Ubytovanie hostí prosím raduuuu :)

Profilova fotka
Ahojte, mám takú otázku na vás. Ako ste riesili ubytovanie pre hostí ? Máme svadbu ďaleko od všetkých pozvaných, takže je pre mňa samozrejme zaplatiť za rodinu, ale čo kamaráti ? Rodina mi cestuje 300km, ale pár priatelov to ma do 80km. Co s nimi ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sonkavd my zabezpecujeme ubytko iba pre najblizsich....ale presne toto som riesila pred par mesiacmi...a s riesenim prisla moja sesternica, ktora uz bola ako host na niekolkych takychto dalekych svadbach. Vravela, ze je uplne bezne, ze si kamarati platia ubytovanie sami. Oni si tak platili uz niekolkokrat a vobec sa nad tym nepozastavovali. Vacsinou mladomanzelia spravili vopred cenovy prieskum, pripadne vybavili dajake mnozstvene zlavy na ubytovanie, pripadne navrhli alternativy. myslim, ze je mensie zlo, par mesiacov vopred na to upozornit hosti, ako sa ako host spoliehat na ubytovanie a nakoniec skoncis na 4. triednom intraku, ktory sice zadarmo je, ale inak cele zle.. (to teraz nenarazam na teba, ale skor na vlastnu skusenost..stalo sa mi to. a vtedy by som si uplne v pohode za ubytovanie zaplatila)..
Odpovedať
Profilova fotka
Mna sa to jeden konkretny kamarat na to dnes opýtal ci ma ubytovanie a mna to zarazilo, lebo som s tým nerátala. Mna by ani vo sne nenapadlo sa pýtať kamaratky nevesty ci budem mat ubytko. Ja som mu na to odpisala ze ako bude chciet asi som zareagovala zle ale necakala som to. Asi som si myslela ze priatelia vedia ze je to položka ako sviňa taka svadba a že by mi nemuseli pridavať :D
Odpovedať
My sme platili vsetkym ktori chceli ubytko a potom ostatnym este bus ktory isiel cca 100 km pred svadbou a posvadbe. Zatial somani nezazila ze by som si u niekoho ubytko platila ked som tam ako host.
Odpovedať
my platíme tiež všetkým :) už som zažila kde som si platila sama ubytko a bolo mi len oznámené že kde budeme bývať a vôbec som nebola spokojná s ubytovaním(i ked cena bola fajn) takto zapltíme každému rovnako a ked bude niekto nespokojní tak si môže vybrať sám uybtovanie kde chce ale tam si ho aj bude hradiť
Odpovedať
my platíme všetkým,ale je to len rodina,kamaratov zavezie domov normálne šofer,ktorý bude po 22h
Odpovedať
Profilova fotka
ja som sa zatial stretla len s tým ze sa nik nestaral ci mam alebo nemam ubytovanie, ked som sla na svadbu. Ale je pravda ze som bola len na par svadbach tak ja neviem. :-|
Odpovedať
my sme nasu svadbu riesili tak,ze rodine sa ubytko platilo...ale kamaratom bolo ubytko vybavene - ale platit si platili samy....teda zistovali sme od nich,ci maju zaujem o ubytovanie a cenu za noc sme im povedali
Odpovedať
Profilova fotka
@lenulikus a boli s tým v pohode ? nepostrehla si ze by niekto nejak hundral ?
Odpovedať
Profilova fotka
@sonkavd uplne suhlasim s @lenulikus ... vybavit ano, dat dopredu vediet o moznosti ubytovania ano, ale ak maju zaujem, nech si ho zaplatia. Jasne, su to hostia, ale zasa, nie vsetci maju velke rozpocty na svadbu a ubytovanie sa moze vysplhat na riadnu palku.
Odpovedať
Profilova fotka
veeelmi dakujem. myslela som si ze som nenormalna už ...
Odpovedať
Profilova fotka
@sonkavd neboj, takzch nenormalnzch nas je tu viac :D 8-) :-N :-N
Odpovedať
@sonkavd ahoj, ked ty si bola ako host na svadbe- platili ti ubytovanie? podla toho by som sa v tvojom pripade zariadila. ak si nebola na takej svadbe, tak ziadne z uvedenych rieseni nie je zarucene na kazdu situaciu- ak mas len niekolko kamosov, asi by som to zaplatila, resp sa snazila o take ubytovanie pre kamosov, aby vas to nezruinovalo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@sslavulka ja som bola na par svadbach ale ubytovanie mi nik kikdy neriesil, sestra na takej bola, kde ubytko mala a mamka mi zas hovori ze sa take u nas neriesi, ze so svadbou je dost vela starosti aj bez toho, tak preto neviem. Je to vela aj o rozpocte, lebo robime malu svadbu aby nas to nezrujnovalo, cakame babatko tak nechcem tu svadbu splacat 5 rokov, ale je to presne to 50 eur tu 50 eur tam a sme kde sme nechceli. a po dalsie je to take ze aj ked ides na party tak sa zariadujes sam. Skor som nazoru ze budu mat stravu budu mat chlast aj dopravu na oslavu aj z nej, a je toho dost vela este aj ubytovanie. No kazdopadne neviem... nie je to polozka ze by ma porazilo ale ani taka ktara je zanedbatelna kedze ubytovanie vybavujeme v centre Nitry aby sa každy v pohode dostal na hrad.
Odpovedať
@sonkavd nic nie je nenormalne, co si praju zenich a nevesta na vlastnej svadbe ;-) Podla mna je len a len vasa vec, ci zaplatite ubytovanie alebo nie a komu ho zaplatite. Myslim, ze to zavisi od vasho rozpoctu, ale aj od hosti... ak viem, ze si to hostia mozu dovolit, tak by som nemala problem ich nechat zaplatit, ak to mne nevychadza. Ak je to ale rodinka s mensim prijmom, tak by som im mozno navrhla, ze si to rozdelime alebo nech nam daju napr. menej do obalky alebo aj nic, len nech pridu a zaplatia si ubytovanie... A este jedna taka poznamka. Sa mi zda, ze svadby sa coraz viac prisposobuju zahraniciu (candy bar, ...), tak mozno aj to bude raz uplne bezne, ze si hostia budu ubytovanie platit sami. Lebo tu v zahranici na nas dost divne pozerali, ze vsetkym hostom platime izby.... :-)
Odpovedať
@sonkavd nie, nikto nehundral....aj my sme tak boli na svadbe v LM - ubytko bolo k dispozicii a ked si chcela ostat na noc, tak si si zaplatila :-) Ty pozyvas kamaratov na svadbu....a je uz na nich...ci pojdu po svadbe domov alebo ostanu na noc Vies ono sa to vrati...aj kamarati budu mat svadbu..a tiez potom tak budu riesit ubytko :-) (inak jasne,ze im neponuknes interhotel kde bude noc stat 50eur na osobu :-D ) Ale vsetci boli spokojni a na dalsi den sme mali dozvuky..
Odpovedať
@sonkavd ahoj, ja som bola len na takých svadbách, kde som mala zabezpecene ubytovanie (zaplatene). Preto som to povazovala za korektne, kedze som tie kamaratky pozyvala na moju svadbu, ze im to zaplatim. Ja viem, ze kazdych 50 eur sa nazbiera a finalny ucet za svadbu sa bafukne. Musis sa rozhodnut sama, asi si v tejto diskusii precitas rozne nazory, no a podla tvojich reakcii vidim, ze uz si sa aj rozhodla :-). Len to treba hostom dopredu dat vediet, nech su pripraveni a nie je potom problem na mieste, ze ti odidu z hotela, (ktory sice zabezpecis, ale platit maju oni) bez zaplatenia. Drzim prsty.
Odpovedať
Profilova fotka
@sslavulka no nerozhodla, :) drahy je skor za zaplatenie. je to asi aj dost o zvykoch lebo sme každy z inakadial. u nas sa nezvykne platit u draheho hej :) obehneme moznosti ubytovania poriadne a budeme sa rozhodovat podla toho :) no uvidime teda :) kazdopadne dakujem za nazor :)
Odpovedať
no kazda ti poradime nieco ine,ale zas kazda svadba je ina..niekto da za svadobne menu 15 € a tak moze zaplatit aj za ubytko a niekto da radsej viac peniazkov na kvalitny alkohol a lepsie jedlo a na ubytko nezvysi....je to len na vasom zvazeni a rozhodnuti co si mozete dovolit..porozpravaj s rodicmi a so snubencom a zvazte...my sme napriklad nasim hostom ponukli, ze zaplatime ubytko ale nemozeme si dovolit hotel ci penzion, tak sme hostom poslali link na velmi pekny a prijemny hostel a nech sa vyjadia ci im to bude vyhovovat alebo si radsej poriesia ubytko po vlastnej osi...a kazdy sa rozhodol, ze si ubytko zabezpeci sam a vobec nikomu to nevadilo ;-)
Odpovedať
ahoj, nečítala som to celé, ale nevyjde vás lacnejšie rozvoz kamošov minibusom? trochu sa mi nepáči, že každý pozerá na to iba koľko mladomanželia minú na svadbu...svadba aj hostí stojí dosť...ja by som asi svojim kamarátom nenapísala, že si musia zaplatiť ubytovanie :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?