Poraďte mi ako vybrať DJ na svadbu.

Profilova fotka
Caute damy a (kde-tu) pani. Chcel by som mojej drahej polovicke pomoct s pripravami a tak mam na starosti hudbu/DJa. Chcel by som sa vas opytat, kde zacat? Na co sa treba pozerat? Ake su prijatelne ceny? Mam predstavu, ze hudba by mala byt taka, ako vyberieme my. Nie "popularny mix" plny vselicoho, co sa nam nepaci. Podla vasich skuskenosti, mohli ste dohodnut, co sa bude hrat a kedy? Mohli ste pouzit vlastne mp3ky? Dakujem velmi pekne za vsetky odpovede.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Marty 22, Kde začať: - mal by si si v okolí vyzistiť, či známi poznajú nejakého Dj-a a samozrejme, aké sú naňho ohlasy. Na čo sa pozerať: na ohlasy a referencie, na prístup dotyčného, rovnako je dôležité, či má vlastný kvalitný aparát a aspoń jedno svetlo. A mal by mať mikrofón! Pozor na ten aparát - aby sa ti nestalo,že DJ bude hrať z minidisku. Aj toho som už bola svedkom. Aké sú prijateľné ceny: DJ-ovia si pýtajú okolo 5000,--. Vyššia cena je prehnaná a nižšej by som sa bála - môže to byť amatér, čo sa len hrá na DJ. A k tvojej predstave - samozrejme, že by mal plne a vo všetkom rešpektovať Váš výber. Pokojne si naplánujte aj skladby na prvý tanec a podobne. Vlastné Cd-čka si určite môžete doniesť. -- Mám kontakt na jedného skvelého dja s dlhoročnou skúsenosťou. Je zo Žiliny, neviem odkiaľ ste vy, ak máš záujem napíš.
Odpovedať
ahoj marty22. nebudes veri, ale aj u nas mal djja na starosti moj drahy. my budeme mat svadbu v Leviciach a drahy je od trnavy. pozna tam dobreho djja, tak ho zabezpecil. ten nas berie 5000,- plus nieco na prepravu vzhladom na to, ze to neni za rohom a treba celu tu aparaturu doviest. ja som sa s nim osobne nerozpravala, ale drahy hovoril, ze je super a tomu sa nepaci hocico. takze urcite je mozne sa dohodnut. budeme s nim mat urcite nejake sedenie kde dohodneme podrobnosti...
Odpovedať
u nas som mala DJ-a a starosti ja, vybrala som takeho ktory ma u nas dobru povest, je velmi znamy a popularny, este za mojich mladych cias robil diskoteky, bol vzdy na roztrhanie. Videla som zopar svadieb na videu ktorym tiez hral a zabava bola vyborna takze som nevahala. Pred svadbou sme sa stretli a presli sme si to, co by sme chceli aby hral, atd, zopar CD-iek sme mu dodali aj my najma ludovu hudbu co chceli rodicia, kedze kapelu sme nemali. No musim povedat ze inak sme mu do toho nezasahovali, nechali sme to na nom, aby si jednotlive kola usporiadal ako uzna za vhodne, prestavky urcoval tiez on, jednoducho ked uz sa pre niekoho rozhodnete, treba tomu cloveku doverovat a nechat to v jeho rukach. Nema zmysel si tahat DJ-a na svadbu a dirigovat mu celu svadbu co kedy hrat. Dobry DJ vie ako na to, prisposobi sa nalade hosti, vidi co by asi bolo najvhodnejsie kedy zahrat, kedy uz su hostia unaveni a je cas na pauzu atd. Vela stastia pri vybere! :-)
Odpovedať
marty22: Určite sa s DJ-om treba vopred porozprávať, aká je Vaša predstava o tom, čo by na svadbe hrať malo a čo nie. Ohľad však treba brať aj na ostatných hostí rôznych vekových skupín so záľubou v rôznych hudobných štýloch. Aby sa náhodou na Vašej svadbe necítili, že dôležití boli iba vtedy, keď bolo treba priniesť svadobný dar. Takže určitému mixu žánrov sa na svadbe minimálne tak do pol noci vyhnúť nedá. andrea80: nezáleží na tom, či hrá DJ z CD alebo minidisku, prípadne iných zdrojov. Dôležité je, či je to kvalitné a ako to dokáže zostaviť. Zvuková kvalita CD a minidisku je porovnateľná. all: na Vašej svadbe ste síce tí najdôležitejší, ale nie ste tam sami.
Odpovedať
Profilova fotka
Zuki: Samozrejme, že minidisk neuberá na kvalite, ale ja som zažila DJ-a, ktorý hral z minidisku. A otvorene - bol to chlapec v tričku a rifliach, ktorý mal zjavne len brigádu. -- Keď si nedokáže zadovážiť CD-prehrávače, tak sa tomu asi tak naplno nevenuje a ja to od Dj-a na moju svadbu očakávam. Takže je to vec pohľadu. Podľa mojej skúsenosti by som to neriskovala. A k výberu hudby - myslela som to tak, že jasné, že každý pár vie a očakáva, že sa svadobčania budú baviť na zábavové a mixové veci, ale je priestor aj pre ich názor. Možno zloženie svadobčanov bude také, že sa zábavové veci nechytia. A zažila som aj Dj-a, ktorý si hral podľa seba a bolo mu jedno, že sa nikto nebaví. Takže opäť platí - sto ľudí - sto skúseností - sto názorov.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem vam vsetkym za odpovede. Nasu situaciu stazuje fakt, ze sme v zahranici, (ja a moja zuzizuz) takze aj preto je toto forum pre nas takym vybornym zdrojom informacii. Viem, ze niektori to neradi robite, ale ak by ste mohli odporucit nejakeho DJ, co vie urobit dobru zabavu, a je viac rockovo zamerany, velmi by ste nam pomohli. Samozrejme, ze si ich najskor "preverim" :-) pozistujem, a tak. Vopred vdaka.
Odpovedať
Z vlastnej skusenosti jednoznacne odporucam DJ Gaba. ja som bola tiez v zahranici, komunikacia cez net bola absolutne bezproblemova. A k tomu hostia si ho nevedeli vynachvalit....
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
petulka6: MD nemá lepšiu zvukovú kvalitu ako CD. andrea80: nevhodné oblečenie zo strany dja je samozrejme faux pas, ale netreba to spájať s kvalitou jeho hrania. A to, čo sa bude na svadbe hrať, dobrý DJ prispôsobí želaniu novomanželov a zloženiu hostí.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
no ja uz z vlastnej skusenosti odporucam DJ RED-a...skvely mlady chalan...vtipny, ustretovy, pohotovy, prisposobivy :-)...a zahral mi aj MESH a IAMX :-D...vie urobit naladu, vie sa vcitit, vystihnut spravne momenty - my sme boli nadmieru spokojni - odporucil nam ho DJ Gabo, lebo ten bol na nas termin uz obsadeny :-)...a veru odporucanie sedelo a my ho len potvrdzujeme ;-)
Odpovedať
petulka6: ani cd nepreskočí, keď máš dobré prehrávače, aj md skočí, keď máš zlé prehrávače. cd sú na svete dlhšie ako md a stále fungujú bez problémov. keď kopíruješ cd na md, výsledkom je iba komprimovaná kvalita, ochudobnená v porovnaní s originálom. zrejme rádio, v ktorom robíš, je technicky zaostalejšie, keď hudbu púšťa z md. už roky sú na svete rôzne pc vysielacie systémy. skús sa trochu rozhliadnuť aj mimo svojho vysielacieho štúdia.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Čaute kočky, badám, že sa tu rozvírila celkom pekná debata. Ale musím dať za pravdu Vám všetkým. Tú hlavnú chybu som totiž urobila ja!!! Nemyslela som totiž minidisk, ako som napísala. Fakt neviem, kde som mala hlavu. Myslela som Dj-a, ktorý hral z """discmana""", ktorý dostal od jedného z mobilných operátorov v akcii. A discman mal pripojený káblikmi k zosilňovaču a bedniam. -- Takže Aj petulka6 vie, čo píše a má pravdu s minidiskom, ale rovnako aj zuki sa v tom zjavne vyzná. Kočky sorry!!! asi som bola v sobotu ráno veľmi unavená ;-( Marty 22 - skús sa nakontaktovať na regionálne rádio, väčšinou sú v nich šikovní DJ-i, ktorí hrajú diskotéky či svadby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?