Hudba na obrad/pred kostol - aký je Váš názor?

Ahojte, máme obrad v evanjelickom kostole a pravdepodobne nám tam príde zahrať na klavíri a zaspievať jedno dievča z cirkevného zboru. Na hostine potom budeme mať DJ-a. Rada by som mala aj nejakú hudbu pred kostolom, aby nebolo ticho pri gratuláciách. Mojim veľkým snom je sláčikové kvarteto, často chodím do Domu umenia Fatra na koncerty a štátny komorný orchester je môjmu srdcu veľmi blízky. Moja otázka je, či ste to mali niektorá takto , resp. čo si o tom myslíte, či to nie je divné.. Ak by nám pred kostolom hralo sláčikové kvarteto, potom počas obradu by spievala tá speváčka v kostole a po obrade pri gratuláciách by znovu hralo kvarteto. Rada privítam Vaše názory, návrhy, pripomienky, skúsenosti... Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, osobne si myslím, že pre kvarteto nie je problém zahrať aj so speváčkou. Prípadne, ak aj nie celé kvarteto, tak povedzme jedny husle. To je veľmi pekné ku spevu. (Samozrejme, ak by speváčka súhlasila). Čo sa týka hrania pred a po obrade pred kostolom, tak si myslím, že oveľa lepšie je po - vtedy sa gratuluje a všetci sú vonku, kvarteto tomu dodá super atmosféru a lesk. Pred obradom by som hranie pred kostolom veľmi neodporúčal, nakoľko hostia majú prísť dnu, nájsť si miesto. Čiže ak pred obradom na príchod hostí, tak určite radšej v kostole, ako pred kostolom. A ak už tam kvarteto bude, tak by som to využil aj počas obradu, ako som písal hore, či už so speváčkou, alebo aj samotné, pár skladieb, či svadobný pochod.
Odpovedať
@svadobne_kvarteto Ďakujem za odpoveď, teraz vidím, že som to v mnohom nedomyslela :-) Ďakujem za Váš názor a podnetné pripomienky.
Odpovedať
Profilova fotka
Spievam aj v cirkevnom zbore na svadbách a niekoľko krát sme sa už počas omše striedali s kvartetom. Myslím, že to celej svadbe dodalo na vznešenosti a vážnosti :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?