Problémy s rodinou

Ahojte, viacmenej sa chcem iba vyrozprávať, lebo už mám všetkého plné zuby. Všetky svadby v našej rodine boli v podstate rovnaké - v miestom kultúrnom dome, zákusky od rovnakej firmy, rovnaká kuchárka, jedlo vždy a zásadne kura s ryžou a rezeň so šalátom a jedna teta, ktorá sa vždy cítila najpovolanejšia ku všetkému a všetko najlepšie vedela (aj keď každý mal jej rád po krk). Ja som sa s našou svadbou stala čiernou ovcou rodiny. Ako? Na každý detail počúvam ako s ním má niekto problém. Svadba v reštaurácii - načo keď máme kultúrny dom. Okrúhle stoly - čo je to za blbosť, to tam nemajú normálne?. Minizákusky namiesto obyčajných veľkých - čo sa ja vôbec starám do zákuskov, do toho ja nemám čo hovoriť. Švédske stoly - odporúčania, že to nie je dobré, lebo sa všetko hneď zje a nič tam potom nebude, niekto si naberie trikrát a pre niekoho nezostane, starka si na protest nepôjde nič zobrať, keď ju neobslúžia, a čo je najhoršie, prečo nebude rezeň so šalátom, čo je to už len za svadbu (pritom na švédskych budú aj rezne). Ženích si nekupuje nový oblek (má takmer nový,2x použitý) - čo to je za ženícha. Nemáme starejšieho - ako to už len bude vyzerať. A vrchol dnešného dňa - či také moderné nevesty vôbec mávajú obrúčky, či si neobmoceme len nejaké kvety okolo prsta. No proste, kazia mi náladu už takmer celý rok, ohovárajú čo môžu a z niektorých ľudí som taká sklamaná, že sa s nimi už ani nemám chuť stretávať.
Odpovedať
1
2
Svadba ty a zenich +2 svedkovia ..... po tomto mate v rodine multi infarktovy stav :-D povzniest sa predychat a s usmevom planovat dalej podla vlastnych predstav :-)
Odpovedať
nikomu nič nevysvetluj,nehovor,urob si len a len podla seba a drahého a rodinu zavolaj na hotové a ked ma niekto taký problem s tvojou predstavou svadby tak mu povedz že nemusí chodiť :-) že sa aj bez nej/neho zaobídete. a tetke povedz nech nerieši a nestará sa :)
Odpovedať
ja by som ani nikomu nič nehovorila, jednoducho nech sa páči tu je pozvánka, príď alebo nepríď, ja to bez teba prežijem :) že to ešte niekoho baví druhým organizovať život a neboj sa starká keď bude hladná aj ritku zdvihne zo stoličky :)
Odpovedať
my si platime vsetko sami ale uplne sami, ziadne z darov alebo rodina a tym padom kazdy sa moze vyjadrit ale to je vsetko....pozvanky maju kto pride pride kto nepride nepride....vyhoveli sme akurat vegetarianom ze nemusia jest bravcovu panenku... ;-) a kedze my takmer nepijeme sme sa spytali kazdeho co si praje pit... a to zaobstarame....obrad bude na matrike, nebude ani starejsi ani tie ostatne veci okolo toho, ziadne pierka ani vyzdoba na aute a podobne zbytocnosti...dokonca ani cepcenie...a este som oznamila ze nechcem ziadne torty ...lebo v tom pripade si ju kazdy odnesie...kedze druhy den cestujeme domov
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojky, je mi ľúto čo prežívaš a viem ťa pochopiť. U nás padli vety typu načo tak ďaleko, čo to bude za svadbu, prečo nepozývame tých a hentých, a dokonca, že naša svadba bude na p...(!) Ten človek sa mi potom verejne ospravedlnil, lebo som prehlásila, že si ich tam neprajem mať. Viacerým bolo zaťažko pogratulovať nám k zásnubám, alebo pochváliť aspoň to oznámenie. No čo ti poviem, otrasné. K tomuto sa však dá napísať len jedno, mám to aj v profile. Jediné naozaj dôležité je tvoj snúbenec, kňaz a prstienky, ostatné nech aj čert vezme! Správanie iných je ich hanba a ich vizitka, kto nemá vychovanie, už ho v staršom veku nepoberie, na toto mysli! Tí ľudia strápňujú samých seba. Namiesto toho, aby sa tešili, že sú vôbec pozvaní takéto niečo? No... radšej nekomentujem. Na Tvojom mieste by som just zrobila tajnú svadbu, nech ich aj porazí! A ak to nie je možné, aspoň poriadne okresať hostí!
Odpovedať
@proximaa aj mna mama a tety ohriakli, ze co sa staram do kolacov a zakuskov. Ze to je ich starost, ze im nemam diktovat ake maju piect na moju svadbu :D teraz sa uz len smejem....ale vtedy som bola tiez na infarkt.... Tento kolacovy boj som nevyhrala, ale nakoniec to nevadilo. Domace boli chutne, vsetky sa zjedli. Co sa tyka miesta svadby - povedz, ze uz ste zaplatili velku zalohu za restiku a neda sa to vratit ....ostatne poznamky pust jednym uchom dnu a druhym von. Ja viem, ze je to tazke, aj ja som si tym presla. Ale je to jediny sposob, ako sa z toho nezblaznit. A urob si po svojom :)
Odpovedať
Ach dievcata. Obavam sa, ze to je nieco s cim bojuje takmer kazda z nas :-( A je jedno, kto to plati - my si to tiez platime sami, ale furt sa najde niekto, komu sa nepaci to a hento. ]-( A to sa snazim rozpravat o tom co najmenej, napr. nikto nevie, akej farby bude vyzdoba a kolko bude stat (to by bolo reci), ale miesto hostiny a sobasu a datum sme museli povedat - a uz to aj lutujem. No co uz. Ale casto si hovorim, ze by nasmu katolickemu Slovensku mozno pomohlo, keby bolo niekde medzi bozimi prikazaniami explicitne povedane: Staraj sa o seba sameho a nie do blizneho svojho!
Odpovedať
Jej pridávam sa do klubu :)) Mám hrozne akčnú mamku, ktorá to všetko myslí dobre, ale občas mám pocit, že sa snáď tá moja svadba zaobíde aj bezo mňa :) Hneď prvý večer potom, čo sme im oznámili zásnuby založila notes, hneď si povypisovala, čo je treba zariadiť a len si škrtala - to si vezmem na starosť, to si vezmem na starosť, toto si tiež vezmem na starosť ... ja som len sedela vedľa nej a nevedela, či sa mám smiať alebo plakať :) Keď som jej oznamovala, že si výzdobu chcem robiť sama, tak hneď, že to niee, že ona nebude behať po meste a zháňať kvety kade tade - Panebože, ja to po nej nechcem, ja si tie kvety sakra zoženiem sama!!!! :D No proste haluz, prvý mesiac nikto nič nevedel a tak som si ticho plánovala, ako to asi celé bude, čo a ako a tak som sa nejak pomaličky k niečomu posúvala a potom lup, oznámili sme zasnúbenie u nás doma a za tri hodiny už som mala naplánované všetko, vrátane kytice, farby výzdoby a aké auto nás povezie :)) Aktuálne riešim svadobné šaty, v jednom salóne bola som mnou mamka a keď som si skúšala jednoduché šaty, nie úplne princeznovského strihu, tak mi hovorí "Ocko bude sklamaný, keď budeš mať takéto šaty." No tak to ti ďakujem krásne mami, to je presne to, po čom túžim, aby bol tatko zo mňa v môj svadobný deň sklamaný :) Svojich rodičov milujem najviac na svete a vážne chcem, aby si svadbu užili, aby sa z nej tešili, aby sa im páčila. Samozrejme je tu aj otázka peňazí, hostinu nám z veľkej časti platia oni, ale aj keby nie, mám proste stále veľký problém ich poslať do patričných miest. Všetko odkývem, poprípade zahrajem do autu, snažím sa nejak diplomaticky presadiť svoje, ale som z toho nešťastná, frustrovaná a hlavne už tak nejak automaticky v obrannej pozícii, takže reagujem prehnane :( Maminka to berie ako hrozne prestížnu záležitosť, chce, aby bola svadba jej dcéry perfektná a ja proste len chcem, aby sa všetci bavili a tešili sa s nami. Takže sa v predstavách úplne nestrafujeme :)) Našťastie, moja budúca svokra je miliónová, tá sa zo všetkého teší a hrozne nám fandí a do ničoho nekecá. No, do svadby mám ešte 7 a pol mesiaca, to som zvedavá, či sa toho dožijem :D
Odpovedať
Na uvod sa zmier s dvoma vecami: 1/ urcite dakoho nastves 2/ urcite niekto nebude spokojny.....Neda sa vyhoviet vsetkym. My sme si svadbu platili aj robili sami, mame uz vek aj financne moznosti a asi aj ego, kedze ja som sa z domu odstahovala ked som mala tesne po vysokej a manžel detto... takže rodičia nemali snad ani pocit, ze by mali o tom rozhodovat. Napriek tomu, ked som dostala nejake nevyziadane rady... som doma raz len buchla dvermi a bol pokoj...) a nehovor detaily a na kazdu otazku odpovedz prekvapenie, resp. že už je na tom velka zaloha a neda sa to zrusiť... Musite si to uzit len vy dvaja a na ostatne zabudni, nehadaj sa s rodinou za to ten jeden dec, co prejde rychlo nestoji a ich pomoc a podporu urcite budes v zivote, ako kazdy z nas potrebovat...:) MY sme napr zrusili VSETKY tradicie, okrem svadobneho tanca a krajania torty... Ani som si tie krasne saty neprezliekla ( lebo si myslim, ze je pekne, ked ich zo mna symbolicky vyzlieka az moj manzel v sukromi...take symbolicke mi to pride :) ) a nikto nepovedal ani popol...:)
Odpovedať
@moll, @coralina86, @iwetak, @sense, @vlcik1, @erika04, @gertie, @calvera25, @zarecna ďakujem za podporu a rady, pomohli ste mi :-). Ja viem, že je to tak na diaľku, ale človek sa cíti lepšie, keď vidí, že ho niekto chápe. Ozaj je nás dosť s podobnými problémami, som rada, že sa vieme podporiť :-)
Odpovedať
Este som ti chcela povedat, ze svedske stoly si nenechaj vyhovorit... Oni vedia v restike ich presne nadimenzovat a narozdiel od plnych tanierov druhej vecere, alebo kapusty aj na tom usetrite a ludia to aj fatk zjedia. Svedske stoly sa dnes robia na vacsine svadieb aj my sme ich mali a bola to skvela volba. Navyse dobra restika ich vie doplnat. A vobec nechces nic vynimocne chces normalnu svadbu ako sa robi dnes a nie rped 30 rokmi... :-)
Odpovedať
tiež si myslím, že to nie je nič výnimočné, len holt ešte také nevideli asi :) (teda vlastne určite, lebo veľa viet sa začínalo vetou - no to som ešte na svadbe nevidela, aby..)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak sám mi zdá dievčatá, že je to všade rovnaké... Ja som, ani neviem ako sa mi to podarilo, zastavila maminu v príprave hostiny a tú si organizujé sama. Ale tiež som si vypočula, ako budú všetci hladní, ako sa z panenky nenajedia, akoto, že nebude sviečková (apropos sviečková?! tú dokonca mamina dohodla s hotelom bez mojho vedamia a musela som ju zrušiť:)) Mamka dostala za úlohu zákusky, budeme ich mať milion, aby sme sa nemuseli před celou dedinou hanbiť:) Torty od rodiny som tiez nechcela, ale mám:( A včera z maminy vypadlo, z várok, krátké stretnutie nevestinej rodiny v piatok pred svadbou, spravia mega oslavu... a já sa chcem vyspať a mať kľud... Keď sme oznámili, že chceme odobierku v piatok alebo vobec, ocino demonštratívne odhodil barle (je po operacii) a odišiel preč... Takže odobierka bude v sobotu... Je to boj... aspoň v tom nie som sama:) Inak svadba je za 3 dni, ak by sa vám zdalo divné, že píšem moc skoro ráno:)
Odpovedať
ahoj dievčata, práve pre toto zatial poniektorým ľudom nevravíme tiež nič konkretne...moji rodičia nevie či pridu na svadbu,ale svokra už začína chytať paniku...ako vravela pred rokom,že na čo veľká svadba,tak teraz už hovorí,že ale to potom treba aj toho a toho pozvať...bla bla..my si pozveme koho chceme a navyše si platíme sami. Nechceli sme od nich žiadnu finanč.pomoc...ked chcu,možu dať potom do daru,inak nechceme. A neriešim,čo budu chcieť jesť a chystať ešte aj doma pred sobášom...už teraz mi je z toho zle..a to máme ešte 8mesiacov...Su veci ,v ktorých mám jasno a nik mi ich meniť nebude...držím vam palce
Odpovedať
Baby, súcitim s vami :) a súhlasím, že všetkým sa vyhovieť nedá, stále sa nájde niekto komu niečo vyhovovať nebude. Taktiež som prehrala "koláčový boj", ale momentálne keďže som presne 1 mesiac pred svadbou mi niektoré veci sú jedno :) a teraz som si povedala, že asi dobre aj tak, o starosť menej... Tiež boli veci, od kt. sme upustili, ale našťastie väčšiu sme si vyhovoriť nedali. A o niečom rodičia ani nevedia, lebo viem, že by to ofrflali :D
Odpovedať
Profilova fotka
urcite si urobte vsetko (resp. vacsinu, ktoru sa ti podari "vyhrat" :D ) tak, ako chcete vy dvaja :) a mozno to nakoniec bude tak, ze pred svadbou budes "cierna ovca" a po svadbe budu vsetci hovorit, ake boli tie "novoty" dobre :) tiez si myslim, ze ked bude starka o jedenastej hladna, vykasle sa na svoj protest a zvabia ju svedske stoly plne dobrych jedal, ze si ani nebude vediet vybrat, co si skor nalozit :) minizakusky mal na svadbe priatelov brat a budeme ich mat aj my, lebo to bolo vyborne :) zjes to na jeden- dva hlty a mas "miesto" aj na viacero druhov a nie, ze si nalozis jeden puncak a dost. tiez si myslim, ze viac s ludmi nerozoberaj co a ako budete robit. fakt to skus s tym, ze usmev na tvari a ze to bude prekvapko alebo ze ved uvidia na svadbe. a kasli na nich :) (ja viem, ze to je tazke, sama som taka, ze sa ma vela veci velmi dotyka, najma take neprajne a podpichovacne reci). a nabuduce, ked niekto navrhne ten kvet namiesto obrucky, tak sa zasmej a povedz, ze je to celkom dobry napad :D drzim palce a prajem pevne nervy (a nedaj sa! :)
Odpovedať
Profilova fotka
@proximaa aj mne určite budu hundrať do veľa vecí, preto si všetko zariadim s priatelom sama, všetko čo chceme... a oni ked prídu tak im padne sánka a povedia že to bolo super, isto...
Odpovedať
Baby, pokiaľ sa chcete pobaviť, tak včera ma maminka poučovala o tom, ako majú vyzerať svadobné noviny. 8 mesiacov pred svadbou so mnou rieši SVADOBNÉ NOVINY! Samozrejme, poučenie sa nieslo v štýle "Dúfam, že ich urobíš lepšie ako tá a tá". Ono to totiž bude totálna katastrofa, keď tie noviny nebudú úplne perfektné :) Dýcham, dýcham, dýcham .... :))))
Odpovedať
jaaaj ked to tak pocuvam fakt je dobre ked na pripravy su dva mesiace, a cela rodina velmi velmi daleko....ked to takto clovek cita hlavne tie argumenty vsetkych radcov...nejde ani o specatenie lasky dvoch ludi ako divadlo pre ostatnych a predbiehanie sa kto ma lepsie to i ono...
Odpovedať
@sense Presne! Moja maminka je odo mňa 400 kilometrov, ale ani to jej nebráni sa aktívne realizovať :) (nech žije skype a fejsbuk :)) Na druhej strane je super, že má dobrý vkus, včera mi bola v kvetinárstve dohodnúť výzdobu na stoly a vymysleli do pekne. Len tá jej neustála snaha z toho robiť prestížnu záležitosť a vypiplávať každý detail do dokonalosti ma asi zničí :)
Odpovedať
@calvera25 tak to nechaj vsetko na nu....ja som dala nastavajucemu svagrovi obrazky co chcem, vyzdobu sme nechali na hotel...a je to , ....ale tak ja som chlapa zrusila ziadna spolocenksa udalsot roka...pristupila som na max. 25ludi
Odpovedať
@sense No to práve nechcem, mám jasnú predstavu, ako to má vyzerať, našťastie sa v základných bodoch zhodujeme :) Ona ale chce mat dokonalé úplne všetko, moje topánky musia mať aspoň 10 cm podpatky, aby som bola dostatočne vysoká, dostala som príkazom, že musím ísť do solárka, aby som nebola moc bledá... Gelové nechty sú samozrejmosťou :) Ešteže ma nenúti ísť na plastiku, mám otrasný nos a malé prsia :) Ona mi zas tak ani moc nekecá do toho, ako má čo vyzerať, to necháva na mne, ale neustále mi dáva najavo, že sa mám sakra snažiť, aby to bolo perfektné. Na jednej strane je to fajn, človeka to posúva ďalej, na druhej strane už teraz mávam nočné mory z toho, že svadba nedopadla podľa mamkiných predstáv :)
Odpovedať
Profilova fotka
problemy nejake s rodinou budu asi stale.. zial stale plati ze nikdy nevyhovies vsetkym... :-|
Odpovedať
@calvera25 tak na to by som jej dala proti otazku ci vie o com je sobas....alebo ci ma nejaky komplex....mozno by to bolo drze ale zial pravdive....prepac ale tvoja mama zrejme zabudla o com svadba je....
Odpovedať
Ahojte dievcata, tak pozeram, ze u vacsiny z nas je to rovnake, co ma na jednej strane tesi, lebo aspon viem, ze v tom nie som sama :) ja som momentalne vo faze, ked pociatocne nadsenie zo svadby, priprav a celeho planovania opadlo a nastalo obrovske sklamanie a nechut z reakcii rodiny, ich neustaleho nevyziadaneho radenia, prikazovania a nasledneho kritizovania vsetkeho, na com sme sa ja a moj snubenec zhodli a po com obaja tuzime. Samozrejme, vzdy dodaju, ze je to nasa svadba a nech si rozhodneme, ale viem, ze v duchu si myslia ine a uz len tym, ze nepriamo kritizuju vsetko co sa lisi od ich predstav viem, ze budu kritizovat aj nasu svadbu. Ano, treba to hodit za hlavu a nepripustat si to, ale predsa, je to rodina, cize to nie je take lahke.. Kedze som bola na zaciatku neznala a v dobrej viere som sa chcela podelit o radost, zverila par nasich predstav o svadbe rodine, co bola obrovska chyba.. preto radim, ako dievcata spomenuli.. o svadbe vobec nediskutovat, snazit sa vyhnut tejto a na otazky odpovedat nepriamo a zahmlene. Vyhnete sa tak zbytocnemu napatiu a sklamaniu. A treba vsetko brat s usmevom, popripade s nimi suhlasit, ale zariadit sa inak :D
Odpovedať
svadba je o vas dvoch tak nech laskavo drzia klapacky a nech ked chcu nech pridu a ked nie nech idu kade lahsie, to je vasa svadba a basta nech si kazdy drzi klapacku je to vas den vasa svadba nech druhy cusia toto ma vzdy vie nastvat presadte si so snúbencom svoje a ostatny nech sa prisposobia toto na tych ludoch tak neznasam tak co sa kazdy stara a pritom ma kazdy bordel sam doma so svojimi drz sa drzim palce a presad si svoje je to vas den DDDD tak do toho
Odpovedať
bože baby :( ja sa v tomto všetkom tak vidím až mám zimomriavky ... u nás je najviac problémová drahého starká ... ale za to môžu jej deti ... na všetky sviatky sa tam stretávajú ako jedna veľká rodina len aby ju opili rožkom a nevidela, ako si nerozumejú a nemajú sa radi ... sa pretvarujú a hrajú sa na ideálnu rodinu ...
Odpovedať
drahe zienky, nam prispievaju na svadbu z vacsej casti rodicia...so snubencom rok zijeme spolu, ale s financiami to je bieda, celu svadbu by sme neutiahli.... mame na pripravy este nieco vyse roka, no ja sa uz teraz bojim cokolvek ohladom svadby navrhnut, lebo mam pocit, ze kazdy sa na mna pozera, akoby som spadla z inej planety... moja mamina zaujala navonok postoj "vy si vyberte", ale cokolvek vyberieme, tak to je hned odmietnute. Vrchol vsetkeho bolo, ked sa mamina na mna vykricala, ze to je aj JEJ DEN , lebo ona vydava dceru!. Keby ste ju videli, s akymi vycitkami v ociach na mna pozerala..normalne som na chvilu o sebe zapochybovala "aka som nevdacna dcera, vsetko som chcela podla seba a obrat tym mamku o jej den"...Proste vo vyvolavani vycitiek a hrani na city je moja mamina expert. Vedela som, ze svadobne pripravy sa bez stresu nezaobidu, ale myslela som si, ze radost z toho to nejako predci. Zatial ziadna radost, ale ako ste tu uz mnohe pisali, je to boj. Pod chvilou rezignujem: "robte si co chcete, hlavne, nech to je za nami", potom sa vsetkych hnevam, ze ma tak znechutili a vzali vsetku radost z priprav na najkrajsi den nasho (mojho a snubencovho) zivota
Odpovedať
@zuzhe v tvojom pripade by som urbila na truc a spravila si uplne malu svadbu ja zenich svedkovia a dost....cisto z trucu....
Odpovedať
@zuzhe áno, presne ten pocit mám aj ja, nechcem mamke uberať tú radosť z toho, že vydáva dcéru, že je to predsa len aj jej deň...A výčitky, že ju sklamem, keď si to urobím po svojom... No je to boj, ale zvládneme to! :)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?