Ako začať? Kam mám ísť ako prvé? Trnava

Ahojte kočky... prišla som sem medzi vás a veľmi sa mi páči aká je tu komunikácia medzi vami a ako pekne sa snažíte poradiť. S priatelom sme začali riešiť svadbu a som veľmi zmetená... Neviem kde začať.... Nemám jasné predstavy čo chcem, mne je v podstate jedno a prispôsobím sa. Viem že chcem mať svadbu v hrubom kostole,( Trnava ) pekné šaty a dobré jedlo 8-) .... a veľmi ma znepokojili komentáre ktoré som tu našla že rok dopredu už nieje možne zohnať v Trnave reštauráciu/sálu. Ja by som totiž chcela mať svadbu ešte tento rok , pre mna zamna aj za 2 mesiace :-D ( nemáme s partnerom radi dlho plánované akcie 1-2 roky dopredu, ked nevieme ani čo bude zajtra )..... Bola by som rada keby ste mi poradili ako mám začať, čo treba....kam ísť....nejaké rady....postrehy....dakujem ;-)
Odpovedať
Ahoj, tak prvé a najdôležitejšie veci sú: zohnať si sálu (reštaurácia, jednoducho miesto, kde budete mať hostinu), zajednať si hudbu, kameru, foto, termín v kostole, to je na začiatok najdôležitejšie.
Odpovedať
Ahoj, my sme ako prvé riešili: 1. matrika 2. miesto obradu (nemali sme v kostole, mali sme civilný sobáš mimo priestorov matriky) a 3. miesto na hostinu. Skoordinovať tieto 3 veci na dátum, ktorý by všetkým vyhovoval, to teda dalo zabrať :-) Vtedy nemohol ten člen rodiny, vtedy ten, ďalší termín zas nebol voľný na hostinu, ďalší termín nám zase oznámili na matrike, že v tento deň oni nesobášia... Takže sme sa celkom slušne nabehali a natelefonovali. Čo sa týka obsadenosti, je to asi veľmi individuálne. My sme mali svadbu v Bratislave, vybavovať sme začali asi 8 – 9 mesiacov dopredu. V jednom hoteli mali ledva-ledva voľné nejaké posledné 3 termíny (inak vraj mali od marca do októbra plno). Nakoniec sme sa rozhodli pre iný hotel, kde sa na nás 8 mesiacov pred svadbou usmievali, že načo to riešime tak skoro. Závisí asi aj od toho, či ste viazaní len na sobotu, alebo by ste vedeli mať sobáš aj v iný deň v týždni. (Ak aj má podnik soboty plné, možno by sa dalo dohodnúť na iný deň.)
Odpovedať
my sme si salu zajednavali asi tri mesiace dopredu...tiez sme mali svadbu v hrubom kostole a s terminom sme nemali problem,aj ked ten som bola dojednat asi polroka dopredu.....inak ako prve som sla na matriku pre papiere a potom postupne bsetko ostatne,,,,kolace a tortu som zajednavala asi dva mesiace pred a oznamka som dala robit asi tri mesiace pred svadbou....ja som si uz predtym pozerala na nete ponuku siat v TT a v podstate som sla na istotu....mala som skoro bsetko preluskane este davno predtym ako sme sa vobec dohodli na tom,že sa zoberieme
Odpovedať
Velmi zalezi od toho, kedy chcete mat svadbu. Ja ked som minuly rok v marci sa v tt pytala na termin v septembri, tak ma vysmiali v relaxe, maxime aj na kopanke. Ze beznadejne plne co sa sobot tyka. My sme ale potrebovali vacsiu salu, takze sme nemali az tolko moznosti. A iny den ako sobotu sme nechceli. Hrubak je v tt tiez dost ziadany. Takze ja by som urcite skocila na faru, nech ti povedia volne terminy, vybrala by som si nejake 3-4 a obvolala miesto na hostinu s konkretnymi datumami. Ostatne vybavis, mozno nebudes mat top dj ale isto sa da svadba poriesit aj za menej ako rok ;-) inak co sa miesta tyka, teraz sa svadby robia aj vo forhause - forhaus.sk alebo tak nejak, este asi nie su taki vychyteni a znami, takze by mohli mat volne terminy a su na skok od hrubaku.
Odpovedať
Ja som svadbu zbuchla za 1.5 mesiaca. Zavolala som na faru do hrubeho kostola; ukecala ich na datum, a hned som potom isla do par metrov vzdialeneho patriotu. Tiez mali volny termin. Ale aj dream alebo spomenuty forhaus je pekny. A blizko kostola - napeso. Netreba chaosit a planovat 8 mesiacov vopred.. jedine zeby ste chceli nejaky vychyteny datum. Vela radosti pri priprave :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?