Svadobná hudba. DJ, živá hudba alebo oboje?

Profilova fotka
Tak pridávam novú tému, neviem či tu niečo také bolo ale mám dilemu. Je lepšie mať na svadbe len DJ alebo len živú hudbu alebo dokonca oboch. Totižto neviem si predstaviť že by bola aj živá hudba a aj DJ. Viem že niektoré nevesty to tak mali. Tak mi prosím Vás napíšte ako to vyzerá na svadbe ja som totiž na nijakej takej nebola :-(
Odpovedať
Profilova fotka
emily je to individuálne mne sa páči i Dj i živá hudba na svadbičke, ale čo sa týka mojej svadby uprednostnila som "živú" muziku ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ja si myslím, že ideálna kombinácia je DJ + živá hudba. ;-) Ale samozrejme všetko záleží od počtu ľudí a akých hostí budeš mať pozvaných. Pokiaľ je to menšia svadba podľa mňa stačí aj DJ. Pri väčších svadbách zvykne byť kapela. Ale pokiaľ je dobrá kapela tak určite dokáže zahrať aj dobré moderné. No ale zase z tej druhej stránky DJ zahrá všetko. No neviem je to na zváženie. A tu nikto nemá skúseností z kombináciou DJ + kapela? :-(
Odpovedať
tak ja som bola na svadbe, kde bola cimbalovka a aj DJ, ktorý púšťal moderné pesničky. musím povedať, že to bola super kombinácia, hlavne tá cimbalovka bola perfektná, my sme sa s drahým tak otancovali, ako ešte nikdy predtým a ostatní na tom boli tiež tak podobne, takže odporúčam takúto kombináciu. no my budeme mať na svadbe len DJ, no kebyže máme väčšiu svadbu tak by sme zvolili určite kombináciu cimbalovky a DJ.
Odpovedať
Profilova fotka
ďakujem za názory, rozhodla som sa pre oboch, čiže živá hudba a DJ, dúfam že hostia budú spokojný a hlavne budúca svokra :-D
Odpovedať
ako skombinujete DJ aj zivu hudbu? Kto bude kedy hrat? Podla nalady? alebo...?
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam zivu hudbu, a jeden z nich robi DJ, ved neda sa aby hrali nonstop 10-12hodin, chvilu hraju nazivo, potom sa pusti z CD a tak sa to strieda, hraju ludovky, take odrhovacky, a potom moderne sa pustaju z CD, tak, aby boli spokojni vsetci.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
v každom prípade sú dobré referencie.Tradícia a moje skúsenosti vravia,že živá hudba má svoje čaro.Pozor však, nie je kapela ako kapela.Ak má jedného až dvoch-troch členov, to radšej DJ-a.Ten má väčšší výber, ale tiež to nemusí byť záruka kvality a svadba je len raz za život.Preto vyberajte najlepšie podľa odporúčaní a skúseného, čo už má niečo za sebou.Dobrých a naozaj "kapiel" je dnes málo.Cena je pre mnohých tiež dôležitý aspekt. Kapely a náklady na ňu sú vyššie než na DJ-a.Ideálne po stránke finančnej je DJ-bývalý muzikant.Mám s takým skúsenosť, odohrá všetko to, čo aj kapela, novinky hitparád a niekedy aj viac. Pritom vie ľudí zabaviť a strhnúť.Spraví prácu aj za starejšieho, aj moderátora a zabávača.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali ako zaklad DJ-a, na spestrenie zabavy sme mali na asi dve hodiny folklorny subor a po polnoci, ked zabava upadala bolo karaoke, ktore ju absolutne ozivilo a bola to jedna z najveselsich casti svadby :-)
Odpovedať
Mile baby...mam obrovsk dilemu...Ako to funguje pri plateni? Co vyjde lacnejsie? DJ alebo ziva hudba? Som z PO a budeme mat len malicku svadbu (40 ludi), kamarat, ktory robi DJ mi poradil jeho kamarata, no ten pyta 4500 za stuzkovu...tak za svadbu tipujem podobnu sumu...zda sa mi to prilis vela...Poradi mi prosim niekto???DAKUJEM!!
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj dievcatko84, myslím si a potvrdia ti to asi aj iní, že DJ je lacnejší ako živá hudba. A čo sa týka ceny, je to celkom slušné, približuje sa to skôr k spodnej hranici . Aspoň, čo som počula a zisťovala. Ale skús sa ešte poobzerať a zmapovať ceny.
Odpovedať
4500 vôbec nie je vysoká suma.
Odpovedať
A nevie mi niekto povedat ako sa pohybuje cena zivej hudby? Pripadne nejaky kontakt na zivu hudbu ci DJ z PO alebo blizkeho okolia? DAKUJEM!!!! (Moze byt aj IP)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
čo ja viem, tak živá hudba okolo 8000.
Odpovedať
Profilova fotka
baby kliknite si na jewel ...oni su perfektny...maju tam aj ceny.....su perfektny.....naozaj..mam kamaratov co ich mali...a povedali ze na tu svadbu nezabudnú, ze sa zabavili perfektne....
Odpovedať
Ahojte :-) my budeme mat zivu hudbu avsak budu pustat aj reprodukovanu hudbu ;-) Takze dva v jednom :-)
Odpovedať
Profilova fotka
My sme mali DJ-a znameho a zobral 4.000 Sk. A ziva hudba sa pohybuje od 10.000 Sk vyssie (aspon co sme zistovali my).
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte :-) Aj my budeme mat jewel .....videli sme ich dvd-cko zo svadby a nemali proste chybu. Mala som pocit, ze sa tam bavili uplne vsetci do sameho rana. Hraju na zivo a na poziadanie pustaju moderne z pc. Takže kombi zivej hudby a dj-ja. :-D :-N :-)
Odpovedať
ahojte, my budeme mat zivu hudbu, vzdy sme to tak chceli. su z nr, dost vychyteny, hraju ludovky aj moderne a cena je 10 000
Odpovedať
Profilova fotka
ahojte, my budeme mat aj zivu hudbu - je to hudba z ludoveho suboru - a oni zo sebou bravaju aj dj, su zo stredneho slovenska a cena aj s doravou je 14.000,-
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
brunetka • Dnes o 21:38 Caute baby, co je lepsie DJ ci kapela??vobec sa nevieme rozhodnut.Kapela by sa mi aj pacila, no kamosky ma odhovaraju, ze na svadbe bude vela mladych a ze DJ spravi lepsiu zabavu, ze kapela je nudna(neviem, v zivote som na svadbe kde bola kapela nebola)...No DJ sa mi zda zas dost hlucný a ludom po 50tke pojde po polnoci asi uz dost na city... bona • Dnes o 21:54 No, my mame cimbalovku a k tomu DJ-a..budu sa striedat, na cimbalovku sa zaspieva aj zatancuje, ked bude hrat DJ, zasa sa riadne vysantime Ale zalezi, aky styl hudby hrava..Napr. ten "nas" sa specializuje skor na svadby, vravel, ze diskoteky uz obmedzil. A hranie na svadbe prisposobuje zlozeniu svadobcanov, tzn. ze techno a podobne styly velmi nehrozia.. Ale skor taka klasika..povedal, ze ak budeme mat nejake specialne zelanie, staci mu povedat, ale si doniest vlastnu hudbu..Takze zalezi na tom, ako sa dohodnete.
Odpovedať
Profilova fotka
jeho ja som z vychodu a mam rezervovanu kapelu RELAX z vlachova. Mal ju uz niekto? kedze budem mat 130 hosti sa mi zdalo vyhodnejsie zobrat kapelu ako DJ, bude aspon viac srandy.. mam 30 zahranicnych hosti mimo EU takze chcem aby videli to caro nasej muziky.....
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte baby, my sme mali svadbu tento víkend a mali sme Dj a starejšieho ktorý hral aj na heligónke - takže sme mali vlastne oboje :-). Všetci hostia si pochvaľovali že sa dobre zabavili. Mne sa najviac páčilo, že starejší navyše organizoval celú svadbu tak ako sme sa s ním predtým dohodli a ja som si svoju svadbu vďaka tomu užila bez starostí.
Odpovedať
Ja by som poradila živú kapelu pozrite si skupinu Bonita hrajú všetko a moderné su super bola som na svedbe kde hrali. Hrajú aj hodinové kolečká krátke prestávky no proste vedia zabaviť všetkých ľudí.
Odpovedať
Profilova fotka
melany: o do ktorej rano ta skupina vydrzala hrat?Nebolo k nim treba DJ?Zaciname nad nimi uvazovat, celkom sa mi pozdvaju aj cena je dopohody, tak ak niektora z vas bola na nejakej akcii, kde hrali, sup sem s referenciami :-)
Odpovedať
Ahojte, no my mame cimbalovku, ale primas je moj kamarat, tak sme sa dohodli, ze sa pusti i par koleciek modernej hudby, aku si namixujeme, co sa mi zda idealna kombinacia...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte... my budeme mat na svadbe tiez kombinaciu cimbalovka + DJ, len neviem, ci moze DJ hrat hudbu, kt. si namixujeme my.... neviete nahodou, ci DJ musi hrat iba z vlastnych CD alebo moze hrat aj to co mu dame my? Lebo som pocula, ze to moze byt problem kvoli autorskym pravam tych skladieb z nasho CD, ze to moze prist skontrolovat policia :-|
Odpovedať
Pre Janocka Svadba je sukromna akcia, nie je verejna produkcia, teda nepodlieha zakonu o verejnych produkciach. Tym padom na svadbe sa moze hrat co chcete, z coho chcete, bez ohladu na autorske prava.
Odpovedať
Profilova fotka
pipa123 - dakujem velmi pekne za odpoved, dost si mi pomohol :-)
Odpovedať
Ahoj na 100percent potvrdzujem odpoved od pipa123. Z mojich skusenosti viem ze dobry DJ Vam predlozi zoznam CD resp.skladieb. Ma to dva vyznamy. Po prve si mozete povedat ano toto chceme, toto nemusime a toto vobec nesmie byt. Po druhe pokial by ste aj svoje oblubene veci, ktore chcete mixovat nemali v dostatocnej kvalite nahrate tak je dost velky predpoklad, ze DJ ich mat bude a samozrejme v kvalite ktora je potrebna na produkciu cez zvukovu aparaturu, pretoze doma napr. do MP3 niekedy staci aj mensia kvalita nahravky, co by pri reprodukcii cez zosilovace a aparaturu nemuselo dopadnut dobre.
Odpovedať
Profilova fotka
tauruspd - dakujem za potvrdenie, uz som (s)pokojna :-) a to, ci DJ urcite bude mat to, co sa nam paci, tak tym si nie som uplne ista, lebo mne sa nepacia tie hitovky, co hraju 100x za den v radiach, mne sa skor paci taka ina hudba, ako hra Radio_FM... Dakujem za vsetky informacie, zapisem si to aby som nezabudla :-)
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?