Rodičia sú rozvedení. Mám pozvať otca na svadbu?

Ahojte vospolok. Mam taku dilemu, a nakolko mi aj mama aj snubenka povedali "je to na tebe" tak som v koncoch. Po 2 rokoch co sme zasnubeni, a kedze cakame prirastok som drahej navrhol "tak sa vezmime" :-D ale pri tejto prilezitosti vznikol problem - moj otec. Ked sa s mamou v mojich 14 rozviedli 4 roky sa mi neozval. potom sice nastal kontakt ale to som ho uz ani nevolal ocino ale Roman. To by nebol ani tak problem, no ked si bral daku zensku, tak mna s drahou pozval, aj ked len telefonicky. Mozno este starych rodicov by som pozval ved nemozu za to, ze ich syn je hajzel co sa nestaral o deti, ale neviem ci mam zo slusnosti pozvat aj jeho s smanzelkou. Bolo by to dost divne. Poradte prosim.
Odpovedať
@filip_a_janka ked ti to pride divne, tak ho nepozvy,..ak ti mama povedala, ze je to na tebe, tak by jeho pritomnost ocividne zvladla, takze safakt rozhodni podla vlastnych pocitov... ;-)
Odpovedať
Jednoznačne NEPOZYVAJ
Odpovedať
Divne, no nie vysostne neprijemne, vravel mame ked mu zo srandy volala a vtipkovala ze budeme mat na jar svadbu ci prispeje povedal s nadsenim jasne, no co s clovekom ktory si ani neplnil vyzivovacie povinnosti? ten chlap ani nevie, ze bude starym otcom. ked vsak "odstrihnem jeho" tak pride len polovica mojej rodiny cize bude zaujimavy pomer ja 15 snubenica 30 :-D
Odpovedať
@filip_a_janka z toho pomeru si nič nerob, u nás to je 50 a 20 :-) a neriešim, nik nemôže za to akú má veľkú či malú rodinu. Čo sa týka otca, ak s ním máš teraz dobrý vzťah, že si s ním v kontakte a tak (nie že raz za rok ho na ulici pozdravíš), tak by som ho pozvala. Pokiaľ ale je to kontakt, taký, že no bavím sa sním, tak nie.
Odpovedať
@filip_a_janka porozmýšľaj nad tým, či ho tam chceš mať, je to naozaj len na Tebe.. zváž, v akom vzťahu ste teraz.. pokiaľ Ti jeho prítomnosť vyslovene nevadí a on by rád bol pozvaný, urob mu radosť, ak ho nemôžeš vystáť, tak si ho tam samozrejme nevolaj... u nás sú veci opačne, ja chcem pozvať otca a jeho rodinu, no mama sa zmieri max. aj to horko ťažko s jeho prítomnosťou, nevideli a nepočuli sa vyše 10 rokov, o zvyšku nechce ani počuť a vyhráža sa, že keď ich pozvem nepríde ona, aby nekazila náladu, lebo sa nevie pretvarovať.. a vôbec neviem čo s tým, lebo viem, že všetci čakajú že pozvaní budú a tešia sa na našu svadbu.. :-S je to na uzol 8-(
Odpovedať
tiez si myslim, ze rozhodnutie je na tebe...ale ked je to tak ako pises, tak by som ho nepozyvala...tiez si na svadbu nebudem volat ludi, len preto ze su rodina...nestretavam sa s nimi vobec...moji rodicia su rozvedeni tiez, ale v dobrom, takze obaja na svadbe budu a taktiez sa obaja po rozvode aj ako rodicia spravaju... a s tym ze ty budes ma na hostine menej ludi sa netrap...pretoze ja tam budem mat 5 ludi a priatel asi 30...vyrovnaju to spolocny priatelia :)
Odpovedať
Pravdepodobne dostane odomna len oznamenie ale v tom pripade aj stari rodicia. to by bolo netaktne ho z toho vynechat ked ich nie. vedia kde byvam, vedia na mna cislo a mozno sa budu unuvat mi po 6 rokoch bez kontaktu volat :-D uvidim, mozno ma draha prehovori na ano nakolko planujeme svadbu az koncom augusta po porode. diky za rady a pripomienky :-) ps: nastastie mam dalsich 2 otcov. prvy je otcim ktory s nami zije 10 rokov a druhy je svokor s ktorym vychadzam perfektne.
Odpovedať
Profilova fotka
@filip_a_janka ak sa stretavas so starymi rodicmi, kludne ich pozvi a otca nie.. ..ak tak ako pises sa o teba doteraz nezaujimal, kasli na neho ty teraz :) a ten pomer hosti neries :)
Odpovedať
Profilova fotka
ja zas budem "proti prúdu" :) Podľa mňa ho pozvi. Vravíš, že ti nieje vyslovene proti srsti, ani mame. A v akom takom kontakte už ste. Vtedy asi zblbol, keď sa štyri roky neozval, ale zjavne sa spamätal. Akože nieje tvojou povinnosťou mu prepáčiť jeho hriechy, keď on bol dospelý a ty dieťa... ale čo ja viem... možno budeš v budúcnosti ešte rád, že tam bol a možno to pomôže ďalším aspoň trocha priateľským vzťahom.
Odpovedať
@filip_a_janka ahoj .. ja mám podobný problém.. a prave preto to bol jeden z dôvodov že sme zrušili svadobnu hostinu a bude len večera..lebo viem že otec by mamu nezvládol ani opačne.. a ja nechcem prist o jednu z najkrajších chvil v živote kvôli nim.. na večeru sice prídu obaja ale to hadam zvladnu..to aspon nemusia sediet vedľa seba.. ....je to síce na tebe..ale ak nechces nepozývaj..
Odpovedať
Profilova fotka
@filip_a_janka pošli len oznámenie, keď sa vyslovene nejako nezaujíma, nepotrebuješ ho mať na svadbe.. aj ja budem svojmu biootcovi posielať len oznámenie, nech vie, že ešte žijem...
Odpovedať
@alyrka vidim to uplne rovnako. mozno to bude z mojej strany trosku pomsta za to "znicene" detstvo, ale hlavne urcite nepotrebujem na zabave pocuvat ako je mu to luto a blablabla... dakujem vsetkym za odpovede uz som sa rozhodol. nepozvem ho a usetrim 10 eur :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
@filip_a_janka rob ako citis. ak s nim nemas dobry vztah a nebude ti tam chybat, tak ho kludne vynechaj. no zazila som taku svadbu, ze nevesta mala otca, sice boli rodicia rozvedeni, no byvali vsetci v jednom dome a nepozvala ho. to by mi bolo fakt trapne, pretoze jej nijak neublizil ani nic..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?