Ženích nevychádza s bratom. Pozvať ho na svadbu?

Ahojky nevesty, do svatby mám už iba chvíločku, a riešim jeden problém. Týka sa to vztahov v rodine mojho budúceho muža. Ten konkrétne nevychádza z bratom. Nakolko su si "uplne cudzi" nechce ho na svadbe, pretoze by to bolo iba o pretvarke a falosi. Jeho rodicia pristupili na to, ze ked nepojde tento brat, tak nepojde cela jeho rodina. K comu skutocne asi dojde, nakolko do svadby je 14dni. Vsetci mu vycitaju ze by ho tam mal pozvat, ze to je prilezitost na odpustenie. Ako keby sa okolo neho tocil vesmir. Moj drahy vsak teraz nechce riesit ten vztah(prave na svadbe), ktory sa neriesil uz roky a nemieni ustupit. Co by ste v takom pripade robili VY? Pozvat niekoho koho nemusite, viete ze Vam tam bude "len prekazat" alebo ho pozvat aby bol klud, s tym, ze je tu dost velka sanca, ze pocas celej svadby budete mysliet na to, ze tam ta dotycna neprajna osoba je a ze Vam moze pokazit dobru naladu?
Odpovedať
Profilova fotka
no a co tak ho pozvat? ved ked je rozhnevany, tak ani nepride, a bude klud - vy si splnite povinnost a bude pokoj
Odpovedať
no mas to tazke, nakolko nevidime uplne podrobne do tejto situacie, predpokladam, ze tazko ti niekto da tu "spravnu" odpoved. Ja by som ho zrejme pozvala, naozaj svadba moze byt dobrou zamienkou na udobrenie, ale zalezi od toho, co si navzajom bratia v minulosti spravili, z akeho dovodu ho nechce pozvat, ci je jeho brat nachylny na udobrenie,a lebo ci mate naozaj dost dobre dovody si mysliet, ze vam svadbu pokazi... No drzim palce, si v tazkej situacii
Odpovedať
Tak já řešila taky otázku pozvat nebo nepozvat a nakonec jsem nepozvala. Ale Tvůj případ je něco jiného. Já bych bratra pozvala a uvidíte, třeba vám sám odmítne a bude vyřešeno. Jestli kvůli tomu nepůjde celá rodina, tak bych to prostě překousla a holt bych se skoromanželovi snažila vysvětlit, že bude muset v životě překousnout horší věci. Je to hrozně těžká situace a já vám držím moc palce, abyste to vyřešili k oboustranné spokojenosti.
Odpovedať
Co to rodině zkusit podat tak, že je to Váš velký den, ktreý si chcete užít a že byste byli velice rádi, kdyby rodina přišla. A myslíš, že kdybyste bratra pozvali, že by přišel? Třeba by stačilo ho pozvat pro klid v rodině ale on by nepřišel, když spolu mají problematický vztah...
Odpovedať
Profilova fotka
marti a kolik máš lidí na svatbě..? pokud hodně, tak se možná bude bavit s jinýma lidma, tak byste mohli mít v tomhle směru klid.. nebo jak píše sue.. pozvat a stejně možná nepříjde..
Odpovedať
suhlasim s dievcatami, skus ho pozvat a uvdite reakciu ;-)
Odpovedať
ja by som ho zo slusnosti zavolala, a ked je natolko inteligentny, tak by sam ani neprisiel... a zase rozhnevat si celu rodinu kvoli tomu, ze mam ja nejaky problem so surodencom, tak neviem ci to za to stoji.. aj tak si myslim, zeby nedosiel a ked dojde, tak si ho vsimat vobec nemusi a sediet ho dajte tam, aby na neho po pripade vobec nevidel :-D
Odpovedať
skus si precitat podobny problem, ktory sa riesil v tejto teme http://www.mojasvadba.sk/forum/show.p...
Odpovedať
mame to hodne podobne, z moji rodiny - bratr se tvari nastvane, tak jsem mu rekla, ze je to pouze na nem, ale ze je to muj den a nechci ho tam videt nakvaseneho a jestli s tim problem, tak at nechodi, mamka se na to urazila, uznava ted jen jeho :-), ale rekla jsem jim, ze se za ne modlim, ale da uz Buh, jak to ma byt, v podstate je to jejich boj, nebudu nikoho tyden pred svatbou prosit na kolena, aby sel, s kazdym jsem si popovidala a dal uz je to na nich. Neter od meho druheho bratra je takova ze jsem ji zrovna rekla, ze ji tam nechci, tak se ted na me pohlizeji, ze jsem nejaka tvrda nebo co, ale co mam delat, ja ten svat nespasim a divat se na nich jak se vsichni pretvaruji kdyz vim jak to opravdu je, to teda nechci, tak jsem to uvedla na pravou miru a at se nad sebou zamysli. Zenich-ted tyden pred svatbou mu rekl jeho tatik (rodice jsou rozvedeni), ze tam nepujde, proste je to slaboch, jenomze jak se divam na meho skoromuze, tak to je strasne, trapi ho to a je z toho nestatstny, tak me ceka uvedomovaci rec jeste na jeho strane, pak uz jen dej se vule Boží, at to v dany den dopadne tak, jak to dopadnout ma. Taky jsme to zprvu chteli pojmout jako "rodinnou akci", kde se vsichni zase konecne daji dohromady, ale kdyz vidim jejich pristup, tak se tim uz nechci zabyvat. na vsechno musi byt dve strany, my jsme tady byli jen jednou stranou a snazili se udelat co se dalo....i kdyz je mi to lito, tak uz to beru, ze lidi jsou ruzni a proste k zivotu to patri, a taky poznas, kdo je skutecny pritel...
Odpovedať
souhlasim se sue - pokud jsou rozhadani, treba bratr pozvani odmitne ;-) Je to tezke, ale myslim, ze by si tohle mel rozhodnout zenich sam. On musi vedet, zda mu jeho zloba stoji za to, ze tam nebude mit nikoho z rodiny... Jeste neco mimo - tohle "vydirani" - nepujde on, nepujdeme my - je neuveritelne trapne a detinske a nechapu, ze to pouzivaji i dospeli lide, jako jsou rodice. Pokud se jich tento spor netyka, tak by do toho nemeli zasahovat. Pokud by mi nekdo opravdu vadil, nepozvala bych ho. Ostatni lide jsou dospeli a pokud by me rozhodnuti nechapali, at taky nechodi. Je to moje svatba a pokud nechteji byt pritomni jen z nejakeho takoveho duvodu, je to jejich vec ;-) Mozna by me to mrzelo, ale prosit se nebudu.
Odpovedať
no kocky, tak ked to tu tak citam, tak normalne som vdacna, ze nic podobneho riesit nemusim. drzim vam palce
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, my to máme podobné, ale s ženichovým tátou. Spolu se nebaví, jeden druhého ignoruje a když spolu začnou komunikovat, skončí to hádkou. Rodina ale tak dlouho naléhala, až ženich uznal, že by to asi nebylo dobré, kdyby tam tátu neměl. Takže ho pozval. Teď se ale všichni bojíme, aby vůbec přišel. Protože naše rodina moc netuší, jaké mají vztahy a můj taťka by to asi nepochopil. A na svatbě to taky nechci rozebírat... :-| No každopádně moje rada zní, nechat to rozodně na ženichovi, on si to musí rozhodnout. Ale já bych byla pro to ho pozvat. Jak říká sue, třeba vůbec nepřijde, ale vy můžete být klidní, protože jste ho pozvali. :-| Hodně štěstí a nenech si tím zkazit svůj den. PS Kráásný datum svatby ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
ať se na mě nikdo nezlobí ale je to Vaše svatba a myslím si že to od rodiny není fér vás takhle "vydírat" |-| Vy by jste si měli pozvat toho koho chcete a pokud tvůj budoucí muž tak svého bratra nechce všichni by to měli respektovat
Odpovedať
martinamartina no ja od zaciatku nevychadzam z mojim buducim svagrom na na svadbu ho urcite pozveme ved je to jeho brat a ked bude chciet tak dojde ak nie...... :-.
Odpovedať
ide o to, ze jeho nemusia dokonca nasi spolocni kamarati, na ktorych nam zalezi (co je smutne) skor ako na nom. Aka je to situacia napoveda aj fakt, ze tito kamarati sa vyjadrili, ze akceptuju skutocnost ked tam pozveme tohto cloveka, pretoze je to nas den, ale ak pojde, nebudu sa tam 100% uvolneny nakolko ho tiez "nemusia". A ako pisete, ze nech ho tam pozveme a on nedojde a bude klud..... Tu je problem, ze obaja vieme ze keby bolo na jeho slobodnej voli, tak by nedosiel, ale nakolko priatelova matka je "armadny general" a ako piskne, tak musia vsetci skakat, tak keby sme ho pozvali, on jednoducho musi ist aj keby nechcel (nakolko byva stale s priatelovymi rodicmi)
Odpovedať
ja len nechapem, ako mozu dopredu kamarati povedat, ze nebudu uvolneni, ak sa niekdo dopredu pripravi negativne, obavam sa, ze to negativne aj dopadne, mali by vas troska podporit ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
martina:a myslis ze jeho mama skutocne nepride, jak nepozvete brata??? ved jak vravis ze vsetci skacu ako piska - tak to bude asi typ, ze neist na synovu svadbu by bola pre nu pred celym mestom (ci dedinou) strasna hanba, ci??? s tymi kamosmi, to ma mrzi, nieked su blizsi kamosi jak rodina a obhajit to je tazke - drzim palce ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
ahojky my taky zveme vyženěné děti od bratrance které vůbec neznáme jen kvůli tomu aby se bratranec a jeho žena nenaštvali a nepřišli. Je hrozný jak jsou někteří příbuzní sobecký přitom jde o tvůj a ženichův den. Já bych ho ze slušnosti pozvala pořád je to tvůj bratr. Zase to ber takhle že kdyby ste se rozešli tak rodina ti vždycky zůstane.
Odpovedať
taky budeme mít podobný problém, ale ne tak silného kalibru. Můj tatínek roky nekomunikuje s mým dědečkem a naopak (s tchánem), ale ty důvody jsou oprávněné. Na svatbu pozvu samozřejmě oba, ale myslím, že oni se budou ignorovat, nebo vyhýbat. Ale kdyby došlo ke konfliktu, tak jednoznačně budu stát za tatínkem. A pokud se to někomu nebude líbit - jeho problém. Beru to tak, že zvu ty, co bych tam chtěla mít. Jestli půjdou nebo ne je jejich svobodné rozhodnutí a nutit a prosit se nikoho nebudu.
Odpovedať
luko, pretoze zakazdym ked ho stretli, tak boli ako na ihlach. A priatel je rozhodnuty na 100% ze ho tam nepozve a bere to ako velke vydieranie, ze je to nas den a on ma riesit taketo problemy. Nie je tvrdohlavy, cely zivot ustupoval a robil kompromisy, nechal sa x krat vydierat ale teraz sa zasekol a povedal DOST!
Odpovedať
no, tak to budete mat takze, hlavne ked vas rodina nepodporila a rozhodla sa vas vydierat. v tomto sa naozaj velmi radit neda a hlavne nech to vyriesite akokolvek, bud budete nespokojni vy alebo oni....drz sa
Odpovedať
Profilova fotka
martina: ja si myslim, ze priatel dobre robi, ze si stoji za svojim, da sa ustupovat ale nie do nekonecna,
Odpovedať
Profilova fotka
no a já mám taky i problém s kamarádem který mi měl fotit ráno doma ale o cokoli jiného jsem ho požádala tak mi není ochotný s ničím pomoc tak ho zruším a pozvu jen na večer jako ostatní přátele ale je mi to trapné i když je mu taky nebylo trapný mi s ničím nepomoc. Ty vztahy jsou fakt složitý
Odpovedať
marti: a co ho pozvat, ale naznačit, že je to jen kvůli rodině a že by bylo vhodné aby se dlouho nezdržel? Není to ideální, ale proč by měl jeden člověk zkazit oslavu spoustě dalších. Od rodičů tohle vydírání není hezké ani moudré, mohli by na to doplatit...
Odpovedať
natrix, ano suhlas, nechapem, ako moze niekto takto vydierat :-| a hlavne pred svadbou, ked vedia, ze ludia si to chcu uzist so svojimi najblizsimi, je to strasne nefer
Odpovedať
no pokud pritel ustupoval uz dlouho, je svatba tou nejlepsi prilezitosti rict dost. tohle je opravdu vydirani :-(
Odpovedať
martinka, mas ip... riesili sme presne to iste... nechcem tu rozpisovat podrobnosti (mas ich v poste), ale svagor na svadbe bol, ja som sa s nim bavila len pocas gratulacii, inak som ho ani neregistrovala a ani nikto z nasich kamaratov... aj my sme povedali dost, ale neviem, ci je svadba ten spravny cas na vystupnovanie emocii... btw. od svadby som ho nevidela :-D
Odpovedať
Martinamartina, myslím, že je dobré znamenie, že priateľ sa už rodinou vydierať nenechá. Je dobré, že povedal stop. Predstav si, že by si si brala chlapa, ktorý by sa nechával vydierať pôvodnou rodinou... Viem, o čom hovorím. Môjho manžela pôvodná rodina tiež vydierala, povedal dosť a vďaka Bohu, máme už od ich nátlakov a vydierania pokoj. Ale svadbu nám ešte skazili: my sme totiž presne v takej situácii ako ste teraz Vy, ustúpili /ja som prehovorila manžela, aby sme ešte ustúpili/ a toho nechceného človeka na svadbu pozvali. Dodnes ľutujeme, že sme nemali svadbu bez svokrovcov a ich rodiny... A keď je mamička generál, domnievam sa, že momentálne jej ide viac o mocenský boj ako o presadzovanie rodinných hodnôt. Chce si dokázať, že má nad Tvojím nastávajúcim ešte vplyv. Je to smutné, že tam nebude mať svoju pôvodnú rodinu, ale aj toto je cena za dospelosť a samostatnosť v rodinách, kde je citové vydieranie bežnou formou komunikácie.
Odpovedať
kveta, napisala si to myslim, velmi trefne
Odpovedať
kveta klobuk dole, napisala si to absolutne presne. do bodky. Je ale smutne, ze nikto z jeho rodiny sa nesnazil vcitit sa do jeho koze a pre vsetkych je teraz len ciernou ovcou. Ale moj drahy povedal, ze teraz sme rodina mi dvaja a ked to ma byt takto, tak nech.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?