Zoznam hostí - nepomer rodín

Ahojte Nepisem tu casto ale asi zrusime svadbu celu a zoberieme sa iba sami so svedkami. Dovod:my na svadbe 11 ludi, priatel ma 25 a 12su kamarati. Platime si ju SAMI! Prietel MUSI pozvat celu rodinu aj bratrancov atd aby sa neurazijeho rodina, jeho otec (velmi dobry clovek) si to tak praje, Nechceme ho urazit a tak ich volame. Najnovie vznikol spor koli 2 LUDOM taki ze asi zrusime svadbu. Jeho rodina chce pozvat este jeho sestry manzela rodicov! Ano poculi ste dobre. Ked to poculi nasi tak bolo peklo lebo hned zacali ze z nasej strany je iba 11 ludi a oni toto. Uz sa vytahovalo aj to ze ci si nevazia NAS ze si to platime sami. Priatelovho otca si nesmierne vazim, nie je zly, len nema uz manzelku tak chce mat 100% pokoj ze sa nikto neurazi, chapeme ho a zaplatime mu tych 28 hosti Ale moji rodia my stale vytahuju na oci ze ako mozme my mlady platit celu svadbu “jeho” rodine. Nechapu to……a ja si viac hosti z rodiny nezavolam lebo nemam a ani nechceme….proste hadka “koli” peniazom Som zufala s priatelom sa asi zoberieme tajne….. Hadka koli 2ludom naviac. Povedala som jeho otcovi moj nazor ze pozvat este jeho sestry manzela rodicov je “zbytocne” a urazil sa asi aj on. Zaroven san a mna urzili nasi ze preto to “nevybavim” aby aj oni mali 11 ludi…. Nemam slov…uz to vobec nie je svadba o laske Priatel suhlasi so mnou ale reuje otca.....ja tiez ho respektujem ale nasi mi stale vycitaju ze oni "si to neplatia sami"
Odpovedať
1
2
prepacte za gramaticke chyby som rozculena
Odpovedať
Profilova fotka
ja sa cudujem ze si ktorakolvek z vas necha do vasej svadby kafrat.......a ze pozyvate ludi ktorych nechcete len preto lebo vam to niekto prikaze, taktiez nechapem svadby so 100-150 ludmi, preboha sak tam vam je jedine tretina blizka k srdcu a zvysok sa aj tak ide len nazrat a ozrat sa...ak ti mam poradit, urobte si tak ako chcete a kolko ludi chcete a ostatok nech sa strci! aj keby vam svadbu platila rodina, nemaju pravo(!!!!!) sa vam do toho starat, je to vasa svadba a nie ich! drzim palce :-) pozvite si LEN ludi o ktorych viete ze sa s vami zabavia, ze si budete mat co povedat a ze urobia vas dolezity den tym najkrajsim
Odpovedať
Profilova fotka
@silvika99 ahoj mno precitala som si tvoj problem a jedine co ma napadne vasa svadba vase peniaze takze zoznam hosti si spravte podla seba a hotovo. ja idem mat svadbuktoru si platime zvacsa sami kde ja mam 40 ludi a buduci manzel 120 tiez som v soku z toho poctu ludi ale ked ich tam chce resp. rodicia chcu tak ich tam mame. ked si to platite vy tak vy rozhodnite. a tvoji rodicia nechapem co maju za problem ved spoznaju aspon vacsiu cast tvojej buducej rodiny. hlavne sa nenechaj znechutit je to predsa vas velky den.
Odpovedať
@silvika99 no asi takto kedze to platite vy mladi.... ak si chce manzelov otec napozyvat aj prababku z 15kolena OK, ale nech to zaplati, nemusi priamo ze tento rezen a salat ale nech vam zaplati napr "kvety/kolace/alkohol" ono sa da najst polozka. inak ja by som sa s muzom dohodla takto : ja som mala asi 15ludi on 70 :-D tiez vracali kade komu, ich problem... kolace kazdy na hlavu, saty kazdy svoje, jedla kazdy na hlavu a nech si to priatel vybavi so svojim otcom, z vasich spolocnych este nemanzelskych penazi nech sa zaplati rovnaky dohodnuty pocet hlav na kazdu stranu a vsetky hlavy navyse nech platia rodicia a nech pozvu aj cely autobus
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj Silvi, mi už máme po svadbe, rok sme ju plánovali a od svokry len samé výčitky. Svokrine kámošky boli na svadbe a manželovi kámoši sa tam horko ťažko dostali a to nehovorím o sedení, že z jeho strany nechcel sedieť ten s tým a podobne a rôzne iné. Najdôležitejšie v týchto situáciach je ako sa zachová Tvoj budúci manžel, ako Ťa podrží a ako bude súhlasiť alebo nesúhlasiť s Tebou. Ja som si uvedomovala jednú vec, že s nikým z nich bývať nebudem iba zo svojím manželom. Urob tak ako chceš Ty a ako chce Tvoj manžel, rodina sa bude hnevať niektorí dlhšie niektorí kratšie, je potrebné si to všetko od-komunikovať obehať rodinu a povedať, že na svadbu ich jednoducho nemôžte zavolať, že nemáte na účte zvyšné milióny. Manžel mal cca 25 ľudí a mi sme mali vyše 60. Svadbu som si aj napriek všetkým rečiam poriadne užila. Svokra, že načo máme kameru, fotografa, že prečo mám také drahé šaty....rok som toto počúvala. Svadba bola aj napriek všetkému úžasná, a kto nadával nech nadáva taký ľudia si stále niečo nájdu čo sa im nepáči. Ale teraz je dôležité to, že som zo svojím manželom neskutočne šťastná. Tebe držím palce obom držím palce. A neboj sa nie si sama. Myslím na Teba, kedy máte naplánovaný dátum?
Odpovedať
sesternica to tak mala, z nasej strany rodiny bolo 10 dospelych (rodicia nevesty, surodenci, babka, moja mama - teta nevesty a ja) plus tri deti, cize len rodina a zo zenichovej strany bolo 40 ludi, okrem rodiny a kopy znamych a kolegov od rodicov a zenichovych kamosov. Z nevestinej strany ani len ziadna kamoska. Az po desiatej, dovoli pozvat jednu kamosku a kamosa. A boli hadky medzi svatovcami. Nevestinm otec (moj stryko) chcel pozvat este z rodiny 4 ludi, ale svatovci mu oznamili, ze nemoze, pretoze oni pozyvaju svojich znamych. Takze takto to aj dopadlo a pritom vydavky platili na polovicu, cize bolo to nespravodlive a stryko bol z toho nie ze nahnevany, ale smutny.
Odpovedať
Profilova fotka
pána beka, tak to už áno, úplne ti rozumiem s tými 2 navyše ako to myslíš, ale vidíš... nás bude 70 a ich 15... platí si on svoje a ja svoje... nehádame sa... tiež voláme rodinu z tramtárii, aby sa neurazili, ale čo narobíš... dúfam, že nás neklepne :-D držím palce :)
Odpovedať
@silvika99 my sme mali tiež nepomer z mužovej strany bolo len 6 ľudí, z našej rodiny asi 15 a dalších 20 boli kamaráti, vôbec som nepozývala vzdialenú rodinu (rôzne "tety" a sesternice z druhého kolena, ktoré som videla naposledy na babičkinom pohrebe pre siedmimi rokmi) a muž sám rozhodol, že tam chce mať len rodičov a brata s rodinou a bolo (starých rodičov už nemá) Nech sa niekto uráža alebo neuráža. A okrem nevesty a ženícha podľa mňa nikto iný nemá právo pozývať ďalších ľudí na svadbu. Vy si budete rozdávať pozvánky, takže ich dajte len tomu, koho uznáte za vhodné. Budúcemu svokrovi to treba nejako vysvetliť. Veľa šťastia prajem, nech máš svadbu podľa svojich predstáv.
Odpovedať
manžel mal okrem rodičov 5 ľudí a ja okrem našich 30. a nikde nebol problém. nakoľko sme si svadbu platili z manželom sami, tak sa nám do toho nikto nestaral
Odpovedať
Profilova fotka
@silvika99 Ahoj Silvinka, ja riesim podobny problem. Moja rodina a rodina mojho manzela sa nemaju v laske, su tam nejake prastare spory - uz ani nevedia preco. Moji rodicia su navyse rozvedeni a neznasaju sa. Takze ked sme sa zasnubili, zistili sme, ze by sme museli urobit 3 svadby: pre jeho rodinu, pre moju rodinu s maminej strany, a s ocinovej strany. proste 3 skupiny ludi, co spolu nebudu v jednej miestnosti. dostala som radu, ze mame vsetkym povedat nech sa slusne spravaju koli nam dvom. nepreslo... tak sme si povedali ze tie prachy mozme ist na luxusnu dovolenku a vziat sa na plazi. nakoniec sme sa o necely tyzden po zasnubach vzali tajne na urade len mi dvaja a dvaja svedkovia (nasi najlepsi kamarati). nasledujuce dni sme obehali rodiny a oznamili im ze uz sme svoji. samozrejme navonok sa tesili, pripili si na nas, ale potom zacali vycitky, urazili sa, ze sme ich z toho vynechali... najviac boli samozrejme dotknute tety z 2. kolena a tak 8-) ktorych sa to najmenej tyka. o mesiac, 6.9.2013 mame riadnu svadbu v kostole aj s hostinou. proste to chceme oslavit zo vsetkymi komu na nas zalezi. pozvali sme tych, ktory mali zaujem prist. ostatny urazeny kasleme na nich. aspon sa ukazalo komu na nas naozaj zalezi. MOJA RADA: je tazke zobrat sa tajne, neskor mozu prist vycitky zo strany rodiny, alebo aj vase vlastne. nas dvoch toto cele este viac zblizilo :-) nastastie. nikoho sa nemusite pytat, je to len a len vas den. ked nechcete pozvat rodicou manzela jeho sestry... tak ich nepozyvajte! potom je to naozaj nefer voci tvojej rodine, kde mas urcite este nejake tetusky z 3. a 4. kolena... a takto sa zoznam hosti moze rozrastat vecne. tiez su to vase peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
každopádne si urobte ako vy chcete- v priateľovej rodine sú tiež hádky a máme to na saláme- z mojej strany bude 70 ľudí /z toho 12 kamaratiek a kamarátov/ a drahý má 30 ľudí /z toho 15 kamarátov s partnerkami/ -jeho rodičia našťastie nerobia problémy ale tetky a ujkovia všade rozprávajú ako rozvraciame rodinu, keď ich nepozývame a ešte že sme lakomci :-D ale pri tom keď ich stretneme, tak sa majú problém pozdraviť...kašľat na tých ľudí. skús sa ešte so svokrom porozprávať mu normálne vysvetliť, kde je problém
Odpovedať
Hihi, to je dobra tema. Presne okolo tejto temy bolo kopec emocii aj u nas - ze rodicia manzela priatelovej sestry! Totalne cudzi ludia, ktorych sme obaja videli presne raz v zivote!!!! :D Ale preniesla som sa cez to. Nakoniec sme spravili nejake kompromisy. Keby som chcela mat svadbu totalne podla seba, asi by som si musela vziat sama seba, na opustenom ostrove a este by som k tomu potrebovala vela penazi :) Ale ja tu rodinku chcem a s nimi prichadzaju aj ich predstavy a nazory a pokial sa da, tak si idem za svojim nazor a tam kde sa neda, tak sa prisposobim a snazim sa netlacit na pilu. Pohadat sa a rozhadat sa s celkou rodinou koli 2 ludom je podla mna zbytocne kazenie si nalady (aj ked priznavam, tiez ma to najpsv rozculilo :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@termil7 : problem je v tom ze mne je jedno kto tam bude ja ich rada zavolam len nasi rodicia potom budu "odcudzovat" priatelovho otca....ze "ako si moze dovolit volat ludi ked si to mlady platia" ze to su nase peniaze a za nase mam platit vacsinou jeho rodine, Lebo presne pol napol platime s priatelom. Takze ja sa iba bojiim aby sa predcasne nepohnevali "nasi octovia" :( lebo uz vidim ze to k tomu smeruje
Odpovedať
Profilova fotka
Určite si spravte podľa seba... my si tiež platíme svadbu sami a snažím sa rodinu do príprav zapájať čo najmenej. Mama mi síce poradí, ale rozhodujeme sa ja a drahý. Určite nebudem aspoň z mojej strany pozývať niekoho, aby sme vrátili svadbu a pod. Moja rodina je veľká, takže miesto na svadbe majú len starí rodičia a súrodenci mojich rodičov s deťmi a už nás je viac ako 80. Drahého rodičia síce majú oveľa menej súrodencov, a tak nechápem, kde sa ich nazbieralo cez 50, ale mňa viac ako ten počet trápi to, či sa do sály vôbec pomestíme a či bude dosť miesta na zábavu. :) Určite sa kvôli tomu nemienim s nikým hádať. Takže hlavu hore a spravte tak, aby ste vy boli spokojní. :) Veľa šťastia.
Odpovedať
Profilova fotka
@silvika99 myslím, že vaši by sa tiež nemali ohradzovať, keď to platíš ty a tebe to nevadí... u nás je to tak, že väčšinu platí priateľ, lebo viac zarába a ja mám viac hostí a aj výdavkov na svadbu, keďže som žena :) no my neriešime peniaze, že moje a tvoje... sú to NAŠE peniaze a je jedno, kto akým dielom prispeje :) každý predsa prispeje na svadbu toľko, koľko môže a ja zase čakám, že moji hostia nám potom prispejú viac ako jeho, čiže sa to po svadbe vyrovná ;-)
Odpovedať
@lemata 28.9.2013 dakujem za podporu snaaaaaaaaaad sa to vysvetli
Odpovedať
najviac ma zabolelo ked mi otec povedal ze oni mi (svokrovci) kolko prispeju po svadbe,,moji rodicia mi daju peniazky co mi sporili atd....a ze co da otec po svadbe priatelovi..... hrozne ma to zabolelo lebo viem ze keby mohol tak da priatelov otec kolko moze,,,,,byvame dokonca v jeho byte.... a aj to mi bolo povedane od nasich ze ten byt musime samozrejme vyplatit jeho surodencom takze byt ako keby sme kupili.... ale aj tak nam vela pomohol priatelov otec a nasi nie su zly.....len nechcem aby riesili stale peniaze......uz som sa s nimi pohadala vela krat ale uz to nechcem, chcem kazdemu dobre
Odpovedať
@silvika99 alebo mam plan ze nasim nepoviem ze pridu ti a ti z jeho strany a zoznamia sa az na svadbe.....je mi to uz jedno
Odpovedať
Profilova fotka
Preco kazdemu na drzovku nepovies, aky je tvoj rozpocet, a ze pozyvate trebars 15 najblizsich ludi z oboch stran. Ak si niekto chce priniest rodinu z ich strany, ktora s vami vobec nema nic spolocne, tak nech za nich priplati. Alebo tim co tam chcu mat ludi navyse, tak im daj nejaku ulohu. Napriklad nech sa ti oni postaraju o vyzdobu (aj financne), nech ti zabezpecia alkohol, alebo tortu atd..., a ako to uz bolo spominane, ak ti kazdy da financny dar, tak sa ti za tie osoby aj vrati. A okrem toho, uz ked tam bude tolko ludi, ti dvaja sa tam zmestia, aj ked ta chapem, naco tam ludi, ktorich ani nepoznas. Ja budem mat na SVK svadbu s mojim anglickym snubencom.Jeho rodina je velmi mala, a pozvali sme zopar ludi z prace.Priatel ich tiez pozna, nakolko sme robitli donedavna na jednom mieste. Ale pozvali sme ich iba po jednom, Na to mi povedali, ze oni by chceli prist aj s partnermi, a ja som im povedala, ze ti ktorich som pozvala, su vytani prist, ale zial, viac si dovolit nemozem, a ze uz som obmedzila aj svoju vlastnu rodinu. Takze, ak by im to vadilo, tak by neprislo, no co uz. To je ich vec, ci prijmu pozvanie alebo nie. Ale na moje prekvapenie, oni mi povedali, ze by velmi radi prisli, a ci by mi vadilo, ze keby oni zaplatili za svojich partnerov, aby prisli. Vobec ich partnerov nepozname, ale nakolko su za nich ochotny zaplatit, tak mi to vobec nevadi. Chcem, aby sa aj oni bavili. Ale k tomu tvojmu problemu. Povedz im, ze si to jednoducho nemozes dovolit, tak ako mas tym vsetkym ludom zaplatit. Ja viem, ze si spominala, ze ti o peniaze az tak nejde, ale bola by to dobra vyhovorka, ako to natahovanie ukoncit. Drzim palce.
Odpovedať
ahoj bola som uz na svadbe kde z jednej strany bolo 6O a z druhej 3O ludi, ale tam to bolo dohodnute tak, ze kazdy si plati svojich ludi... ale vo vasom pripade by som asi bola tiez na nervy z toho. ten napad s dvoma svedkami otajme sa mi paci, my taku svadbu mame, aby sa nik neurazil, keby sme niekoho pozvali a niekoho nie ... tak sme sa rozhodli svedkov zavolat a veceru mat a dovidenia :) a kazdy po svadbe bude spokojni, ze tam nebol nik, nik sa neurazi :)) ale kedze je to vas den, ktory si aj sami platite, tak svokor by mi mohol rozpravat, kolko chce, koho este pozvat a koho nie ... ked by mi dal peniaze na nejakych ludi, nech sa paci, pozvi si aj lOO ludi, ale kedze nedava peniaze a z vasej strany tiez bude menej ludi len kvoli peniazom, tak sa moze urazat ... ja by som iste sa dohodla s milacikom, je to nas den, a spravime si to podla svojho a pozveme ludi, ktorych tam chceme mat, fakt najblizsiu rodinu a ne este pratety ... drzim palce
Odpovedať
Profilova fotka
Zoberte sa tajne
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj,nič si z toho nerob a skús nazančiť priateľovým rodičom,že ak chcú volať toľko veľa ľudí navyše,že aby to zaplatili oni, my sme mali presne ten istý problém. Z mojej rodiny máme 16 ľudí najbližšej rodiny a z priateľovej 18 ľudí najbližšej rodiny,lenže moja svokra,tá napozývala o 25 ľudí viac z jej rodiny,jej strýkov,tety,bratrancov sesternice,lebo spolu vyrastali a dlžia im,za to že sa spolu veľmi schádzajú, proste na nervy. Ja som sa na tom rozčuľovala 2 mesiace a nič som proti tomu nezmohla,až sa proste povedalo,teda svokrovci to sami navrhli,že čo sa týka svadobnej hostiny ako jedla,pitia, zákuskov,alkoholu,že to všetko budú platiť oni. Už mi je jedno kto na tej svadbe, nenechám si ju nikým pokaziť ani znechutiť a tak sa k tomu musíš postaviť aj ty. Je to VÁŠ DEŇ a nikoho iného. Držím palce a pevné nervy ;-)
Odpovedať
@silvika99 ahoj Silvi, suhlasim s nefertiti, Kazdopadne podstatni ste VY dvaja ;) je to VAS den, VASA svadba a vsetci pozvani (ktorych chcete pozvat) mozu byt radi, ze s nimi chcete oslavit svoj velky krok do zivota! V tvojej situacii by ste sa mali dohodnut s DRAHYM na spolocnej predstave , resp. by ste sa mali vratit na zaciatok, ked ste este nekonzultovali veci s rodicmi, aka bola vasa povodna predstava a tej by ste sa mali drzat..... ked si to ujasnite ..tak VASU prestavu poviete rodine. Kedze je to vase rozhodnutie, mozu ho len akceptovat resp. pripomienkovat ... ale to uz je len ich nazor a oni uz bud mali svadbu (ci bola nebola podla ich predstav to bolo v ich rukach) resp budu mat svadbu (kt. si mozu spravit tak ako radia vam). VASA svadba je len raz za zivot (verim tomu) tak si ju nenechajte pokazit (kvoli takymto hovadinam). Podstatne je ze sa lubite a chcete sa vziat, iste to zvladnete! Drzim palce!
Odpovedať
@silvika99 Ja si myslim Silvi, ze by si si trochu mala skrotit svojho otca, lebo podla toho co si napisala, prave on robi dusnu atmosferu. My si tiez platime svadbu sami, a tiez pol na pol a tiez je tam trochu nepomer, ale mna ani nasich nikdy nenapadlo to riesit. Myslim si, ze to je len na vas dvoch, hlavne ked si to platite sami, ako si to zariadite a cim sa budete riedit. A porovnavat kto koho pozval a nepozval je trochu zbytocna aktivita. My sme pozvali rodicov mazela priatelovej sestry, lebo to podla tradicii chcela priatelova mamka a nepriamo aj priatel. Ale ja za to nepozyvam rodicov manzela mojej sestry, lebo nase tradicie o nicom takom nehovoria. A sme vsetci spokojni. Nasich ani nenapadlo sa do toho miesat. My sme im povedali, ze si to platime sami a jeden z dovodov bol, aby sme si to mohli zariadit podla svojho a nemuseli sa nikomu spovedat.
Odpovedať
Profilova fotka
ja mam jedine stastie ze je mi uplne jedlo ci saniekto nahneva,urazi alebo na hlavu postavi,proste pozvem len tu robidu ktoru chcem,co je cca 10 ludi a odtatne tety a ich deti mam na haku ako bevaju v ronnakom meste ako som ja byvala takze stretavali sme sa skoro stale ale proste ich moc nemusim takze o tom ani s nikym nediskutujem.To moj priatel ten nema rad svoju tetu ta ho aj s otcovou rodinou vola Judas lebo ich vraj zradil ked sa pridal na matkinu stranu po rozvode (po 25rokov co ju ich syn psychicky a fyzicky nicil+5 detoch) Ale pozve ich lebo by sa urazili,no ak budu mat vplane znicit moju svadbu tak ich odtial vyhodim,ak ma nepredbehne moj otec ]-( Neviem preco dbate zenusky na niekoho ostatneho,proste si zariadte zivot tak aby vam bolo dobre a vysej najblizsej rodine a vykaslite sa na kazdeho ineho.Jaj a svadba s viac ako 30 ludmi je predrazena firemna party,podla mna :-N
Odpovedať
Profilova fotka
Uplne suhlasim s dievcatami...ked si svadbu platite tak vy rozhodujete kto tm bude a kto nie. Ach jaj..to je to nase Slovensko ze sme jak "dedina"..musime pozvat bo sa pohneva aj tetka z 5444 kolena...to ked raz sa dovoli uz na svadbe do toho kafrat, tak to bude furt...to aj moj ex priatel chcem. Ze vraj na svadbu pozve rodinu cca 100 ludi a to mala byt "len" cast rodiny...podotykam ja som mala mat 10 ludi. Ked som povedala, ze "zabudni"..bol ohen na streche...nastastie uz take nemusim riesit, toto uz riesi a siveje ina nadejna adeptka na svadbu :-D Osobne si myslim, vy sa rozhodnite koho tam mat a koho nie...kaslite na to ci sa niekto urazy alebo nie. Aj tak budu riesit aku si mala strasnu-nadhernu kyticu, saty, vyzdobu a bla-bla-bla... ]-(
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
Ahojte dievčatá.S drahým máme menší problém so zoznamom hostí na hostinu. Píšem preto na hostinu, lebo na obrad pozývame všetkých (neposielame oznámenia, ale pozvánky na obrad a pozvánky na obrad + hostinu). Jeho rodina je asi trikrát taká, ako je tá moja, no na svadbe chceme mať len 50 ľudí, no to už aj s nami dvoma, takže 48 hostí. Najprv sme tam chceli pozvať len tých, s ktorými sa strétávame najčastejšie a s ktorými si dobre rozumieme, koho máme fakt naozaj radi. Lenže potom sme zistili, že by to bola (z jeho strany) rodina len z otcovej strany a z maminej nikto. No a čo sa týka mňa, boli by to len rodičia, sestra a jediná žijúca babka, dvaja strýkovia, ale len jedna teta (druhý strýko je rozvedený a jeho ex neznášam), plus by sme pozvali hlavne kamarátov, ktorí nám pomáhajú so svadbou a kolegov z práce, keďže sme sa vlastne spoznali tam a máme s nimi (s vybranou skupinkou) veľmi dobrý vzťah. Keď už bol zoznam hotový (presne 48 hostí), zistili sme, že je sebecké mať tam len rodinu zo strany drahého tatka. Tak sme ho chceli prerobiť, no ako sme to tak prerábali, narazili sme na zádrhel. A poriadne veľký. Len rodina môjho budúceho MM bude o počte 21 ľudí, čo je dosť problém, lebo dokopy to potom vychádza okolo 65 a to je veľmi veľa. Uvažovali sme už aj nad tým, že pozveme len rodičov, súrodencov a kamarátov, no aj tak bude prevládať drahého rodina, keďže má troch bratov...ich príde vlastne 7 (lebo plus rodičia a partnerky) a z mojej strany 4, možno len 3 kvôli zdravotným problémom mojej babky. Otázkou je, či nevadí, že rodiny bude tak málo a zvyšok budú LEN kamaráti a či sa nebude moja rodina cítiť hlúpo, keď ich bude polovička z rodiny môjho priateľa. Sme z toho na prášky, pretože sme si mysleli, že zoznam hostí a zasadací poriadok budú to najmenej :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@mon777 prečo by to malo vadiť, podľa mňa je normálne, ved nie každý ma rovnako veľkú rodinu a ked ty to tak chceš ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lujziana no ja len tak, že či to našim nebude blbé. Že na celej svadbe nebudú vlastne nikoho poznať :-(
Odpovedať
Profilova fotka
@mon777
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?