Ako zosúladiť povinnosti svadobného dňa?

Profilova fotka
Caute holky, so snubencom mame mensiu dilemu. Ide o to, ze sme nabozenstvom mormoni, vziat sa chceme v ramci mormonskeho obradu, no najblizsia morm. kaplnka je v BA a my zijeme v NR. Nebude pre ucastnikov obradu (z NR) prilis vycerpavajuce cestovat z NR do BA na obrad a potom naspat z BA do NR na hostinu? hostinu xceme mat v NR, kedze je to tu mozno lacnejsie ako v BA. rozmyslali sme aj nad obradom niekde vonku, no pravdepodobne je mozne uskutocnit to len v blizkosti nejakeho kastiela (napr. Beladice), no a potom sa logicky ocakava, ze aj hostina bude v danom kastieli, no my nexceme mat hostinu na takom mieste, kedze je to urcite riadne drahe. co by ste poradili - ako to vsetko zosuladit, aby sme nemuseli zbytocne cestovat tam a naspat a uzit si svadobny den bez takychto technickych neprijemnosti? dufam, ze som to napisala dostatocne zrozumitelne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
resp. da sa mat svadobny obrad aj niekde vonku bez toho, ze by to bolo "naviazane" na nejaky kastiel? (v okoli NR)
Odpovedať
Profilova fotka
no asi by bolo najlepsie sa popytat, ci vasa viera dovoluje uzavretie manzelstva aj mimo morm. kaplnky..napr. ako pises niekde vonku..najlepsie by bolo nakontaktovat sa na nejakeho knaza a popytat sa na to ;-)
Odpovedať
jemine mormoni... to si ani neviem predstavit..nechcem nikoho urayit ale neni to sekta??no asi si idem o tom nieco precitat nech som mudrejsa
Odpovedať
Ahoj, no, co sa tyka Beladic, je to tam naozaj trochu drahsie ako inde, Chceli sme tam mat svadbu a zistovali sme co za to a potom sme od toho radsej upustili. Ale zasa nemyslim si, ze by konanie obradu muselo byt tam, kde aj hostina. Ale ked to chces mat vonku, musis mysliet aj na pocasie. Neviem kedy chcete mat svadbu, ale moze byt skaredo a nemusi vam to vyjst, potom by ste mali rozmyslat nad nejakym pristreskom, stanom alebo niecim podobnym. A s tym cestovanim, na jednej strane si myslim, ze tym zabijete strasne vela casu - premiestnovat sa z NR do BA a spat. Mozete byt unaveni a jednoduche to nebude ani s dopravou hosti. Asi by som sa tiez priklonila k nazoru bambulky82, skus sa spytat, ci mozete manzelstvo uzavriet mimo kaplnky a ci je ochotny niekto prist zosobasit Vas. Bolo by to pre Vas najjednoduchsie a mohli by ste zostat v okoli NR. S miestom by som Ti rada poradila, ale velmi to tam nepoznam. Jedine co viem, ze tam v okoli je su tie Beladice a Topolcianky, ale to je asi tiez trochu odruky. A inak ak sa mozem spytat, ako u Vas vyzera svadobny obrad a kedy budete mat svadbu?
Odpovedať
len tak na margo si povzdychnem: ach, boze, preco ta viera ma tak okliestuje? nechcem to rozoberat, ale ked si precitam prispevok, tak som strasne rada, ze ja sa mozem sobasit kdekolvek, zalezi len od penazi :)) kkkika, nerozmyslala si o tom, ze si obrad urobite sukromny? intimny, len s najblizsimi, alebo len sami dvaja? hostia by vas mohli cakat na hostine... povodne som svoju svadbu chcela poriesit tymto sposobom, ale nakoniec sa nam podarilo vybavit obrad vonku, priamo na mieste oslavy... ale na tvojom mieste by som urcite nechcela zabezpecovat odvoz, auta, taxiky, autobus pre hosti, ktori sa pridu pozriet na obrad. vychutnajte si ho vy, je to vasa vec, nebudete mat stres, nebudete sa citit previnilo a oslava zacne potom... tak nech ti to vyjde, akokolvek sa uz rozhodnes. ***
Odpovedať
Profilova fotka
to: kkkika ako radia dievcata - spytajte sa vo vasej cirkvi, ci je povolene sobasit sa mimo svatostanku...ak ano, knaza doviezt (ak je ochotny cestovat) ta mensia komplikacia ako celu pereput svadobcanov my napr. mame tiez taku komplikaciu v BA a aj to sa snazime vyriesit "importovanim" matrikara na nase miesto svadby, pretoze aj presuvanie v ramci mesta vsetkych svadobcanov sa nam nevidi ako najidealnejsie riesenie...lahsie "prevlecieme" jednu osobu...
Odpovedať
Ahojte kočky, ja osobne by som určite necestovala tak ďaleko, ľudia budú unavení, otrávení a všetci do jedného nervózni, to mi ver. Kkkika pokúste sa vybaviť si kňaza, ktorý príde za Vami a popritom aj miesto sobáša - napr. Beladice, aj keď je to tam trošku zložitejšie s termínami (niekde som to čítala tu na fóre). Nedočítala som sa termín Vášho sobáša, no aj keď Vás od neho delí napr. trištvrte roka, začnite si to vybavovať, aby ste potom neboli sklamaní, že je všetko zajednané a vy nemáte priestory..
Odpovedať
Ahojte, nahodou som narazil na tuto stranku a myslim si, ze je to skvele forum, verim, ze vam to pomoze spravit vas svatobny den takovy, ze nanej budete pamatat po cely cas a celu vecnost. Ako predseda odbocky Cirkvi Jezisa Krista Svatych neskorsich dni - prezyvane Mormonska Cirkev sa vam v tom budem pomoc. Na zaklade registracie, ktora bola cirkvi udelena mame aj pravo sobasit. Čo sa tyka sobasov cirkev nema ziadne poziadavky na to kde sa to musi vykonat. Kedze sme ale viazani slovenskymi zákony, musime tu svatbu vykonat na mieste, ktore je pre taku udalost vhodne a kde sa budete vy a vasa rodina dobre citit. Ja sam som mal svadbu v Brne a moje zena pochadza zo Sniny, ale aj tak tam bolo vela ludi, ktory prisli z Moravy a Slovenska. Tento priklad uvadzam z toho dovodu, ze ak clenovia cirkvi budu pozvani tak im urcite nebude robit problem priist do Nitry :-) a okolia. Moje skusenost je taka, ze kedze v cirkvi verime, ze sme bratia a sestry, tak mozna nejake pociatocna recepcia pre sirsi spolocnost by mohla byt spravena len z toho co prinesu. Uprimne povedane ja som po necom podobnom mal viac jedla a tortov nez pred tym. Neskorsie (asi 2h) sa moja rodina a rodina mojej manzelky odobrali do blizkej restauracie, kde sme spolu stravili zvysok odpoludna az do vecera. Som vdacny, ze si chcete vas mozna najdolezitejsi den dobre naplanovat. Co sa tyka mna, ako predsedy odbocky spravomoci oddavat ja sa prisposobim vasim planom a poziadavkam tak, aby som splnil vase zelania a poziadavky zakonov Slovenskej republiky. Pri najblizsom stretnuti mna mozte povedat viac tak, aby som zasiel na miestnu matriku a vybavil vsetky potrebne veci - ked budete vedet kde ta svatba bude :-)
Odpovedať
Profilova fotka
joj, mormoni...a to ste naozaj presvedceni o tejto viere? Aj vy patrite k tym, ktori propaguju mnozozenstvo? akoze jedna manzelka a dalsie "duchovne"? teraz je akurat ta afera, vsade sa o tom pise, ze z nejakeho ranca v CR uz odviedli vela zien a hlavne deti. Aj to bola nejaka odnoz mormonov. Oni tam sulozili s detmi, boze hroza...ked som videla tie zabery, tie zienky a deti, tie saty a rovnake ucesy...isla z toho az hroza, preboha. Uprimne, ja by som sa bala zit s takym clovekom, ktory ma takuto vieru. Ako ste k nej preboha prisli? PS-nechcem nikoho urazit, citala som, ze jedine tato odnoz propaguje mnohozenstvo, ale su to tiez mormoni...brrrr :-S Ale aj tak Vam prajem vela stastia!
Odpovedať
mysty, ten skandal je v usa... pokial si tie clanky citala, tak sa tam pisalo, ze je to naozaj nejaka odnoz tejto cirkve, a ze ta "povodna" alebo ako to nazvat sa od toho distancuje... a myslim, ze zlych ludi najdes vzdy a vsade, cize... kkkika, myslim, ze obrad moze byt kdekolvek, nemusi to byt len sobasna sien, kostol alebo kastiel. ma to urcite podmienky, ktore ti presne nepoviem, ale niekde na fore ich urcite najdes, myslim, ze jedna z nich je aj slovensky znak... viem, ze v ba sa svadby robia aj v hoteli kamila alebov pegase... takze mozno by bolo fajn najst nejake taketo miesto v nr a dohodnut sa s tym, kto vas ma sobasit, ci je to mozne. drzim palce :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Čo sa týka civilného sobáša tak ten moze byť hocikde. Úradníci pridu kamkoľvek - samozrejme za poplatok. Cirkevný sobáš mimo kostol nie je možný. Farari ho nerobia lebo 'by to stratilo svoju pointu'. Cirkevný sobáš ma veľa dolezitych veci ktoré mozu byť dodržané iba v kostole.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?