Ako motivovať personál na svadbe? Máte tipy?

Profilova fotka
ahojte pozerala som ci nie je podobna tema ale nenasla som, chcela by som sa otvorit tuto debatu na temu: ochotny personal na svadbe - ako to dosiahnut - dat nejake peniaze predtym potom, motivovat ich? dat im vino? kolace? najma nech nie su protivny a nekradnu veci - som pocula ze to je dost casto problem ;-) dakujem za vase skusenosti a postrehy a rady vopred. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj, my sme sa boli v priebehu večera poďakovať kuchárom, pochváliť a tak, pripili sme si s nimi, aj s prevádzkárom a po záverečnej samozrejme výslužka ;-)
Odpovedať
Ja ocakavam ze nas personal sa bude spravat normalne profesionalne. Obsuhu nam zabezpecuje hotel, neplatime za to nic. Nemyslim si ze tringelt ich nejako moze motivovat, ved pred hostinou im tringelt nedas ci ano? My tam budeme mat manazerku hotela pocas celej hostiny takze ak by bol nejaky problem, obratim sa na nu ale predpokladam ze na vsetko dohliadne a nebude treba nic riesit. Zakusky a vino to som neuvazovala ze dat obsluhe. Budu to mat normalne zaplatene z hotela.
Odpovedať
Profilova fotka
no my tam tiez budeme mat manazera hotela ale aj tak sa bojim ze predsa len tam moze zaposobit ludsky faktor, neviem, prave preto som otvorila tuto temu. pocula som ze aj ked cokolvek urobis ze sa na tom obsluha vzdy nabali, no a tak sa pytam ze ako tomu zabranit. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je podnik profi, tak sa aj chovajú zamestnanci, a motivovať ich nemá čo nejaký tringelt dopredu a alkohol už vôbec nie, veď sú v pracovnej dobe 8-) A myslím, že dopredu sa to nehodí a ak - radšej potom, ak budete spokojní a budete chcieť...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja osobne si myslím, že nielen podnik, ale aj zamestannci na každej svadbe slušne zarobia... vždy pre nich ostávajú výslužky a kadečo iné a majú za to nadčasy a nemyslím si, že nosiť im vopred peniaze, alebo niečo iné je potrebné. V profesionálnom podniku vedenom dobrým manažérom si to podľa mňa zamestanec nedovolí... lebo manažér si nenechá pokaziť povesť pre jedného nenažraného časníka, alebo kuchára... =-)
Odpovedať
Profilova fotka
minitrouble-to určite nie je pravidlom, že sa personál vždy nabalí, my sme mali profíkov a manažér-prevádzkár bol tiež prítomný, platili presne len za tie porcie, kt. sa reálne zjedli a za to, čo sa vypilo nad rámec našich nápojov. Dokonca sme platili menej ako bol rozpočet. A reštika má výbornú úroveň;-)
Odpovedať
Profilova fotka
hmm,..no my budeme mat v hotely Kamila tak neviem, malo by t ;-) o byt aspon podla mena vcelku slusny podnik, tak neviem, mozno by potom mali casnici byt mili, no uvidime.
Odpovedať
Profilova fotka
Prvym krokom je vybrat si restauraciu/hotel na urovni a s dobrymi referenciami. Nas prevadzkar hotel uistil, ze on tam bude celu dobu a poprosil nas, aby sme casnikov a kucharov vyplatili nadranom ked oslava skonci - toto ale nie je tringelt ale 100,- Sk na os/hod po 22.00. No problem a samozrejem ze im to zaokruhlime nahor ak budeme spokojni s obsluhou :-) Vysluzku v hoteli nenechavame, to sa mi zda zbytocne, ved tam mavaju akcie kazdy vikend a je to vlastne ich job. Nebojim sa ze by nam nieco kradli, mozno som naivna? 8-)
Odpovedať
Urcite dostanu az po. A pocas svadby mily usmev na vymenu, nejaky ten poharik a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
no s tym kradnutim, po pravde kamoska si popri vysokej skole zarabala ako casnicka- na slovensku aj vo viedni a povedala mi ze som ozaj naivna ak si myslim ze niekto z obsluhy nekradne - teda nezoberie aspon daco, no a nerobila v podnikoch 3 cenovej skupiny a poznala casnicky co to robili ako svoju profesiu a tie jej to potvrdili. o tringeltoch nehovoriac. preto sa snazim co najviac nazorov k tomu zozbierat. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Cappy, som rada ze mas pozitivne zazitky, dufam, ze to bude aj u nas tak :-D
Odpovedať
Ja dufam, ze s tym problem nebude..
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja sa tiez nebojim ze by nieco kradli. Vlastne nie je co kradnut. Alkohol berieme od nich, donesieme si len zakusky a slane. Tak ked si daju po zakusku tak nech ale zeby sa nabalovali, to asi nie.
Odpovedať
Profilova fotka
mini, ale je iné uzobkávať z jedla a vypiť ti dvojdecku coly... nemalo by sa to, ale ty v práci netlačíš súkromné veci na firemný papier na firemnej tlačiarni? Nesedíš terza na nete a za firemné peniaze riešiš súkromné veci? A čo telefonáty...? Všetko má svoje hranice... samozrejme, ak ti bude niečo z objednaného na svadbe chýbať, je to nepríjemné a personál si to odskáče... ale napríklad, ja som nemala žiaden problém s tým, že sme nechali všetky otvorené fľaše s alkoholom v podniku (okrem pár, čo si niekto vzal)... áno, zarobili na tom a čo? Boli sme spokojní... A tvojej kamoške by som odkázala, že toto je choroba gastarbeiterov... kradnúť v podnikoch... ja som robila v nemecku v štýlovej reštaurácii a zamestanci si blokovali všetko čo zjedli a vypili počas služby... manager potom prišiel a niektoré veci odpustil... bolo to prosto čisté a fér z oboch strán... nevidela som dôvod kradnúť...
Odpovedať
minitrouble, myslim, ze si zalozila velmi zaujimavu temu. Aj mna to zaujima. Tiez sa chcem spoliehat na ludsku cestnost a profesionalitu. Ale napr. na sestrynej svadbe nejake kolace zmizli este pred tym, nez zacala hostina. A vsetky zakusky sme si doniesli my skoro rano.
Odpovedať
Profilova fotka
Mne by az tak nevadilo keby nieco ukradli, hlavne nech su mili k nasim hostom. Nad touto tetou som zatial nerozmyslala, ocakavam profesionalitu, tak dufam ze sa nesklamem.
Odpovedať
ahojte, ja si tiez myslim, ze zalezi na kvalite vybrateho podniku... My sme napriklad nezaplatili ani korunu dopredu, dokonca sme nepodpisovali ani ziadnu zmluvu... / dohodli sme sa len, ze platit budeme v nedelu poobede, aby sme sa mohli v klude vyspat a naranajkovat... / Vedeli sme, ze sme si vybrali ten najlepsi podnik siroko daleko, ktory si nebude chciet kazit reputaciu. Co sa tyka obsluhy do rana, dohodli sme sa s majitelom, ze sa sami rozhodneme, ci budeme alebo nebudeme nechavat sprepitne... Nakoniec bol ucet naozaj mastny, nechali sme este nejaku tisicku navyse a myslim, ze spokojnost bola na oboch stranach / musim napisat, ze pocas celej svadby sme mali asi 15 -20 casnikov pre 80 ludi a bolo plnene naozaj kazde nase prianie, do rana ich zostalo asi 8 - 10 / - od majitela sme nakoniec este dostali krasne balenu balentinku - neviem ako sa to pise, lebo to nepijem :-( + pozvanie na obed, kedykolvek pojdeme okolo -myslim, ze to bolo mile gesto x-) - ci nieco zmizlo? tazko povedat, pri takom mnozstve hosti...kedze sme vsetko brali od restauracie / okrem zakuskov a ovocia /, platili sme len zato, co sa minulo - hostia nemali obmedzenia na alkohol, takze sme si na ucte nasli naozaj krasny vyber pitiva - od archivnych vin az po 15 - rocne whiskey a slivovice... ale co uz, svadba je len raz a ja stopercentne viem, ze sme mali hosti, ktori taketo veci piju, takze si nemyslim, ze by nas majitel podviedol... :-|
Odpovedať
Profilova fotka
no, som strasne moc zvedava, na to ako to cele dopadne, ja sa ozaj snazim spoliehat na to ze hotel ma dost dobru reputaciu a ze sa budu snazit, v podstate mi je tiez jedno ze ci si zoberu nejakych 5-10 kolacikov alebo vino, najma mi ide o to aby boli mili a ochotni, no uvidime, este mame mesiac tak tam chceme co najcastejsie chodit a pozerat sa ako sa tam spravaju. ale aj tak som rada za vase nazory. madelaine po pravde nesuhlasim s tvojim nazorom ale neberiem ti ho, ze je to choroba gastarbaiterov, aj ja som bola dlho vonku a neni to len na nizsej urovni, + mam skusenosti aj s lekarmi a inymi ludmi ked som ako studentka organizovala rozne podujatie pre ludi - velke akcie pre 200 ludi, takze asi tak. ;-)
Odpovedať
minitrouble - to ako sa spravaju k zakaznikom najlepsie zistis , ked sa tam prides najest v nejaku nevhodnu dobu, ked maju obycajne malo hosti... tazko poradit kedy to je... my sme si napr. davali robit skusobne menu v kazdej restauracii, ktora bola vo vybere... na zaklade skusenosti sme potom postupne vylucovali ;-) / vtedy vidis ako sa k tebe spravaju, s akou zodpovednostou k veci pristupuju a v neposlednom rade aj ako jedlo vyzera a chuti/
Odpovedať
Profilova fotka
no nad tym som uvazovala, len neviem ci funguju aj ako restauracia pre verejnost alebo nie, no na buduci tyzden to zistim, mame tam dohodnute stretnutie, tak som zvedava. ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
baby plati sa vzdy asi tak 10% z celkovej sumy tringelt, alebo to nie je povinne, ja si myslim, ze dal dalsie peniaze asi tak 3000, len tak je dost. ved tam dame aj vysluzku. a myslim ze aj tak na tom maju dost, ako to riesite vy.
Odpovedať
Profilova fotka
baby ktore mate uz po svadbe, dali ste nejake tringelty a kolko asi tak z tej celkovej sumy to bolo. mne sa fakt zda dost vela aby som im len tak dala 3000, budeme mat asi 21 dospelych ludi a do polnoci by sme to chceli skoncit,
Odpovedať
My sme nedávali žiadny "tringelt", veď sme im za prácu zaplatili a nabalili sme im aj výslužky... ;-)
Odpovedať
ja si tiez myslim, ze tringelt sa uz nenechava.. mozno by som este dala nieco tym castnikom, kt. ostali dlhsie, ale inac asi nie.. neviem, podla mna sa uz nic nenechava, ale opravte ma, ak ano :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?