Ako naznačiť, že chceme radšej peniaze, nie dary?

Ahojte nevestičky, nepoznate niektorá nejaký veršík alebo niečo vtipne čo by sme mohli pridať k pozvánkam k svadobnému stolu ohľadom darov??? Teda okrem toho znameho: "Kto by si hlavku lámal nad svadobným darom... " Už vopred Vám ďakujem za Vaše kreatívne nápady :-)
Odpovedať
1
2
9
Profilova fotka
janka a co využít zdejší svatební listinu nebo jak se to jmenuje??my pak všem jen dali odkaz a ti co neměli net se informovali u příbuzných, kteří ho vlastnili.Klidně jukni na naši listinu, měla by tu asi ještě být.pa ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Janka - nemyslis, ze sa Teba alebo napr. Tvojich rodicov pozvani hostia dopredu nespytaju, ze ake dary by Vam spravili radost? Ak ano - tak je problem vyrieseny ...
Odpovedať
Ja si myslim, ze hostia, ktorym na Vas zalezi sa urcite spytaju. My sme chodili pozyvat aj osobne. Hostia sa nas pytali kde budeme byvat a tak. Samozrejme, ze sme povedali, ze si kupujeme novy bytik a ze si potrebujeme nakupit nabytok. Pochopili a vecne dary boli tak 2-3. Aj to bol 1 dohodnuty a 1 velmi mile prekvapenie. Mali sme 120 hosti. Vsetko ostatne boli peniazky. Takze sme velmi spokojni.
Odpovedať
kuk sem http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
Janko my to taky resili, je to takova eticka otazka, kazdemu je urcite neprijemne si rict o penize. Ale pro hosty to kupodivu bylo jednodussi. I oni se potykali s problemem - co kdyz uz jim nekdo neco takoveho koupil? A svatebni listy jsme zavrhli, protoze nam prislo drsne diktovat nekomu, co nam ma koupit. Je to totiz o tom, ze kdyz uz je listina z pulky vybrana a zustavaji treba jenom drazsi darky, tak je to neprijemne. Rict si o penize bylo jednodussi.
Odpovedať
Profilova fotka
my si zase vsatební listinu nemůžeme vynachválit, spousta dárků zůstala nezarezervovaná, takže výběr byl ok ;-) .Navíc jsme všem mohli dát najevo, že upřednostníme penízky a když už budou chtít teda něco vybrat, tak mají spoustu možností ;-) Opravdu jsme dostali jen to, co jsme chtěli a jsem za to moc rádi 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
Moje mamka jednou nadhodila něco ve smyslu "doufám, že nebudete dopředu psát seznam, co Vám jako kdo má koupit" :-( Takže teď jí předat svatební listinu asi nepřipadá v úvahu. My budeme mít asi jen nejbližší rodinu + několik kamarádů (stejně to vyjde kolem 30 lidí) a nějak nevím, jak bych si měla říkat o to, co chci. Asi tuto část řešit nebudu; větší dary neočekávám a u těch menších se zase zkousne, když se někdo ne úplně trefí...
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj..nasi znamy to udelali tak, ze otevreli ucet..kdo chtel tak tam mohl neco dat..nevedela jsi od koho to je..uz spolu delsi dobu zili tak do domacnosti nic nepotrebovali...tak jsme jim vsichni dali nejake penize na ucet..je na tobe klik jsi chtel..myslim, ze je to tak super...
Odpovedať
Profilova fotka
My sme v case svadby spolu uz rok zili a takmer vsetko sme uz v domacnosti mali a navyse zijeme v zahranici, tak sme sa bali, ze budeme platit za nadvahu ak nam kazdy z nasich 120 hosti da co i len malilinky darcek. Nastastie vacsina ludi nam dala peniaze, ale priznam sa, ze ked sa ma to niekto opytal co chceme ako dar, tak som mala zaludocne vredy z toho, ako im oznamit, ze najlepsie su peniaze. Kamaratom sme to samozrejme nevraveli, to nam prislo nevhodne. Ja osobne by som dala inym iba peniaze, nic nemusim zhanat a nemusim sa bat, ze sa netrafim do vkusu ludi, ktorym to kupujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj holky, my to rekli vsem na trovinu. Kazdy se nas ptal, co budeme chtit a my jsme rekli, ze bychom si radi vsechno koupili podle svych predstav, tak at nam prispeji radeji nejakym jakymkoliv obnosem a nikdo se nezlobil, jeste byl rad, ze mu odpadla starost s nakupy.
Odpovedať
Profilova fotka
my podobne, ak sa nas niekto opytal co chceme, povedali sme ze chceme peniaze. Avsak aj tak sa nasiel niekto z rodiny , kto to vedel a mal potrebu kupit nam nieco hmotne....napr. porcelanovy servis :-) .Takze sa tomu aj ak nevyhnete, ze nejake veci podostavate...inak priatelom som poslala mailom toto: http://www.mojasvadba.sk/album/album....
Odpovedať
a čo robiť, keď je niekto zaujatý, že peniaze nie sú spomienka a kúpi porcelán čo mladý vôbec nechcú. :-| ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
V tom pripade by som sa snazila naznacit co a kde mi maju kupit. Moja kolegyna bola velmi opatrna a vopred sa ma opytala. Tak isto aj moj manzel si bol vybrat dar spolu s kolegami. V podstate teraz mame vsetko v jednej farbe a celkom to dokopy ladi. Nemusime nic skryvat v pivnici. Ked hostovi na tebe zalezi, tak nech respektuje to co sa ti paci.
Odpovedať
Profilova fotka
To je pak holky sila, co? Tvarit se jakou mate silenou radost z toho co jste dostali a doma pak premyslite, kde to schovate :-)
Odpovedať
Profilova fotka
:-D :-D tak to jo, ale tak to asi je :-D Taky bychom chtěli raději peníze....Protože co potřebujem máme a vkus má každý jiný... :-N ...no uvidíme x-)
Odpovedať
Profilova fotka
surovo im to povedzte, ked sa vas opytaju, co si predstavujete. my sme tiez povedali. alebo sme povedali ze chceme tu a tu pracku a kupili nam ju. takze sm mali presne co sme chceli.
Odpovedať
Janka najlepsie je to povedat na rovinu. Ak sa vas budu pytat,povedzte, ze peniaze :-) Ti chapavejsi sa vas ani nebudu pytat a rovno vam daju peniaze ;-)
Odpovedať
My to udelame asi tak, ze kdyz se nekdo zepta, rekneme ze nejlepe penize, ale jestli nam chce dat neco konkretniho, mame seznam...teda jestli ho udelam... :-|
Odpovedať
ahojte, no y by sme tiez radsej peniaze a ked to budem mat niekomu povedat asi budem mat zaludocne vredy... zoznam darov neprichadza do uvahy, zijeme v ba, svadba bude na orave a aj vacsina hosti bude z oravy. ja nemam prehlad o veciach tam a chciet od niekoho, aby isiel kupovat dar do ba je blbe... a okrem toho situacia s byvanim je zlozita, takze teraz nepotrebujeme nic a o par mesiacov mozno toho, co budeme potrebovat bude vela a urcite to budeme chciet vsetko zladit.
Odpovedať
Profilova fotka
brcka: tak u nas sa to stalo, ze nam predsa dali porcelan a zatial lezi este v dome rodicov priatela....tak co uz , takym darom sa nevyhnete, niekto da mozno i cast penazi a aj nieco kupi. Najlepsie je ked uz vam niekto chce kupit nasilu dar a odmieta penazny dar, ist si ho vybrat resp. dat ho kupit konkretny. Nasa teta tak poverila svokru nech nam kupi porcelan. supravu , svokra nam to prezradila a kazala nam nech si ideme vybrat a nasledne ju kupila v mene starej tetusky....je to lepsie...mensie zlo :-D
Odpovedať
Tiež si myslím, že najlepšie je to povedať na rovinu. Alebo povedzte, že šetríte na nejakú konkrétnu väčšiu vec a vyzbierané peniažky na to chcete použiť. Potom budete mať takto spomienku na všetkých. My sme tiež nechceli dary. Máme všetko čo potrebujeme, ale aj tak sa našli snaživci, ktorých pamiatka leží v pivnici alebo u rodičov 8-( a budú tam navždy. Nuž keď si nekto nedá povedať je to ťažko. Ja by som si ani nedokázala vybrať napríklad porcelán. Neznášam ho a skončil by asi ... našťastie sme ho nedostali :-) Povedať sa to dá rôznym spôsobom a kto je normálny tak to pochopí.
Odpovedať
no práve, ja som za peniaze, aj budeme dávať, alebo poukážku, nech si sami vyberú, ale rodina mladých je zanovitá, o peniazoch nechce počuť, trvajú na porceláne. mladý pritom sú moc moderný, porcelán je to posledné po čom túžia. je mi ich ľúto, a seba tiež, lebo na revanš nám dajú tiež porcelán ]-( :-D :-S
Odpovedať
nuz...hadam aj nasi hostia budu chapavi...a vobec..budeme tam mat ludi, ktorych tam mat chceme, takze by som sa ani nepozastavila nad tym, ze nic neprinesu..nejde o to, ale jasne...patri sa...tak im povieme narovinu, ze potesia korunky...vsetci vedia, ze mame komplet zariadenu domacnost, tak hadam nebudu kupovat len nieco, aby bolo....a vacsi byt nam asi nedaruje nikto z nich :-D...hlavne nech si donesu dobru naladu, aby nam nas den sprijemnili ;-)..
Odpovedať
Bože ja tomu nerozumiem. Dary sa dávajú novomanželom vlastne z akého dôvodu? Myslela som, že aby potešili. Ako tak čítam a mierne aj so svojej skúsenosti vidím, že to neplatí vždy. Prečo? Je to také... brcka a nedalo by sa to tej rodine nejako jemne vysvetliť? Priznám sa, že ja by som sa viac potešila ak by mi radšej nič nedoniesli ako by som mala dostať niekoľko sád porcelánu, gravírované vázy a staromódne príbory, o dečkách ani nehovorím. Uložné priestory sú problémové vždy a ani za nič na svete by som neboloa ochotná obchádzať v skrini veci ktoré mi niekto nasilu vnútil a sú mi na nič. Rozhodne by som sa ich zbavila aj keby sa na smrť niekto urazil, v prípade že som dopredu prosila aby mi nič také nedávali. Moja mama a hlavne bybka mala kedysi utkvelú predstavu, že mi musia v priebehu môjho dospievania tvoriť výbavu aby som mala, keď sa vydám. Rázne som im to už vtedy zatrhla a hneď som im vysvetlila, že vydávať sa dlho neplánujem a možno aj nikdy a keď to náhodou raz spácham určite nebudem chcieť v skrini nové ale totálne nemoderné veci ako napr. vzorované uteráky čo boli v móde v minulosti alebo návliečky a tak. Našťastie to pochopili. Teraz si to radšej pekne postupne kúpim a bude to presne podľa môjho vkusu a potreby.
Odpovedať
my sme to vyriešili tak, že sme síce nepoužili celú tú "známu" básničku, ale napísali sme niečo v zmysle: "Srdečne Vás pozývame k svadobnému stolu a zároveň Vás prosíme, aby ste si nelámali hlavu nad svadobným darom. Doma nám už nič nechýba a najkrajším darom pre nás bude Vaša prítomnosť." Inteligentnejší pochopia, menej inteligentným to vysvetlíme osobne. Aj my žijeme v zahraniční, takže nosiť niečo domov neprichádza do úvahy.
Odpovedať
tak nejak mi bihan sformulovala myslienky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
bihan: tak myslim ze tymto vyrokom diskriminujes naozaj tych starsich alebo ,,menej chapavych" :-D :-D :-D ja by som si mohla byt urcite ista, ze to vyse polky ludi nepochopi.....ale mas pravdu tak co , svadbu robis nie kvoli darom .na margo porcelanu...ani ja som to v zivote nekupovala a skoro ma trafil slak...ale islo o 92 rocnu tetu, ktora trvala na klasike a teda ked uz vam niekto ponukne ze vam nieco kupi, tak je to lepsie ako nic :-. teda ja vyzeram jak vypocitavka obecna :-D :-D ale nakoniec to dopadlo celkom dobre, kupili sme si taky celkom super taky zvlastny tvar, uleteny ( nie klasicky) a celkom ked budem mat kuchynu tak ho budem pri sepci situation vyuzivat....ale aj tak sa pritrafilo ,,par" veci, ktore neviem kam dam napr. obraz...apod.
Odpovedať
Profilova fotka
Baby mate pravdu, pre nasich rodicov a starych rodicov je to tazke pochopit ze nechceme porcelany, keramiku, milion poharovych setov, navlecky na duchny a cojaviemco sa volakedy darovavalo na svadby...mne to tiez trvalo pokial som to mojmu ocinovi vysvetlila aby povedal rodine (ak sa ho to budu pytat) ze dom mame zariadeny, ze vsetko mame, ak chcu mozu prispiet na svadobnu cestu a hotovo...tym padom date najavo ze chcete peniazky a aj oni budu spokojny ze prispeli na medove tyzdne dvom zamilovanym...nie?
Odpovedať
Aj my sme mali takych hosti, co nam vobec nic nepriniesli a boli pritom z Bratislavy :-S
Odpovedať
Bratislava vyznela ako "raj" na zemi..agina :-D...
Odpovedať
1
2
9
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?