Rodič počas svadby v nemocnici

Profilova fotka
Ahojte, hľadala som podobnú tému, ale nepodarilo sa mi ju násť a tak mi napadlo, že či ste tu niektorá tak ako ja, že ste museli, alebo budete musieť počas svadby takto riešiť situáciu.... My máme mamku (komplikovaný stav po roky a moho diagnoz..) ale keď to celé zhrniem, tak v podstate už veľmi dlho nevydrží sedieť na vozíku, skoro celý deň "prespí" a len málo kedy reálne vníma...no a podľa mojích starých rodičov, by z tej svadby nemala nič a v podstate by z tej svadby potom oni oni nemali nič (lebo využitie asistenta odmietajú...) takže sa silne rozmýšľa, že ak teda naďalej bude vyhrávať boj nad chorobou, tak nemocnica je najideálnejšia vec, aby bolo počas dňa menej "starostí".... s čím sa v podstate asi musím zmieriť, chytá ma však aj dilema.... určite chcem, aby ma mamka "videla" v deň svadby, avšak po obrade si to neželajú ani naši, ani svokrovci, že potom hneď treba ísť na hostinu a že potom sa to už nepatrí....no na druhú stranu si hovorím, že al pôjdeme aj s fotografom do nemocnice pred obradom, tak to tam nerozdýcham.....tak neviem... ako do mája sa toho môže veľa udiať, ale tak teraz je taký vnútorný boj vo mne v tomto.... :-x Ďakovala za akékoľvek typy a rady... :)
Odpovedať
To mi je veľmi ľúto, mne bol takto chorý ocino pred stužkovou, viem svadba je dôležitejšia ale ja som strašne chcla aby ma videl no on sa žial nedožil :( Ja by som maminku tiež netrápila s týmˇ, že ju budete ťahať na oslavu a pod. No určite by som sa jej šla ukázať, len tak chytiť za ruku a povedať tak mami a je to tu. To by bolo pre mňa najdôležitejšie a názor ostatnej rodiny by ma nezaujímal, svadobčania by toľko určite počkali. Veď len donedávna sa odchádzalo fotiť hneď po obrade a ľudia to prežili. Je to celé na tvojom rozhodnutí. Ja by som určite šla. Mama je len jedna ale to je možno len môj názor, pretože mám už len ju, A ako príklad ak môžem:) My máme tak chorú starkú tak na svadbu nám nepôjde no my hneď ako sa napapáme, dáme prvý tanec tak jej pôjdeme zaniesť večeru a aj sa jej ukázať, aj keď si to na druhý deň nebude pamätať ale pre mňa je to dôležité. Tak prajem hlavne veľa zdravíčka .
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som to bez mamy asi neprezila,aj ked uz moc nevnima. :-( Ja by som na tento"mimoriadny" den zabezpecila osobu,ktora by sa o mamku postarala.Urcite by som ju podla moznosti dopravila na obrad a potom domov. Bola by si spokojna ty aj starki, Vela stastia!
Odpovedať
určite sa zariaď tak, ako to cítiš Ty. Na Tvojom mieste by som to naozaj zariadila tak, aby bola aspoň na obrade. Ja by som sa nemohla vydávať s vedomím, že moja maminka je niekde sama v nemocnici a nie je pri mne v tak výnimočný deň. Držím palce a želám správne rozhodnutie ;)
Odpovedať
Profilova fotka
Vďaka kočky :) @kakatulik a @quixina no, ono mamka by nam nevydržala sedieť na tom obrade.... kvôli nám som nemala ani promócie, ale mamku sme deň predtým brali na univerzitu, kde mi dali diplom aj pred ňou, lenže v podstate to celé prespala.... a keď nevníma, tažko manipulovať s ňou a keď ešte spadne z vozíka.... a hlavne naši nechcú nikoho, lebo nikto iný sa k nej nevie tak ako oni (to citujem starkého, že oni ju nikomu nezveria... že keď nemôžem ja, ani oni, tak nikto.. no masaker... problém je ten, že musí mať stály dohľad a starostlivosť a teda naši ju nikam okrem nemocnice nedajú.... lebo doma by potom nebol nikto na koho sa môžu spoľahnúť.... a zase nemať kvoli tomu na svadbe aj starkých...no neviem...) lebo aj na stužkovej tak u nás bolo... @lienkaam na stužkovú mi došiel mamkin brat s manželkou, lebo starkí nechceli ísť a mamku nechať samú doma... a nevravím, že stužková nebola dôležitá...ale... svadba je svadba... už to bolo hrozné, keď som hľadala bezbarierové salóny aby som tam mohla mať mamku.... nič z toho nebolo... emocionály kolotoč akurát tak.... (a ešte jedna situácia zo skúšania šiat, pri jednej skúške sa starká oborila na jednu tetu zo salónu, nech mi nedáva skúšať šaty na šnurovačku.... že kto ma bude doma viazať, že nikto.. a na to tá teta povedala: "Veď aspoň v deň svadby si zaslúži byť obskakovaná, nie?" tak sa troška uvedomila, že aspoň raz mám byť ja tá, o koho sa bude niekto starať a nie tá, čo sa stále o nikoho stará.... ) |-|
Odpovedať
Profilova fotka
Viem ze je to tazke.A hlavne ked starki maju taky postoj ako maju.Ja si skor myslim,ze akakolvek opatera doma je lepsia ako nemocnicna,ale oni maju asi pocit,ze ked su tam lekari...,tak je postarane. Keby som bola z vychodu,tak by som si dala tu namahu a ponukla sa,ze sa o mamku postaram :-) .Som zdravotna sestra a videla som uz vselico.Neviem sice aku diagnozu mamka ma,ale ked to zvladnu starki.....chapem,oni su jej rodicia chcu pre nu len to najlepsie a vidiet trpiet vlastne dieta je zaber na nervy.Musia byt vystaveni fyzicky aj psychycky a nedokazu vypnut a sa uvolnit.Ani nevies ako rada by som ti pomohla. A mamka vie ze sa budes vydavat,alebo je uplne mimo.
Odpovedať
Profilova fotka
A preco nejdes skusat saty s nejakou kamoskou?Ved starka nema asi ani taky dobra vkus a predstavy.. Snurovaku ti tiez moze zaviazat nejaka druzicka. Ci?
Odpovedať
Profilova fotka
@kakatulik dakujem :3 no mamka ma velmi vela diagnoz a v postate taha 13 rokov a lekari jej vela dni uz na zaciatku nedavali (najnovsie ma v papieroch bdelu komu, ale to bdela koma nie je, lebo obcasne zareaguje...) a nemocnica je posledne mozne riesenie.... v tomto pripade asi jedine... k nam chodia kazdy den sestricky rano, ale ani im ju nechcu zverit na tu chvilu, bud len oni, alebo nemocnica... im nevysvetlis... (a aj ked im uz aj ini zacali dohovarat, ze to nie je dobre, tak oni si stoja za tym, ze oni vsetko zvladaju....) a saty som bola skusat najprv s kamoskami, potom so starkou :D ako finalny nazor..v podstate... len vsetko co sa mi pacilo tak sprdla... potom ale ma zobrala do salonu a vybrali sme krasne saty.... (samozrejme az ked si uvedomila, ze je to vazne moja svadba, ze mam narok byt stastna a ze mame iny vkus :D) a snurovacku, hej, to len starka mala, ze ona to nedokaze zaviazat a iny ju nik nezaujimal... ale budem mať kamošku i sesternicu, ale tak to ta teta tak pekne povedala :) a ci vnima, to je take... obcasne... doma sme to povedlai povedali so snubencom spolocne.... a ja mamke kazde rano hovorim, ze svadobna mamka, ze sa idem vydavat, ze som jej nevesta, tak mi pokyvka hlavou, potom ma obcas rukou vysmari z postele, nech ju neotravujem :D a obcas jej hovorim, ze co chcem a tak.. (aj svadobne plany, lebo ona ich neposunie dalej, lebo nehovori.)... ale to u nej tazko.... ci si pamata, ci nepamata, ci vnima/nevnima a ci vobec vidi, alebo nevidi... to su take chvilky svetle, ze vnima potom je mimo a tak :) zloziteee EDIT: a este, som nasim navrhla vyuzit osobneho asistenta, ze mam kamosku co je v tej skupine.... a to nasi razne odmietli.... lebo oni veria len 1 nemocnici... potom sa tam rozculuju a neuvedomuju sa ze su tam 2 sestricky na 28 pacientov ako mamka.... a naj hlaska je, ze oni mi pojdu mamku nachystat na fotenie...a reku hej fajn, 2 hodiny pred svadbou jednemu z vas rupne v chrbte a je po svadbe, nehovoriac o zbytocne vyvolavanych emociach.... budem to musiet vymysliet volako, aby tam nesli s nami, lebo to uz potom duplom nedam -_-
Odpovedať
súhlasím s lienkaam. myslím, že aj ked si ty myslíš, že veľa nevníma, tak to ju bude hriať pri srdiečku, že ťa videla v bielych šatách a celú žiariť... ja by som iste do nemocnice šla. pred obradom by som to nezvládla asi ani ja /plakala by som a make up by bol v prdeli/, ale po obrade a večeri by som tam zašla. je to tvoja mamina, máš ju len jednu a aj tento deň D je len jeden. môžeš byť rada, že ju ešte máš. moja mamina nás videla vo svadobnom už len z nebíčka, čo je mi veľmi ľúto... a tiež na cintoríne pri hrobe to nebolo najpríjemnejšie stáť a v podstate odpytávať alebo dakovať, ale nič nespravíš... tak chod za nou este, kym mozes.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?