimave. a ceny odcepcenia? predpokladam ze tie babky prinesu cepiec a vsetko potrebne...ci nie? musim si to zaobstarat sama? Kludne piste aj do IP. Dakujem. :-N
Odpovedať
Profilova fotka
to barbulik: ako si nevesta želá, my sme prispôsobivý, teraz sme boli čepčiť neveste - mala to bez tančeka (redového),(nakoniec ich chlapi zdvihli na stoličkách- aj keď to nie je východniarsky zvak a čepčenie sme spravili s piesňami z východného Slovenska), čiže ide vyslovene o to, ako si to mladí želajú, čepčenie sa dá ukončiť už spomínaným dvíhaním, valčíkom alebo redovým (venčekovým, vykrúcankou) podľa požiadaviek. Ja budem mať spolu s redovým, dá sa to ukončiť aj tak, že sa vtiahnu svadobčania do tanca- proste ako kto preferuje :-)
Odpovedať
mam taku, mozno blbu otazku :-D co je vlastne za tym cepcenim, myslim zmysel. co ten zvyk predstavuje? ze z nevesty sa stava zena? No ale co s tym ma spolocny cepiec? =-)
Odpovedať
Profilova fotka
to koelkast: čepčenie vlastne znamená, že sa z panny stáva žena :-D , voľakedy slobodné devy nosili stuhy do vlasov, po svadbe ako vydatým im už patril čepiec. Na svadbe mala nevesta tzv partu ( čo predstavuje vienok)- predchodca závoja :-) , snímaním party a založením čepca sa s mladuchy stávala žena, spievajú sa pritom piesne o parte, čepčení, odchode z domu a pod., môže a nemusí potom nasledovať redový (venčekový tance), kde si nevseta vytancovaním svadobčanov prináša peniaze do spoločného domova. Po redovom si ženích odnáša nevestu na svadobnú noc ;-) .
Odpovedať
uz po redovom? no cosi, tak skoro? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
to len akože, to tak bolo voľakedy, teraz sa mladí samozrejme prezlečú a idú späť. :-D
Odpovedať
spat? a to ich tam mam nechat zabavat sa a ja sa prezliect do pyzama a spat? ;-)
Odpovedať
no tak to teda nie, ja sa budem zabavat s nimi, zenich ked chce ist spat, nech ide.... :-D
Odpovedať
koelkast: asi si zle precitala ;-) nie spať ale späť, akoze sa vratia na hostinu cistucki prezleceni a vonavi :-D
Odpovedať
jaaaaj, to mi odlahlo :-N
Odpovedať
Profilova fotka
to koelkast: :-D
Odpovedať
nemam interpunkciu a takisto tak nejak ju zabudam citat. no ale nevadi, hlavne, ze sme sa nakoniec pochopili a ziadna `pyzamova party` sa nekona. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
my sme si zajednali tiez babky z vajnor, neviem sice ako prebieha ich program, ale budeme tam mat tretinu hosti z US, tak sme chceli nieco, z coho budu uplne uneseni. pytaju za to 3000,- su tam vraj 30 minut, ale zda sa mi to trosku dlho, no mozno s tym zacepcovanim do kompletneho kroja by to mohlo tolko trvat....ale kontakt na ne nemam, mame to zjednane s hotelom kamila, oni to zabezpecuju. skuste tam zavolat...
Odpovedať
bibi, to akoze nevesta sa musi cela navliect do kroju alebo len cepiec? my to tiez budeme mat v kamile a tiez s babkami z vajnor. nevies ako a co po sebe nasleduje? dakujem za info.
Odpovedať
Profilova fotka
koelkast, napisala som ti to podrobnejsie do ip. pre ostatne, nemusi sa prezliect cela, moze si dat len cepiec. byva to o polnoci a trva to cca 30 minut aj s pripravou do kroja a spievanim a celym tym obradom. vraj zazitok...
Odpovedať
neviete mi niekto napisat kolko cca stoja tieto babky z Vajnor?
Odpovedať
3tis.
Odpovedať
Baby prosím vás pošleti mi niektorá číslo na babky z Vajnor. Veľmi pekne ďakujem
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?