Živá kapela verzus Dj

Profilova fotka
...som vdacna za kazdy nazor, skusenost, radu ci pripomienku :)
Odpovedať
tiez mam tu dilemu, dobra ziva kapela vie urobit paradnu zabavu, ale predsa len clovek ma nejake oblubene hity ktore by rad pocul a nie kazdy host sa vie zabavat na vsetko. a zaplatit si oboje asi nema zmysel. neviem
Odpovedať
Profilova fotka
viem, ze tato kapela hrava okrem ineho aj na plesoch a zabava udajne neviazne... ale fakt je aj ten, ze na svadbe budu rozne vekove kategorie a nie kazdemu moze vyhovovat ziva kapela...
Odpovedať
Profilova fotka
@alien2603 My sme mali cimbalovku a DJ - bolo super!!! :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@mariamaier Takze ste to pekne skombinovali :) ...aj tato moznost ma este napadla. Len neviem zasa, ci budu ochotni prist len na par hodin nieco pohrat... ako ste to mali vy poriesene?
Odpovedať
Profilova fotka
@alien2603 My sme mali cimbalovku od chodnikov (odobierky) az do rana a DJ bol na celej hostine :-) Pekne sa striedali, takze neboli ziadne prestavky.
Odpovedať
Profilova fotka
@alien2603 my sme mali tiež cimbalovku aj DJ a táto kombinácia bola super. Každý si priešiel na svoje. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež odporúčam aj ľudovú hudbu aj DJ. Každá veková kategoria si príde na svoje a určite nebudeš mať žiadne "hluché miesta" a zábava nebude viaznuť. Mali sme to rovnako ako mariamaier a boli sme spokojní a tiež naši hostia.
Odpovedať
@nataniel108 presne toto je kľúč... Vy si pozývate ľudí, viete z akého prostredia sú, či sú z dediny a majú radšej ľudovky alebo z mesta a nepoznajú ani valčíkové a polkové kroky.Či bude prevaha mladých ľudí, alebo kategória 40-60 rokov, podľa toho ako starý pár sa berie, či má súrodencov starších, mladších.... Skrátka odhad treba použiť. No a výber kapely a DJ-a? To je ťažké, pokiaľ nemáte s konkrétnou kapelou skúsenosti z podobnej akcie. Ak ich niekto vychváli doneba, je možné že vy budete celý večer hlavou krútiť. Internetové ukážky tiež kapely dávajú samozrejme to najlepšie čo sa im kedy podarilo nahrať a s vystúpením na svadbe sa nemusia zhodovať a častokrát ani podobať. Nakoniec plusy kapely? Kto bol na Live koncerte hociakej kapely vie že živá muzika má čosi do seba, má svoj náboj ktorý sám o sebe dokáže zabaviť. Mínusy: tiež sú to len ľudia a hrať od 16,30 do 4,00 je viac ako únavné a to musíme brať do úvahy že museli navoziť aparát, pozapájať a pripraviť sa. To znamená že únava funguje na každom a na rozdiel od DJa dokáže ovplyvniť aj výkon. Dobré kapely, ktoré hrávajú často sú ale samozrejme vytrénované a zvládnu to ľavou zadnou. Členov je vždy viac ako DJ-a, tzn. minimálne dvaja až šiesti, a to sú náklady na stravu, pitie dovoz navyše. DJ- ak nepríde s tímom je väčšinou sám, ak je sám nepije lebo šoféruje, málo zje, unaví sa aj on, prirodzene, ale kvalita hudby ostáva, rovnako ako dĺžka prestávok. Ostatné záleží od kvality DJ-a, tiež má v ruke mikrofón, vie alebo mal by vedieť podať sprievodné slovo, vystupňovať zábavu, udržať ľudí na parkete, okomentovať úlohy družbov pred čepčením, ohlásiť sólo mladomanželov a veľa veľa iných drobností. Na záver, šablóna na ideálnu hudbu na svadbe neexistuje, každá svadba je iná, takže aj k tej vlastnej treba pristupovať individuálne a vyskladať ju namieru sebe a hosťom. Tak šťastnú ruku pri výbere. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@alien2603 My sme cerstvo po svadbe takze moje dojmy su take ze DJ, mali sme aj kapelu aj DJa ale mala som pocit ze kapela viac sedi a fajci ako hra... Na druhej strane hostom sa kapela velmi pacila tak neviem :) A ak by som sa este raz vydavala tak by som volila iba DJja, vie pustit aj ludove aj moderne piesne a ked si vyberies DJja usetris, kapela je strase draha. Drzim palceky aby si sa spravne rozhodla :)
Odpovedať
Profilova fotka
...velmi pekne vam vsetkym dakujem za rady :) Tak kapela je uz zajednana..., len stale vaham aj nad tym DJ-om. Najlepsia by bola naozaj ta kombinacia oboch.
Odpovedať
Profilova fotka
no ked uz sme pri tom, tak poradte dobru kapelu, najlepsie z okolia NR :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ahojky, tak my sme mali uplne rovnaku dilemu a badali sme nad nou asi 2 tyzdne....na vacsine svadieb, kde sme boli bola ziva kapela a bolo to take "interaktivne", coz bolo super, ale trochu mi chybalo, ze hrali strasne malo napr. oblubene pesnicky mladomanzelov (to si povzdychla nevesta), pretoze to proste nevedeli, resp. nemali v repertoari. Na jednej strane su trosku starsi ludia spokojni, ale u mladsich (myslim tym nie len 18ky, ale aj 30 ako sme my s drahym :-) ) bolo vidno, zeby prezili aj "aktualnejsi" playlist...v kazdom pripade vsetko ma svoje pre a proti....my sme si nakoniec povedali, ze je to nasa svadba, chceme si to uzit a mat moznost, ze nam zahraju to, co chceme - samozrejme aj nejake ludovky pre starsich svadbocanov, ale chceli sme mat tu moznost si vybrat...nakoniec sme zvolili DJa, ktory hraje straaaaaaaasne siroky repertoar a je to taka "drzka", kt. ludi bavi a "stmeluje", tak uvidime, snad sme urobili dobre. Ale vyber - ci kapela ci DJ je zalezitost strasne individualna....a pokial mas na nich pozitivne referencie, tak snad je dobre jak jedno, tak druhe!
Odpovedať
@alien2603 Moj priatel to vymyslel jednoducho a to ze bude aj aj..mozno pre niekoho zbytocnost ze sa zaplati obom, ale tak budeme spokojni a hotovo ;-) Ale nie, mne by to bolo asi jedno, pretoze ked mas niekoho dobreho tak je jedno ci je to DJ alebo ziva hudba, podstatne je ze su overeni..
Odpovedať
Profilova fotka
koncept DJ + ziva hudba mozem len a len odporucat ... skusenosti
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 mesiacoch
Profilova fotka
ja riesim podobnu dilemu....paci sa mi verzia mat oboje...ale neviem ako by to vyslo financne....najradsej by som do polnoci mala hudobnu kapelu a po polnoci DJa....ale ked si predstavim ze oboje by zobralo po 500 eur, tak je to sci fi....pomooooc
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?