Pozvať na svadbu deti alebo nie?

Mám takú otázočku. Plánujeme malú svadbu (pre vysvetlenie = fotenie, obrad, na hostinu pozvat len tu úúplne najblizsiu rodinu, hostina typu obed, torta, večera - domov.) Priatel povedal že nevolať deti. Ja surodencov nemam, on ma troch s toho jeden 4deti, druhy 2deti a treti 1dieta - to je 7 deti :-D Chcem sa spytat ci to niekto takto praktizoval a ci to nieje sebecke, lebo mne to tak pride, jemu nie. Tak Vas prosim o nejaky nazor lebo sa stym nejak sama neviem vysporiadat :-S 8-(
Odpovedať
No uprimne kedze su to deti blizkej rodiny, teda surodenca isto by som ich pozvala :) keby su to deti kamaratov alebo vzdialenej rodiny tak asi nie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dendula93 no to ale treba potom porozmyslat ci bez deti vobec pridu.
Odpovedať
Profilova fotka
podľa mňa pozvať aj deti, je to blízka rodina :) ale už som sa stretla aj s tým, že nepozývali deti vôbec...ale za mňa by som ich určite pozvala :)
Odpovedať
@cawes no to je spravna poznamka
Odpovedať
Profilova fotka
@dendula93 tak urcite ja ak by ma niekto pozval bez maleho tak ho nemam kam dat cize by som nemohla ist.
Odpovedať
Profilova fotka
Nas bude 12 dospelych a 5 deti... Takze za mna asi pozvat, aj ked samozrejme je to na Vas dvoch.
Odpovedať
my sme tiez nechceli a nakoniec bez toho nemohli niektori prist ktorych sme tam chceli mat a aj svokra si dupla -_- tak mame 8 deti
Odpovedať
Ja nerozumiem tomuto trendu - nepozyvat deti. Ano, pozyvame aj deti. Pozyvame ich 7, 3 ma moja svedkyna, 2 partnerova svedkyna + este dalsie dve z partnerovej strany. Deti svadbu skraslia, nevidim v nich ziadny problem. A navyse, neviem si predstavit niekoho pozyvat so slovami "hej, ale deti neberte"....
Odpovedať
“Rodinne deti” (deti rodinnych prislusnikov) by sa podla mna pozyvat mali, je to slusnost. My pozyvame deti surodencov, a nasich bratrancov a sesternic. Nepozyvame deti kamaratov a kolegov, a nevidim na tom nic zle :) Nemyslim, ze by mali pravo sa na to akokolvek urazit.
Odpovedať
@monetta som zvedavá ako by reagovali nevesty ktoré nechcú na svadbe deti keby boli v opačnej situácii a ich by niekto pozýval na svoju svadbu bez detí :-D
Odpovedať
My deti pozyvame ale len od 5r.Kazdy to chapal..A cuduj sa svete uz aj bez pozvania tam budu dalsie 2 deti, s toho starsie bude mat v case svadby len 1a pol roka.Nadsena teda niesom.Ale co narobim.Ani nic.Ked su to ale deti surodencov a su napr do 12r tak same doma snad neostanu.A kazdy to ma hlavne inak.Niekto ma babku co v pohode strazi a niekto zas nie.Asi hlavne podla toho sa treba zarjadit,lebo darmo su rodicia pozvani,ked dieta nema kto postrazit
Odpovedať
Profilova fotka
@dendula93 toto je cisto na vas. Nema vyznam odcudzovat jednu alebo druhu alternativu, aj ked sa ludia na to tak pozeraju. Vy viete ake mate vztahy. Osobne by som taketo deti pozyvala, predsa len su to deti surodencov. Vzdy mozete nechat na ich rozhodnuti, ci nechcu prist bez deti, kedze su ludia, ktori to vyuziju :-) a pridu sa zabavit. Pises, ze je to familia od snubenca, z toho mi pride, ze by mal najlepsie posudit ako to v rodine maju. Mozno mate vo zvyku sa navstevovat aj bez deti a ked to mate skor ako posedenie, tak ok.. je to fakt len na vas. Drzim palce :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja budem mat 30 deti a najskor som nechcela ale prislo mi to take ozaj hlupe. Lebo vela rodicov ich nema kde dat. A polovice deti nebudem objednavat porcie
Odpovedať
Akoze...toto je trosks ina situacia kedze nemate zabavu az do 4tej. Ja som s tymto uplne bojovala..... takmer vsetci pozvani mali deti.... zvysilo by mi to pocet asi o 30 ludi... a nech sa na mna nikto nehneva, ale ja chcem svadbu a nie detsku party, za dalsie ubytovanie bolo az vo vedlajsiej dedine, co akoze od 22hej s detmi? Rodicia odidu a svadba pre nich konci? O 22hej, 23tej, nebodaj najneskor polnoci? Akoze samozrejme netere a tieto deti su sucastou....ale ty sa nemozes vyhovorit nech si deti nechaju doma kedze sa tam neskor netancuje. Je to vlastne taka vecera len. Akoze zalezi od vas a ked brat nema problem povedat surodencov nech si nechaju decka doma nech si to poriesi on :D ale myslim si, ze tato najblizsia rodina by v tomto pripade mala ist. @cawes tak vacsina deti ma starych rodicov, ci jednych ci druhych..... nevidim dovod preco by nemohli oni postrazit jeden den vnucence.... Bola som na dvoch svadbach s dcerou s na poslednej bez nej a bolo to to najlepsie rozhodnutie. A ked pojdes dat deti spat tak ako host odides o 22hej a uz sa nevratis? Tvoj muz sa bude bavit az do rana a ty od 10tej doma? Nehovorim ked matka koji, zazila som take dve a nebola to svadba, ale cista katastrofa. @monetta je to uplne normalne.... ani deti svadbu skraslia prvych par hodin.. a co potom s nimi? Umrncane, unavene, pojdes s nimi domov o 10tej a svadba tym pre teba konci? No dakujem pekne... ty mas par deti.. mne vychadzalo keby si kazdy zobral to svoje okolo 30! A nepotrebujem, aby asi 20 hosti odislo lebo idu uspat deti a uz sa nevratia. Ja si chcem na svadbe uzit, vypit, zatancovat a nie sledovat ci mi dieta nerozflaka nejaku vyzdobu alebo nepodpali nieco. Jasne aj mna by tesilo vyberat saticky, vlasocky cesat a pod, ale potom ich sledovat a s nimi utekat o 10tej domov... a svadba skoncila. To teda nie.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez automaticky pozivali aj deti a to sme mali deti vo veku od 5-11 rokov. :-)
Odpovedať
@monetta presne ako hovori @perzefona to nie je kinder party ale svadba a ked ma deti kto postrazit nevidim dovod ich tam tahat na silu kym su este v predskolskom veku...hlavne ze sa mamicky stazuju ze uz nemaju cas na seba s muzom ale ked niekam mozu ist bez deti tak su z toho na prasky...svadba je rozhodnutie dvoch ludi a ked nepozvu aj pol rodiny je to ich vec, to iste aj s detmi..
Odpovedať
@janelicious03 kinder party je skutočne otrasný výraz. My nebudeme mať tiež "kinder party", budeme mať svadbu. Ale normálne s celými rodinami, čiže aj s deťmi. Príde mi nejaké rozumnejšie pozvať proste celú rodinu, čiže aj deti a nechať rozhodnutie na rodičoch tých detí. Mnoho dospelých sa predsa samostatane rozhodne ísť bez detí. Ale veď robte si čo chcete....
Odpovedať
Mimochodom, odchodom detí do postele ozaj nemusí zábava končiť. Keď som mala 5 a sestra 1,5 roka, boli sme na svadbe krstných. Naši rodičia si to užili, nič sme nepodpálili, ani nič nezničili. Keď mama uznala za vhodné, nechala sa s nami odviesť domov (30 km od miesta svadby), tam nás odovzdala starej mame, dali nás spať a mama sa zase vrátila na svadbu kde sa bavila do rána. Kto chce, zariadi sa.
Odpovedať
@monetta tak ked ja som organizator tak ja urcujem pravidla...je to kazdeho vec ale neznasam ludi co sa urazia ked nie su pozvani este aj so psom..ja nepozyvam polku svojej rodiny na co mam tiez svoje dovody alebo dokonca v ramci jednej rodiny pozyvam len niektorych ludi a kazdy je s tym ok, ako som pisala vyssie, deti budeme mat az 8 ale suhlasili sme s tym az ked vyslovene povedali ze ich nemaju kde nechat a odovodnili to...inak bude aj detsky kutik lebo tie deti poznam a viem co robia uz len na dvojhodinovej navsteve takze podpalenie niecoho by realne hrozilo ;)
Odpovedať
@janelicious03 "ja som organizator tak ja urcujem pravidla" A svet sa zastavi, lebo JA... Slusnost by mala byt pred "JAstvom". Tu nejde vobec o to,ci sa niekto urazi, alebo neurazi... Ale ako som uz pisala, ved si robte co chcete. S mojim chlapom som sa prave o tejto teme bavila a akurat sa pozastavil nad tym, ze svadba je oslava novej rodinu....muz a zena...a teda v buducnosti aj deti....ale tie ostatne, tie nech idu do certa... Raz sa vam to vrati ;-)
Odpovedať
@monetta mas svatu pravdu. Clovek to ale pochopi az ked bude mat svoje vlastne deti
Odpovedať
@monetta neviem ako vy ale pre nas je svadba oslava NASEJ lasky...nic viac nic menej...to ze "sa nam to vrati" je tiez dokaz tvojej slusnosti pred "JAstvom" ;)
Odpovedať
@janelicious03 čo je na tom neslušné? ;) jednoducho, raz to pochopíš... keď budeš mať vlastné deti a niekto bude po tebe chcieť, aby si ich odložila kvôli tomu, že sa dotyčnému nehodia tvoje deti do konceptu. a že je to oslava VAŠEJ lásky je síce fakt a je to pekné, ale robíte ju s hosťami a pre hostí. Nie len sami pre seba, na to netreba zabúdať.
Odpovedať
@monetta pozri, ak ja raz budem matka ktora bude nosit svoje dieta aj na svadby a bude oduta ze tam nemoze ist s nim tak ma rovno nechaj odstrelit, dakujem ;) nie kazda mame taketo priority a zivot vo dvojici po dietati nekonci....ano ale pre hosti ktorych tam chceme my :)
Odpovedať
@janelicious03 :-D dievča, ty si ozaj ideš svoj diskopríbeh a ani sa len nesnažíš porozumieť tomu, o čom píšem. Nepíšem o nikoho odutosti, dokonca som nenapísala ani to, že život vo dvojici po narodení potomstva končí 8-) a aké budeš mať priority po narodení vlastného dieťaťa, to sa možno (určite) ešte len budeš čudovať ;-)
Odpovedať
@monetta zaujimalo by ma kolko deti mas ty ze si taka odbornicka...ja chapem o com pises a podla mna pozvanie deti nema so slusnostou nic spolocne :) slusnost je neprist na svadbu s dietatom ked si to niekto nezela a podobne ;) svadba JE o zenichovi a neveste a ich rozhodnutiach, ci sa ti to paci alebo nie, takze nechapem CO by sa mi malo vratit, mile rada dam deti strazit a pojdem ;)
Odpovedať
@janelicious03 "zaujimalo by ma kolko deti mas ty ze si taka odbornicka" koľko ich musím mať aby si nereagovala takto detinsky? 8-) Vráti sa ti to, že raz pochopíš, že sa Ti možno ani nebude chcieť niekde nechať dieťa a ísť bez neho. A možno nie, možno si proste iron woman :-D užívaj si VÁŠ deň, ktorý je LEN O TEBE a ŽENÍCHOVI ;-) zbežne som si pozrela tvoj profil a je mi to jasné ;-)
Odpovedať
@monetta z časti s tebou súhlasím ale úprimne príde mi to trošku zveličené, "že odložiť svoje deti"...ako malá moji rodičia chodili na plesy, svadby bez nás a prežili sme to...starala sa o nás babka a boli sme šťastné bo sme tam so sesternicami vystrájali,...rovnako ako celé leto sme strávili u nej a nikdy som nemala pocit, že kvoli tomu ma rodičia niekam "odložili"....ano ja beriem, že pokial je to rodina blízka ako surodenci alebo blízkej sesternice, bratranci nie je to vhodné nepozvať detičky s tým absolútne súhlasím...ale takisto mi nepríde nič zlé na tom, že niekto nepozve dieťa sesternice z 6 kolena alebo deti všetkých kamarátov...ja ako hostitel musím akceptovať, že niekto nedojde bez nich ...ale takisto hostia by mali akceptovať to, že niekedy nie je, či už vo finančných alebo kapacitných dovodov pozvať všetky deti všetkých kamarátov....:)
Odpovedať
@janelicious03 mimochodom, priemerne inteligentný a trošku životom oťukaný človek naozaj rozumie tomu, že po narodení dieťaťa sa skutočne úplne zmení priority ;-) takéto argumenty ako máš ty som ja mala v 17tich :-D
Odpovedať
My sme pozvali deti z rodiny asi 8 ks a potom zahranicny co pridu pridu s dwtmi. Deti kamaratov cca30ks volat nebudeme uz nam jeden aj povedal ze on to detom nevysvetli ze nejdu na tu oslavu. Ale ako hovori @janelicious03 svadba nie je detska party ani skolka. 40 deti je pre nas uz vela, pravdaze deti patria k rodine ale je to predsalen moja svadba a ja urcujem pravidla. Ked nechce niekto prist bez deti, ulozi ich spat a pride o 9 vecer. @monetta je rozdiel mat na svadbe 7 deti a 40. To snad chapes. Ja som bola na viacerych svadbach kde bolo takto vela deti a nebolo to nic moc, deti behali krizom krazom kricali,plakali, bili sa, nahanali, plieskali o zem, kazdy musel davat pozor okolo seba lebo jednu chvilu nikto okolo a zrazu sa dovali 5 deti. Mali sice spraveny svoj kutik, ale vela casu behali po sale a rodicia za nimi.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?