Dj alebo kapela?

Profilova fotka
Ahojte co mate dj-a alebo kapelu...viem kapela vie urobit super zabavu ale zas aj dj..tak nevieme sa rozhodnut...a ani nik z okolia neporadil...Kto ma ake + a ame -? Pomozte mi zorientovat sa prosim.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali dj a tiez nam spravil velmi dobru zabavu
Odpovedať
Za mna jednoznacne DJ :) a na obrad zvazujeme slacikove kvarteto :)
Odpovedať
Profilova fotka
@lenoca Dobrý deň. Skúsim pridať svoju skúsenosť. Myslím si, že záleží na tom ktorý/ktorá. Ja som mala DJ a hostia vraveli, že nech už prestane hrať, lebo už nevládzu tancovať :) :) :) a zas bola som hosťom kde bol DJ a hrôza, pustil pár pesničiek a pauza a furt dačo rozprával do mikrofónu počas tancovania, a o pripití ani nehovorím. Potom som bola hosť na svadbe a tiež na plese s kapelou a nuda, kapela so starým repertoárom a vôbec nevedela dvihnúť ľudí zo stoličiek a taktiež dlhé pauzy si robili, preto som bola poväčšine proti kapelám, no na poslednej svadbe ako hosť ma kapela nenormálne prekvapila. Samí chlapi, no zábavu urobili neskutočnú, hrali všetko možné, troška aj moderovali, robili zábavu a krátke pauzy- resp. vedeli kedy urobiť pauzu a kedy pridať. Takže si skôr myslím, že je to o kvalite. Aj DJ a aj kapela vedia urobiť svoje. Veľmi som asi nepomohla..
Odpovedať
Profilova fotka
@lenoca ako pise @mojaoslava je to o vybere kvality... keby som sa zenil, tak ako prve zo vsetkeho hladam hudbu, lebo zabava je jeden z pilierov dokonalej akcie... hm ja osobne mam zas najlepsie skusenosti s kombom DJ + ludova hudba / kapela, vtedy si naozaj kazdy pride na svoje 8-) @clh_popradcan vie o tom tiez urcite svoje :-D
Odpovedať
Profilova fotka
uplne chapem tvoju dilemu, ja sa tiez neviem rozhodnut
Odpovedať
Profilova fotka
veľmi záleží od kvality a skúseností Dj-a... môj manžel robí Dj-a v podstate od puberty a má toľko skúseností, že vie pomedzi to aj čo-to povedať do mirkofónu, roztancovať ľudí... jednoducho urobí skvelú zábavu... no zažila som na svadbách či plesoch aj dj-ov, ktorí sa mikrofónu celý čas ani nedotkli, čiže komunikácia s "publikom" = 0bodov...... Z mojej skúsenosti na našej svadbe - my sme mali aj dj-a, aj ľudovú hudbu (keďže sme obaja bývalí súboristi)... a bolo to perfektné ;-) zabavil sa úplne každý - niekto na ľudovky, niekto na oldiesky, čo hral dj..... lenže aj dj, aj ľudová kapela nám boli kamaráti, takže nás to vyšlo cenovo úplne v pohode. Inak je to dosť drahé. Čo sa týka klasických kapiel (nie ľudových, ako sme mali my), to neviem koľko vyjde... takže z hľadiska ceny ti neporadím (iba ak ohľadom môjho muža - koľko on berie za svadbu).... .....takže ťažko povedať... ale kvalitný dj určite dokáže urobiť výbornú zábavu ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mám poslednú dobu tiež takú dilemu. Máme už síce zajednanú kapelu a nebojím sa, že by neurobili zábavu skôr toho že budú hrať len ľudové a také tie klasické svadbové spred desiatich dvadsiatich rokov typu elán, vidiek atď. a nič z toho nového čo sa teraz hráva pretože budeme mať veľa mladých, ktorým tie ľudové moc nehovoria. Lenže mi je blbé teraz rušiť kapelu keďže ju máme zajednanú už dlho a svadba je za nejaké dva mesiace😕
Odpovedať
ja budem mat DJ, kapela mi nezahra moje oblubene electro a deep
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som za Dj-a,len musíš natrafiť na správneho.Mňa kapely nebavia,mám rada pesničky v originálnej podobe :-)
Odpovedať
@mojaoslava viete mi prosim napisat nazov tej fajn kapely a dj prosim?
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkova5 Kapela Šarišske parobci bola skvelá a dj, ktorého som mala na svadbe nenapíšem, lebo on nehrá na svadbách len na disco, ale je kamaráta kamarát, tak urobil výnimku. :)
Odpovedať
Profilova fotka
my by sme chceli kapelu no neviem ci nejaku este zozenieme
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Dobrý deň, v minulosti som sa k tejto téme už vyjadril, nižšie si dovolím opätovne prezentovať svoj názor. Živá hudba je iný štýl umenia ako DJ, niekomu to je oveľa viacej po chuti a dýcha z toho iná atmosféra, keď sa všetko hrá a spieva na živo. Ale niekomu sa pre zmenu páčia piesne iba v originále a DJ má kvalitnejší archív, kde kapela tomuto konkurovať z princípu nevie. Kvalitný DJ má zväčša aj viacej rôznych podporných aktivít pre zlepšenie nálady... totiž veľa krát som sa stretol s názorom, že "my sme kapela, my iba hráme", preto vo veľa prípadoch kapela nevie vystupňovať náladu tak, ako dobrý DJ. A veľa kapiel má nie len podklady ale aj druhé, či tretie hlasy už nahraté na mini-diskoch, čiže žiadna živá hudba, niekedy ani spevy. Ale samotný výber je už vec subjektívneho názoru, vzhľadom na kvalitu kapely, či DJ-ja si každý musí vybrať to, čo mu najviac vyhovuje. Nie je totiž kapela, ako kapela ale ani DJ ako DJ...
Odpovedať
@nevesticka1a ale snad zozeniete, len treba hladat co najrychlejsie
Odpovedať
Profilova fotka
asi DJ-a by som odporucila
Odpovedať
@soave organizovala si 250 akcii, neverim, ze nemas kontakt na kapelu co zahra aj elektro a deep. Ty mas predsa vsetko v malicku..... ale zabudla som, v kapele je viac ludi a zjedli by ti toho privela zo svedskych stolov :-D
Odpovedať
To je veľmi ťažká otázka, lebo ako spomenuli vyššie, všetko záleží na kvalite DJ alebo kapely. Ja som zažila ale len skutočne vynikajúce kapely, ktoré urobili skvelú zábavu, komunikovali s publikom, moderovali, jedna báseň. Tu sa ale jednalo o skutočne drahé kapely, ktoré majú plno na minimálne rok dopredu, takže tu je dôležitý aj rozpočet a dostatočný čas na plánovanie. Čo sa týka DJ, tiež tu treba rozmýšľať nad tým či dokáže zahrať všetko, čo chcete, či má niečo aj pre starších, či vie aj odmoderovať napríklad. Ja som inak zažila len jedného dobrého DJ na akcii (ak nerátame párty v Ministry :-D ), ktorý mal skutočne skvelý repertoár, vedel kedy urobiť pauzu, ktorú potom nenaťahoval pol hodiny, ustriehol program a vedel aj uviesť/moderovať, čo bolo treba. Čiže z mojej skúsenosti odporúčam kapelu, no my budeme mať oboje :)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka121212 Mam zachvat smiechu :D :D :D :D :D
Odpovedať
@slavka121212 nie, bohuzial na SLovensku nemam. Ak budes potrebovat v Nemecku, velmi rada ti dam kontakt. Aj ked je smutne, ze moja najvacsia stalkerka nevie, ze deep nehra kapela. posielam vela lasky
Odpovedať
@soave ja som ta nepodcenila, objednat si niekoho zo zahranicia je dnes tak bezna vec ako dat veceru djovi alebo kapele, nie je to ale povinnost :-) Dobra kapela zahra vsetko, kazdy jeden elektronicky nastroj ma povod v realnych nastrojoch. A dalsia vec, ziva kapela neznamena len ze hraju na bicie, basu, gitaru, klavesy ;-)
Odpovedať
nie si sama s takýmito dilemami :) my máme kapelu...a naozaj som s nimi spokojná :) mne sa veľmi páčia :) ale určite nedokážu zahrať všetko, čo sa nám páči :) keď som to s nimi preberala, vraveli, že to nebudem problém, lebo vraj majú aj nejaký dj pultík...ale ja lajk, vôbec neviem, o čo ide...a viem, že to nebude až v takej kvalite podľa mňa :) také obavy má asi každý z nás. No my sme sa rozhodli vložiť našu dôveru do kapely :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ako spomínal ,,one of the best DJs @djhusenica", veľmi sa nám osvedčila spolupráca DJ-a a živej cimbalovej hudby. Na svadby chodíme hrávať iba v takejto kombinácii, pričom cimbalovka sa postará o ľudový repertoár + v našom prípade pre zaujímavosť aj zopár moderných skladieb a DJ o ostatné. Na svoje si tak prídu všetci hostia ;-) V každom prípade si na takúto kombináciu treba pripraviť aj väčší rozpočet a to najmä vtedy, keď chcete mať kvalitnú tak cimbalovku ako aj kvalitného DJ-a :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@clh_popradcan najblizsie, ked sa stretneme, tak si opat strihneme "livemix" :) posledne ste sa synchronne napojili na iglesiasa - nabuduce to bude jamiroquai - space cowboy 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@djhusenica Haha, nebol to náhodou Hotel California? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@clh_popradcan myslim, ze hotel california bol na piatkovej funky wedding v poprade, inglesias bol na slovensko-kolumbijskej svadbe vo ville necas v ziline co bol tiez piatok :) to si uz nepamatas?!
Odpovedať
Profilova fotka
@djhusenica Tsss, veď toto! Už asi starnem, keď si nepamätám dopodrobna každú z 30 minuloročných svadieb :-D :-D :-D Začnem si písať denníček :-N
Odpovedať
ja som za živú hudbu, ale keďže máme cimbalovku ktorá má vlastného DJa, budeme mať oboje a ja som maximalne spokojna :) ale je to drajšie no, zalezi od financii
Odpovedať
@gabik21 tak ale budete to mat super :-)
Odpovedať
Dobrá živá hudba s harmonikárom ,,medzi stoly ,, je snáď najlepčie riešenie. Poriešiš mladších i starších, ,,veď nech zabáva graduje... ,, ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?